Премини към съдържанието

Tommygun

Потребител
 • Публикации

  3167
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Tommygun

 1. Малее, да ви имам проблемите. Някой не може ли евентуално да каже как да накарам yolov5 да засича от лайфстрийм подаван от къстъм скрипт без да се запаметява никъде и да ми връща точните координати... Хайде забавлявайте се. А малко по темата - спора с ССД-тата е безидеен. Всяко едно що годе съвременно ще надживее компютъра. Аз играех години Уоу от моето на деска и още не е паднало под 80% живот.
 2. Tommygun

  Отзвук за iPhone 12

  Тя ползва зелена,черевна слушалка(слайдер),вайбър,Уотсап и браузър, така че софтуерно и хардуерно едва ли я грее толкова. Когато снимаме ,снимам аз,защото камерата на хуавея е повече от достатъчна за нуждите ни. Даже големия туч(истински фотоапарат с обективи и всичко) си седи в калъфа и вече никога не го мъкнем с нас.
 3. Tommygun

  Отзвук за iPhone 12

  И аз ще взимам тея дни 12 мини. Жена ми е с 6S и по принцип не си го дава за нищо,но спря да му работи голямото копче долу и сега кара на софтуерния хоум бутон и и е криво. Моя P30 pro примерно и е много голям и каза ,че не иска таблет а телефон. Дано да нямаме проблеми, защото поне според мен цената отдавна не оправдава качеството на айфоните и ще го вземем само, защото не иска пак да свиква на андроид.
 4. По-добре да не чака,че Чиа идва и ще стане като с графичните карти до седмици...😄 В Китай цените на сторидж вече са с 500% инфлация, поне вчера бяха според една статия. Тоя народ изтрещя тотално.
 5. Темата и ообенно коментарите към нея (99%) са за Празни приказки и забава. Преди десетина години си играехме няколко човека да пишем информативни статии и чисто дискусионни теми ,но тогава имаше и нужда и смисъл. Сега всеки е голям майстор и знае всичко...
 6. Шефчето едва ли е геймър, така че един 5600Х или 5800Х с хубави компоненти без компромиси в дъна,памет,кутии,захранвания,охлаждания,сторидж и прочие и някаква карта докато се оправят цените и е топ за поне 5 години. Да се налива в карта в момента ,която яде бюджета на останалите неща, без човек да е запален геймър е меко казано недалновидно...
 7. Mоя в момента е на 184 вата с отворен браузър,блустакс с една игра,атом и натоварен на 20% с тренинг на един модел. Това с доста по-лаком хардуер.
 8. Ako целта ти е да дразниш като се правиш на тъп, определено ти се получава доста добре... Ако не можеш да разбереш написаното на български може да ти го напиша на друг език... Винаги съм казвал ,че всеки договор по определено време има уникално само за него айпи, не че при сключването на договора ти дават едно и си е твое. Първото ти го дават като си въведеш за първи път кода за включване на договора. Колкото до права и прочие - да, реват най-много а са най-големите мишки. Трябва да им бръкнеш отзад,да им излезе през носа и да им бръкнеш втори път за да излязат на улицата. Самия факт че сме в локдаун от 1 ноември и никой не задава въпроси и не се надига, доказва ,че правата са само на приказки. Вашия цървул поне си го каза-до първи юни и това е. А тук е от ден за ден. В понеделник можехме да ходим на магазин за дрехи а сега може само с тест от сряда. И никой не го е.е да се надигне.... Това за тракерите вече няколко пъти го казваш а още не си приложил доказателство. "Немските" тракери са на сървъри в полша,чехия или украйна (или пък доминикана)и затова им отнема месеци и години да съберат достатъчно материал ,за да разбият някоя мрежа и съвместно да ги спрат. На територията на Германия са само дребни рибки или такива,които и да ги отвържеш, веднага изкачат от друга държава.
 9. Не знам дали се правиш или .... Когато правиш договор в него не пише айпи. Започват да ти ги зачисляват всеки ден и го записват в лог. Значи днес в 12:00 на обяд ,моето айпи го имам само аз и никой друг. НЕ знам още по колко начина да ти го напиша за да го схванеш. Зад рутъра ми може да има още 100 други, но договора ми има едно айпи в дадено време и това айпи го има само и единствено моят договор.Затова като имаш деня ,часа и айпито,все едно имаш пръстов отпечатък на договора. Абсурдни или не, това са ФАКТИ. Това че ти,белгийски,плевенски и други майстори не виждат така нещата, не променя ,че това са ФАКТИ. Вашите разсъждения са фантазии, базирани на евентуален опит от други държави. Никой от вас не живее тук и не се е сблъсквал официално с такъв казус. Никой от вас не е наемал адвокат да му защитава правата и да го съветва в такъв случай. И пак се напъвате ,кое може и не може. Това е абсурдното. Немските тракери не интересуват държавата, за това са тези фирми и адвокатските кантори. Специално тази, за която става дума в темата, изпраща по няколко десетки хиляди такива писма на година. Да кажеш,че немците си правят каквото искат и не ги хващат е меко казано тъпо след като толкова народ гори на година. Държавата всеки месец спира тракери и взима сървъри, но само когато е намесена детска порнография. Дребните прегрешения са ги дали на такива,като са им създали законова рамка за да работят. Колкото до държавите - и твоята не е цвете за мирисане, но да не почваме с тези неща. И аз поне мога да говоря от опит ,защото поради работата си постоянно пътувах до Австрия,Швейцария и Франция и съм се сблъквал неведнъж с манталитета на хората. И то от всякакви прослойки. Последно една бензинджийка проговори и немски и английски (които ужким не знаеше) след като на чист български и обясних какво ще се случи с майка и и с нея ако се опита още веднъж да ми дръпне кредитната карта от ръката и не спре да се прави и да ми плямпа само на френски. Навсякъде има задници....
 10. Нещо не ти хващам логиката. Защо трябва да ти пише нещо за айпито в договора. Ти имаш договор на твое име на твоя адрес и с твоята банкова сметка. Те знаят за къде са те закачили и всеки ден ти дават ново айпи, като ти го записват в лога за твоя договор. КАто дойде съдебното решение, те просто виждат в конкретния ден и час ,кой договор е получил това айпи и ти дават името и адреса по договора.Кое му е толкова странното и трудното за разбиране?
 11. По-скоро 99% са динамични, нали това съм написал Това обаче няма никакво значение,защото доставчика ти по закон има право да запазва логовете. Също така след определен период има право да ги изтрие ако поиска. Само че докато това време мине кантората вече му е пратила известие , да не трие данните за определени айпита. В следващата стъпка предоставят съдебно решение по цитирания параграф 97 примерно за 2000 адреса с приложени данни за дата и час. Това задължава доставчика да им предостави личните данни на собственика на договора,който по това време е имал това айпи. Всеки получава по един път на 24 часа ново айпи-моето примерно го сменят в 3:30 всяка нощ с леко прекъсване на връзката. Преди мен може да са го имали 3000 човека а след мен 300,но това няма значение - в този ден и в този час съм бил аз и това е неоспоримо и недвусмислено доказателство пред съда. Така че може да си чешем езиците до догодина, но дойде ли писмото, единственото правилно нещо е в маркирания вече отговор. Всичко друго са ганьовски изпълнения и водят до неимоверно повече разходи и нерви. Да не говорим ,ако идеш на съд и те осъдят, защото си много отворен, после как ти дават кредит за нещо или си намираш работа...Или пък ако те вкарат в Schufa за следващите 10 години си прецакан отвсякъде финансово. Няма лизинги,няма кредитни карти,няма заеми,нови коли,жилища или дори нов договор за интернет ако решиш да прекратиш твоя,защото са ти дали личните данни. Последно един като ми се обади за нещо и го наврях на кучето в гъза,как ми дават личните данни. И човека само ме попита - ти прочете ли приложеното съдебно решение, и да не мислиш ,че с кеф си ядосваме и губим клиентите...
 12. Да, само че като оспориш в съда и ти го монтират да платиш 6000 евро за оценител, както се е случило на хиляди разбирачи досега, спираш да ги приемаш несериозно. На база данните от тази и други такива фирми СЪД издава СЪДЕБНО решение, с което задължава доставчика ти да ти даде личните данни. Иначе има закони за защита на личните данни,по които доставчика ти има право да им покаже просто среден пръст. Щом не го правят,мислиш ли,че наистина няма основание. Ще дойдат много тъпи тея съдии щом се връзват на такива несериозни писаници.... Коментара ти между другото за айпитата също не е коректен. В Германия айпито ти е НЕОСПОРИМО доказателство за това ,от кой договор се е случило нещо. По едно и също време едно айпи го има само един единствен договор.Няма рутъри няма 5 лева. И всички сме с динамични. Това с ВПН е добро предложение ,но след като човек се е опарил. И последно четох ,че адвокатите ,които защитават от тези кантори кръвопийци, препоръчват да не се разчита на 100% дори и на платено ВПН.
 13. За пореден път ти го пускам това ,но явно си толкова в час ,че дори не си правиш труда да прочетеш. Специално на английски като не обичате немски. Специално за теб, пък ти пак си обяснявай ,че не можело и някой нямал ресурсите. При 900 евро на филм и 600 на серия от сериал, повярвай ми дали нямат ресурсите. Това са същите ,които следят трафика и за полицията, като в последните версии вече следят в реално време VPN трафик. Що не вземеш да ни обясниш що е туй интернет и как работи като ние не знаем. Не забравяй че не всички са на по 20 години тук и се занимават с компютри от оня ден. И ние сме виждали компютрите без интернет,през първите isdn модеми ,dsl,та чак сега до стъклените a вече и 5G. Така че такива надути приказки без факти, знаеш къде. И ти се показва ,че може а ти викаш - не може да е така. Като си дойда другия път в България,искаш ли да идем до един нотариус да подпишеш,че ще ми платиш всички разноски по едно дело и като си дойда пак тук, да посвалям малко. После като ми дойде рекета ще им тегля една майна и ще видим докъде ще доведе това...Няма да се обажам на адвокат по интернет право,специализирал защита от такива писма и ти ще ми обясниш как да не плащам нищо,защото то така не ставало. Опитах се и на лично като човек да ти го обясня ,но продължаваш с простотиите. Имах те за нормален и разбран човек ,но тук се декласираш и като човек с понятие и като човек по принцип. А господин балонката има късмет ,че в неговата невероятна държава много или малко p2p е легално. Иначе да е захапал и той дървото досега. Ще дойде ден,когато това ще се промени и пак ще говорим. Затова е тъпо да си прави всеки изводите на база държавата ,в която живее. Това че нещо в България или Франция не е така, не значи,че и в Германия не е...Нормален здрав разум и всеки ще се сети. Или поне се научете да чувате като ви говорят хора,които очевадно са по-наясно от вас с конкретната тема.
 14. Продължавате да пишете глупости на база фантазии и някакви представи от това какво е в България. Точно така е, както го е написал @Zami Dexter. И да ,вече получаваш честитка и като гледаш от страници като filmisub или други с подобна технология на буфериране. Аз даже влязох в контакт с екипа на споменатите ,да ги питам какво точно значи ,че съдържанието не е на техен сървър.Отговориха ми ,че де факто аз си свалям торент(образно казано) и си гледам докато свалям, като предоставям парчета на други. Така че с две думи ,ако закача филм ,който в момента се търси и следи от фирмите следящи трафика и става пак "Аuf Wiedersehen". Няма https, няма 5 лева, хората са доста по-напред с материала от псевдо-специалисти и всезнайковци. И най-важното - държавата им е издала лиценз и им позволява да следят трафика така. Също така държавата е въвела § 101 UrhG , чрез който задължават интернет доставчика да не трие данните на това ip и след това със съдебно решение го задължават да даде личните данни на собственика на ip-то. И такива простотии с по 100 човека с едно ip в белия свят няма, така че това,заедно с датата и часа си е като пръстов отпечатък. От там нататък те не обявяват собственика на договора за виновен, но му прехвърлят топката и ПО ЗАКОН той е длъжен да докаже ,че не е виновен той или близките му. Който иска може да си гугълне "Sekundäre Beweispflicht". Tук няма невинен до доказване на противното, защото те доакзват недвусмислено и неоспоримо,че нещо се е случило през тази интернет връзка. А за така наречения рекет също си има закон и това е § 97а UrhG. И щом кантората може да изпълни 4-те точки, има и право дадено и от закона да изпраща "рекет" Искахте закони, ето ви закони. Ако не бяхте тръгнали в този тон, можеше и да си поиграя да ви преведа на разбираем български, адвокатския немски, но сега ви желая приятна занимавка и дано тая тема най-накрая спре с простотиите, за да е наистина полезна на някой, попаднал в такава ситуация.
 15. Ето това е точно и ясно по темата. Няма нужда повече да се говори каквото и да било. Човека не го знам кой е ,но като гледам езика и начина на поднасяне на фактите, ми прилича адски много на Кристиан Дорстен. Който за късмет отдавна спря да пропагандира чували по улиците и започна да се придържа към научните факти. Така човек не получава готова интерпретация като по телевизията или от тези боклуци от щаба , а може сам да си включи мозъка и да интерпретира данните. Знам че е трудно и е по-лесно да се вярва на фейкове, като някои хора . Или пък с тотално отричане на скептицизма на хората и то без аргументи, само със заклеймяване като конспиратори и антиваксъри. Най-лошото е ,че медиите дори не лъжат. Просто поднасят информацията тенденциозно и манипулативно в посока паника и страх. "Нов рекорд днес - 8500 болни" - след малко става ясно че в действителност са 2500 а това са общите случаи...И от тези 2500 колко имат симптоми,колко са в болница,колко са в интензивното... "Броя на загиналите С коронавирус е хуz..." - И това много важно нещо за С, е ей така помежду другото. Ама това какво значи, че са починали в следствие на корона вирус или са умрели с положителна проба. Примери могат да се дават много.Ние в Германия сме в локдаун от 1 ноември миналата година. Винаги се казва, че резултата от мерките или липсата им се вижда за 2 седмици. Тук числата паднаха леко края на Февруари...И хайде сега наново, една седмица охлабване и сега ни го монтираха пак. А тук за разлика то България мерките се спазват. Да ,хората се дразнят ,но спазват. Жалко че тази публикация няма кой да я натъпче в гърлото на политиците и да ги принуди да я преглътнат с шамар.
 16. Днес за малко да си продам старата 290Х за 250 евро. Жена ми се разпъна,че ще оставя деска без графика и ако си дойдем с малката пак на БГ лятото, заради мерките, щяла да остане без компютър, като си взема лаптопа. Това е карта ,купена преди 7 години за 460 и бих могъл да си върна 50% от цената днес. Просто малоумщина...
 17. Има 6700ХТ на 914 ,но това е просто идиотско за такава карта. И както и при 6800 е двойно от официалната цена. Ако си мислиш ,че си струва и си навит да дадеш парите, взимай я. Това с чакането е бъдеще неизвестно. Четох преди малко ,че при АМД щяло леко да се подобри положението чак есента. И то леко... Щом си бил готов да дадеш 1500 за 5700ХТ, то 1100 за 6800 си е яка оферта в кавички.
 18. Повечето са с по 100+ евро нагоре. А като цяло не е особенно по-бърза. Рейтрейсинга да, но трябва и DLSS и става дълга и широка. 3060 също не е карта за рейтрейсинг а копането е долу-горе като на 5700ХТ(малко по-добре). Само че в Германия с цените на тока от 27 цента+ си на загуба с каквото и да копаеш...
 19. Намират се 5700ХТ за около 550 евро. Което на фона на цените на другите карти си е Schnäppchen както казват братята немци. Виж в alternate.de,notebooksbilliger.de. Иначе може да дебнеш Ebay-Kleinanzeigen.de.Ако някъде около теб някой пусне интересна карта и скочиш преди да са я налапали миньорите е добре. Иначе за не много претенциозна игра на 2К, 5700ХТ става. Новите са по-добре ама за двойна и тройна цена получаваш примерно 20-30% повече скорост.
 20. С Ocean може да си направиш какъвто искаш външен вид и е елементарно. Правя в момента един сайт с уебшоп и като се замисля преди няколко години какво беше да правиш страница, в момента е направо обидно лесно. За техническата страна не ти трябват никакви знания, само креативната е проблем.Всичко се обяснява от само себе си , а което не е ясно има хиляди упътвания в интернет.
 21. Има още само една стъпка - да се предлагат лаптопи поради липса на карти И готови конфигурации. Винаги има място за още малко надолу или нагоре.
 22. Щом ги има физически на дъното,значи няма проблем. Взимай го и си върши работа. Както казах горе не се притеснявай за разхода на ток. 280 вата голд ще ги носи без проблем. Процесора е скопен на 100%. https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/wp-ENERGY-STAR-8-ESPRIMO-P5010.pdf
 23. Аз не разбрах какъв е точно въпроса. Ако е, дали си струва да се вземе за тези пари и цели, отговора е бърз и елементарен - ДА! Темата дали ще стигне захранването също е безидейна. В тези системи 10700 най-вероятно е скопен до 65 макс 80 вата.Така че и с 8 диска на макс,което е само при запалването им по около 20 вата, иначе харчат по 3-6 даже и при четене - писане,няма да има проблем. Само че като му чета оригиналната немска книжка , виждам че има само 3 SATA порта. Самия чипсет поддържа до максимално 4. Така че малко имам опасения за това ,дали наистина ще паснат толкова хардове. Не намирам никъде снимка на дъното ,но на страницата на Фуджитсу и в съкратената версия и в подробната на данните пише 3 САТА...Това на български при всички положения бих бил предпазлив,след като на оригиналната страница пише друго. Много е размазан скрийншота, но там не пише ли САТА 2? Сега видях че и сокела на дъното на български го пише 1528 а той е 1200 по принцип. Тея са объркали нещо данните...
 24. Последно свърши ли си работа или не си? Днес или утре довършвам една програма и мога да седна малко да ти напиша един скрипт. Като гледам обаче сайта наистина няма лесен достъп до данните и това усложнява леко нещата.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване