Премини към съдържанието

ican

Потребител
 • Публикации

  53
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

4 Последователи

Всичко за ican

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  от едно по-хубаво място
 • Интереси
  колоездене

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

4194 прегледа на профила
 1. Здравейте, Благодаря ви за съветите, мисля че почнах да се ориентирам в нещата. Почетох малко и в другите теми във форума. Само да добавя, че колата ще се кара от жена. И опита който има тя досега е от карането предимно на нови коли. Така че наистина й трябва автомобил дето да не прави проблеми. Потвърдавам, че ще се кара предимно извън София. А девойката последно ми каза, че ще се радва ако има възможност и да изпреварва на магистралата. Единственото което ми хрумва е, че бюджета трябва да се актуализира. Но ако няма такава възможност, какво правим тогава. Можем ли да се вместим в този бюджет? То е ясно, че всеки иска здрава, мощна и безпроблемна кола за малко пари, но все пак къде е баланса? Хубав ден!
 2. Здравейте, Бихте ли ми помогнали със съвет за следното. Търся кола на старо, но още не съм избрал марката. Изискванията ми са следните: 1. Лесна и евтина за поддръжка. 2. Комби, защото ще се карат много и тежки неща с нея. 3. Да е висока, за да може безпроблемно да движи по разбити селски пътища, ако се наложи, а май ще се наложи. 4. Бюджет 5000 лв. Наистина бихте ми помогнали много ако ме ориентирате за марка. Засега съм се спрял на Пасат. И още един въпрос: Има ли смисъл от газова уредба, още ли излиза по-евтино от дизела? Предварително ви благодаря!
 3. Допълнение към подписа ти: поставяй всичко под съмнение, така правят умните! ;)

 4. http://ru.youtube.com/watch?v=s3VQ_BVQDYs http://ru.youtube.com/watch?v=j1PFhyJY5Cw&...feature=related http://ru.youtube.com/watch?v=PCiaQ3XMVZc&...feature=related Ако представлява интерес за някого, това са фрагменти от семинар проведен в Москва през март 2007 г. Светъл и хармоничен ден!
 5. salim, има една особеност, всяко изречение започващо с АЗ СЪМ е команда към вселената, така че не се учудвай, че всички започват с АЗ СЪМ. Едно от имената на Бога е АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО СЪМ. Винаги съществува ограничението на канала. Доколкото ми е известно на човека се подават мисли, а той ги облича в думи, при което ползва своя речников запас и донякъде понятиен апарат. Отговорите на твойте въпроси и на други подобни се съдържат в самите диктовки. Най-нормалното нещо е да се съмняваш, аз бях така дълго време.
 6. salim, това е нещо, което всеки решава сам за себе си. И така е редно. Има едно качество, което се нарича дар на различаването, в агни йога го наричат чувствознание. Не е разума, не са и чувствата, а е нещо друго. Преди година се получи така че се запознах с Татяна Микушина. Бе напълно изненадващо за мен, не съм и мислел, че подобно нещо може да ми се случи. Просто тя бе в България и се оказа, че аз познавам човек, който познава човека поканил я тук. Към това време вече бях започнал да усещам хората около мен, какво имам предвид, започнах когато съм до някого да изпитвам неговото душевно състояние. Ако той е тъжен, и мен обхваща тъга, ако е щастлив и на мен се предава това чувство. ВСИЧКИ ГО МОЖЕМ, но не му обръщаме внимание, защото така са ни възпитали. Така се случи, че бях сред малцината, които изпращаха ТМ на летището ден след срещата в София. Тогава усетих нещо ново за мен. ТМ прегърна всеки от нас. Когато прегърна мен изпитах прекрасното усещане че съм обичан. Бе много силни и плътно усещане, нещо като вълна на блаженство, която ме удари в сърдечната чакра и в корема. Подобно нещо преди ми се бе случвало само по време на медитация и то рядко. Мисля, че в Индия го наричат блаженсво, поне на английски е bliss, мисля че се препокрива с християнското Божия благодат. Но до този момент не го бях усещал от друг човек. Това трудно се описва с думи, то може само да се усети и евнтуално да се покаже на друг. Смятам, че това е безусловната Божия любов към всичко съществуващо. Нещо което ние сегашните хора рядко чувстваме, защото сме направили избора да се отделечим прекалено много от Бога като ниво на вибрации. Преживяното бе толкова силно за мен, че същия следобяд разхождайки се в парка се чудех, как да променя живота си, така че отново да изпитам това чувство. Няма нищо на този свят, което да може да се сравни с него. В езотериката е добре известно, че истинността на посланието се определя от чистотата на канала - човека чрез когото се предава информацията. Просто аз имах шанса да ми бъде показано, за което съм благодарен на небесата. Хармоничен и светъл ден ви желая!
 7. Здравейте, Доколкото знам Татяна Николаевна Микушина е родена в Омск и цял живот е живяла в Сибир. В България бе миналата година за първи път в живота си. На 29.07.2006 имаше среща в София. Има филмче от тази среща, което в България засега не се разпространява. Няма деца. Нейна снимка има на руския сайт, както и на българския. salim, разликата в детайлите. Да, наистина няколко милиарда човешки същества вярват, че има Бог, но как го възприемат те. Примерно бабите в моето село често казват Нямаш ли страх от Бога?. Така аз израстнах с мисълта, че Бог ни наказва за нашите лоши постъпки. Нещо в мен се бунтуваше срещо това схващане, интуитивно знаех, че Бог ме обича. И понеже съвременното християнство и хората около мен не можеха да ми обяснят това противоречие, то потърсих истината във ведическото знание. Минах после през New Age, будизъм и други, за да преоткрия християнстово за себе си. Но все пак доста време ми трябваше да надрастна посадения в мен страх от Бога и да го заменя с любов. И тъй разликата е в детайлите. Ти самия много добре си разбрал, че Библията е яко редактирана. Много хора си задават въпроса това ли са истинските думи на Исус, какъв е бил той, Бог или такъв като нас, като теб и мен? Защото Църквата казва едно, пък аз чувствам друго.
 8. Приятели, Започна нов цикъл от диктовки. Преведени може да ги намерите тук: http://sirius1-bg.net/sirius/index.php?opt...3&Itemid=84 Аз намирам в тях отговор на много от въпросите задавани в този форум. Необходимо е само желание да се търси истината и непредубеденост. Светлина и любов в сърцата по празниците и след това!
 9. Salim, благодаря ти че сподели това с нас. За мен бе удоволствие да чета твоето писание, а и мисля, че ми отговори на някои въпроси. В едно съм сигурен за себе си. Бог обича всички свои чеда по един и същ начин, независимо какви са и какво правят, безусловно, това е смисъла на Божията любов. От което следва че всички хора и народи за него са равни. Ако не ми вярвате вижте какво казва Исус. Следователно творецът на всичко проявено и непроявено не би казал на еврейските пророци "вие сте избрания народ". Или някой друг им го е казал или те (пророците) нещо грешно са го разбрали. Не трябва да се изключва и тази възможност.
 10. Поздравления с празника на Свети Архангел Михаил и неговото войнство! Честито на именниците!
 11. Това лято бях на езерата цяла седмица, от 21 до 28 юли, точно преди дановистите да започнат да се събират там. За първи път изкарвам толкоз много време там и си прекарах чудесно. Сутрин излизах от хижата преди изгрев и тръгвах нагоре към 5-то и 6-то езеро. Тези няколко дни се случиха най-горещите за това лято. Толкова топли, че горе дори рано сутрин бе приятно и в никакъв случай студено. На обяд пъкк беше прохладно. Там през почивните дни има много хора, но през седмицата е вълшебно. Често бях сам за час, два на брега на някое езеро. Докосвах се до водата на всяко от тях с много любов и благодарност. На Окото дори се потопих целия една сутрин. Получиха се няколко чудесни медитации на самите езера. Имах желание да се слея с тази красота и тя да остане вечно с мен и частица от мен да остане там. В езерата има някаква магия. Някои разказват, че на Бъбрека и Окото понякога се виждат портали към по-финните планове. Леля Ванга пък казва следното: "Нашите планини и езера са свещени, като тия в Индия. Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия... Седемте рилски езера са райско кътче - то ни е връзката с Космоса. Затова Дънов е ходел толкова често там." Незабравимо! Искам пак да се върна там.
 12. Здравейте, Навън е прекрасна сутрин. Аз съм в хармония със себе си и с вселената. Искам да ви предам тази умиротвореност и вътрешен покой и на вас. Макар, че не съм израснал и възпитан в будистка среда, аз се възхищавам на Гаутама Буда. Това чувсво се появи още с първото ми запознаване с неговия живот. Възхищавам се на изборите, които е правил и мотива, който го е движил. Аз самия смятам, че да служиш на другите е най-добрия мотив при стъпването на Пътя. Буда просто е готин. И вече знам, че всички ние имаме потенциала да станем като него, да достигнем това ниво на осъзнаване, наречено Будда, ... някой ден, в някое следващо прераждане. Светлина и Любов. Приятен и хармоничен ден.
 13. ican

  Илюзия ли е нашият свят?

  Днес попаднах на този будистки текст описващ по прекрасен начин илюзията. ИЗТОЧНИК: http://upadesa.org/node/13 Какво имаме предвид под “отричане”? Когато гледаме филм, това е автентично отричане. Защо? Защото гледайки филма, въпреки че на екрана стават всякакви работи, ние знаем, че това е просто филм, всичко е фалшиво. Може да има любовни интриги, или напрежение, дори може да се разплачем, но някъде в ума си знаем, че това е просто филм. Когато например ни се приходи до тоалетната по време на филма, ние имаме куража да станем и да отидем. Не е голяма работа, не сме истински хванати. Затова наричаме това “отричане” – притежаваме правилния възглед по отношение на това. Тъй като знаем за безсмиления аспект на нещата, има автентично отричане. От друга страна, в този голям филм, който наричаме живот, малко от нас имат подобен кураж. Разбира се отричането на означава, че тъй като разбираме, че това е филм, трябва да си тръгнем от киното и да вдигнем много шум, давайки обети никога повече да не гледаме кино. Самото осъзнаване, че това е филм, е променило цялото ни отношение към него. Няма нужда да спираме да гледаме. Може да продължим да гледаме, но вече, поради това знание, ние не се заплитаме; нещата вече не са толкова сериозни. Това е един вид малко просветление. От това се нуждаем, но осъзнаването, че това е филм, е доста трудно. Винаги засядаме на едно място. Накрая ние винаги го мислим за истински. И както си седим тук изцяло потънали във филма, смеем се, плачем, напълно изгубени в него, някак си поради добрата ни карма, поради заслугата ни, човекът до нас ни потупва по рамото и казва: “Не се притеснявай. Това е само филм”. Този човек е учителят ни. Да имаме такава възможност да седим до някой, който всъщност да притежава мъдростта и добротата да ни каже нещо такова, е също доста трудно. Нужна ни е много заслуга. Например, точно когато този човек ни казва, че това е просто филм, човекът зад нас може да се изкашля и може да пропуснем възможността да го чуем. Подобни неща стават през цялото време. Това е просто липса на заслуга. Приятен ден!
 14. ican

  Егото

  54 прояви на Егото, на които попаднах наскоро. Намерих материала в Маргарита и не ми е известен първоизточника. 54 ПРОЯВИ НА ЛЪЖЛИВА ГОРДОСТ, ОПИСАНИ ОТ САНАТ КУМАРА 1. Неоспоримост на факта, че ти си винаги прав, увереност в собствената постоянна правота, непогрешимост. 2. Покровителствено отношение към другите (като на благодетел), високомерно отношение. 3. Чувство за собствена важност. Идва от непрекъснатото говорене, а с него и растящото усещане на човека за собствената му важност. 4. Унижение на себе си и другите. Като правило, отначало унижаваме другите, в отговор получаваме реакция, затова мислим, че сме много лоши, по-лоши, отколкото сме в действителност. 5. Мисълта за това, че ти си по-добър от другите. Самохвалство. 6. Да си приписваш труда и заслугите на други хора. 7. Умение да поставиш съперника в неизгодно положение. Управляване на хората за постигане на желаното. 8. Контрол над ситуацията, но без да се носи отговорност за нея. 9. Надменно отношение. Суетност. Стремеж към често оглеждане в огледалото. 10. Демонстрация на имане, дрехи и т.н. 11. Непозволяване на другите да ти помогнат и липса на готовност да се работи заедно с другите. 12. Привличане на вниманието към себе си. 13. Бъбривост или разговор за своите проблеми. 14. Обидчивост. 15. Излишна чувствителност или безчувственост. 16. Прекалена заетост със собствената си персона. 17. Мисъл за това какво другите говорят или мислят за тебе. 18. Използване на думи, които слушателите не разбират и ти знаеш за това. 19. Да показваш своята непригодност, ненужност. 20. Да не прощаваш нито на себе си, нито на другите. 21. Отказ да се промениш или мисъл за това, че не си струва да се променяш. 22. Разделяне на хората на йерархични нива и след това поведение в съответствие с йерархията. 23. Да си мислиш, че ти си по-важен от другите, когато вършиш конкретна работа. 24. Недоверие към хората, Бога, учителите, преданите. 25. Постоянна загриженост от това какво впечатление правиш на другите. 26. Мислиш си, че си над закона. 27. Да сътвориш кумир от себе си и другите. 28. Работа извън всякакви мерки. 29. Промяна на маниера на поведение в зависимост от това с кого разговаряш. 30. Неблагодарност. 31. Игнориране на "малките хора". 32. Невнимание. 33. Неосъзнаване на гордостта и духовни проблеми. 34. Наличие на раздразнителен тон. 35. Повишаване на гласа от злоба и досада. 36. Мисъл да накажеш някого или говорене за трето лице в унизителен тон. 37. Неподчинение на Божията воля. 38. Недостатъчно самоуважение. 39. Безразсъдство и безумство. 40. Когато гледаме към човека с мисълта: "Какво можеш да направиш ти за мен? Доколко можеш да си ми полезен?" 41. Наличие на отношение "Гарван гарвану око не вади". 42. Нечестност по отношение към себе си и другите. 43. Неспособност за компромис. 44. Желание винаги последната дума да бъде твоя. 45. Нежелание да споделиш знанията си, за да не се промени възможността за контрол. 46. Невнимание към собственото физическо тяло или прекалено внимание към него. 47. Невнимание към своята душа. Липса на потребност от духовни наставления. 48. Мисъл за това какво си длъжен да правиш, тъй като някой друг не може да го направи по-добре. 49. Посочване грешките на другия с осъдителен тон. 50. Мисъл за необходимост да спасяваш другите от техните проблеми. Мисъл и действие. 51. Предубеденост към другите в зависимост от външния вид, цвета на кожата и т.н. 52. Гордост от заеманото положение. 53. Прекалено уважение към себе си. 54. Сарказъм. Тези прояви на лъжливо ЕГО трябва да бъдат заменени с 10 качества: 1. смирение 2. доброта, любов 3. съчувствие 4. скромност 5. доверие към хората 6. честност 7. чест, дхарма 8. дух на сътрудничество 9. прослава на Бога като творец на всичко съществуващо 10. любов към духовния учител Санат Кумара (на санскр. означава "вечно млад") се почита в индуизма като един от четиримата или седмината синове на Брахма, които дошли на земята в дълбока древност и донесли със себе си мъдростта на йога. Те се изобразяват като юноши, които остават вечно чисти. За Санат Кумара казват, че той е един от най-старите прародители на човечеството, въплъщение на Космическия Огън, надарен както с мъдростта, така и със силата на Бога. Бог Брахма е върховният индуистки бог на сътворението, създател на Космоса и част от божествената троица - Тримурти, заедно с бог Вишну и бог Шива. Аз се познах в много от тези позиции.
 15. Възхищавам ти се.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...