Премини към съдържанието

Rommel42

Потребител
 • Публикации

  951
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

7 Последователи

Всичко за Rommel42

 • Титла
  kaldata приятел
 • Рожден ден 3.02.1993

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Battlefield
 • Интереси
  Deutschland

Контакти

 • Twitter
  todorovi26
 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

6960 прегледа на профила
 1. Здравейте. Понеже Windows XP SP3 не се държеше добре, след дълги прегледи и лекувания реших да го преинсталирам и на негово място да сложа Windows 7. Копирах (криптираните!) важни за мен файлове на друг, отделен физически диск, и накрая, след дълги премеждия успях да инсталирам 7-цата върху форматирания дял С (там беше оригиналното местоположение на файловете). За сега новата ОС се държи добре, но има сериозен проблем с горепосочените файлове-те не могат да бъдат използвани. Когато се опитам да стартирам дадено приложение или картинка оттам, ми се появява надпис „Уиндолс няма достъп до указаното място, път или файл. Може да нямате подходящите права за достъп до елемента.“(пиша го на български, защото ОС е на български език). Рових се във свойствата на файловете, в табчето Защита, но въпреки, че всичко има тикчета (за правата на потребителите над файла) отново не ми позволява да използвам файловете. Гледах в сертификатите, но също не помогна. Поговорих с човек-специалист, който ми каза, че като решение е да се генерира потребител със същия отпечатък както на потребителя, който е използвал файловете, но ставало изключително трудно. Изключих UAC,но и това не даде резултат. Усетих грешката си, но мислех, че щом съм с Администраторски акаунт (в момента) не би трябвало да има проблем да бъдат използвани и най-вече копирани. Пробвах и Unlocker 1.8.8,но той успява да премести само папките без съдържанието вътре. Има ли някакъв начин да си върна контрола над файловете, да мога да ги копирам и обработвам?
 2. Въпросът ми най-вероятно ще получи отрицателен отговор, но няма ли начин потребителя сам да избира кой дизайн да ползва. Досега търсех, но нищо не открих. Можеше поне да ни предупредите, че ще промените дизайна или дори потребителите да гласуват за дизайните, за да се избере най-добрия или да се остане на стария. Изведнъж ни натрапихте различен дизайн.
 3. Rommel42

  Проблеми с Windows XP (обединена)

  Ами как да ти кажа компютъра тогава не беше прясно инсталиран, имаше едно 6 месеца. Използвах Ashampoo версия 7 тогава, но от началото нямаше никакви проблеми. После изведнъж се получи този проблем. Спомням си, че не бях инсталирал нищо друго този ден. Стартирах програмата, записах един диск, рестартирах компа и тръгнах да играя Hearts of Iron 2-непретенциозна към конфигурацията игра. Забелязах доста забавено стартиране на играта, а самата игра беше доста затруднена. Стартирах TaskManager-a и забелязах, че едното ядро работи на максимална мощност за разлика от другото. И от тук се започна всичко. Иначе на лаптопа използвам също Ahampoo Burning Studio 9, но ОС е Виста Унлимейт. За сега нямам никакви проблеми. ПС)Когато разбрах къде е проблема сложих и по-нова версия. Това също не даде резултат. Внимателно прочетох Release Notes, но не забелязах някакви поправки по отношение на моя проблем.
 4. Rommel42

  Проблеми с Windows XP (обединена)

  Конкретното приложение беше Ashampoo-то, а след него всяка една друга програма или игри вървеше по такъв начин (едното ядро го товари на 90 процента, а другото на 3-4). Върнах с Restore Point времето, изстрих програмата всичко тръгна наред. След това има няма няколко дена компютъра си се ъпдейтна със СП3 и всичко започна отначало. Да, описания случай е сходен, разликата е, че когато стартирах Ashampoo-то абсолютно всичко, което беше малко по-тежично приложение правеше едното ядро неизползваме(90 процента). И това съм пробвал, но няма голямо подобрение. Използвах функцията в WinXP Manager, но не оказа желания ефект.
 5. Rommel42

  Проблеми с Windows XP (обединена)

  Хех. Щом искаш да чуеш цялата история, заповядай. Бях със SP3, но от него едното процесорно ядро стоеше на 90 процента, а другото на 2-3. Четох, че това било предизвиквано най-често от дънната платка и нейната несъвместимост с процесора. Така и не пишеше какво точно пречинява проблема, драйвер или някой файл. Понататък търсенето ми удари на камък. После установих, че някоя от програмите прави тези поразий- оказах се прав, Ashampoo Burning Center съсипваше системата, въпреки че записваше добре. След като я отстраних четох някъде, мисля че в newsgroups, че SP3 е в дъното на цялата тази история. Премахнах го и оттогава само веднъж се получи подобен проблем. Относно предложената от теб помощ-програмата я имам, а мнението съм го чел. Не ми помогнаха (преди време пак опитвах подобни лекове) особено. Системата оттогава е по-бърза действително, но проблемът остава. Благодаря ти все пак.
 6. Rommel42

  Проблеми с Windows XP (обединена)

  Някой знае ли лек за следния проблем: Като се цъкне с десен клавиш на мишката върху икона или декстопа ХР Pro SP2 замръзва. Необходимо е да се извика Task Manager, да се затвори процеса декстоп или прозореца при който се е случило забиването и така се оправя. Но когато се изтегли нов файл или се създаде такъв ако се цъкне отново с десен клик на мишката се повтаря всичко-забиване, необходимост от Task Manager... Някой може ли да ми помогне?
 7. Rommel42

  100% cpu usage... на едното ядро

  Колеги. С поправка на ОС (не преинсталация) всичко се оправи. Компютъра сега работи добре, остана единствено проблема с десен клик->компютърът замръзва и е нужен Task Manager. Сега търся как да реша този проблем. Благодаря на всички за помощта!
 8. Rommel42

  100% cpu usage... на едното ядро

  Така. Деинсталирах СП3 от ХР, но и това не помогна. Утре ще сложа друга операционна система, все още не съм решил каква точно. Ако и при новата операционна система отново съществува проблема с ядрото работещо на сто процента наистина не знам какво да правя. Мисля първо да преинсталирам тази система да сложа минималните необходими неща и да видя как ще работи при по-високо натоварване. Ако привидно се оправи ще започвам да водя обичайната си дейност на компютъра с надеждата проблемът да не се повтори. Ако пък отново има проблем ще сменя с друга ОС. Накрая ако и последната операционна система на работи както трябва, забива при десен клик или CPU си стои на 100 процента, то всичко ме насочва към хардуерен проблем. Омръзна ми да се занимавам с компютъра, непрекъснато да го прочиствам, да търся за дупки и гадини в системата или пък да дефрагментирам дискове с надеждата компютъра да се оправи. Като дори не знам дали всичко това е от полза.Утре продължавам борбата, но въобще не ми се иска да преинстарирам системата още повече да заменям ХР РRO с някоя друга система, най-малкото защото я познавам добре и съм свикнал с нея. Благодаря специално на @gsyps за предоставената допълнителна информация.
 9. Rommel42

  100% cpu usage... на едното ядро

  Ако питаш за дънната платка тя е Asus P5LD2-X/1333. Биоса й е старичък от 2007 година, ще видя дали да го ъпдейтвам.Мисля да направя тест с Hot CPU tester Pro, но ме опасява факта,че процесора просто ще прегрее и ще замине. Няма резултат от дефрагментацията, която така и не довърших на сто процента, защото първото ядро отново чукна 100-ка. Намирисва ми или на вирус, който е труден за хващане или посещение в компютърния магазин. Въпреки, че охлаждането е добро и преди не ми е правило проблеми. Наскоро чистех и прахта от компютъра, за да се подобрят охлаждащите потоци. Ще потърся някой друг тестър на CPU, който да не натоварва толкова много процесора и дано има някакви напътствия. Проблема с десен клик продължава-цъкна ли с десен клик на нов файл-замръзва+рестарт, иначе по папките като гледам се поуправи, но все още съществува и този проблем. Забравих да поясня още в началото-На операционната система й хрумна да смени Startup Selection (тази част, която се намира при Start->Run->msconfig->General) и сега е на Selective Startup. Всички възможности са селекнтати. Преди тази случка Win XP направи нещо като поправка на D дяла- ще ви го обясня по детски начин- включвам си компютъра, зарежда нормално, появява се син екран и диагностицира D дяла, проправя там нещо и после нищо. Възможно е да е и от твърд диск, понеже има доста грешки в Event Viewer, но тази вероятност поне според мен е малка, понеже игра която е на друг дял също има описаните проблеми в миналия ми пост. @gyps-Ако това, което съм дал като отговор не отговаря на въпроса ти, поясни, за да ти кажа с точност каквото е нужно.
 10. Rommel42

  100% cpu usage... на едното ядро

  Ъпдейтнах драйверите на процесора, който между другото е описан в подписа ми, но ефект няма. Оказа се, че постоянното седене на първото процесорно ядро се е дължало на Utorrent-a, който проверява едни големи като размер торенти. След като ги провери процесорното ядро отново стоеше около сто процента. Изстрих програмата и сложих от официалния сайт програмата, друга версия, сега не прави проблеми той. Компютъра се държи стабилно. НО При отваряне на по-тежки приложения, игри като GTA VC, Blitzkrieg 1 и Hearts of Iron Doomdays, производителността на компютъра отново намалява, и първото ядро отново става на 100 процента. Другото също поема част от работата, но тя е минимална. Ако трябва да кажа как се играе в този случай то би било следнато:увеличен Loading Time, намаляване кадрите в секунда, и неспособността да се играе играта-през няколко секунди играта увисва, звукът е прекъснат, а понякога това не се случва през определен брой секунди ами постоянно. Температура на процесора- 45 градуса, на графичния процесор-62, на двата диска-48-49. Това е след като излеза от играта GTA Vice City и поседи така 5 минутки. Отново пускам дефрагментация на дисковете, не знам дали ще помогне с нещо това. Някак си процесора не разпределя поравно натоварването на ядрата на игри който са за Двуядрен процесор например. Едното ядро работи на пълна мощност, а другото си почива. Като CPU Usage общо ми пише, че е 54 процента.
 11. Имам двуядрен процесор, при който от скоро първото му ядро си стой на 100 процента. Освен че забавя осезаемо компютъра, при десен клик върху файл/папка/харддиска/празно място/десктоп/шорткът компютъра забива. Не точно компютъра, ами самото отваряне на контекстовото меню става "Not responding". Решението за този проблем е Ctrl+Alt+Del->и затваряне на не отговарящия процес. Ще Ви дам проверките който съм провел и начини за решения, който както се досещате не помагат: В Event Viewer забелязах, че има множество на брой грешки от типа- Badsector в D/. Проверих набързо с HD Tune Pro-няма проблеми. Сега дефрагментирам с вградения в ОС (която е ХР, не съм сигурен, но мисля, че е SP3(допълнително ще проверя утре)). Ефект за сега няма. Проверих компютъра с A-squared, Spy-bot S&D, Avast! Home-няма никакви подозрително файлове, само няколко бисквитки. Сега сканирам с Онлайн скенера на Кашперски, който за сега не дава признаци за гадини. Завърши и проверката на Кашперски- няма вируси. Пояснявам също, че когато се разгледа по-внимателно процесите в Task Manager-a, ще се забележи, че няма процес, който да смука толкова много ресурс от процесорното ядро. Ако се тръгне да се изчислява (всички процеси ползват и двете ядра, уж...) ресурса, който ползват програмите, то излиза, че общия резултат <10%. Преди малко изтеглих програмката Process Explorer и според него няма съмнителни процеси. Нещо ме усъмни процеса под System Idle наречен Interrupts, който бил пряко свързан с хардуера. Не разбрах дали той смука тези ресурс или отдава 50 процента свободни. Не ми стана ясно, защото е под шапката на System Idle Processes.При опит да се промени Affinity, Преоритет или да се премахне процеса-е невъзможно това да се случи. Компютъра като цяло е добре поддържан, D:/ диска е наистина препълнен от 250 ГБ 17 са свободни, но е имало време, когато свободни са били и няколко ГБ и е нямало проблеми. Не мога да бъда сигурен дали е вирус, хардуерен проблеми или Системата се проваля, заради това се обръщам към вас. Ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете. Послепис:След целодневна работа радусите на системата като цяло се въртят от порядъка 48-63 градуса по целзи, но е лято все пак. Не знам дали това влиае по някакъв начин на тази нестабилност на компютъра и определено ниската производителност. Послепис 2) Всичките торент файлове намиращи се на диск D, са с червени Х, което означава, че не са активни. Което пък води към идеята, че хард диска не е наред. Подкрепя се и от Event Viewer, но в нищо не мога да бъда абсолютно сигурен- да копувам нов хард диск, преинсталиране на компютъра, друга ОС...?
 12. Едно не мога да разбера. Какъв е проблема да си купите или инстарирате речници, да прегледате на две-на три урока, да схванете що годе граматиката и ето Ви изреченията. Би трябвало да е ясно на всеки, че тук ако се дава срок 1 ден, то отговорите ще излязат след 2 дена (Закон на Мърфи и не само...). Като виждате, че тук няма да Ви се отговори то направете стъпките отгоре и така ще си изкарате годишната оценка. То явно всичко живо се трепе за оценка, а не знания.
 13. Rommel42

  Каква е вашата игра мечта

  Играта ми мечта-един хибрит между FPS, походова и реално времева стратегия. RTS-с геймплея на Blitzkrieg, походова-Hearts of Iron (2 или 3), FPS-възможност да командваш всеки един отделен войник от първо лице, а другите по това време да са с интелигентно AI. Същото да е възможно и за отделните военни машини-до могат да се командват както при IL-2 Sturmovik и Сталинская Ярост. Това е играта ми мечта, но не вярвам някой да създаде такава.
 14. Освен плакатите трябва и да се намалят хартиените реклами, които задръстват пощенските ни кутий и покрай тях. Пълно е с листовки за предстоящите избори, реклами и много други видове боклуци. Но е ясно, че това е трудно постижимо в България. Все пак, право за инициативата . От мен толкова.
 15. Наистина е умно като идея, защото абсолютно всеки ден минавам покрай едно и също място и всеки ден се 50 плаката не само с предизборни кандидати, а и с Азис и Емануела. Не съм влизал в сайта, но наистина подкрепям донякъде идеята.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...