Премини към съдържанието

100ri

Потребител
 • Публикации

  18
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за 100ri

 • Титла
  Потребител
 1. Ше се опитам да отговоря на въпроса на salim, като изброя само няколко такива въпроса, чийто отговори съм намерил в диктовките: Какво е илюзиятаКакво сме ние хоратаИма ли БогИма ли извънземни Само не очаквай от мен да преразказвам отговорите, защото тези диктовки не могат да се преразказват, те трябва да се прочетат. Не съм срещал досега източник като този. Много от нас в един момент са разбрали, че нещо в това което ни учат нашите родители за света около нас куца, че голяма част от истината за това как е устроена тази вселена остава скрита за нас хората. Много от членовете на този форум търсят активно истината, мислят ден и нощ над едни и същи въпроси, научават нещо ново, обмислят го с месеци, споделят го с други хора, които си задават същите въпроси. При мен е така, затова съм тук и чета написаното от вас или представям своето мнение. И това е хубаво и полезно, защото всеки от нас е разбрал едни отговори на вселената, но му убягват други. Ние взаимно си помагаме в преоткриването на истината за това как стоят нещата. И това се случва сега. Не случайно се раждат виолетови и кристални деца. Не случайно има толкоз много млади хора, които са склонни да не вървят по утъпкани пътеки в духовната сфера. Между другото диктовките ми помогнаха да разбера и с какво сегашния момент е уникален в човешката история.
 2. Infinity, Едно е да знаеш изстината, друго е да я живееш. Или префазирано едно е да знаеш че има вода, която е с по-висока температува от тази на човешкото тяло, да знаеш как се приготвя или каде може да се намери в своето естествено състояние и съвсем друго е да си ползвал тази вода, да си се потапял в басейн с минерална вода, да я имаш в банята си и когато ти се поиска просто да се насладиш на нейната топлина. По същия начин едно е да си чел някъде, примерно в този форум, че си едно с отеца наш, че ти също можеш да станеш будда, някой ден, ако пожелаеш да се движиш в тази посока. И съвсем друго е да го изживяваш, да носиш тази истина, да се осъзнаваш като творец на своя живот и на всичко около теб. Да се изправиш, в сърцето си, пред вселената и да се самоопределиш като сътворец. И да се чувстваш по този начин не само в моментите на издигане на светлината, хармонията и покоя в теб, а постоянно. Е, аз все още се остремя към това състояние и затуй си го повтарям. Светлина и Любов!
 3. Salim, Благодаря ти, че ни открехна за този прочит на Стария завет. Тепърва ще осмислям това, което ти ни показа. За пореден път се убеждавам, че човек трябва да не се доверява на авторитети и всичко да поставя под съмнение и да го обмисля насаме в себе си. Интересно, че в тази посока се изказват както Буда, така и Исус и много други Учители. Всеки от нас е достоен да се обърне към вселената и да зададе своя въпрос, и да чака отговор. Всеки от нас е божие чедо и сътворец на Бога. Между мен и Буда или Исус няма принципна разлика, има само разлика в нивото на осъзнаване, но и това е въпрос на време, а времето като знаем е част от илюзията.
 4. http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=1&g=21&tr%5B%5D=1 Ето тук може да прочетете 21 глава на Битие. Salim, следния текст ли имаш предвид? 1 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал. 2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок. 3 И Авраам наименува сина, който му се роди, когото Сара му роди, Исаак. Това значи ли, че Исаак е син на Йехова, а не на Авраам? Колкото повече научавам за деянията на Йехова толкова повече не ме кефи подхода му. Вие чували ли сте за извънземни посещавали Земята през вековете, които хората възприемали като богове. Част от тях пожелали жените на хората и имали деца от тях. Споменават се цивилизациите от Сириус (защитаващи ни) и гущероподобните от Орион (не много благосклонни към нас), както и за негативните сиви (под контрола на гущероподобните). Разказвали са ми за генетични опити с човечеството, за блокиране на хромозоми, за имплантанти и все подобни ужасии. Ще разберем ли някой ден кои сме ние и какво е нашето място във Вселената? За подобно събитие ли ни разказва началото на Стария завет?
 5. Нео, знаеш ли и аз си го мисля от извесно време. Явно отаттък завесата е бъкано от същности, различни по степен на осъзнатост и по посока на развитие, в смисъл придвижващи се към Бога или отдалечаващи се от него. Разбира се Твореца на всичко проявено и непроявено е един и ние него напълно с основание наричаме БОГ. Но под него има толкоз същности, с толкоз различни роли в мирозданието, че свят да ти се завие и шапката да ти падне. Ние хората на тази планета толкоз ни предстои да учим за Законите на Вселената, че просто не е за вярване. Аз за себе си едно разбрах, най-близки до нас са тези същности дето се намират в едно място на финия план наречено Шамбала. Всички ние ги познаваме и почитаме от преражданията им на Земята. Сред тях са Христос, Буда, Исус, Мохамед, Мойсей и много други. Този мой коментар някак си май се вмества и в темата, май.
 6. Salim, поздравявам те за истините които търсиш и според мен и си намерил. Освен това си мисля, че това твое писание ще ми помогне да си отговоря на един мой въпрос, защо като чета Новия завет част от мен изпитва Любов към Исус и това което е направи и казал, и защо ако се опитам да чета Стария чувствам предимно отегчение. Хора, които по-добре от мен познават Библията, са ми казвали, че Исус говорейки за Бог няма в предвид Йехова. И сега разбирам защо е така, защото Бог е Любов! Аз поне така го чувствам. Всяки частица в тази вселена е пропита с нея. Любовта е дори силата, която държи атомите свързани в молекули. Но човек трябва да го изпита иначе и 1000 пъти да го прочете просто не вярва. Трябва опитност. Аз също мисля, че Йехова, който и да е той, не Бога на Новия Завет, не е е онзи който ние знаем като Творец на тази вселена и на всичко проявено и непроявено. Чакам продължението.
 7. Приятели, днес (20.06.2007 г.) часове преди най-дългия ден в годината, с послание от Санат Кумара започна нов цикъл от диктовки. Тази диктовка я чакаха достатъчно много хора, достатъчно дълго време. Поздравявам тези, които съхраниха своя устрем и се прекланям пред Светлината на Бога във вас! 100ri
 8. Този въпрос, когато излезе преди време ме заинтригува и търсех отговора му до днес, когато случайно попаднах на този текст: The Buddha believed however, in equality and tolerance for all, and five years after the order of monks was established, the Buddha created an equivalent order for nuns. Unfortunately it did not grow to the same level as the monks and in the Theravada tradition it died more than a millennium ago 64, 65 . It is significant to point out however, that "Buddhism was the first religious tradition to recognize women's ability to attain the highest spiritual status attainable by any man, including the Buddha himself, and thus one in which they actually did so" 66 . Накратко аз бих го превел така: Буда вярвал в равенството на всички хора и 5 години след основаването на ордена за мъже основал и такъв за жени. За съжаление той не се развил в същата степен както мъжкия и в традицията Теравада замрял преди повече от 1000 години. Все пак трябва да се посочи, че Будизмът е била първата религиозна традиция, която признава на жените способността да постигат най-високите духовни състояния, постигани от мъже, включително и от самия Буда и че те всъшност го правят. Източник: http://religiousmovements.lib.virginia.edu...s/buddhism.html Източникът е проект на Университета на Вирджиния и изглежда безпристрастен. Моето лично мнение, че жените са по-добри в общуването си с Бога, който присъства във всеки от нас. Добре известно е, че те имат по-силна интуиция, т.е. по-лесно общуват с Христовия АЗ. Според мен всеки голям световен Учител е носел знанието, че мъжете и жените са равни пред своя Създател. От един филм на ББС научих, че първоначално и при апостолите на Исус е имало равенство, което за съжаление не е изтраяло дълго. Такива сме ние, винаги склонни да изкривим и най-великата Истина.
 9. Здравейте, Вече и в т.н. западно общество пробива път идеята, че нашия физически свят е илюзия. За това много спомогна един Холивудски филм - Матрицата. Но за човечеството тази идея не е нещо ново, на Изток тя сякаш е изначална. Предполагам и вас ви е интересувал въпроса Илюзия ли е нашия свят? За мен бе изненада, когато разбрах, че тази идея е имала подръжници и в Древна Елада, примерно Платон, ученик на Сократ. Това е "Митът за пещерата", който се намира в началото на седма книга от големия диалог "Държавата" на Платон. Митът за пещерата В разговор с Главкон Сократ гради следната представа: Ние, хората, приличаме на затворници в една пещера. Така сме приковани, че можем да виждаме само стената в дъното на пещерата. Далеч зад нас гори огън, а между нас и огъня минава път, по който хора носят различни предмети: вещи, статуи, фигури на животни. Някои от носещите говорят, други мълчат. Ние, окованите, виждаме само сенките, които се отразяват в дъното на пещерата; чуваме само думите, които някои от сенките произнасят. Ала може да се случи така, че някой от окованите да се освободи. Тогава той ще може да обърне погледа си и ще види, след болката от светлината, действителните предмети. Естествено, освободеният може и да не понесе болката, и да предпочете да си съзерцава това, на което е свикнал - сенките; може да се противи, рече ли някой да го освобождава. Но може и да излезе от пещерата и да види най-истинската светлина - тази на слънцето. Тогава той ще прозре причината, поради която някои неща стават сенки и ако му се наложи да се върне в пещерата, сигурно ще поиска да сподели с останалите затворници истински видяното, ще заспори с тях и дори ще иска да ги освободи, за да ги приобщи към благодатта на светлината. Те първо ще му се изсмеят, а след това, остане ли непреклонен в желанието си да ги освобождава, биха го и убили. Яко е нали. Намерих го тук: http://bg-science.info/view_filo.php?id=2
 10. 100ri

  Школата на Питагор

  Здравейте, Питагор е значима личност в човешката история. Освен велик философ е и посветен. Горните постове казват много за него и за знанието, което той е донесъл в Европа. Аз ще добавя само няколко мисли, които се считат за негови: „Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите.“ „В изблик на гняв не бива да се говори, нито да се действа.“ „Временният неуспех е винаги по-добър от временният успех.“ "Животът е като представление — в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места. " „Животът е като стадион. На стадиона някои идват да се състезават, други да търгуват, най-щастливите да гледат и да се наслаждават. Така и в живота едни се раждат жадни за слава, други — за печалба, а философите — единствено за истината.“ „Колкото и да са кратки думите «да» и «не», те изискват най-сериозния размисъл.“ „Ласкателството е като нарисувано оръжие — привидно хубаво, а полза никаква.“ „Не прави нищо срамно нито пред другите, нито насаме. Нека върховният ти закон бъде самоуважението ти.“ „Нищо не е толкова поучително, колкото летописът на нашите заблуждения.“ „Общуването с жени винаги води до беди.“ „По следите на леността върви бедността.“ „По-лесно е да умрем за жената, която обичаме, отколкото да живеем с нея.“ „При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.“ "Спестявайте сълзите на децата си, за да могат някога да ги леят на гроба ви." „Чашата на живота щеше да сладни непоносимо, ако в нея не капеха и малко горчиви сълзи.“ „Шегата, подобно на солта, се ползва умерено.“ Източник: http://bg.wikiquote.org/
 11. марги, много си права. Няма голямо значение дали вярваме в прераждането, важно е да сме добри към другите, да сме състрадателни, да прощаваме, да обичаме ближния. Тези няколко качества наистина могат да ни доближат до Бога, а това е което всички ние искаме, дори да не го осъзнаваме. Защото всички искаме да бъдем обичани и това е спомен от минали времена, когато в живота ни по-ясно е присъствало усещането че сме обичани безусловно, разбира се от Бог, защото Бог е Любов.
 12. Здравейте, Аз пък искам да ви попитам: Вярвате ли, че Земята е с формата на топка? Защото аз не вярвам, защото аз знам, че Земята е с тази форма, защото съм виждал фотографии от космоса, защото всички други големи обекти в небето са с тази форма, защото така казват в училище, защото съм виждал овалната форма на хоризонта от 10 000 метра надморска височина (съвсем леко забележима и то на снимка). А само преди 6 века много хора на един континент, чийти жители иначе са се смятали за много напредничави, както е и в момента, в противоречие с почти целия останал свят, са смятали, че Земята е плоска. Ха сетете се след само 1 век как ще звучи този въпрос. Еми по същия смешен начин. Надявам се да погледнете от смешната страна на ситуацията. Поздрави.
 13. Към милостта на 23-я ден от месеца се добавя още един важен пункт Гаутама Буда 25 декември 2006г АЗ СЪМ Гаутама Буда, отново дошъл при вас, за да дам поредното послание, основано върху силата на Любовта, която аз, както и другите Възнесени Владици изпитваме към вас, хората на Земята намиращи се във въплъщение сега. Времето е сложно и краят на годината е особено важен и труден период. Ние идваме и даваме нашето учение именно по време на смяната на слънчевия цикъл защото всичко, което влагаме при нарастващо слънце израства през пролетта и лятото, при настъпване на следващите слънчеви цикли, които са денят на пролетното равноденствие и денят на лятното слънцестоене. Приключва старото и започва новото и това е прекрасно! Аз мога да кажа това защото имам непосредствено отношение към това бъдеще, което ще настъпи много скоро. Ние се радваме, че се намериха достатъчно човешки индивиди, които пожелаха да служат на нас, Възнесените Владици и ние заедно с вас можем да претворим нашите планове в живота. Аз стоя пред вас с голямо вълнение защото днес, на Заседанието на Кармичното Управление се случи много важно събитие, и то няма да закъснее да се отрази в живота на всеки жител на Земята. Днес, по време на Заседанието беше решено, че всеки жител на планетата Земя, достигнал определено ниво на съзнание ще може да изразходва част от енергията, която освобождава по време на молитва или по време на служенето си на Живота за това, да успее останалата част от човечеството на Земята колкото е възможно по-бързо да достигне нивото на съзнание, което е необходимо на дадения етап на еволюционното развитие. Ние прибавяме това важно събитие към милостта на 23-то число и сега, започвайки от 23 януари следващата година в допълнение към положенията на тази важна милост, които продължават да действат през цялата следваща година, се добавя още един важен пункт. Всеки от вас, който пожелае може да насочи своята енергия за преобразуване на кармата на онези, които са забавили своите темпове на развитие и не могат да разберат много Божествени Истини. Това може да са вашите близки, роднини и дори съвсем непознати хора, с които вие усещате особена близост. Вие можете в 23-я ден на всеки месец на следващата година да отправяте призиви и да преобразувате кармата, която пречи на избрания от вас човека да стигне по-високо ниво на съзнание. Засега тази милост може да се прилага от всеки от вас само към един човек. Например към вашия съпруг или съпруга, към вашето дете или към единия от вашите родители, а също така и към човек, на когото вие избирате да помогнете. Ние искрено се надяваме, че тази нова Божествена възможност ще ни позволи заедно с вас да извисим нивото на съзнание на човечеството на Земята с по-бързи темпове. Представете си, че към броят на хората достигнали нивото на съзнание, което им позволява осъзнато да ни служат, в края на следващата година, след завършване на годишния цикъл и заседанието на Кармичното Управление, се добавят още точно толкова хора! По-такъв начин ние ще имаме възможност да удвоим в края на следващата година броя на нашите служители, хората, които са способни да поемат върху себе си отговорност за планетата и за еволюционното развитие на всички живи същества на планетата Земя. Бях радостен да доведа до вас това важно решение! И сега аз съм готов да ви дам още малко информация, която ще ви позволи да се ориентирате в ситуацията, в което се намира сега света. Става дума за катастрофалното увеличаване на нивото на отрицателните вибрации в края на годината. Мнозина изпитват депресивни състояния и доста много хора прекарват рождествените и новогодишни празници в много ниско вибрационно ниво като употребяват алкохол и се занимават с други ненужни и недостойни неща. Всичко това създава допълнителна планетарна карма, която може да доведе до непоправими бедствия на някои континенти. Затова, както винаги в края на годината, аз се обръщам към вас с молба да запазите баланса преди всичко в себе си и да посветите колкото е възможно повече усилия за уравновесяване на планетарната карма и на кармата на вашата страна. Ако чувствате в себе си такава вътрешна потребност вие бихте могли всеки ден до края на годината да посвещавате вашите молитвени практики с удвоена и с утроена сила. Не се стеснявайте дори да се освободите от работа, за да поработите за благото на планетата Земя у дома или с група единомишленици. Четете розарии, четете други молитви или се занимавайте с медитативна практика. Изпращайте вашата Любов и Благодарност към Земята. Представяйте си Земята-Майка като живо същество, което ви позволява да живеете и да се развивате, и което се грижи за вас.**[ii] Изпращайте вашата Любов към Земята и към всички елементали, които служат на човешката еволюция на Земята. Всеки път в края на годината ние ви молим за допълнителна енергия, която можете да ни дадете и това от своя страна ще ни позволи да балансираме ситуацията на планетата и да се избегнат много катаклизми. Затова аз идвам и се обръщам към вас с молба, като същество, което притежава властта на планетата Земя и което пази баланса на планетата. АЗ СЪМ Буда и се радвам, че мнозина от вас взеха решение и се устремиха по пътя на служене на човечеството на Земята, забравяйки за своите лични проблеми и своите лични трудности и несгоди. Всъщност, когато сте погълнати от служене на Живота, всички ваши дребни проблеми един след друг ви напускат и в един прекрасен ден разбирате, че сте освободени от всичко дребно и ненужно, което ви е обременявало в живота по-рано. Но това е бил друг живот, живот на човек, съсредоточен в себе си и своите проблеми. Сега вие по своята същност сте същество на Светлината, което се грижи за благополучието и хармонията на цялата планета. Нека на света да му е добре! Нека бъдат щастливи всички живи същества, които населяват нашата любима планета Земя. Ом. АЗ СЪМ Гаутама Буда. -------------------------------------------------------------------------------- С милостта на 23-я ден на месеца можете да се запознаете в следните Послания на Владиците: „За милостта на 23-та дата и другите възможности, които дават Небесата”,Възлюбеният Ел Мория, 19 юли 2006г http://sirius1-bg.net/sirius/dict5/65lelmoria190706.htm “За предстоящия ден на лятното слънцестоене и Божествените милости свързани с този ден.” Господ Майтрейя, 15 юни 2006г http://sirius1-bg.net/sirius/dict5/45maitrea150606.htm “Наставление за това как трябва да се отнасяте към всичко живо, което ви заобикаля във вашия плътен свят и в по-фините светове.” Ел Мория, 20 април 2006г http://sirius1-bg.net/sirius/dict4/33elmoria200406.htm “Нося ви две новини. Едната – тъжна, а другата – радостна”. Възлюбеният Ел Мория, 7 януари 2006г http://sirius1-bg.net/sirius/dict3/22moria0701.htm “Най-добрата проповед ще бъде вашия личен пример”. Богинята на Свободата, 22 април 2005г http://sirius1-bg.net/sirius/dict1/50svoboda2204.htm “За новата Божествена милост”. Възлюбеният Ел Мория, 27 юни 2005г http://sirius1-bg.net/sirius/dict1/116moria2706.htm „За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и за писмата до Кармичното Управление”. Възлюбеният Сурия, 23 юни 2005г http://sirius1-bg.net/sirius/dict1/112suria2306.htm [ii] Например можете да използвате медитацията «Обичам те, Земя” http://www.sirius1-bg.net/sirius/medit/obi4am_te_zemya.htm
 14. Подкрепям infinity1305. Сетих се за една източна притча, намерих я в една книжка с притчи в Спиралата. Бих добавил, че ние живеем в свободен свят, което е гарантирано от Закона за свободната воля. Всеки има свой поглед към Истината, и съвсем нормално е те да не съвпадат. Много от нас се стремят към Бога, но пътищата към него са много. Все едно, че изкачваме Еверест, нима тези които се качват от Китай са на по-верен път от тези, които се качват от Непал. Е, някой са на по-труден маршарут :-) Идеята за обща медитация е добра. С радост ще се включа. Прекланям се пред Светлината във вас!
 15. Смятам, че mucunka и Вало го казаха много добре! Аз ще добавя, че ние хората често сменяме гледната си точка, което е нормално и дори неизбежно ако искаме да се развиваме. При това сменяме нашите предпочитания, днес харесваме едно утре друго. До тук всичко е ОК. Но когато заявяваме на света какво харесваме, съвсем нормално заявяваме и какво не харесваме. Правим го за да се себеопределим, ние казваме на света кои сме, което помага при комуникацията ни с всичко което все още възприемаме като околен свят, т.е. извън нас. Дори си позволяваме да осъждаме това, което не харесваме. При което често изпадаме в комични ситуации, примерно отявлено критикуваме позиция, която сме отстоявали до неотдавна. Или критикуваме действия, типични за нас самите в минал живот или дори в настоящия ни живот. При това се получава следното: като осъждаме нещо, ние му отдаваме енергия и му даваме сила да се проявява и занапред в нашия свят. Друг ефект е, че по този начин трупаме карма и ако сме по-наблюдателни ще забележим, как ни се случва да извършваме действия, които безжалостно сме критикували в миналото. А една от най-големите човешки глупости е да се осъждаме за различните си предстви за устройството на света. Всички велики духовни Учители са донесли една и съща Истина, просто защото истината е една. Но Учителите идвайки във въплъщение са попаднали при различни условия. Хората около тях са имали различни представи за света, боравили са с различни термини. Последователите на всеки Учител са разбрали и запомнили различни неща. Създадените след време религиозни конфесии избирателно са запазили различни части от Знанието. Ето защо християните не вярват в кармата и прераждането, съответните текстове от свещените книги са били изтрити или променени. Нали не мислите, че Христос не е познавал Закона на кармата или не е знаел за преражданията. И въпреки всички тези фактори все пак различните световни религии имат много общо. Но не, ние сме склонни да виждаме малкото в което се различават и да не забелязваме общото. Успех ви желая по Пътя към Бога!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...