Премини към съдържанието

агни

Потребител
 • Публикации

  314
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

13 Добра репутация

5 Последователи

Всичко за агни

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 11.12.1979

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  ида от древността-отивам в бъдещето !
 • Интереси
  moto-man.
 1. Понятията Учител и ученик са неделими. Всеки Учител е и ученик, защото в Йерархията той е поредното звено от Веригата на Вечността. По низходяща линия пък всеки ученик е и Учител. Погрешно е да се мисли, че има посвещения, въздигащи до степента на безусловното Учителство. Единствено постоянният и изтъкан от дисциплина процес на познанието може да бъде наречен жив извор на усъвършенстването. Нека не търсим граници в Безпределността и не приемаме познанието за нещо крайно – това ограничаване ще ни накара да изгубим радостта от Битието. Агни Йога.
 2. Феноменът Ванга

  Сам виж,какво проповядваш-“да бъдат убити”.Какъв християнин си ти,дори и в твоите представи тя да е такава,би следвало да проявиш милосърдие и състрадание. По твоите думи комшията и ти сте достойни християни,погледни твоите 11 000 мнения и виж колко достойни думи има в тях,след това прочети примерно Ванга-“Живот за хората” и съпостави твоите достойни християнски мнения с нейните.Разбира се не мисля,че ще го направиш,защото празнословието е по лесния избор,макар че един лекар не би следвало да подхожда по този начин. Защо когато някой изрича истината,това се нарича Кощунство !?
 3. Учителят Петър Дънов

  Запитали ли сте се,вие които носите кал отвсякъде за да опетните едно слово оставено за издигането на човечеството на по-горно стъпало,какво оставате Вие след себе си ? ДОСТОЙНО ЛИ Е ТОВА КОЕТО СТЕ ПИСАЛИ В ТОЗИ ФОРУМ А И НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ? Какво може да извлечем от думите Ви,каква поука бихме взели от тях,каква книга би се издало от писанието Ви тук и там ? Въобще живота който водите достоен ли е за да бъдете съдници на оставеното знание ? Знаете ли,как се е формирало отношението Ви към това знание,семейната среда ли е довела до това отричане,някакъв фундаментален труд ли сте прочели,или просто натрупаната опитност от предишни животи Ви е довела до тези изводи ? Благодаря на Светослав Иванов,че си е направил труда да изведе толкова цитати,но трудно можеш да промениш човек,почти невъзможно това само той може да направи и то не в един живот.
 4. Отварям темата,защото мисля,че има какво да се пише за Учителя Петър Дънов,познат по света и като Беинса Дуно. Нека всеки ,който има някакви наблюдения върху словото оставено от него или ритуалите,като например "Паневритмията" да напише по нещо. Ето и един сайт в който може да се прочете доста тук Има доста неща,които могат да се коментират,ето малко: Според Учителя, Сириус е жилище на светли същества със висока култура „В Сириус има една култура два пъти по-възвишена отколкото на Слънцето.” „Много от човешките същества по другите системи са далеч по-напреднали от човека, защото са излезли по-рано от великия първоизвор на живота. Тяхната мъдрост е толкова велика, че културата на хората, в сравнение с тази на Сириус например е още в своите пелени. Съвременните хора пред съществата на Сириус не са даже и деца.” Учителя посочва звездата като следваща стъпка на земното човечество по пътя на неговото космическо израстване: „Като минете през Юпитер, през Марс, през Венера, през Сатурн и през всичките крайни планети, най-после ще дойдете в слънцето, през неговия университет, дето ще прекарате сто години. Това са сто слънчеви години. Там ще прекарате двa милионa години като дете, 25 милионa години като възрастен и още толкова като стар. След това ще напуснете слънцето и ще отидете да живеете на Сириус. Там ще прекарате 500 милиони години като стар, още толкова като възрастен и толкова като млад.” Медитация за свързване с вибрациите на Сириус Според Учителя има три велики момента: изгревът на Венера, изгревът на Слънцето и изгревът на Сириус. Будността и съзерцанието по време на тези моменти, както и мисленото свързване с небесните тела, които ги предизвикват, внасят животворни сили в душата на човека. „Аз бях ви препоръчал сутринта да ставате, когато изгрява Сириус или когато изгрява Зорницата... Стани 40–50 пъти за това и ще видиш какъв преврат ще имаш в душата си.” Нека отдадем заслуженото внимание на хората оставили знанието.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.