Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×

Mr. ??

Потребител
 • Публикации

  6337
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Mr. ??

 1. Посочените компоненти са втора употреба. И няма как търговеца да ти предостави гаранция повече от 6 или 12 месеца. Ако искаш нов компютър разгледай, например: https://www.vario.bg/komponenti-kutiya?66[]=Lian Li&orderby= http://nikem-bg.net/magazin.php Ако искаш втора ръка за малко пари (около 300 лв. ) с малка гаранция, разгледай марковите компютри втора употреба (от Intel Core 4gen) Като, трябва да им добавиш и SSD, и най вероятно външна видеокарта(ако искаш да се справя по добре в игрите.
 2. Информацията не е грешна. Ако, погледнеш датата на статията. За избирането, къде да живееш, спрямо начина за доставяне на и-нет услуга съм напълно съгласен. Но, да хвалиш коаксиал-а , че е добър, не мога да го разбера. Това е, все едно да хвалиш DVI, вместо HDMI кабела. В пиковете часове, щом се използва и за ТВ, скоростта предполагам се намалява доста. П.П. И модемите си имат проблеми с гърмежите..
 3. Optical Fiber vs. Coaxial Cable Коаксиалния кабел използван за интернет, е стара технология. Която, има повече недостатъци от колкото предимства: Най-лошият от които, е че кабела се влиае от магнитни смущения.
 4. Повечето кабеларки предлагат и интернет през UTP кабел. Отиваш в офиса и ги питаш. През коаксиален кабел, и-нет оператора, ти предоставя и модем, който преобразува сигнала към UTP/LAN Който свързваш към рутера. Но, интернета-а е доста e бавен, и не си заслужава изобщо. Истината даже и не е през UTP, а през оптика (но за цялото трасе).
 5. Производителя, трябва да написал във спецификациите наличието на DRAM cache, както и от детайлно ревю на въпросното SSD. Погледни и следната листа от тук. Но е възможно да не е напълно вярна: https://pcpartpicker.com/products/internal-hard-drive/#t=0 П. П. При евтините SSD-a липсва кеша.
 6. Ако се спреш на 1600AF, ще трябва да забравиш Windows 11. Не случайно не е много разумно да се взема нов процесор който е излезнал преди 2+ години. https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-amd-processors
 7. Във спецификациите на кутията, пише че максималната височина на CPU охладителя не трябва, надвишава 155 мм., т. е. 2 мм ще е повече ако се спреш на Arctic-a. Относно добавянето на още един вент, под видеокартата и дали, ще има ефект. Никой друг няма как да разбере, освен теб. Провери оборотите на предните вентилатори, и ако е необходимо ги увеличи. Защото без бързото вкарването на свеж въздух, се обезсмисля цялата система.
 8. Ако не бързаш, изчакай за AMD 5600G. Които продажби, трябва да стартират през началото на Август. https://www.google.com/amp/s/wccftech.com/amd-ryzen-7-5700g-ryzen-5-5600g-diy-desktop-apus-show-up-on-retail-slight-premium-prices/amp/
 9. BioniX F120, са добри вентилатори. Настрой кривата, тогава да се включват по усилено( на 60 -75 процента от оборотите им) при вдигането на температурата тогава. Също и софтура за управление на видеокартата, като MSI Afterburner, или ако имаш друга, настрой вентилаторите (на по-високи обороти) на видеокартата (за да извеждат топлия въздух от нея). Ако, проблема все пак ти е във видеокартата, тогава, и да смениш кутията. Няма да има голям ефект.
 10. Важно е вентилаторите да са с добри парамeтри, т.е. да вкарват или изкарват въздух (бързо) с голям дебит cfm. Не казваш точния модел на кутията или на вентилаторите, както и тепературата в стаята и при idle, на компонентите. Ако са включени директно към дъното.Задай им , чрез кривата/curve, да увеличават оборотите при покачване на температурата на процесора. Например от 50 нагоре. Това може да стане и през софтуера за дъното или друг, както и в BIOS. Каква е t на 3700X? Помисли за aftermarket охладител за процесора, ако ти показва високи температури.
 11. Mr. ??

  Лаптоп ASUS ъпгрейд

  Ако е възможен ъпгрейта (има наличен свободен слот), възможно е е да увеличиш и RAM, до 16 GB. Като новата RAM, трябва да е със същите параметри, като старата (тип, честота, тайминги и т.н.) Тъй като е DDR3 , търси втора употреба (ако искаш да спестиш някой лев).
 12. Един глас за Samsung Evo Plus-a. Използвам същата, но 128 GB-a на телефона. Ако, ти се струва скъпа има 256 GB вариант: Samsung microSDXC EVO Plus 256GB C10/UHS-I
 13. Както е тръгнало, дисковете ще се изместят от стрийминг услугите. И, ще са налични все повече в дигитален формат. Било то, музика или филми или друго съдържание. Това, вече се забелязва при видео игрите. П.П. Все повече производители на аудиотехника, спират или намаляват производството на устройства като CD транспорт. Като човек, който е преминал от reel to reel (някаква куче марка), до плоча/vinyl, аудиокасета, CD, DVD. Засега, няма какво да ме накара да се върна обратно към горните формати. Всички имат много недостатъци и малко предимства. Сега използвам само HDD/SSD за да си събирам малката колекция.
 14. Mr. ??

  Подбран джаз за ценители

  Arne Domnerus Group - Jazz At The Pawnshop 1996
 15. Чак пък да не едно и също, не бих казал.От разстояние 40 см гледане на монитор и 2,5-3 м на ТВ има голяма разлика. Ако опънеш 32 инча или по голям екран пред теб, за да работиш, ще ти се "счупи" врата от въртене. Даже и на 27 инча се усеща, че трябва да "търсиш" това което ти трябва пред екрана. Друг е въпроса, колко ти е добро зрението. Затова често пъти хората си вземат и по големи ТВ, за да избегнат дискомфорта. Има варианти и с Ultra-wide или няколко монитора. Да опънеш 40-50 инча екран и пред теб да го гледаш от близо, или да ти се скапят очите, не го разбирам. ПП. Междо другото за мен, 27 инча 1440p си е почти идеалния размер монитор, стига да виждаш добре.
 16. Чак пък малък не бих казал. Това да не е ТВ, за да малее размера. Друг е въпроса, че при 27 инча, препоръчваната резолюция в 1440p Но за 300 лв. не се намира читав 2K монитор.
 17. Tp Link C6, го имам вече около 20- на месеца. Разделил съм мрежата, като половината безж. устройства се свързват на 2.4 GHz, а другата половина 5 GHz. Проблеми с връзката не съм имал. Много добро рутер-че съотношение цена/качество.
 18. По въпросите: попитай ISP доставчика. Защото в повечето случай твоят рутер се"закача" след тяхното устройство. Като, си конфигурираш само новия рутер. Още повече , че ONT NOKIA G-140W-C, преобразува оптика в LAN . То тогава задължително е използването на последното.
 19. Коментарите за Corsair Rmx 750w, не са "ласкави". За захранване по-добре това: Seasonic Focus GX-750 или Seasonic Focus GX-850, "за застраховане", ако ще монтираш мощна видео карта, като RTX 3080.
 20. Микрофонни Кабели (на метър) Микрофонни Кабели
 21. Ето ти снимка при експорт на 2160p файл, от преди две седмици (преди да сменя PC-то) Умишлено използвах по старата версия PP, поради стария хардуер, с който раьполагах. http://picbg.net/img.php?file=761efb2a11caf2a7.jpg В момента пиша от телефона, ще пусна снимка при енкодинг при първа възможност. https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Premiere-Pro-AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Performance-1960/ https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Premiere-Pro-AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Performance-1960/ Както се вижда от бенчовете, видеокартата която използват в теста RTX 3080.
 22. Ако, не смятате да снимате в 4К, или 8К, то тогава 5900X си е изхвърляне. 5800X, ще се справи прилично, като го подпрете със RTX 3060 или RTX 3070 Но имайте дно наум, че 5800X, е най-горещият процесор от Ryzen 5000 Series. Не колкото 9900K. Но, все пак. По новите версии на Adobe Premiere използват CUDA, ядрата (доста по ефективно)и намаляват драстично времето за рендване/експортване на файла. За редактиране на 4К Видео, минимума за капацитета на оперативната памет е 32 GB. Aкo, може да си позволите вземете RAM поне на 3600 МHz (която е златната среда) или повече със стегнати тайминги, за Ryzen. Относно заснемането на видео в 4К (8К), има доста ревюта в youtube, които съобщават че Canon R5, "прегравява" при дълго времетраене. Офтопик: Едно видео за dual ranks RAM, което е доста интересно: The Dirty Way Manufacturers are Downgrading Your PC
 23. Ако ще го използваш компютъра при високи температури, погрижи се за въздушния поток и проверявай температурите. Постави един вентилатор на предния панел на кутията и един на задния да изкарва топлия въздух. Както и увеличи оборотите им докато го използваш на "топло".
 24. За Windows 7: Windows Movie Maker, от пакета Windows Live Essentials 2012 (забележка: не намерих оригиналният линк от MS) Щях да преложа OpenShot, но с този хардуер едва ли ще върви гладко. Това, че дължината на видеото е кратко съвсем не значи, че редактирането ще е "леко". Всичко зависи, какво ще включва: ефекти музика, и прочие.
 25. Има и работещи дoбавки за чуждите тракери например: Elementum. А пък KODI е страшно добър медиен плеър. Дори и offline работи перфектно с повечето видео и аудио формати. Кеф ти audio pass-tru към AV ресийвър На Android, не го заменям за друг плеър. За Windows също добър.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване