Премини към съдържанието

iambbbbob

Потребител
 • Публикации

  84
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

Всичко за iambbbbob

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 1. iambbbbob

  Въртележката на моите мечти

  Вътележка, музика, замаяна глава. Заспиваш и след миг събуждаш се сама. Яхнала кончето, пътуваш нанякъде. Накъде ли - може би към реалността.
 2. Най-много хора в света говорят китайски език. На второ място е испанският с малка преднина пред английския. В западното общество се налага едно мнение, че езикът на науката е английски. На практика това не е точно така. Това, че ние получаваме научните си знания на този език съвсем не значи, че навсякъде научните работници го ползват. Русият, китайският, френският и немският са не по-малко застъпени (аз бях шашнат, когато на няколко конференции по социални науки в Германия, предварително беше обявен като общ език английски, но извън лекциите се говореше само на руски и френски, дори и кореспонденцията след това беше само на тези два езика). Английският, противно на общоприетото, не е езикът на световния елит - езикът на дипломацията все още е френски, езиците на правото са френски и немски, а когато има лингвистичен спор се използват латински термини. Това са моите наблюдения, но те са само в сферата на социалните науки. Може би някой от вас ще сподели как е в техническите науки?
 3. Когато пуснах темата си мислех, че ще има поне 5-6 имена, които да се споменават с добро. Дано липсата на такива да не е защото ги няма, а просто защото по някакво странно стечение на обстоятелствата тази тема е прочетена само от хора, които са нямали лични контакти с български политици. Пък аз съм достатъчно наивен да си мисля, че всеки човек, който поне веднъж се е отнесъл с добро към друг човек, заслужава да се спомене тази му постъпка. В крайна сметка преди да сме политици, лекари, ученици, зидари, кадърни или некадърни, и т.н. сме хора. Няма професия, в която да няма контакти с други с човешки същества. Щем, нещем ние или се отнасяме с другите с добро, с лошо, или просто ги отминаваме.
 4. http://www.ahmadinejad.ir/ Това е първият известен ми държавен лидер със собствен блог в интернет. Сайтът обаче не може да се отвори, а непрекъснато дава, че е пренатоварен. Дали не е смешка или измама?
 5. Религията ни е безкрайно нужна. Без нея нямаше да има цивилизация. Всяка религия, независимо по кое време, независимо на кой континент, ни дава нещо много ценно - тя ни казва кое е добро и кое е лошо. Без този ориентир ние сме обречени като общество да тъпчем на едно място. Пък и религиите ще просъществуват много по-дълго от науката, само заради простата причина, че се градят на нещо, "за което бронебойни куршуми няма открити" - вярата. Нуката в основата се гради на нещо, което е строго ненаучно - аксиомите (т.е. нещо, за което няма доказателства, че е така, но ние го приемаме за вярно). Аз мисля: Слава Богу, че има религии!
 6. Отварям тази тема не за да разисквам качествата "по принцип" на българския политик, а за да може всеки от нас, който има преки впечатления от конкретна личност да ги сподели. Ако някой политик ви е направил добро, то нека споделим един с друг името му. Ако някой ви е направил лошо, то нека и неговото име се знае. Само се надявам да има повече имена, споменавани с добро, отколкото такива с лошо.
 7. Може би съм професионално деформиран, ама хайде да не си говорим така по принцип "политиците за нищо не стават", "политиците ни са глупави", "българинът е байганьовец", а да говорим с имена. Има добри, има и лоши политици. Има добри консули, има и лоши консули. Нека кажем имената както на добрите, така и на лошите. Никой от нас не може да каже кой политик е обективно добър, ние можем да кажем само субективното си мнение. Това е хубавото на такива теми. Аз съм имал работа с малко от известните в момента политически личности. Мога да похваля например директорът на финансово разузнаване Васил Киров, който може да има всякакви недостатъци, обаче е изключителен професионалист в работата си. Мога да похваля и новия главен прокурор, който също е един от съвестните професионалисти в областта на наказателното право. Мога да похваля и министъра на здравеопазването доктор Гайдарски, който нямам понятие как се справя с политиката, но като доктор е много, много добър. Колкото до споменатите вече проблеми - относно медиците с либия, аз лично бих казал, че там се провалиха бившите външни министри Надежда Михайлова и Соломон Паси, както и бившите министър-председатели Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. За сегашните ще говорим след като видим делата и резултатите от делата им. П.П. Четох, че парламентарният контрол в петък ще е с министър Петков и ще се разисква именно този инцидент. А пък при такива трагедии, декларациите не помагат за съжаление с нищо...
 8. Има една приказка - само този, който не вярва в чудеса, само той може да види чудо. Е, тогава ти си от тези щастливки, които ще видят чудото Като говорим за задгробен живот например, аз не го разбирам буквално - като че ще живеем, чувстваме и мислим по същия начин както сега. Ако беше така, то всеки следващ наш ден е този задгробен живот, защото след всяко раждане на нова мисъл ние "умираме" - така де, вече не сме същите, вече сме различни от предишния миг. Аз съм прекалено малък и не мога да разбера великите умове, които са ни разкривали истини от света, включително и по тази тема, но това не значи, че щом аз не мога да го разбера нещо не е така. А днешното свръхестествено е утрешното естествено. Вижте електричеството и магнитните сили например - какви невярващи погледи са будели в началото, а днес не могат да учудят даже дете. Извън темата: Бай Михал фотоапарат го не лови!
 9. А дали това не може да става с копчето "Таб" от клавиатурата?
 10. Извън темата: Всеки, който твърди, че няма извънземни да дойде да види бах Михал от третия етаж на моя блок - НЕЧОВЕК. Няма такива уши, няма такъв нос, няма такива ръце. Тоя човек може да изпие 2 /два/ литра ракия и след това да пребие Кирето от втория етаж. А, сега някой да кажа, че ТЕ не са сред нас! За последно го видях как разглоби Жигулата и отново я сглоби като останаха около три кила железа излишни - без средно образование, а е технически гении! Не е нужно да казвам, че Жигулата си върви без проблеми. Конструкторски гений - опростил е това, върху което инженери са се потили десетки години! А сега някой да каже, че няма извънземни на Замята. Сега сериозно - нека в тази тема не смесваме такова светло име като Ванга със знайни и незнайни теорийки! Иначе и аз вярвам в много от споменатите вече неща, но честно казано някакъв свръхрационален страх ме спира да търся повече по темата за извънземните, за Бог, за нашето място във Вселената. Засега мисля, че е достатъчно човек да живее според вярванията си - да прави повече добро, да прави лошо понякога (това си е неизбежно), но винаги да действа според принципите и вярванията си, каквито и да са те. Колкото до извънземните - те си се оправят добре и без нас, да не ги мислиме тях, а да гледаме да оправим себе си. П.П. Забравих да напиша, че бай Михал със зъби троши монети от по един лев!
 11. operation system - Ubuntu Linux, Gentoo_amd64 office application software - Openoffice2, Gnumeric browser - Firefox, Konqueror e-mail client - Thunderbird instant messenger - GAIM, Skype, Kopete music player / editor - XMMS, Beep-media-player, Amarok /Audacity video player / editor - Mplayer, Xine-ui / Kino picture viewer / editor - GIMP burning software - Gnome baker, K3b download accelerator - wget, D4X torrent client - azureus antivirus software - ClamAV firewall - iptables, Firestarter spyware tools - archiver - 7zip, rar-free codecs/packs - w32codecs, xine + доста други rippers - FTP uploader - gftp system optimisers -
 12. Имам предвид новите редове да са по-навътре от другия текст и това да се прави не с копчето горе, а с "Таб". Например: Обикновен нов ред. Нов ред, който е по-навътре.
 13. Ще има ли глобална война на територията на Близкия изток (т.е. с участие на войски от цял свят)според вас? А вие бихте ли били доброволци в евентуален корпус от български войници, който да се включи в евентуална такава война? Аз лично понятие си нямам дали ще има глобална война, обаче хич не ми се иска да става такова нещо. От това, което гледам по новините между Израел и мюсюлманите вече не е тлеещ конфлик, а са си чисти бойни действия. Никой не отстъпва, никой не се спира пред нищо: едните с ракетите изобщо не броят т.н. косвени жертви (важно е да се убие главатаря на терористите като няма значение колко невинни жертви ще има около него), другите не се спират дори и пред това да жертват собствения си живот, само и само да унищожат повече от така омразните им друговерци. Положението още повече се усложнява, когато се намесят други, по-големи държави, когато се намесят милиарди пари, огромни желания за власт... Всички трети страни, които се намесват, сякаш преследват само користните си цели без да се страмят да отстранят самите причини за конфликта. Решение, колкото и невъзможно да изглежда, се намира само ако се търси. Май нито воюващите, нито хората около тях имат интерес противопоставянето да привърши. По едните телевизии дават колко лоши са Ахмединеджат и "Хамаз", по другите дават колко са лоши Буш и Израел. Никой не е толкова черен, колкото го изкарват, но и никой не е светец. Не бих се включил като доброволец в евентуална война там. Това е война за ценности, в които не вярвам - пари, власт, влияние... Може би съм прекалено наивен, но така мисля.
 14. Дали би било възможно да направите в рамките на кутийката за писане на нови съобщения, когато се натисне "Таб" на клавиатура да се слага свободно разстояние като за нов ред, а не както сега просто да се преминава в следващия елемент от интернет страницата?
 15. Браво на умните български деца. За пореден път се убеждавам колко са умни и способни, като само им трябва сцена да го покажат. Като гледам как ние възрастните все тъпчем на едно място в България, направо не знам как децата ни са толкова умни и как, където и да отидат, винаги са на върха. Дори и в този форум "децата" се изказват по-добре от нас "старите". Не ставайте като нас, станете много по-добри!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...