Премини към съдържанието

OCHAKVANE

Потребител
 • Публикации

  291
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

17 Добра репутация

2 Последователи

Всичко за OCHAKVANE

 • Титла
  Почетен потребител
 1. Евреи 9:27-28 27. И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд, 28. така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.
 2. Божия същност? Докато вярваш, че сме богове, библията ще ти е терра инкогнита. Но щом можеш да се сравняваш с Бога, можеш да опиташ да Го имитираш и като произнесеш дума, ще се сътвори нещо.
 3. Не само аз приемам Исус за Господ и равен на Отец. това го казва Библията: Захария 13:7 Новият народ в царството на Месия. Смъртта на великия Пастир и очистване на остатъка от избрания народ Събуди се, меч, против пастира Ми, против мъжа, който Ми е съдружник, казва Господ на Силите; порази пастира и овците ще се разпръснат; и Аз ще обърна ръката Си върху малките. Освен това в Библията Исус е наречен "Отец на вечността" и "чрез Когото всичко стана". Не можеш ли да схванеш, че никой друг не би могъл да ни спаси от вечната смърт, освен Този, който ни е сътворил, защото само Той е по-високопоставен от Сатана. Нито ангел, нито което и да е същество, не би могло да противостои на измамите на Луцифер, освен Този, Който е сътворил всичко.
 4. Исус не се бореше срещу свещениците, а срещу това, което те учеха. Има голяма разлика.
 5. Бог е пратил Исус като пророк? А знаеш ли по принцип какво е значението на тази дума? Що се отнася до това, което Исус е казал за Себе Си, то съвсем не е просто някакво сравнение с "боговете", а наистина Исус е Божий Син. Той се въплъти от Светия Дух. Ние не сме създадени по този начин. Освен това Господ е бог, а не е обикновен човек. Но отново казвам: докато не приемеш Исус за Господ, само се залъгваш, че ще имаш спасение.
 6. Странно е колко може да изопачи думите на Исус човек, ако не желае да разбере истината: Матей 18:17 И ако не послуша тях, кажи това на църквата; че ако не послуша и църквата, нека ти бъде като езичник и бирник. Деяния 8:3 А Савел опустошаваше църквата като влизаше във всяка къща и завличаше мъже и жени та ги предаваше в тъмница. Деяния 12:5 И така, те вардеха Петра в тъмницата; а църквата принасяше пред Бога усърдна молитва за него. 1 Коринтяни 12:28 И Бог е поставил някои в църквата да бъдат: първо апостоли, второ пророци, трето учители, други да правят чудеса, някои имат изцелителни дарби, други с дарби на помагания, на управлявания, на говорене разни езици.
 7. Мисля, че едва ли си наясно какво пишеш. Значи Исус не е създал църквата? Но тъй като други четат, ще ти отговоря: Матей 16:18 Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър {Значи: Канара}† и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят. Кой каза тези думи? По-добре се остави Библията да те води, защото се оплиташ все повече.
 8. Не зная какво си прочела, но явно не си го чела както трябва. Забележи: Йоан 10:34. Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"? 35. Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши), Забелязваш ли? Към които е дошло Божието слово. Не към всичките. А за теб Библията съвсем не е нещо вярно. Поне така го показваш.
 9. това не е клипче, а дълго и ясно обяснение. Когато имаш възможност, можеш да го гледаш. разбира се, всеки има право да избира дали да си отвори очите и ушите за да види и чуе. А може и да продължи да си върви в тъмнина и тишина. Само че тук не става въпрос за нещо елементарно, тъй като се касае за това дали да имаш вечен живот или не. Така че имаш право да избираш между вечност и временно съществуване, което съвсем скоро ще приключи за тази земя и непокаяните.
 10. Знаеш ли, човек може да вярва в много неща, но това не означава, че те са истина. ще ти дам един пример, защото тази еволюционна теория е объркала мнозинството от човечеството. Ако искаш, можеш да се запознаеш с големите парадокси в нея, като влезеш тук7 Моят сайт Ще видиш доста любопитни факти, като например как еволюционистите се чудят как да обяснят издълбаването на скали и незасягането на меката почва по тях от реките, или пък невъзможността да обяснят как тези реки могет да се изкачват по хълмовете, за да им "нагласят" теорията...
 11. Йоан не е Господ, а е апостол. Така, както всички апостоли и пророци казва това, което Бог е искал да каже чрез Своите инструменти. А ако търсиш Исус в себе си, ще има доста време да търсиш...докато не намериш нищо. Защото Исус обитава в смирени сърца, а не в сърца на хора, които се възгордяват, като се правят на богове. Исус е Авторът на всичко. Когато слезе на земята в човешко тяло, Той не престана да бъде Бог, а просто прие човешки образ, за да може да ни замести в смъртта. Без Неговата смърт няма никаква надежда за спасение за който и да е човек. Дали ще го приемеш или не е твой избор. Но трябва да помниш, че "Няма друго име под небето, дадено на човеците, чрез което трябва да се спасим"(Деяния 4:12)
 12. ако оставиш настрана своята мъдрост и прочетеш малко по-нататък, ще видиш, че Бог нарича "богове" тези, които приемат словото Му, а не хората по принцип. Това е така, защото, който приеме неговото слово, приема Него като създател. Ако пък твърдиш, че хората са богове по принцип, ще можеш като Бога да сътворяваш с една дума каквото пожелаеш и да възкресеваш по същия начин. Ако не можеш, значи си доста далече от божественотстта, да не кажа, че въобще я нямаш...
 13. Йоан 7:17 Ако иска някой да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога, или Аз от Себе Си говоря.
 14. Не можах да схвана много ясно написаното, явно си от Рисия. Но все пак доколкото разбрах, ти заявяваш, че в атеиста има любов. По принцип във всеки човек има по малко любов, ако така може да се каже. Това е така, защото всички сме Божии създания. Но тази любов е изкривена, тъй като грехът ни е отделил от Източника на любовта. Атеистите могат да вършат неща, които да изглеждат прекрасни. могат да обичат други хора, защото имат хуманизъм в себе си. Но истинска любов може да получи и даде един човек само тогава, когато е свързан с нейния Източник. Не можеш да даваш любов, ако тя не ти се дава. За да стане разбрано това, което казвам, ще те попитам: Би ли обичал този, който те ограбва, пребива от бой и те оставя без средство на улицата? Ако не го обичаш, значи нямаш любов в себе си.
 15. Има доста разстояние до истината. Господ ясно каза какво е вечен живот. това не е да познае човек себе си, а нещо съвсем друго: Йоан 17:3 А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил. Така, както един електроуред не може да работи, ако не е свързан с мрежата, така и ние без връзка с Бога умираме и няма да видим никаква вечност. Това объркано учение изкарва Бога грешник, защото, щом е във всичко, излиза, че е и в нашите грехове.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...