Премини към съдържанието

adasha

Потребител
 • Публикации

  220
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от adasha

 1. Мача започна, по Super tennis го няма, а другия канал не го откривам. Някой има ли инфо за други възможности?
 2. Колеги, нещо прилично за гледане на Гришо в Брисбън дали ще изровим. Мача почва всеки момент.
 3. Точно това имах предвид, и да, явно без Ace не работи, в текста пише че работят съвместно.
 4. Линк не мога да дам, защото не си спомням кога и от къде ....... А иначе версията при мен е 1.6.10. Можеш да потърсиш при руснаците, в 4PDA.
 5. Програмата се нарича Torrent Stream Controller, при мен работи от години, не се съгласявайте да се ъпдейтва и награжда, ако искате да остане безплатна. Вече не съм сигурен дали не вървеше в комплект с Аce Stream Engine, просто имаше някаква особеност.Но иначе отговора на въпроса е - да има начин.
 6. Благодаря ziki69! Втория торент нещо не се отваря при мене.
 7. Колеги, някакъв стрийм на бг за мача на Гришо тази вечер? Може и торент, само да е на бг. Благодаря!
 8. Благодаря за препоръките, за захранването горе-долу се ориентирах. Някакви предложения за видеокарта (може и втора употреба)?
 9. Хайде поне препоръка за читаво захранване за 50 - 70 лв, че не ги разбирам и ще се набутам!
 10. Здравейте, трябва ми помощ за осъществяване на надстройка със захранване и видео карта на следната конфигурация: DELL OptiPlex 990 MiniTower, Intel Core i5 2500 3300Mhz 6MB, 8192MB DDR3, 320 GB Желанието ми е компютъра да се използва за гейминг. Старото захранване е 260 вата, PCI E слота е с 68 вата. Теоретично може да се сложи и някоя 750ца на нвидия, без изискване на допълнителен 6 пинов конектор, но не знам колко надеждно и удачно би било? Към момента, според мен изглежда реалистично да сложа nVidia 750/950 с подходящо горно захранване. Бюджетът е мах 400 лв. Моля за вашите конкретни предложения. Ако се налага да се ходи в конкретен магазин лично - от Бургас съм.
 11. adasha

  Всичко за ЕМАГ - тук

  Вчера 18.12.2013г получих поръчката си от черния петък. С таблета всичко е наред, подариха ми и валчер за да ме "компенсират" за закъснението. Какво да кажа освен "всичко е хубаво когато завършва добре".
 12. adasha

  Всичко за ЕМАГ - тук

  Три дни по - късно, резултатът продължава да бъде същият - никой не се е свързал с мен, нищо не ми е доставено, от вчера статуса на поръчката ми е променен от "в процес на обработка" на "нова поръчка".
 13. adasha

  Всичко за ЕМАГ - тук

  Имам поръчка от черния петък (прословутия таблет за 48 лв), която все още очаквам. Нещо повече, нета е "почернял" от такива като мен. Явно тези големи отстъпки бяха голяма измама. Не отговарят на мейлите, не можеш се вреди на телефона и въобще ............, ще ви информирам като има някакво развитие.
 14. adasha

  Cyberfox

  При мен също не се инасталира бг, може би не е обновен за v23.xx
 15. Неправилна интубация е причина за смъртта на родилката в Шейново? За съжаление май пълния комплект реанимационни действия са довършили жената! Макар и не окончателно и здравния министър не отрича, че към този момент проверката е констатирала това. Ето линк към цялата статия: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=813448
 16. Оказа се че няма смисъл да чакаме официалната причина за смъртта, за да разберем че лекарите отново не са си свършили работата. Ето линк към изказването на здравния министър по въпроса: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=813022 Въпросната докторица трябва да е тази, за която роднините на починалата твърдят, че казала на родилката че не я БОЛИ достатъчно, за да постъпи в болницата. Няма да коментирам последното, но очаквам докторите да го направят. Само да направя едно разяснение - аз не твърдя че лекарска грешка е убила жената. Просто от първичната информация бе ясно, че жената е имала сериозен проблем, а са я прекарали през общия кюп.
 17. Тази сутрин коментираха случая по ТВ7. Имам някаква увереност че събитията този път ще се развият много бързо и скоро ще разберем причината за смъртта на момичето. Това надявам се ще попречи и на по нататъшното маргинализиране на мненията във нашия форум (а и не само).
 18. Макар никога в живота си да не съм бил радикален (и не съм), след още два - три такива случая, в които за смърт наказват болниците с по една такса "избор на екип", Ви гарантирам че няма да има значение каква е причината за поредния случай. А иначе мога да чакам и да броя . . . За съжаление! И да, дано докторите са направили всичко необходимо!
 19. Само аз ли откривам приликата, същата болница и отново родилката която не се е "отчела" - " .. .. Близките на починалата са категорични обаче, че в случая става въпрос за лекарска грешка. Родилката е била връщана три пъти с обяснението, че раждането не е започнало, съобщи TV7. Директорът на болницата д-р Иван Костов отрече информацията и каза, че няма информация жената да е била връщана или да е плащала за екип. . . . . " Ето линк към цялата статия: http://www.bnews.bg/article-38990
 20. Нямах намерение да се впрягам и да пиша повече, обаче . . . . . .обаче тази тема много ме "напряга"! И няма как да е иначе, след като едно младо момиче си замина, а една голяма част от хората, включително тук във форума ми обясняват как "порочното не е в лекарите, а в цялата система". Особено болно ми става, как самите лекари ми обясняват че се чувстват недооценени, вземащи по ниска заплата от сервитьори .. . .и т.н. След цялото това вайкане, в главата ми нахлуват едни толкова красиви мисли, които ако споделя ще бъда меко казано язвителен и затова ще се опитам да вкарам малко "теория" - по отношение на системата у нас и в чужбина. Да, наистина на запад лекарите са много добре платени. За да бъде това така способстват няколко фактора. На първо място - качеството на медицинската услуга съответства на цената която се заплаща за нея (в България е прието това да се нарича пазарна икономика, а според мен това е възможно само в условия на "див капитализъм" в силна държава, с добра социална политика) На второ място - в развитите бели държави, финансирането на лечението на пациенти се извършва от специални фондове, където всеки клиент има индивидуална партида (натрупана негова собствена сума), формирана от текущите му вноски (месечни, седмични, годишни .. .. и тн) начислявани при получаване на трудово възнаграждение. В България финансирането се извършва от здравната каса, която от своя страна се финансира от здравните осигуровки на трудещите. Разликата е че тук НЯМА фондове със средства и със събраните пари от осигуровките, се заплащат и нуждите на тези с натрупани здравни права (пенсионерите например) т.е. прословутия принцип на солидарност. Проблема се състои в това, че по времето преди 1990 в България се използваше разходопокривна система за формиране държавния бюджет, в която не се предвиждаше натрупването нито на здравни, нито на пенсионни фондове. Горе - долу от тогава (1990 г) се правят плахи опити за създаването на такива. Действителността обаче е такава, че пациентите имат натрупани права, а реални пари в държавата да ги обезпечи няма. Няма да има всъщност още много години - необходими са поне 20 - 30 г след осъществяване на реформата (която аз лично не бих се заклел че е започнала). На трето място - липса на качествени медицински кадри. Последното е отчасти вследствие от предните две причини, но в никакъв случай това не оневинява лекарите. Както сами сте се убедили, голяма част от тях се вайка че са недооценени, с тотално погрешна представа за собствените си възможности. Но това не е най- лошото, най лошото че тези, по-подразбиране интелигентни хора, си мислят че заплатата им се определя от здравния министър, или от Дянков и Борисов, че собствената им некадърности е следствие на системата (за което съм съгласен в известна степен) и не носят никаква персонална отговорност. Ето с това последното, аз лично останах с впечатление, са съгласни дори и някои хора във форума. Дано да не съм прав! Всъщност ако това действително е така - жалко за тях!
 21. Вие претендирате за обективни мнения, а дали сте обективен? Лекарите са хора като останалите, това че са учили 10 години не ги прави някакво висше съсловие. А защо си мислите че няма сервитьорки с по две висши образования....!? Това което може да извиси всеки един професионалист са по - скоро делата му. Факт е че има много лекари които са доволни от статуса си и печелят достатъчно, като същевременно пациентите са доволни от тях. Факт е също, че има галоши, които си мислят че са нещо повече от сервитьорите, само защото са си загубили времето да учат за лекари, като са си мислели че от всяко дърво става свирка. Уверявам Ви, че това кой какво заслужава, определят най - добре пациентите и в повечето случаи е свързано с конкретни казуси, като в много от тях изобщо не кореспондира със субективното мнение на лекаря.
 22. Уважаеми г-н Trichocephalus, понеже за малко се почувствах виновен, че не съм разбрал че доктор работещ за 500 лв, ще лекува като за 500 лв, а за всякакви последствия ще бъде виновна системата (и неразбиращите като мен), бих искал да споделя своето мнение. Най - напред ще внеса яснота че визирам конкретния случай, но той може да бъде показателен и по принцип. Та според мен доктора, за каквато и заплата да работи трябва да оказва АДЕКВАТНА медицинска помощ. Ако въпросния доктор смята че заплатата му е ниска, той има алтернативи - излиза на пазара на медицинските услуги (като частна практика, частна клиника, реализация в чужбина и т.н) и започва да печели адекватно на ценза и капацитета си. Моля обаче, обърнете внимание че родилката няма такива алтернативи Ако обаче въпросния доктор е някаква грозна душица, неуверена в собствените си умения или с погрешна представа за себе си (респективно реализацията си), тя яхва и без това изстисканата държава, и я използва като ракета-носител за собствена сметка. Паралелно с това през цялото време псува системата, държавата и т.н.. Но да се върнем на случая, въпросния доктор е подписал трудов договор, получил е длъжностна характеристика (поне така трябва да е), положил е хипократова клетва и работи за 500лв - това е неговия избор. Ако не е съгласен да се маха. Като се махнат всички или отидат да работят на частно (легално имам предвид) или в чужбина, естествените пазарни механизми ще попълнят вакума . .. .. т.е. добрите доктори ще вземат по 5000 лв, лошите пак ще стоят без работа и ще псуват , ние ще плащаме като попове (но регламентирано) или всичко ще бъде безплатно, а здравните осигуровки ще бъдат много високи, но ще знаем какво получаваме срещу тях (и какво не). Но надявам се ще изчезнат, всякакви доктори-рекетьори, които са поели трудови ангажименти, но не са свършили или рекетират за да свършат това което зависи от тях. И пак казвам доктори има и добри и хуманни и такива като тези, които работят колкото за 500 лв (на което обаче са се съгласили?). Интересно ми е в този аспект, Вашето мнение и дали ние трябва да толерираме и разбираме такива доктори (не системата) и как изобщо можете да кажете че в Шейново са си свършили работата - защото била родила!
 23. И прокуратурата нищи случая с починатата родилка Линк: http://www.bnews.bg/article-37755
 24. Гледайте в момента бащата по БТВ! П.П. В резюме: Бащата си гледа сам детенцето. Последно, един лекар му бил казал че са намерили остатъчен материал от плацента, откъдето била тръгнала инфекцията (неофициално доколкото разбирам). Бащата също каза, че е сигурен че ще се справи с отглеждането на детето, но пък и няма как да си "избере" екип, който да му помага (в последното аз долових явен сарказъм). Каза също че бил предупреден от болниците да внимава какво говори, защото ще го съдят. И така .. . . .
 25. Изглежда в това заведение е доста популярна практиката, да се работи върху мотивацията на не избралите екип - да го сторят. Надявам се ако това е така, проверката да го установи. В никакъв случай обаче не трябва нещата за заприличват на "лов на вещици". Най - лошото според мен обаче е друго. Добрите специалисти (лекари) нямат потребност да прибягват до подобни номера, защото имат широк кръг от пациенти, които сами ги избират. По скоро онези лекари, които не се отличават с някакви особени умения и/или са сравнително неизвестни или не "струват" прибягват до подобни похвати.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...