Премини към съдържанието

soundtracker

Потребител
 • Публикации

  540
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

516 Невероятна репутация

Всичко за soundtracker

 • Титла
  java.lang.NullPointerException
 • Рожден ден 26 октомври

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  Програмиране, Астрономия, Природни науки, Музика

Последни посетители

10903 прегледа на профила
 1. soundtracker

  Прочитане и извеждане на данни от MySQL таблица

  Здравейте ! Опитайте се следното: if (mdr.Read()) да го замените с while(mdr.Read()) Принципно, когато искате да изчетете всички данни от курсор, Ви е необходим поне един цикъл, който да обикаля през редовете на записите, получени от RDBMS-а на MySQL или която и да е друга база. Понякога се налага и втори (вътрешен) цикъл, с който освен редовете, да обиколите и колоните, но в този пример, виждам, че вече получавате масив от данни, представляващ един кортеж/запис от резултатната таблица. Поздрави ! P.S. Следният ред: mysqlvruzka.Close(); го изкарайте извън тялото на if/while-а - затварянето на връзката трябва да се направи, след като всичко от курсора се изчете - в противен случай, ако се опитате да изчетете курсор от затворена вече връзка, може да получите Exception.
 2. soundtracker

  помощ java

  Здравейте, Няколко бележки по кода: 1) Входа е специфициран да е "поредица" от числа и то във формата, в който се третират входните аргументи от String[] args Може да се използват args наготово с Parse-ване, или просто да се остави Scanner-а, който да ги чете (без тези подканващи съобщения). Ако останете със Scanner-а, то той трябва да се затвори, след като сме приключили изчитането на данните. 2) По изискване, резултата се очаква да е цяло число - имаме ли проверка, че това наистина ще е така ? 3) Къде правим проверка на входните данни дали са правилен брой и тип ? Както са дефинирани като double, спокойно a, b, c и d мога да се сложат като -0.5, 0.34, 3.14 и т.н., което троши условието за входа: Дали a, b, c и d не трябва да са друг тип и да имат още проверки ? 4) Като генерален подход, решението е специфично за събиране на 2 дроби - добре е, когато мислим решения, да мислим в перспектива - дали ще можем да съберем 3, 4, ... N дроби ? В случая, може спокойно да помислим как да третираме въпросните променливи от входа като множество двойки от дроби за събиране (примерно 2 отделни масива, които да държат числителите и знаменателите или 2 отделни колекции). Поздрави !
 3. soundtracker

  моля ви за решение

  Това наистина е така, но по-скоро аз го приемам като "добър навик" на C/C++ програмиста и един вид дуракозащита срещу тези грешки. До колкото си спомням, компилационно наистина няма разлика и се привеждат в една и съща команда (тука тезата ми е по спомени - приемам забележка, ако не е вече така ) За Java и C# също е вярно твърдението, въпреки, че присвояването също е възможно в рамките на условния оператор (момента обаче е, че не можеш "без да искаш" да го постигнеш, защото, както е и отбелязано, компилацията следят типа на получения резултат от записания израз и реват, ако не е булев). Good Point, но и няма как да не се съглася и с @bvbfan - М$ до последно, докато се занимавах имаха странни разбирания за C/C++ - от 2-3 години, всичко на C/C++, поне при мен минава през GCC семейството .
 4. soundtracker

  моля ви за решение

  Оффф ... половината ми пост не се е добавил ... така е като бързам ... Първата половина беше свързана с добрите практити като цяло в сферата. Знам, че по принцип може и да се счете вече като спам или оффтопик, но може би ще е полезно и ще го добавя . С позволението на @exwol, ще използвам неговия код, за да направя малко анализ, свързан именно с това. Длъжен съм да кажа, че произведеното от него решение е валидно и покрива задачата, която трябва да се реши. Ако това се подготвя за production код обаче, ще се наложат малко промени . function checkSum(){ //Добре е да има валидация на операндите, преди парсването //Фактически, искаме да фарантираме, че тук ще имаме само число, а не alpha-numeric данни. //Може да се ползва isNaN(), който проверява дали данните не са число ... var number1=parseInt(document.getElementById("number1").value); var number2=parseInt(document.getElementById("number2").value); //Добра практика е ID-тата или конкретни hard-coded данни да се изнасят като глобални променливи или //да се изведат в началото на метода. var answ=parseInt(document.getElementById("answ").value); //Мммм носталгичен полъх от С/С++ - там често се използваше подобен запис за проверка. //По принцип, разпространения начин за проверка е a+b == c или a == null. Само в C/C++ и //UNIX скриптинга съм засичал null == a. Програмно, записите са еквивалетни, разбира се :). //За === -> Това е окей, въпреки, че е ненужно - така или иначе, ние сме парснали всички операнди към Integer тип //което ни гарантира, че работим с едни и същи типове. //Факт е обаче, че и аз бих оставил === а не ==, защото са "неведоми пътищата Божии" в JS а и съм параноичен, когато работя с JS код. if(answ === number1 + number2){ document.getElementById("true").innerHTML="Верен отговор!"; //Малко typo - едно пропуснато 'о' имаше } else { //На теория, ако имаме една операция (number1 + number2), повече от един път във функцията, //можем да кешираме резултата в променлива. Но това е отново въпрос на trade-off - една локална //променлива повече или процесора 2 пъти ще смята едно и също :). document.getElementById("wrong").innerHTML=(answ+" -> Е грешен отгвор! Верният е -> "+(number1+number2)); } } Та така . Дано помогне и да е полезно ! Поздрави и успешен ден !
 5. soundtracker

  моля ви за решение

  <!DOCTYPE html> <!-- saved from url=(0035)https://exwol.ddns.net/cheksum.html --> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> <title>Събиране | Математика</title> <style type="text/css"> *{ height:auto; text-align:center; margin:0; padding:0; font-family:Verdana,Geneva,sans-serif } form { margin-top:20px } .btn-style{ padding:3px;display:block; text-align:center; margin:10px auto 0 auto } #correctAnswer{ color:green; margin-top:50px; font-size:25px } #wrongAnswer{ color:red; margin-top:50px; font-size:25px } </style> <script type="text/javascript"> operandOneId = "operandOne"; operandTwoId = "operandTwo"; answerId = "answerField"; correctFieldId = "correctAnswer" wrongFieldId = "wrongAnswer" function checkSum(){ //Get Raw data: var operandOneRaw = document.getElementById(operandOneId).value; var operandTwoRaw = document.getElementById(operandTwoId).value; var answerRaw= document.getElementById(answerId).value; //Get the refs to the possible outcomes: var trueOutcome = document.getElementById(correctFieldId); var falseOutcome = document.getElementById(wrongFieldId); //Validate: if (isNaN(operandOneRaw) || isNaN(operandTwoRaw) || isNaN(answerRaw) || (operandOneRaw.length + operandTwoRaw.length + answerRaw.length < 3)) { falseOutcome.innerHTML= "Поне един от параметрите не е число"; } else { var parsedOperandOne = parseInt(operandOneRaw); var parsedOperandTwo = parseInt(operandTwoRaw); var parsedAnswer = parseInt(answerRaw); var operandSum = parsedOperandOne + parsedOperandTwo if(operandSum === parsedAnswer){ trueOutcome.innerHTML="Верен отговор!"; } else { falseOutcome.innerHTML=(parsedAnswer + " -> Е грешен отговор! Верният е -> " + operandSum); } } } </script> </head> <body> <form method="post" onsubmit="checkSum();return false;"/> <input type="text" autocomplete="off" id="operandOne" placeholder="Въведете число" /> <span> + </span> <input type="text" autocomplete="off" id="operandTwo" placeholder="Въведете число" /> = <input type="text" autocomplete="off" id="answerField" placeholder="Въведете резултата" /> <input type="submit" class="btn-style" value="Провери резултата"/> <input type="submit" class="btn-style" value="Изчисти формата" onclick="window.location.reload()" /> </form> <div> <div id="correctAnswer"/> <div id="wrongAnswer"/> </div> </body> </html> Поздрави !
 6. soundtracker

  тарся примерен код html

  Явно автора иска да направим Скайнет и да произвеждаме Терминатори ... Ще ги праща в 90-те години на миналия век, че да спасяват България от разпродажбата на Костов ... Тая тема си реве за преместване в коша вече.
 7. soundtracker

  тарся примерен код html

  Тоя въпрос ме кара да отида до университета и да си върна дипломата по Изкуствен Интелект ... Така: Както вече се обясни HTML е презентационен "език" - съвкупност от нотации, описващи определена структура за подреждане и визуализиране на данни. С XML-а са братя. До момента не съм срещал нещо, което да прави ML, изграден на HTML. "Търсеща машина робот" преплита поне 3 концепции: "Търсеща" какво ? Данни ? Ресурси в Интернет ? Път към най-близката чалготека ? Това, което ми идва на prima vista е Search Engine, но само спекулирам. "Машина" за какво ? Не е много ясно "Робот" - ако е само за себе си, говорим за механичнo творение. Съчетано с "Търсеща", означава, че трябва да има поне памет + процесорно у-во, както и изпрограмиран, обучен, тестван и себе-усъвършенстващ се модел за вземане на решения. Каква е точно задачата, която трябва да се реши ? В тази сфера и при ML, не може да се говори за general-purpose решение на разнороден клас/съвкупност от задачи по простата причина, че моделите се обучават и планират да работят с определен набор от типове данни, взаимодействащи си по определен начин а и действията или изводите също са лимитирано и добре обусловено множество от команди, които осъществяват взетото решение. Това не е алгоритъм за събиране на числа, който може да се пише и на езотеричен език ... Толкова по темата - ако все пак това е било просто за "чесане на езици", игнорирайте поста ми ! Поздрави !
 8. soundtracker

  моля ви за решение

  Здравейте, По условие, задачата е изпълнена - скрипта работи, препращането - също. Момента със CSS-а обаче малко се разминава, но ако за самата задача сте отделили 10 мин за всичко, то CSS-а ще отиде поне половин час докато се намести всичко за всички браузъри. Поне според мен, за нивото и за нуждите, задачата може да се счете за почти направена . P. S. Лично не се наемам да оправям CSS-а тука - няма да е много, но ще трябва да се умува дали тая картинка трябва да е в div, който да се подравнява, дали да е в span заради IE<нещо-си> - по мое мнение, нека запитващия, като опит за упражнение да се опита да го стилира . Така поне ще има малко инвестиция на време и от негова страна, а ние по принцип целим именно това, нали . Поздрави !
 9. soundtracker

  Задача

  Здравейте, Моля, прегледайте следната блок-схема, която почти напълно трябва да покрива алгоритъма, който Ви трябва. Не съм много запознат в какъв формат ги искат сега (последната такава съм чертал преди има-няма 14 години). Ако не е в изискуемия формат, може да ползвате поне операциите и да си дооформите. Поздрави ! П.С.
 10. soundtracker

  някои може ли, да ми напише саит за 30 лв .

  Това горното ми звучи като "Някой може ли да ми сготви за 10 лв ?" Когато някой иска да му бъде направо нещо, идва с идеята, визията си, параметрите и изискванията си. В противен случай, просто ударете F12 (Chrome) на тази страница и след като изберете секцията "Elements", селектирате и копирате всичко в локален файл с разширение .html. Воала ! Имаме сайт за по-малко от 10 сек ... Поздрави !
 11. soundtracker

  Да се състави програма /Java /

  Здравейте ! Ще бъде ли възможно да се разпише нещата по .java файлове ? Едва ли ще предавате проекта си на хартиен носител ... Освен това, кажете с коя среда за разботка работите - Eclipse, IntelliJ, NetBeans ... Поздрави !
 12. soundtracker

  Да се състави програма /Java /

  Здравейте ! Ще може ли да приложите нещата, които сте направил до момента ? Така ще можем да работим върху позната за Вас логика и класове. Поздрави !
 13. soundtracker

  Програмиране на Java

  Здравейте ! Може да приложите задачите си направо в темата и който колега има време и желание ще Ви помогне за решаването им. P.S. Все пак като общодостъпен форум, идеята е задачите и решенията да са по-скоро публични - в противен случай, темата по-добре да се направи в платената секция (купувам/продавам или както беше там). Поздрави !
 14. soundtracker

  Матрица от Масиви

  Здравейте ! Моля, използвайте следния код като еталон, чрез който да изградите Вашето решение: package misc; public class Matrix { public static void main(String[] args) { int[][] sample = { {11, 12, 13}, {14, 15, 16, 17}, {18, 19, 20, 21, 22, 23}, {24, 25, 26}, {}, {27, 28} }; resolve(sample); } public static void resolve(int[][] matrix) { int maxLength = getMaxLength(matrix); long[] sums = new long[maxLength]; for (int row = 0; row < matrix.length; row++) { for (int column = 0; column < matrix[row].length; column++) { sums[column] += matrix[row][column]; } } for (int column = 0; column < sums.length; column += 2) { printColumn(matrix, column); System.out.print(" сума от елементите на колоната е: " + sums[column]); System.out.println(); } } private static int getMaxLength(int[][] matrix) { int max = 0; for (int[] row : matrix) { max = Math.max(row.length, max); } return max; } private static void printColumn(int[][] matrix, int column) { System.out.print("[ "); for (int[] row: matrix) { if (column < row.length) { System.out.print(row[column] + " "); } } System.out.print(']'); } } Поздрави !
 15. soundtracker

  Масиви

  Привет ! Прилагам две решения - първото е наивния подход, подобен на вече предложения от @Реджеп Иведик с малко по-малко редове (но със сходна сложност). Втория е един начин с използването на Stream API-то на Java, което се предлага в Java 1.8: import java.util.Arrays; public class ArraysNoSix { public static void main(String[] args) { naiveApproach(new int[] {1,6,4,5,6,7,6,8}); naiveApproach(new int[] {1,2,3,4}); naiveApproach(new int[] {6,6,6,6}); naiveApproach(new int[] {}); oneLine(new int[] {1,6,4,5,6,7,6,8}); oneLine(new int[] {1,2,3,4}); oneLine(new int[] {6,6,6,6}); oneLine(new int[] {}); } public static void naiveApproach(int[] array) { int currentPoss = 0; int[] filtered = new int[array.length]; for (int elem: array) { if (elem != 6) { filtered[currentPoss] = elem; currentPoss++; } } int[] result = new int[currentPoss]; System.arraycopy(filtered, 0, result, 0, currentPoss); System.out.println(Arrays.toString(result)); } public static void oneLine(int[] array) { // Java 1.8 !!! int[] result = Arrays.stream(array).filter(elem -> elem != 6).toArray(); System.out.println(Arrays.toString(result)); } } Относно решението на @Реджеп Иведик, публикувано по-горе, имам само една препоръка - чисто професионално ориентирана: Не се препоръчва използването на "continue" оператора, ако логиката може да се преправи във формат, който го избягва - т.е. вместо if (a[i] != 6) continue; size--; да се използва if (a[i] != 6) size++; и size да се инициализира с 0-ла. Поздрави !
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.