Премини към съдържанието

iasparuhov

Потребител
 • Публикации

  119
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

13 Добра репутация

1 Последовател

Всичко за iasparuhov

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 16.11.1979

Информация

 • Пол
  Мъж

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. iasparuhov

  Onkyo TX-DS474

  Продавах преди време продукти и на двете марки. Конкретно за моделите - не съм ги слушал но на база опит считам, че Onkyo-то, ако е изправно, ще свърши добра работа за конкретните условия. Като цяло марката прави добри продукти а този ресийвър ми допада с хубав динамичен обхват - 100dB шум/сигнал. Ниски нива на хармонични изкривявания и не лош дъмпинг фактор (при положение, че източниците са точни. Не намерих на техния сайт). Има си многоканален вход за външен съраунд процесор, че може да му се наложи за кино да се срещне с други формати, освен DTS и Dolby Pro Logic. А и не съм виждал техен модел усилвател/ресийвър, дори най-евтиния, да са го изпълнили с интегрирано "крайно стъпало" - все са с отделни транзистори. Това се счита за внимание към звука. Единственото, което ми е под въпрос е общата музикална мощност. Аз съм на мнение, че един усилвател трябва може да консумира като число повече от това, което му дават по книга че отдава във ватове. На този гледам снимка с 240 вата. Което ме подсети да погледна колко ми харчи в момента моя усилвател, така добре усилен. Едвам минава 70 вата а не се стои в 18м2. Тонколоните, обаче, може да се окажат слабото място. Просто си ги знам Pioneer. В тонколоните за домашна употреба ми клонят към т.н. клас ширпотреба. Цената и теглото подсказва също. Помещението е голямо. Субуфъра ще е важен за общото усещане за тежест и мощност. Там е добре да инвестираш. Иначе като технически данни са подходящи. Само да вметна - като съпротивление (импеданс) в омове можеш да гледаш и тонколони с 8. Ако чувствителността им гравитира около 90dB ще свирят също толкова силно. Поздрави и да кажеш после какво се е получило! ;-)
 2. iasparuhov

  Проблем с основната и външната видео карта

  Здравейте Желязко, И аз се въртях в кръг с подобен въпрос едно известно време. За съжаление не намерих решение на това как да се пусне "външната видео карта" да показва всичко. Това, което може да направите (и е показано на страницата от линка даден от pataran) е да изберете от менюто Program Settings кое приложение кой видео адаптер да ползва. Само да добавя - изглежда, че при включване на монитор през HDMI към лаптопа в действие влиза външната видео карта за всичко, изобразявано на него.
 3. iasparuhov

  VIVACOM Динамично IP

  На мен темата и развитието й ми се видяха интересни. Аз клонях към една друга теория и ми е любопитно как problem33 си проверява IP-то и дали му се сменя частното или публичния, от който излиза в нет-а? Това той май не каза а ние го нахокахме, че е "лошо момче" ;-) Хайде и аз да предположа. Изглежда настройките на DHCP сървъра на доставчика ти са по подразбиране и не е правена специална конфигурация. На това ме навежда факта, че са ти казали да държиш модема изключен 8 часа. Обикновено IP адреса се дава на клиентската машина за определено време. Ако няма други настройки, то тя "поисква" отново IP адрес след като мине половината от времето, за което й е даден настоящия (за да си гарантира, че няма да остане без IP адрес по някаква причина в последния момент). При това положение DHCP сървъра й дава пак същия адрес без всякакви "задни мисли". Просто няма смисъл да го сменява. В случай, че клиента(модем-а) не поиска адрес отново и времето на дадения му адрес изтече, то той, адреса, се дава на друг клиент при поискване. За това са ти казали да го държиш изключен. Ресета на модема, най-вероятно, не помага защото той няма време да "освободи" адреса пред DHCP сървъра и когато отново се включи му се дава пак същия адрес. Извода - ресет-а е по-вероятно да не помага. Ако го оставяш изключен докато спиш, примерно, е много вероятно да се събуждаш с нов IP адрес.
 4. iasparuhov

  Суич не изпълнява ping заявка.

  Вероятно вече си оправил нещата но ако не си... и не си драснал клечката... Дай да видиме резултата от show running-config. Това, което си показал е друго. Преписа ли го от някъде? Важно е да видим и running-config на рутера. По специално настройките на интерфейса, който свързва g1 на суич-а. Това, което виждаме е, че имаш два vlan-а - 704 и 1000. Портове от 2 до 24 са в 704 а 1 ти е в 1000. Native Vlan-а по подразбиране мисля беше vlan1. Него можеш да ползваш за менажиране ама на кой порт ще го сложиш? Пробвай да зададеш IP на vlan1 Switch(config)#interface vlan1 Switch(config-if)#ip address 10.0.10.11 255.255.255.0 Switch(config-if)#no shutdown Switch(config-if)#exit или да направиш vlan 1000 native Switch(config)#interface g0/1 Switch(config-if)#dot1q native vlan vlan-id (1000) А на рутера Router(config-subinf)#encapsulation dot1q 1000 native на съответния подинтерфейс Ако пинг-ваш адрес от различна мрежа, ще ти трябва и Switch(config)#ip default-gateway IP address На мен са ми стари знанията ама като никой друг не е писал до сега.
 5. iasparuhov

  Една идея по-добър звук вкъщи

  Много добре питаш. Само ми се иска да добавя това, че теглото е от голямо значение при избора на озвучителни тела и усилвател. Да кажем насока 1. Няма внушителни на вид но леки и евтини озвучителни тела. Същото и за усилвателя. Причини: 1. За да не вибрира и "кънти" трябва да е здраво и масивно - за тонколоните. 2. За да може да свири трябва да има стабилна "електрическа храна" за усилвателя - тоест само захранващия блок формира голям процент от теглото и в общия случай по-тежък е равно на по-качествен. Също така е добре, при възможност (финансова) да се избягват производителите на масова техника тип Samsung, LG и т.н. При тях оефтиняването е животоподдържащо според мен.
 6. iasparuhov

  проблем с безжичната връзка

  Хубаво ще е да публикуваш какви са ти настройките на рутера(можеш само да смениш някоя цифра на IP адреса, който ти е дал доставчика, ако си срамежлив). Аз съм любопитен да разбера и мрежовите настройки на двата ти лаптопа. Това, че в работата ти работи всичко ме навежда на мисълта за възможно дублиране имената или пък адресите на компютрите. Напиши cmd в лентата за търсене, като отвориш Старт менюто. След това Enter. В отворилия се прозорец напиши hostname и Enter. Добре е да напишеш и ipconfig и да публикуваш резултата.
 7. iasparuhov

  Проблем с интернета под Windows 7

  По-скоро залагам на някаква особеност в рутера. За да си сигурен че работи Win-a и мрежовия интерфейс (LAN и/или Wireless) пусни един ping на 127.0.0.1 Ако отговаря значи проблема трябва да се търси другаде. После, за да видите къде се спира достъпа до интернет, можеш да пуснеш един tracert 8.8.8.8, примерно. Ако се появи само адреса на локалния рутер трябва да се пита настроилият го. За момента не ми "ражда" друго главата. Дано и някой друг даде идеи. Emokostov може да се окаже прав.
 8. iasparuhov

  Проблем с интернета под Windows 7

  Мога да предположа че конкретно този компютър не си "получава" коректно настройките за мрежата, по-конкретно адресите на default gateway (т.н. шлюз по подразбиране) или DNS сървърите. Задайте му настройките за IP адрес, default gateway и DNS ръчно,за да видите дали това ще оправи нещата. Лошото е че вкъщи ще трябва да правите упражнеието с настройките отново за домашната мрежа. Предлагам, в случай че това е проблема, да му зададете "алтернативна конфигурация" за IPv4 адрес в "свойства на локалната връзка/свойства на Internet Protocol Version 4/Алтернативна конфигурация" менюто за служебната мрежа. Така компютъра ще продължи да си работи в домашната ви мрежа както до сега, а когато го включвате в служебната, при неполучаване на коректни настройки ще може да прибегне до алтернативните. Това не съм го пробвал, но теоритично трябва да стане
 9. iasparuhov

  Lan мрежа със суич ,как ?

  Ако всички сте с Win 7 можете да се улесните малко. Предполагам тези компютри няма да ги ползвате само и единствено за игра в тази мрежа. Ако понастоящем използвате IPv4 адреси на същите(формат 192.168.1.200, примерно), за мрежата можете да работите с IPv6 и да не си разбърквате текущите настройки постоянно. За целта само трябва да си спирате, докато играете в мрежата, Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) от настройките на мрежовите карти и да сте си пуснали Network Discovery(откриване на мрежи) в Network and sharing center (Център за мрежи и споделяне). Ще си намерите компютрите по име в папката (Мрежа)Network в старт менюто.
 10. iasparuhov

  TP-LINK TL-WR340G и SE Xperia X8 - проблем

  sezgin_8 обеща да пише. Дано да го направи.
 11. iasparuhov

  TP-LINK TL-WR340G и SE Xperia X8 - проблем

  Заради това: Няма как мрежово устройство да излезе от локалната мрежа без зададен Default Gateway, независимо как го е получило като настройка - DHCP или на ръка Почти нищо не разбрах от твоите настройки
 12. iasparuhov

  Имам въпрос за рутер..

  Archy, нали дискутирахме въпроса миналата година с теб?! Не знам какво си намислил сега но XsroBank браузъра е възможно решение, което да ти крие IP адреса. http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=978
 13. iasparuhov

  TP-LINK TL-WR340G и SE Xperia X8 - проблем

  Според мен това е проблема. Задай 192.168.0.1 там и да видиме как е
 14. iasparuhov

  Хакване на Facebook и abv.bg

  1. Питайте и Facebook. Те ще ви отговорят най-правилно. 2. Струва ми се тук всички дружно заподозряха за белята "лошата" abv.bg. Аз не съм склонен да се съглася - имам акаунт там от 2003-та година и 0 проблеми до сега. Бих заложил на това, че нещата са тръгнали от "фейса" и че акаунтът във Facebook-a е направен с пощтата, за която става въпрос. Бих добавил към препоръките от другите съфорумци за следващия акаунт във Facebook да се внимава с апликациите от "трети" страни (каква информация им се предоставя) - игри, забавни честитки и т.н. За пример давам и едно приложение, което "търси" приятели в пощенските ви кутии(при желание от ваша страна) като за целта трябва да му предоставите паролата ви за пощата. Добра идея е паролите за пощата и Facebook-а да са различни. А тези, дето са направили това, правят лоша услуга, със или без да искат, на Anonymоus.
 15. iasparuhov

  Споделяне на принтер

  Надявам се kaldata2012user да сподели как му се е получило. Така е, прав сте за практическия опит. Самия форум, също така ми помага много
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.