Премини към съдържанието

bigiadri

Потребител
 • Публикации

  886
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от bigiadri

 1. НИКОГА не съм се занимавал с камери за наблюдение и ако греша с расъжденията ми моля да ме извините , а те са: Представете си, че сте някъде по света и искате да изпратите писмо до близък/камера/. Но той междувременно си е сменил адреса/динамично IP/ , какво ще направи пощаджията? Ще ходи в полицията/оператора// да пита за новата му регистрация? Трябва СТАТИЧНО IP/да не се променя адреса/.Ако пощаджията има МНОГО работа /НЕТА е натоварен/,то той може да прати писмото , но може и НЕ/ще има насичане на камерата/ Трябва камерата да има НЕТ само за нея и по-добре пътят на пощаджията да е приятен за да доставя писма с удоволствие т.е./камерата да има кабелна връзка , а не смущавана WiFi ,Може и да не съм прав!
 2. В повечето случаи потребителите имат динамични адреси ,освен ако не е допълнително заплатили за статичен адрес /примерно имат камери за наблюдение/. Това ще рече , че след всяко спиране /прекъсване на Нета/ и пускане IP адресът се сменя. Помоли познати да го направят и да гласуват . Това е най-лесният начин.
 3. Няма спор ,че в БГ руските шпиони са стотици , както и много други. БГ има най-много различни шпиони на кв. метър.Повече от ясно е ,че инфото за шпионажа е от чуждите служби и че има СИГУРНИ доказателства за това.ЛИчно на мен ми прави много добро впечатление новото европейско ръководство.Презентацията на екипа си новият комисар направи така ,като че ли е на тази позиция от години.А и реакцията и на Путин и на Тръмп недвосмислено говорят за това.Тръмп се беше засилил да слага мита и на европ. стоки ,но нещо се спотаи, искаше да прелъжи и английския идиот , за да излезе без сделка и после да се договаря с него за свободна търговия от изнудваща позиция . Не му се отвори парашута и то благодарение на твърдата позиция на ЕС. Видна е и смекчената позиция на Путин. Ердоган се опитва да се репчи ,но и него ще го поставят на мястото му.Започна да прозира европейската твърда ръка в кафивена ръкавица. Бъдещето на Европа е равнопоставеност ,както към Америка така и към Русия,което ще рече известно отдалечаване от Америка и известно сближаване с Русия. Това е печелившата позиция на ЕС.От действията си ЛИЧИ ,че ръководството е наясно с това.Може би и за това и БГ възприе по-твърда позиция към Русия при последните събития.
 4. Нещо Русия мълчи за шпионския скандал тук.Може да съм пропуснал ,ако има . Би ми било интересно.Иначе за изложбата БЪРЗО промени името и се затаи , явно са разбрали че с провокации вече не става.Което е правилно.Все пак БГ е в ЕС,а усеща се че Русия иска да подобри отношенията си с ЕС /визирам посещението на Путин във Франция,която от всички европейски страни е най-благоразположена към РФ/, а също и размяната на затворници с Украйна.
 5. bigiadri

  Huawei p9 lite не иска да зарежда

  Включи го към комп и виж дали може да се прехвърлят данни. Ако не ,търси причината в кабел или входа на телефона. Входът се поврежда, когато в него се постави кабела обратно и се натиска силно,огледай го с лупа дали няма изкривени крачета.Можеш също да го сравниш /с лупа/ с вход на друг телефон за да провериш дали са еднакви .
 6. Трябва поне да имаш някакви базови познания, поне от средното образование със собствено надграждане . Освен това трябва да си направиш ГРАМОТНО СВ ,където да покажеш , какво знаеш и каква ти е мотивацията ,разбира се и малко късмет и някакви връзки за протекция.Това са минималните изисквания за добър старт, така че залягай и учи!
 7. bigiadri

  Умерена русофобия

  Трябва ли да нарисувам рисунка за да съм по-образен ,тя ще е такава: Представям си БГ като малко рошаво, мърляво пале. До него два големи дога/Русия и Америка/ , които по всякакъв начин му вземат кокалчето /енергетика, самолети и т.н./Има и друго куче/Турция/ ,което се облизва около пальоша , но и му завижда ,защото то си има кошарка/ЕС/.В кошарката кученцето се чувствува НАЙ–ДОБРЕ. Там е чистичко, подредено има и клюпачка. В кошарката другите кучета не могат да влизат ,въпреки че се напъват и искат по някакъв начин да я разрушат .Има идея кошарката да се укрепи със здрави стоманени платна/собствена военна армия без НАТО /. Е има и още какво да се рисува , но и това стига!
 8. Бре, много грамотно пише този циганин . Кам всички да са като него приобщени .Ако имам телефон , който седи и обира праха в някой шкаф ,не мога да го подара на някой близък или приятел ,реално нищо не губя в един такъв бартер ,дори компът да не е това ,за което се пише.Поне ще се обогатя с ОПИТ в подобни сделки. Ако компът е в добро състояние трябва да се знае , че е краден , имайки предвид , че колкото и да са грамотни циганите едва ли ще дадат пари за комп,на който не могат да работят! Те обичат да са мобилни ,не са домашари и за това телефон ще им бъде от по-голяма полза.
 9. Аз ползвам към Firfox допълнението Yuo Tube Vidio and Audio Dawnlouder(Dev Edt.). Чудесно работи и можеш да правиш каквото искаш.Незнам дали го има за други браузери.
 10. Ето и две снимки на два туита за два проекта -единият е от 2009 г ,другия от 2019 г.Предполагам , че всичко между тях е хакнато!http://prikachi.com/images.php?images/720/9640720U.png http://prikachi.com/images.php?images/729/9640729L.png
 11. През юли хакер 0v1ru$ разбие мрежата на подразделението на ФСБ "Сайтек" и изтегли данни за проекти на подразделението в обем на 7,5 тб.После пусна скрийншотове от инфото в Туитър ,но някак си не беше взет на сериозно. Тогава той предостави данните на известните DigitalRevolution,които наскоро пуснаха в Туитър подробности за проектите. За какво се отнасяха? НАУТИЛУС-С- деанонимизация на ползвателите на Tor/Русия е с най-голям брой на ползвателите на този брузер- 600000,защо ли/. НАУТИЛУС - за инфо за ползвателите на социалните мрежи.НАСТАВНИК -поръчка от военното поделение 71330/предполага се киберразузнаването на РФ?/за разбиване на електронни пощи.НАДЕЖДА - за взаимовръзките на руския интернет с глобалната мрежа и още много други от този сорт проекти с кодови имена ,като МОСКИТ,НАЛОГ -3,РЕЛЯЦИЯ, АРИОН, ГРИВНА и др. Накратко - в ИНТЕРНЕТ НЯМА СИГУРНО МЯСТО!
 12. Тук Нинова е абсолютно права! И в други страни е имало кражба и пробиви за лични данни , кредитни досиета и бяха глобени фирмите , банките и т,н, Например Facebook глобиха 5 милиарда долара,British Airways 183 милиона паунда,американската Equifax от 580 до 700 милиона долара и т.н.Но там за разлика от тук ,където държавата премести парите от единия джоб в другия, направиха с тези глоби независими фондове и с тях в бъдеще ще плащат на потърпевшите потребители!
 13. Реших това:https://blitz.bg/lyubopitno/aynshchayn-izmislil-tazi-zagadka-koyato-98-ot-khorata-ne-mogat-da-reshat_news693640.html Опитайте!🤓
 14. Пожелавам ти ,ако нямаш все още деца да имаш едно/две момичета! Пък тогава ги възпитавай и им казвай, че са второ качество!
 15. Хората трябва да се уважават или НЕ ,заради това което са. Тук полът не трябва да се намесва.Това е.
 16. Каква е тази злоба към жените?Общо взето ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ! Майка не те ли е раждала? Ако мразиш жените ВЪОБЩЕ не значи ,че си някакъв мъжкар!
 17. Има и друга тенденция. Ако децата са малки ,примерно на 3-4 години и започнат да ползват смартфони и таблети /гледат филмчета, играят игри,някои от тях СТРАШНИ/претоварват нервната си система и в повечето случаи ЗАПОЧВАТ ДА ЗАЕКВАТ/това което гледат е на английски или руски ,или друг език/ , а може би и се уплашват от разни зомбита, извънземни и т.н.Моят внук по едно време започна да запецва и добре че взехме мерки и започнахме да го контролираме. Който има малки деца да го има в предвид. Удобно е ,като дадеш на детето таблет и то се забавлява и те оставя свободен , но трябва да се знае че има ПОСЛЕДСТВИЯ!
 18. За съжаление вече всички деца са със смарфони и ако някое няма се чувства СТРАШНО самотно , не е в групата . А и изостава от другите, които са някак си по-информирани .Трябва да има някакъв КОМПРОМИС. Това е .
 19. През декември 2010 г Вайбър е пуснат за пръв път/в началото за Айфони. Неговите създатели са Игор Магазинник , Телмон Марко и още един/не си спомням името/. Най -важното за Вайберът е ,че той прави авторизация с контактите и ако имаш Нет можеш веднага да званиш от контактите. В едно интервю с Магазинник си спомням , че докато Вайберът беше техен ,ТЕ НА НИКОГО НЕ ПОЗВОЛЯВАХА ДА СЕ СЛЕДЯТ ТЕХНИТЕ ЮЗЕРИ! Това създаде голяма популярност на приложението. Той казваше че Суадитска Арабия по това време са блокирали Вайбъра ,но не и Уот Сапа. В последствие те го продадоха на японците за 900 милиона долара .
 20. Идеята Европа от Лисабон до Владивосток ,Путин я лансираше още преди години.Какво се е променило сега , че отново да заговори за нея?Може би заради неуравновесения шоумен Тръмп и другия неуравновесен шоумен Джонсън? Ако Великобритания напусне ЕС без споразумение ,те ще изпаднат в хаос,/още сега англичаните се запасяват масово с продукти/ и ще приемат ,неизгодно за тях разбира се, предложението на Тръмп за свободна търговия.Тръмп започна и ще продължава да вдига митата за европейските стоки и да преразглежда договорите с ЕС. Ще се втърдят позициите и тогава тази идея за стопляне на отношенията между Русия и ЕС би изглеждала взаимно изгодна и някак си приемлива.Общо взето Тръмп със своята политика настроива всички срещу САЩ. На времето той написа бестсейлъра " Изкуството на сделката", но света не е пазар и Америка не е корпорация!
 21. Винаги съм се възхищавал от неговата памет,беше ми непонятно как помни имена,хора ,дати! Уникална памет! Винаги положителен,българофил ,вдъхваше кураж! ... БОГ да го прости!
 22. bigiadri

  Мнение за кола автоматик

  Според мен забраната за пушенето при шофиране в Гърция е по-вероятно за да не се хвърлят фасове /незагасени/ през прозорците. Честа практика на Ганьо е да го прави например.
 23. Ако имаш възможност да включиш външни говорители и има звук ,то проблемът най-логично да е в гнездото на поставяне .Ако пак няма звук решението с Линукс е добро за проба.
 24. Ще пиша в темата ,не защото много ми се иска , а за да спрете да се обиждате и когато човек реши да научи нещо от темата да не чете ПРОСТОТИИТЕ ВИ! Отношенията между Русия и САЩ /никой не може да отрече/ са проекции на същностите на техните ръководители . Аз искам да дам някои подробности за Тръмп от живота му, които сигурно не знаете. Животът на Тръмп е преминал под силния респект на неговия баща/през 50-60 г той е бил най-богатия човек в света , викали му Форд на недвижимите имоти/. И днес ,където и да отиде Тръмп носи със себе си неговия чернобял портрет. Като дете Тръмп е бил просто пакостник от рода "хвърля торти по гостите".Няма приятели, живеел е в пълен лукс. Самият той казва ,че е ходил на училище като на работа.Негов идол е бил до известно време неговия по-голям брат - красив и успешен , но до едно време,където при провал, баща им предпочита да даде империята си за управление на Тръмп. Брат му напуска и се опитва да стане пилот на граждански самолет , изнемогва и се пропива, напълно изоставен. Самият Тръмп казва, че се страхува да не последва неговата съдба ,защото има генетична обремененост към алкохола. Тръмп никога не пие и пуши.В бизнес средите на НюЙорк го въвежда негов личен адвокат ,който е гей , но това не пречи на Тръмп и той става постоянен посетител в " Клуб 54" , там се запознава и с първата си жена Ивана, чехкиня.След години,когато неговият адвокат е безнадежно болен ,на последния му рожден ден Тръмп му подарява диамантени ръкавели. Адвокатът му отпаднал и бил разорен преди смъртта му. От малкото останали му неща били и тези ръкавели , които обаче се отказали фалшиви.Тръмп много държал на положителния си изглед пред обществото . Когато се впуска в хазартния бизнес и има вече две казина в Атлантик сити решава да купи и строящото се огромно казино " Тадж Махал", но го хваща рецесия и е принуден да се финансира с акции ,които имат убийствените 14% лихва.За да може да си плаща сметките това казино/хотел трябва всеки ден да печели 1,4 милиона долара.Един журналист от " Нюйорк джърнал "казва в свой анализ ,че това е невъзможно и Тръмп си отмъщава ,като изнудва шефа му да го уволни.Друга журналистка пише нелицеприятно за него и той си отмъщава ,като на едно парти залива голия и гръб със студено вино.Изправен пред пълен фалит ,не само на неговата империя ,но и тази на баща му ,след споразумение и ограничаване от банките на разходите му, Тръмп прави " Тадж Махал " публичен ,пуска акции ,които чрез изкуствено завишаване от 20 долара на 32 биват изкупени от дребни инвеститори ,така той се освобождава и печели ,а след обезценяването на акциите от 32 долара на 17 цента ,закопава тези инвеститори.Има още много интересни факти от неговия живот ,които определят Тръмп ,като акула сред акули и че любимата му атмосфера на работа е леко несигурната,която го стимулира и активизира.Той е истински представител на максимата" Няма вечни приятели ,има вечни интереси" ./от тази гледна точка напълно е възможно, той да се е възползвал при изборите от руснаците/.Такава е и сега атмосферата в света ,такава е и неговата политика. Започва процес на превъоръжаване, на финансова несигурност ,на противопоставяне.Нищо добро за света! Спирам ,много дълъг пост ,но не може по кратко!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...