Премини към съдържанието

sizif

Потребител
 • Публикации

  31
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за sizif

 • Титла
  Потребител
 1. Здравейте! Моля, препоръчайте ми лаптоп, цена 1200 - 1300 лв. Нямам никакъв опит с преносимите конфигурации и въпреки прочетената информация не се ориентирам добре, затова ще опиша онова, което е най-важно като функция. Нужен ми е екран поне 17', с добро качество на цветовете, по възможност съотношение на страните 4х3. Ще го използвам за работа - графични програми, най-вече Photoshop, уеб-програмиране (HTML, CSS, Javascript, PHP) браузването в интернет се подразбира. Трябва да поддържа с лекота едновременна работа с множество прозорци - предимно текстови редактор, браузъри и Photoshop. Важно е да има добро охлаждане и да не загрява дори при подължителна работа от порядъка на 15-20 часа. Преди 4-5 месеца се бях спрял на този модел: http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-7736ZG-LX-PQ70C-006-573 Виждам, че е изчерпан, но предполагам, че все още мога да го намеря, ако се разровя. Струва ми се обаче, че за това време би трябвало да са излезли и по-добри конфигурации. Благодаря за препоръките ви предварително!
 2. Видеокартата е вградена и не мога да я извадя, но при свален РАМ пиука три пъти. Някакви други идеи?
 3. pataran, как да разбера дали е стигнал до БИОС-а без монитор? ПП: каква е идеята на извадената батерия?
 4. Здравейте! Смених захранващия блок (след вероятен токов удар), компютърът стартира нормално, но не зарежда и не прави връзка с част от периферията: монитор, клавиатура, мишка. Имам съмнения, че е изгоряла дънната платка. Какво работи при включване: ДВД - включва се при старт. ЮСБ-тата работят (тествах с устройство за безжична клавиатура и мишка - индикаторът за захранване на устройството светва), вентилаторът на процесора се развърта веднага и започва да работи, при изваждане на РАМ-паметта получавам три пиукания - т.е. детектва си компонентите. Имате ли идея, какъв може да е проблема и по-специално дали може да се приеме, че дъното е повредено / изгоряло? Благодаря предварително!
 5. Стартирах Dr.Web CureIt с указаните настройки, на пълно сканиране, което продължи малко над 6 часа. Резултатът: http://rapidshare.com/files/395751857/DrWeb.csv.html MD5: 54DBD4FB6F483875E62E8B679F040B93 Сканирането засече 2 полип-вируса. При опита да бъдат излекувани изведе съобщение, че са неличими, а антивирусната се задейства и ги постави под карантина. След края на сканирането зададох ръчно изтриване пак през Dr.Web CureIt. Този път програмата ги изтри. Как ви се струва резултата - обнадеждаващ? Ще направя още едно пълно сканиране утре или вдруги ден и едва тогава ще прехвърля избрана част от архива си на външен носител (само най-важното, без EXE и SCR) и ще направя преинсталация. Мога ли да извърша форматирането на харда по време на самата инсталация? Ако не е приемливо при инсталирането, как да го направя безопасно? PS: Току-що при включването на компютъра се случи нещо много странно. Уиндоус зареди, забеляза проблемни файлове (изтрития пакет от снощи след сканирането с Dr.Web CureIt), след което започна да сканира паметта, смени файловата система от FAT32 (Уиндоуса е на 4 г.) на NTFS и възстанови файловете. Антивирусната не е извела съобщение за проблеми, не липсва информация, свободното пространство е толкова, колкото беше, компютъра се държи нормално. Някакво обяснение?
 6. nologo, мога само да ви благодаря за вниманието към проблема ми и за търпението, което проявихте! По т. 4 от предишния ми пост: стартирах няколко приложения, които досега не бях включвал -> FlashGet, Skype, WebTrance, дори QIP, който не съм използвал поне от година и съм сигурен, че дори случайно не съм го включвал в последни три-четири дни. Нод-а не изведе никакво съобщение за проблеми. ПП: Т.е. да сваля нея вместо Dr.Web CureIt или да направя пълно сканиране с Dr.Web CureIt и после с Live CD на Dr.Web? Можете ли да ми дадете някакви инструкции как да я използвам?
 7. Изтеглих Dr.Web CureIt от линка, който ми дадохте и го стартирах. Докато се съгласявах с условията програмата се включи в режим "бързо сканиране" и не можах да направя настройките, които сте показали. Канех се да спра програмата, когато засече полип вируса във файла: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe за който сигнализираше и Нод-а и затова я оставих да продължи сакнирането. Резултатът: http://rapidshare.com/files/395594352/DrWeb.csv.html MD5: 72B9FE47579281F320F01977749AD31E По време на сканирането нод-а се включи с предупреждение 2 пъти за активен вирус, който заразява изпълнимите файлове, но след изчистването на проблемния nvsvc32.exe не е извеждал нови съобщения. При изтеглянето на Dr.Web CureIt, малко преди да го стартирам се случи нещо, което малко ме притеснява. Нод-а изведе съобщение, че Dr.Web CureIt е заразен с полип вирус и че не може да го постави под карантина и да го изчисти. Сега ще се опитам да изтрия Dr.Web CureIt от компютъра и ще го изтегля наново, а довечера ще пусна сканирането с клавиш Ф9 и настройките, които сте дали. Мога ли вече да се чувствам по-спокоен? ПП: 1) рестартирах компютъра -> липсват нови съобщения от антивирусната, че има активен вирус; 2) сканирах exe-файла на Dr.Web CureIt с нод-а, даде ми че е чист. Изтрих го без проблем и след малко ще изтегля програмата наново. 3) Сканирах с нод-а проблемния доскоро: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe нямаше опити за заразяване на други файлове, а самия файл според нод-а вече е чист. 4) След малко ще заредя някое от програмите, които досега се въздържах да стартирам, за да не бъдат засегнати от вируса и ако не получа традиционното съобщение от нод-а: 03.6.2010 г. 02:53:22 Real-time file system protection file C:\program files\easyphp1-8\easyphp.exe Win32/Polip virus cleaned - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe. ще приема, че компютъра е чист.
 8. ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe Да сваля този файл или да го стартирам в он-лайн режим през браузъра? Опитах да направя последното, но защитната стена на уиндоус-а се включи с въпрос дали да допусне достъп на IE през нея. Да позволя ли? ПП: ако инсталирам Dr.Web CureIt при работеща антивирусна на компютъра няма ли да се получи колизия между двете програми?
 9. Направих пълно сканиране с он-лайн скенера на ESET. Резултатът: C:\Documents and Settings\gan\Local Settings\Temp\pdfupd.exe a variant of Win32/Injector.BIO trojan cleaned by deleting - quarantined C:\Documents and Settings\gan\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\0L2FCXIJ\st[1] HTML/Exploit.Agent.NAC trojan deleted - quarantined В списъка от он-лайн сканирането не присъства файла, за който все още сигнализира антивирусната на компютъра и заради който публикувах темата: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe - Win32/Polip virus - error while cleaning Как си го обяснявате и кой резултат да приема за верен - този от он-лайн скенера или от антивирусната (Nod32, версия 3.0.621.0)? Има ли смисъл да дублирам он-лайн сканирането със скенера на друга компания? Колебая се за преинсталирането ) ПП: Опитах да изпратя файла за анализ на http://virustotal.com/, но неуспешно.
 10. nologo, благодаря, че продължаваш да следиш развитието на проблема! Ще форматирам и ще преинсталирам. Явно няма да стане другояче, само че цялата ми колекция от скриптове и завършени проекти е на компютъра (програмирам на РНР, правя сайтове) и затова отлагам и търся други варианти. Доста повече файлове са отколкото имам работещи на сървъри + това имам текущ проект, който трябва да финализирам съвсем скоро. Не ми е минавало през ума, че може да възникне подобна ситуация и се чувствам съвсем безпомощен. Имам се за разумен потребител, който не зарежда случайни сайтове и не инсталира безразборно софтуер и почти нищо не съм записвал на външен носител, а архива, който направих след заразяването явно крие риск. Ако може да ми дадете някакъв съвет как по сигурен начин да проверя дали са заразени файловете, които свалих вчера или поне някаква идея, как да изтегля безопасно информацията от тях, напр. чрез някаква програма за презапис на текста?
 11. Здравейте! Благодаря за отговорите! the professor, Не мисля, че е фалшива тревога. При първото зареждане на дадена програма Нод-а ми изписва, че вирусът я поразява - пример от снощи при стартирането на локалния ми апач-сървър: 03.6.2010 г. 02:53:22 Real-time file system protection file C:\program files\easyphp1-8\easyphp.exe Win32/Polip virus cleaned - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe. Концентрирах се върху този файл: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe - Win32/Polip virus - error while cleaning ...защото единствено върху него Нод-а не успява да установи контрол. На всички останали съобщения дава: "cleaned - quarantined". По-късно днес ще направя проверка през сайта, който си дал. Ще опитам да деинсталирам драйверите. Дано се получи, защото другите две възможности: ...надскачат компетентността ми - аз съм обикновен юзър. За да го направя ще ми трябва принт-скрин и обяснение като за индианец, а се съмнявам на някого да му се занимава jjjjjk, ако деинсталацията се провали ще опитам и по твоя начин.
 12. Здравейте! Имам същия проблем като този, описан от donibrasko в тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148363 Става дума за полип вирус в C:\WINDOWS\System32\ Антивирусната ми е Nod32, версия 3.0.621.0. Програмата вади значително количество съобщения за инфектирани и почистени файлове, но за момента изглежда така сякаш все още удържа положението под контрол. Реших да преинсталирам Уиндоус-а и ще последвам инструкциите, които е дал в мнението си B-boy[styLe]. Интересува ме дали има риск да са заразени графични файлове (jpg, png, gif) и такива с разширение txt, htm, tpl, php, mp3? Правя архив на файловете от текущи уеб-прокети и ги сканирам с антивирусната преди да ги прехвърля на дискове с надеждата, че ще мога да ги използвам след преинсталацията. Доколко мога да разчитам на резултатите на Nod32 от сканирането, че файловете са чисти? Файловете се намират на C:/ Моля за бърз отговор. Благодаря предварително! ПП: Проблемният файл след няколко частични и пълни сканирания и опити за почистване остава този: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe - Win32/Polip virus - error while cleaning Дали има шанс да премахна вируса въпреки обезсърчаващия коментар на B-boy[styLe], че борбата с полип вирусите е изгубена кауза? В последните няколко часа антивирусната сякаш овладя положението, а не ми се иска да преинсталирам операционната система, ако има и други варианти. В темата, която съм цитирал се препоръчва използването (доколкото разбрах след преинсталацията) на програмата Dr.Web CureIt. Дали би имало ефект, ако се опитам да почистя с нея без да преинсталирам? Бих искал да сложа и нова версия на Nod32, но се боя, че ако деинсталирам старата версия преди да съм премахнал вируса, заразата ще остане безконтролна и ще нанесе поражения. Как да постъпя?
 13. nologo, благодаря за бързия отговор! Съжалявам, че се включих по стара тема, но първоначалното ми намерение беше само да се информирам доколко безопасно е да използвам потребителските си файлове и реших, че отговорите на моите питания могат да допълнят основната тема и да се окажат полезни за някого със същия проблем. Ако е възможно, преместете мненията ми в нова тема, за да мога да задам няколко въпроса конкретно за моя случай.
 14. Здравейте! Извинявам се, че пиша по приключена тема, но имам същия проблем като donibrasko (полип вирус в C:\WINDOWS\System32\), а и ще задам доуточняващи въпроси. ... Антивирусната ми е Nod32, версия 3.0.621.0. Програмата вади значително количество съобщения за инфектирани и почистени файлове, но за момента изглежда така сякаш все още удържа положението под контрол. Реших да преинсталирам Уиндоус-а и ще последвам инструкциите, които е дал в мнението си B-boy[styLe]. Интересува ме дали има риск да са заразени графични файлове (jpg, png, gif) и такива с разширение txt, htm, tpl, php, mp3? Правя архив на файловете от текущи уеб-прокети и ги сканирам с антивирусната преди да ги прехвърля на дискове с надеждата, че ще мога да ги използвам след преинсталацията. Доколко мога да разчитам на резултатите на Nod32 от сканирането, че файловете са чисти? Файловете се намират на C:/ Моля за бърз отговор. Благодаря предварително! ПП: Проблемният файл след няколко частични и пълни сканирания и опити за почистване остава този: C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe - Win32/Polip virus - error while cleaning Дали има шанс да премахна вируса?
 15. Става дума за менюто на самия монитор, а не за някое от менютата, извеждани от операционната система. По тази причина няма как да му направя и принт скрийн. Ползвам монитора вече 3 години и половина. Не съм пипал нищо в последните дни, не съм го включил на друг компютър и не съм променял настройките на операционната система. За първи път се появява такъв проблем и просто искам да знам дали е от самия монитор, от компютъра (видеокарта, дъно) или най-невинният вариант - трябва да преинсталирам драйвери? Монитора е ЦРТ, ProView, модела не мога да кажа в момента. В града, в който се намирам няма специализиран сервиз и ми се иска поне да локализирам проблема, за да мога да търся решение.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...