Премини към съдържанието

gydi

Потребител
 • Публикации

  81
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от gydi

 1. Има ЛАН - нали съм написал по горе че ще го свържа с мрежови кабел към рутера. Точния модел съм пратил запитване към едно далечно странджанско село. Инструктирах ги и пробваха -от флашка плейва клипове и снимки.
 2. Искам да свържа ТВ Philips 4200 series чрез мрежов кабел с рутер TP-Link TL-MR3420 и лаптоп. ТВ-то се води шмарт. Може ли филм от лаптопа да се покаже на ТВ-то през тази връзка ?
 3. Тъпнята е следната. Това дето го искам е много хубаво за големи групи с постове в разлини теми. Обаче, това се води още тестово и го дават от време на време на някои нови групи. Няма начин да се сложи на старите групи, тоест вероятно има начин но ФБ не го прави и пази мълчание по този въпрос. Направих 4 нови групи и на 4тата ми го дадоха.
 4. Направих си флашка с WinPE , там си има diskpart , сложих си един скрипт: select disk 0 clean all convert gpt create partition primary format quick fs=ntfs label="SYSTEM" assign letter="C" и си направих бат файл в който има diskpart /s skript.txt
 5. Как се прави и показва "Теми на публикациите" във ФБ ?
 6. 100тина компа на този етап. HDD 270 -500 G Времето на самото изтриване не ме касае защото си върша други работи. Времето за самото пускане на триенето ми губи времето. Комповете съм ги наредил в коридора и ги трия по няколко.
 7. Всичките съм ги пробвал. Сергей го имам от 10 години и винаги е в мен. Идеята е да не натискам нищо и бързо да зарежда. Тази командната част на тези които съм намерил е платена която се командва с бат файл. Малките дискове 40-80 ги пробивам с една електрическа дрелка, но за по големите ми е жал. Има много организации които им се радват много
 8. Някакъв софт който да сложа на бутваща флашка. (Без пари 😊 ) За изтриване почти безвъзвратно на информацията. Да изтрива дискa (без флашката) който обикновенно е един, без да ме пита, без менюта и т.н. Най много някакво "Y" да има. Намерих една стара такава програма но не успях да я подкарам.
 9. Работи! . Май тъпнята идва от това че IE не знае с какво да отвори stampitls. Нещо се е загубила асоциацията.
 10. В общи линии бих могъл да имам достъп до централния рутер но ще ми падне достойнството защото смятат че е проста работа да се добавят още няколко рутерчета, а домакинката е изхвърлила папката с паролите. То реално погледнато е проста работа особенно при направена мрежа, а и не смятам че нещо трябва да се променя в централния рутер и друго, далече ми е, ходят постоянно тълпа от малчугани подире ми и викат дай интернет, затова гледам да се подготвя предварително То не че не кляка, но засега проблема е сигнала в някои отдалечени стаи.
 11. службата не дава пари точно за интернет за ведомствената станция ...
 12. Всичко според мен е описано ясно в темата Не питам за циското, а за рутерчетата, а дали е станция, пионерски лагер училище, какво значение има. А дали са 10 клиента или 1000 също няма особенно значение защото е през ван порт.
 13. Циското така е настроен по принцип, но може би няма да стигнат ip-тата в тоя случай защото се събират над 500 клиента. Голяма почивна станция
 14. Не искам, не ме интересува клиента в каква мрежа е , даже според мен е по секюрити.
 15. През ВАН порта и знам че ВАН порта на рутерчетата е настроен да взема динамично IP дадено от централния рутер в областта 192.168.20.xxx
 16. Всичките със самостоятелни кабели през суич отиват в централния рутер. Централния рутер раздава IP от 192.168.20.*
 17. Не, само за чист интернет. Децата да си гледат фейсбука . Като AP . В Централния рутер не трябвта да се променя нищо. Съществувашите рутерчета си работят, желателно е да се ресетнат само заради незнайната парола и пак да се настроят. Трябва да се добявят още няколко рутерчета и да се настроят. Ван порта се конфигурира да взема динамично IP от централния рутер. После DHCP сървърите на рутерчетата трябва да се настрои да дава примерно по 50 айпита в различни области и канали. Аз така си го представям. Лан няма да се използва даже трябва да се забрани ако може. Само WiFi.
 18. До циското нямам достъп(парола) и не му разбирам. Паролите на малките рутерчета не ги знам и затова трябва да ги ресетна и да ги настроя пак към циското и дда добавя още няколко. И не мога да погледна как са настроени малките рутерчета.
 19. Как се настройват няколко WiFi рутера свързани с кабел от WAN порт към централен рутер(циско) който раздава IP ?
 20. Как се използват купоните от aliexpress ? Как се осребряват? Какви са тия монети които се разменят за купони? Имаш купон но защо не можеш да го използваш? Специални купони за какво се използват?
 21. Точно ровя там. Тези са обратни. Имам даже подобно. Ей тва е , току що го намерих. https://www.aliexpress.com/item/High-quality-1080P-HD-Video-MINI-Audio-VGA-To-HDMI-HD-HDTV-Video-Converter-Box-VGA2HDMI/32604648785.html?spm=2114.10010108.1000013.20.782d9834onUTxo&traffic_analysisId=recommend_2088_10_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=dea67502-05eb-4f5d-8bb9-e832352c0392&tpp=1
 22. В jar e скъпо макар че има повече възможности https://www.jarcomputers.com/Preobrazuvatel-Converter-VGA-to-HDMI-DD491_prod_CAVMOVCOMDD491.html?ref=prod
 23. Има ли конвектор VGA->HDMI ? Да може да се гледа от VGA на компютъра в HDMI на телевизора? (телевизора няма VGA,lan,wifi, компютъра няма HDMI) Ако има къде се продават?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...