Премини към съдържанието

Steltt

Потребител
 • Публикации

  85
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

2 Последователи

Всичко за Steltt

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 15.08.1974

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Дулово

Контакти

 • Skype
  stelian_
 • ICQ
  347410430
 • Yahoo
  lz2sdc
 • Интернет сайт
  http://my.opera.com/LZ2SDC/albums/
 1. Steltt

  Искам да се самоубия

  Важното е, че хората - Духовете им, се пробуждат! Времето е такова - на изпитания.. кой ще издържи след големите промени...?
 2. Steltt

  Искам да се самоубия

  Благодаря, за споделения опит.. няма значение човек на колко е, важно е изминатия път - Живот! Какъв е смисъла от него...?! Дошли сме на училище, за да израстваме духовно, както се казва: Духът, трупа своите познания, на базата на изпитанията, които е приел да премине тук. Нямаш право да хленчиш, съдбата е предопределена, а избора е направен още преди появата ни... въпреки, че има начини да бъдат поотклонени нещата, други са за изпитания, до колко ще се справим... Относно дерматита... Няма неизлечими заболявания, а ако това ти втълпява съвременната медицина, по-далеко от лекари обвързани тотално с 'Голямата Фарма' Болестите , обикновено - няма.. те са просто състояния на Духа! Пишеш, че си по електротехниките -(колега)... Погледни в този форум: (дано се справяш с руския): Относно Вихровата медицина от Александър Мишин - Ново е, но има вече натрупани резултати с т.н. 'неизлечими' (за съвременната медицина) заболявания. Всичко, се свежда до там, че 'болестите' в много голяма степен, са самостоятелно завихрени полета, който Човешкия Дух не контролира, защото е отстъпил - отказал се е от живота на определени духовни, емоциоални и физически нива.. Друг път нещата се дават за изпитание... няма място за самоубиване! : ) В Тубата има доста информация по това В наши форуми по-малко: Александр Мишин - Вихрови технологии в медицината по-вече са философите : )) За твоите годините, натрупал си опит с Любовта.. Може би е време да си избавиш и от дерматита. Успех! : )
 3. Има такава възможност.Лично,винаги настройвам Opera по този начин. Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> сваля се отметката от "Преизползвай активен раздел" >> ОК Ако искаш, при щрак върху активния таб,да се връщаш на предишния (полезно е ако имаш много отворени раздели и пред-последния се губи в "тълпата") Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> бутон: "Още настройки на разделите" >> слагаш чек на: "Намалявай раздел при щракване върху него" >> ОК >> ОК Тази настройка бе по подразбиране преди години, и лично я намирам за много полезна,но от Opera имитираха осакатеното действие при ФФ и ИЕ.Сега се налага да я включвам всеки път.
 4. Tова вече е възможно в Opera 10.50 Beta 3260. Да не забравяме,че все още е тестова има доста проблеми,както може да доведе до сривове и загуба на данни. Щракаш на стрелката в дясно на адресното поле >> в дясната страна,срещу всеки въведен сайт има бутон "Х",който премахва въведения адрес. Opera 10.5 има функция "New Private Tab" - "Нов частен раздел", в който (като в Chrome),отваряните страници не оставят следи в кеша,историята и др. места из браузъра.За да бъде активиран часния таб: Десен щрак върху отворен таб >> "New Private Tab" :-)
 5. Да, той си го замества и с ляв щрак на бутона.Интеграцията на DM,в контекстното меню,също е автоматично. Има еднa подробност,когато правиш интеграцията на DM (слагаш оная отметка в DM) - Opera,трябва да е изключена. 1.Отваряш http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php 2.Десен щрак някъде в страницата >> Настройки за сайта >> Мрежа >> в полето "Представяне на Opera" - посочи "Маскиране като Internet Explorer" >> OK >> Обнови страницата.
 6. FF няма проблеми,защото на посочените места не показва,че трябва да фигурират някакви изображения.Те липсват,а FF просто не показва празните места.Мисля,че тук разработчиците на форума имат думата. За страницата на Русе.. нямам идея.Виждам,че в горната част изображенията са под флаш (а и на други места)...освен да провериш дали ползваш актуална версия на flash player. Едва ли е от това,но за сега няма друга идея...
 7. За първата картинка в форума на: http://forum.calcio-bulgaria.com - след като се логна и при мен няма картинки на посочените места.Но картинките липсват и при IE8 и Google Chrome.Предполагам,че тук вината не е в Opera. За втория сайт (на Русе),не можах да възпроизведа точната страницата,но изглежда че всичко си работи.Пробвай като използваш оригиналния облик на Opera (кожата).Бях чел,че някой скинове (стари,нови версии),създават подобни бъгове - проблеми с визуализацията на рамки и изображения...често пъти проблемите са индивидуални.
 8. Влез в facebook-a и виж състоянието на бутона за "Изображения" - долу в дясно (фото-апаратче),до процентите за zoom-a).Щракни на стрелката и избери "Всички изображения". Предполагам,че ти е на "Кеширани изображение",за това така се получава.
 9. Става така защото data.bg,за определени файлов,не винаги подава коректни протоколи,а Opera е капризна към неточностите.Вместо да ги сваля,Opera ги отваря в себе си като txt.Тази настройка е по-скоро заобикаляне на проблема,но върши работа. Инструменти >> Настройки >> Разширени >> Сваляне >> махаш отметката на Без управляваните от Opera типове >> в търсачката напиши txt >> на text/plain >> Промяна >> Показвай запитване за сваляне >> ОК >> ОК Edit: Официално излезе Opera 10.10 Final с основна функция Opera Unite - Всеки,който използва функцията Unite,буквално прави компютъра си Уеб сървър.Споделя файлове,музика,чат и много други функции и забавления.
 10. За да достигнеш до потребителската директори,предварително трябва да разкриеш (ако не са) скритите папки на Windows.За Windows-XP,това става от: Windows Explorer (не Internet Explorer) >> Инструменти >> Опции на папка >> Изглед (Най-долу) >> Показвай скрити файлове и папки >> ОК В Opera,щракаш от горе на: Помощ >> Относно Opera - В раздела "Местоположения",има ред "Директория на Opera".Срещу него е посочен път към папка (Opera),която се явява лично,твоята потребителска директория.Там трябва да поставиш urlfilter.ini,рестартираш Opera. Обикновено за Opera-10 пътя е: За Windows-XP: C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera За Windows Vista: C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\ От тестовете,които съм правил,блокирането е най-ефективно,когато се извършва в самата Opera,в смисъл времето за отваряне на даден сайт,без рекламните банери е по-малка от тази,ако те се орязват от външно приложение. В Opera,може да се добави и бутонче "Block Ads",с което филтъра да бъде активиран/деактивиран. Да,има опция "Стоп / Продължи" от менюто на десен бутон върху сваляния торент или от бутона най-горе "Стоп-Продължи",в раздела "Сваляне". Можеш също така да ползваш и външен торент клиент (например uTorrent).За повече подробности в статията: Изключване на поддръжката на BitTorrent в Opera
 11. Има такава програма за фино блокиране на изображения,текстове,полета,някой флашове: AdBlock for Opera - analogue of «Adblock Plus: Element Hiding Helper» (изчакай страницата да се зареди). Разгледай и филтрите,които ти предложи Disasterpiece. Лично,използвам този: urlfilter.ini (Свали с десен бутон - Запиши от връзката като) от Alpha-Toxic,който го обновява редовно за българските сайтовете. Файла трябва да поставиш в потребителската Директория на Opera>> Рестартираш Opera и получаваш чисти от реклами торент тракери,abv.bg и ред др.
 12. Download wmp11file.zip (кликни после на Download file) - Разархивираш,копираш трите файла и ги пускаш в: C:\Program Files\Opera\program\plugins >> Рестартираш Opera. По принцип тези файлове,Opera трябва да си ги вземе от Windows Media Player,при самата инсталация,но поради някаква причина (бъг),не ги намира под Windows Vista.
 13. При мен също работи. Opera 10.10 Beta 1830; Windows XP SP3 Давам му "Винаги най-отпред" и таба в работната лента на Windows,изчезва.Затварям / отварям Opera,часовника си тръгва. Ако му дам "Затвори" (от опциите на десен бутон върху него),при следващия рестарт не тръгва...т.е. Opera помни дали е бил включен или не преди да е затворена.
 14. Не ми е известно да има начин за промяна времето на синхронизиране.Забелязал съм,че при неуспешна/лоша връзка към Opera Link,синхронизирането се извършва на всеки 10-15 сек.,при което е възможно да ти забива.Синхронизирането зависи и от действията,които извършваш - отваряш нова страница (Opera Link записва посещението й в хронология на посетените),заменяш в бързо избиране адрес,нова записка,промени в "Отметки"... Имал съм подобни проблеми с "тежко" синхронизиране.Тогава действах по методиката с "голямата брадва" в Application Data. Другото решение,да тестваш като изключиш синхронизирането,а малко преди да приключиш работа,да го пуснеш,но няма гаранция,че ще е успешно. Снощи,многократно тествах програмата.Работи добре,но браузъра не е по-бърз от използването на urlfilter-а. Резултатите при презареждане на една и съща страница в ######. Без urlfilter и proxomitron (рекламите са видими) - 2 до 3 сек. Proxomitron (без urlfilter) - 2 сек. urlfilter (без Proxomitron) - 1 сек. за пълно зареждане. Хубавото на Proxomitron,че не се нуждае от постоянен ъпдейт за да работи.Той просто "осакатява" всичко извън посещавания сайт.Ще го поразуча още,но като за начало збелязах,че в блогове или сайтове,в които се използват полезни флаш елементи от други места в мрежата (например плеър за музика),остава невидим за посетителя.Така е възможно да пропуснеш нещо,което другите виждат. Докато с urlfilter,потребителя определя кое да е видимо.
 15. Проблема ти се появява,защото си включил опцията Opera Turbo (режим за бързо сърфиране в бавни Интернет мрежи) Бутона е във вид на "скоростомер" и се намира долу в ляво. При включен режим - Opera Turbo,Opera Browser използва прокси сървъри на Opera Software (с цел компресия и бързо отваряне),но ######,опознава тези сървъри (навярно като вид анонимни),като не допуска Opera Browser да отвори сървъра им. Нямам представа защо така са го направили. Използвам този: urlfilter.ini - на Alpha-Toxic,който следи за обновленията в филтъра на Fanboy,като го допълва и обновява за българските сайтове. В тази тема,Alpha-Toxic приема предложения за блокиране на реклами в български сайтове.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.