Премини към съдържанието

Steltt

Потребител
 • Публикации

  85
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от Steltt 1. Има ли начин отметките в bookmarks да се отварят в нов таб?  отворил съм един таб, отивам в bookmarks, цъкам на даден сайт и той ми се отваря в нов таб. Например това в Мозилата става чрез адона tab mix plus, чрез който може да зададеш да ти се отваря нов таб от търсачката, отметките, адресното меню и т.н...

  Има такава възможност.Лично,винаги настройвам Opera по този начин.

  Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> сваля се отметката от "Преизползвай активен раздел" >> ОК

  Ако искаш, при щрак върху активния таб,да се връщаш на предишния (полезно е ако имаш много отворени раздели и пред-последния се губи в "тълпата")

  Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> бутон: "Още настройки на разделите" >> слагаш чек на: "Намалявай раздел при щракване върху него" >> ОК >> ОК

  Тази настройка бе по подразбиране преди години, и лично я намирам за много полезна,но от Opera имитираха осакатеното действие при ФФ и ИЕ.Сега се налага да я включвам всеки път.


 2. той пита за друго. Не историята, а горе в лентата където пишеш адреса (това са 2 отделни неща), които единствено могат да се трият всички а не само някой (поне аз не знам да може по отделно)

  Tова вече е възможно в Opera 10.50 Beta 3260. Да не забравяме,че все още е тестова има доста проблеми,както може да доведе до сривове и загуба на данни.

  Щракаш на стрелката в дясно на адресното поле >> в дясната страна,срещу всеки въведен сайт има бутон "Х",който премахва въведения адрес.

  Opera 10.5 има функция "New Private Tab" - "Нов частен раздел", в който (като в Chrome),отваряните страници не оставят следи в кеша,историята и др. места из браузъра.За да бъде активиран часния таб: Десен щрак върху отворен таб >> "New Private Tab" :-)


 3. Сетих се как е давам му дясно копче и там пише сваляне с мастера. Това дава възможност едновременно да се ползват и двата мениджъра пожелание което е добре.

  Аз мислех че замества мениджъра на операта..

  Да, той си го замества и с ляв щрак на бутона.Интеграцията на DM,в контекстното меню,също е автоматично. Има еднa подробност,когато правиш интеграцията на DM (слагаш оная отметка в DM) - Opera,трябва да е изключена.

  Искам да ви попитам някой има ли проблем с следния сайт

  http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

  1.Отваряш http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

  2.Десен щрак някъде в страницата >> Настройки за сайта >> Мрежа >> в полето "Представяне на Opera" - посочи "Маскиране като Internet Explorer" >> OK >> Обнови страницата.


 4. Ами относно форума на калчото, само при лисицата няма проблем. Интересното обаче е, че до преди няколко дни изобщо нямах такива проблеми.

  Иначе приложих оригиналния облик на опера, но проблема остана... А относно страницата на Русе, там само при Opera ми прави проблем...

  FF няма проблеми,защото на посочените места не показва,че трябва да фигурират някакви изображения.Те липсват,а FF просто не показва празните места.Мисля,че тук разработчиците на форума имат думата.

  За страницата на Русе.. нямам идея.Виждам,че в горната част изображенията са под флаш (а и на други места)...освен да провериш дали ползваш актуална версия на flash player. Едва ли е от това,но за сега няма друга идея...


 5. Някой може ли да каже какъв е проблема ? Само да вметна, че опцията която е споменал Steltt, е на Всички изображения. Също така, при IE го няма този проблем.

  За първата картинка в форума на: http://forum.calcio-bulgaria.com - след като се логна и при мен няма картинки на посочените места.Но картинките липсват и при IE8 и Google Chrome.Предполагам,че тук вината не е в Opera.

  За втория сайт (на Русе),не можах да възпроизведа точната страницата,но изглежда че всичко си работи.Пробвай като използваш оригиналния облик на Opera (кожата).Бях чел,че някой скинове (стари,нови версии),създават подобни бъгове - проблеми с визуализацията на рамки и изображения...често пъти проблемите са индивидуални. 6. ох от няколко дни като си влизам със фейсбуука и не ми излизат 80% от изображенията :speak: ето така ми излизат     Публикувано изображениеКак да си го наглася да си ми е както преди ?

  Влез в facebook-a и виж състоянието на бутона за "Изображения" - долу в дясно (фото-апаратче),до процентите за zoom-a).Щракни на стрелката и избери "Всички изображения". Предполагам,че ти е на "Кеширани изображение",за това така се получава.

 7. Като тегля от дата.бг ми се появяват ироглифи и немога да си изтегля дадения файл,за докс.бг и други сайтове направих настройката,а за датата къде да пипна да се махне този проблем? ;)

  Става така защото data.bg,за определени файлов,не винаги подава коректни протоколи,а Opera е капризна към неточностите.Вместо да ги сваля,Opera ги отваря в себе си като txt.Тази настройка е по-скоро заобикаляне на проблема,но върши работа.

  Инструменти >> Настройки >> Разширени >> Сваляне >> махаш отметката на Без управляваните от Opera типове >> в търсачката напиши txt >> на text/plain >> Промяна >> Показвай запитване за сваляне >> ОК >> ОК

  Edit: Официално излезе Opera 10.10 Final с основна функция Opera Unite - Всеки,който използва функцията Unite,буквално прави компютъра си Уеб сървър.Споделя файлове,музика,чат и много други функции и забавления. :rolleyes:


 8. Може ли да обясниш след като се свали този файл .ini къде точно се поставя-каква е тази потребителска директория?

  Опиши го просто.

  Влизаш там,правиш това и т.н.

  За да достигнеш до потребителската директори,предварително трябва да разкриеш (ако не са) скритите папки на Windows.За Windows-XP,това става от:

  Windows Explorer (не Internet Explorer) >> Инструменти >> Опции на папка >> Изглед (Най-долу) >> Показвай скрити файлове и папки >> ОК

  В Opera,щракаш от горе на: Помощ >> Относно Opera - В раздела "Местоположения",има ред "Директория на Opera".Срещу него е посочен път към папка (Opera),която се явява лично,твоята потребителска директория.Там трябва да поставиш urlfilter.ini,рестартираш Opera. Обикновено за Opera-10 пътя е:

  За Windows-XP:

  C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera

  За Windows Vista:

  C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\

  А иначе модула на Kaspersky (Анти-Банер)блокира всичко и не се налага никаква намеса от Опера.

  От тестовете,които съм правил,блокирането е най-ефективно,когато се извършва в самата Opera,в смисъл времето за отваряне на даден сайт,без рекламните банери е по-малка от тази,ако те се орязват от външно приложение.

  В Opera,може да се добави и бутонче "Block Ads",с което филтъра да бъде активиран/деактивиран.

  Искам друго да попитам.Ако се ползва Торент Клиента на Опера може ли да се спре торента и примерно да го пусна след ден да се сваля-(тъй къто вечер не си държа компа пуснат)

  Да,има опция "Стоп / Продължи" от менюто на десен бутон върху сваляния торент или от бутона най-горе "Стоп-Продължи",в раздела "Сваляне".

  Можеш също така да ползваш и външен торент клиент (например uTorrent).За повече подробности в статията:

  Изключване на поддръжката на BitTorrent в Opera

  • Харесва ми 1

 9. А има ли програмка, подобна като при Mozilla Firefox Adblock Plus, която да премахва рекламите?

  Има такава програма за фино блокиране на изображения,текстове,полета,някой флашове:

  AdBlock for Opera - analogue of «Adblock Plus: Element Hiding Helper» (изчакай страницата да се зареди).

  Разгледай и филтрите,които ти предложи Disasterpiece.

  Лично,използвам този: urlfilter.ini (Свали с десен бутон - Запиши от връзката като) от Alpha-Toxic,който го обновява редовно за българските сайтовете. Файла трябва да поставиш в потребителската Директория на Opera>> Рестартираш Opera и получаваш чисти от реклами торент тракери,abv.bg и ред др.

  • Харесва ми 1

 10. И аз имам малък проблем с опера :)

  На един от компютрите с опера не може да се визуализира Windows Media Player plugin-a. Дава ми линк към сайта на майкрософт, от където да си го изтегля но след инсталация пак не стана... Компа е с лицензиран OEM Windows Vista Home.

  Предполагам, че е нещо от Vista-та, защото на поне 4-5 компа с различни инсталации на XP няма такъв проблем...

  Ако се сещате как да го фикс-на - пишете ;)

  Download wmp11file.zip (кликни после на Download file) - Разархивираш,копираш трите файла и ги пускаш в:

  C:\Program Files\Opera\program\plugins >> Рестартираш Opera.

  По принцип тези файлове,Opera трябва да си ги вземе от Windows Media Player,при самата инсталация,но поради някаква причина (бъг),не ги намира под Windows Vista.


 11. Незнайно защо,при теб тръгва,а при други не иска(Opera 10;Vista Ultimate).В настройките на български пробвах и трите варианта-не и не.

  При мен също работи. Opera 10.10 Beta 1830; Windows XP SP3

  Давам му "Винаги най-отпред" и таба в работната лента на Windows,изчезва.Затварям / отварям Opera,часовника си тръгва. Ако му дам "Затвори" (от опциите на десен бутон върху него),при следващия рестарт не тръгва...т.е. Opera помни дали е бил включен или не преди да е затворена.


 12. Аз искам да попитам - Опера 10.0 постоянно ли синхронозира или само при затваряне на сесията! Проблемът ми е такъв, че ползвам същата при Кубунту 9.04 - забелязвам обаче, че отвреме на време много забива и мисли продължително време след което пак си зацепва и бачка без проблеми. Вчера забелязах, че когато "спече" и долу пише "Синхронизиране", мисли, мисли и след малко пише "Неуспешна синхронизация" след което нещата си тръгва нормално. Може и нещо да се заблуждавам, но според мене проблемът е там. Кажете дали постоянно синхронизира и може ли да се настрои да го прави само при излизане. Или пък, ако имате други версии за проблема, Ви слушам!

  Не ми е известно да има начин за промяна времето на синхронизиране.Забелязал съм,че при неуспешна/лоша връзка към Opera Link,синхронизирането се извършва на всеки 10-15 сек.,при което е възможно да ти забива.Синхронизирането зависи и от действията,които извършваш - отваряш нова страница (Opera Link записва посещението й в хронология на посетените),заменяш в бързо избиране адрес,нова записка,промени в "Отметки"...

  Имал съм подобни проблеми с "тежко" синхронизиране.Тогава действах по методиката с "голямата брадва" в Application Data.

  Другото решение,да тестваш като изключиш синхронизирането,а малко преди да приключиш работа,да го пуснеш,но няма гаранция,че ще е успешно.

  Аз изоставих urlfilter-a и съм с proxomitron. Ето тук е обяснено повече: http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2096626&postcount=1333

  Снощи,многократно тествах програмата.Работи добре,но браузъра не е по-бърз от използването на urlfilter-а.

  Резултатите при презареждане на една и съща страница в ######.

  Без urlfilter и proxomitron (рекламите са видими) - 2 до 3 сек.

  Proxomitron (без urlfilter) - 2 сек.

  urlfilter (без Proxomitron) - 1 сек. за пълно зареждане.

  Хубавото на Proxomitron,че не се нуждае от постоянен ъпдейт за да работи.Той просто "осакатява" всичко извън посещавания сайт.Ще го поразуча още,но като за начало збелязах,че в блогове или сайтове,в които се използват полезни флаш елементи от други места в мрежата (например плеър за музика),остава невидим за посетителя.Така е възможно да пропуснеш нещо,което другите виждат.

  Докато с urlfilter,потребителя определя кое да е видимо.


 13. някой знае ли защо неможе да се отвори сайта на аренабг с опера. Вчера си свалих тази 10 която с цел да пробвам нещо ново. Гледах из настройките дали нещо не е спряно затова да не го зарежда сайта но не е, през мозила и ИЕ си го отваря, което означава че проблема не е в сайта а в браузера. Като тръгна да го отварям през опера резултата е ТОВА , а като 4укна на този линк излиза грешка 404 - Not found

  Някой срещал ли е такъв проблем ?????

  Проблема ти се появява,защото си включил опцията Opera Turbo (режим за бързо сърфиране в бавни Интернет мрежи)

  Бутона е във вид на "скоростомер" и се намира долу в ляво.

  При включен режим - Opera Turbo,Opera Browser използва прокси сървъри на Opera Software (с цел компресия и бързо отваряне),но ######,опознава тези сървъри (навярно като вид анонимни),като не допуска Opera Browser да отвори сървъра им. Нямам представа защо така са го направили.

  На нивото на firefox е. Само няма автоматичен ъпдейт на филтрите. Аз ползвам тези тук: http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/

  На сайта е обяснено ясно как да се сложат.

  Използвам този: urlfilter.ini - на Alpha-Toxic,който следи за обновленията в филтъра на Fanboy,като го допълва и обновява за българските сайтове.

  В тази тема,Alpha-Toxic приема предложения за блокиране на реклами в български сайтове. :)

  • Харесва ми 1

 14. И още...

  Запознайте се с Opera Unite

  Новата функция е изключително полезна,а целта и простичка - Обединение в една мощна мрежа на потребители,в която всеки ще намира лесно това,което търси.Ако желаете,може да споделяте любимите си музика,снимки,всякакви файлове,чат с приятели и може би ни очакват много повече... ще видим. :-)

  В официални форум на Opera за България ,отворихме тема,в която всеки може да сподели своята/е Opera Unite страница/и.

  Opera Unite - Opera обединява нашите компютри.

  Може да създадем наша българска мрежа - Opera Unite. :-)

  От официалния блог на Opera Sofware,може да свалите тестовата версия на Opera Unite.

  Да не забравяме предупреждението: Това е тестово издание и може да причини всякакви бели, ползвайте само на компютри, на чиито важни данни имате резервни копия.

  Download от връзките на официалния блог:

  Windows MSI - Интернационалната версия (с български интерфейс)

  Windows Classic - Класически инсталатор (без български интерфейс)

  Macintosh (Intel-only) / Macintosh (Universal)

  UNIX/Linux


 15. а други скрипчета ,които да работят и в други сайтове,не само в сайта на опера от къде мога да намеря? :]

  иначе тва за операта,че може да се качват разни неща не знаех,много хубава функция 

  Ето два скрипта: :-)

  GooglePreview

  Google Images Theme - Тема за Google Изображения.

  Трябва да се поставят в папка UserJS

  За сега поставих тези две.Следи темата,ще правя добавки и за други интересни,които ще работят независимо от сайта. :-D


 16. Здравейте!Имам интересен проблем с Опера 10 , през целлото време -докато работа с програмата се слуша музика-без да съм пуснал сайт с музика или радио?

  ;)

  Да не си свалил някоя "Джажда" за онлайн радио. Провери в Панели >> Джаджи ... не може да идва от нищото.

  Да не забравяме,че Opera-10 e в разработка и не се препоръчва да работи при всеки.


 17. Здравейте пак :] начи четох тука http://my.opera.com/bulgarian/forums/topic...#comment2854596   за тези емотиконки,направих си такава папка UserJS ,изтелих файла с емотиконките и го поставих в тази папка,но сега къде трябва да натисна,за да ми се появяват тези емотиконки

  пробвах с десен бутон --> вмъкване на записки --> UserJS и като го натисна само тва ми изписва и нищо не се появява

  не ги разбирам тези неща с скрипчетата,ако може малко помощ,от къде да ги задействам тези емотиконки? :]

   

  Здрасти,

  за темата,в която си чела... явно съм пропуснал да наблегна на детайла,че този скрипт с тези емотики е направен да работи само за Мy Opera. (За други сайтове трябва да се правят по-сложни каскади.)

  Ако се регистрираш в My Opera ,скрипта ще работи на местата за коментари,където няма емотики или не са в разнообразието като на картинката. В Мy Opera, дават 1GB пространство,като си качваш снимки и правиш албуми,създаваш си блог,има ред други щурутии и удобства.Общността е доста голяма и в българския раздел сме доста хора.

  За да работи този скрипт в My Opera,(както и други скриптове,които се добавят в папката UserJS),трябва да се направи още една настройка,с която Opera ще намира тази папка:

  Ctrl+F12 >> Подробни (Разширени) >> Съдържание >> Настройки на JavaScript >> Избор - посочваме пътя до папка UserJS >> ОК >> ОК

  -----------------------------------

  Ако Opera ти е синхронизирана (това става от горе на):

  Файл >> Синхронизиране на Opera >> Потребител/Парола - ако нямаш си създаваш от бутона Нов профил - получаваш автоматично регистрацията си в My Opera.Трябва само да активираш блога или да създадеш албум за любими снимки.

  След синхронизирането,в акаунта ти на My Opera,ще се качат твоите:

  Отметки,Бързото избиране,Записките,Въведените допълнителни търсачки,История на посетените страници,Лента на потребителя,Бисквитки...

  Ако имаш GSM с браузър Opera Mini - тези настрйки ще си дойдат в него,ако отидеш на друго място,където е инсталиран Opera Browser - логваш се и всичко си идва.Накратко,твоята Opera е навсякъде с Теб!

  :-)


 18. Направих седем рестарта в рамките на 20 -25 мин. (машината ми е доста слаба и не успява - Celeron-550MHz RAM-192MB Windows XP-SP2). Между 5-те рестарта,всеки път пусках Opera и кликвах на една страница,затварях изчаквам 5 секунди и рестартирам от "Старт" менюто.Последните два рестарт,не включвах Opera. Opera запази всичките си настрйки.Не можах да възпроизведа бъга. Синхронизирането към акаунта ми в My Opera,също бе включено през цялото време. Ще тествам и от домашния компютър и ще пиша.


 19. Преди време писах за проблем с Опера, състоящ се в това, че периодично ми се изтриват всички настройки : уебадреси, начална страница, настройки за торент - клиент, БГ - меню и т.н. Тогава не се установи със сигурност, откъде идва проблема, имаше съмнения, за връзка със Spybot. Вчера и днес правих някои настройки на компа и след всяка от тях рестартирах.

  Установих със 100% - а сигурност следното : Опера прави този проблем след няколко рестарта на компа в рамките на 15-20мин. Това някакъв бъг ли е ? При никой друг браузър не се наблюдава това. Това го наблюдавам при всички версии на Опера, с които съм работил : от 9.51 насам.

  Надявам се някой по - сведущ да изясни проблема и какво общо имат настройките на Опера с рестартите на компа.

  Не съм чул за такъв бъг...много рестартове и Opera да трие всичко.

  Освен ако се опитам да го възпроизведа... колко рестарта на 20 мин. правиш?

  Edit: При мен на служебния компютър,често се налага да правя рестарти (слаб е и забива дори от флаш клипове)...сигурно не на 15-20 мин.,но все пак.

  Нали преди да направиш рестарт изключваш Opera (дори е добре малко да се изчака - секунди).Дори може да проверяваш в "Диспечер на задачите на Windows" (Ctrl+Alr+Dal) - дали процесът на Operaа.exe е спрял.

  Ако нещо чуя по въпроса,ще впиша.


 20. Аз си деинсталирах старата Опера преди тва,и после инсталирах тази.   А подробно аз го показах на картинката,тръгвам да пиша фото коментар или да отговарям на обикновен коментар и не се появява мигащата чертичка, от както създадоха в май спейс тази функция да има емотиконки не може да се пише чрез операта Публикувано изображение

  Да,видях проблема.

  Дори има някой неща,който не се визуализират правилно.Едни надписи горе в средата (на синия фон) нещо се гъчкат.

  MySpace.com е доста известен и си мисля,че този бъг може би вече е докладван,което не пречи и ние да го докладваме.Мой приятел също ще погледне и евентуално,докладва на разработчиците в Opera.


 21. Ох не го бях изпробвала до край,и така не става,начи появява се мигащата чертичка пиша и кат го изпратя неще да се изпрати,така ме е яд ,нищо не се получи  Публикувано изображение

  Ще се регистрирам и проверя за проблема.

  бтв.Кои са новостите,които не работят под Opera в MySpace.com? (Ако може,подробно описание.)

  Opera-10 не актуализира 9.64. Двете работят независимо,като си правят отделни инсталационни папки.

  На декстопа,иконката сега може би ти отваря Opera-10,но 9.64 също може да работи (освен ако не е деинсталирана).

  Отиваш в: C:\Program Files\Opera - заставаш с мишката върху Opera.exe (иконката на Opera) >> десен бутон - Изпрати до ... Работен плот (създай пряк път)


 22. Здравейте,да ви попитам,значи не знам дали е коректно да споменавам сайта,но само в този сайт чрез Операта не мога да пиша коментари

  Няма проблем да споделиш сайта,ако не смяташ,че е твърде лично.Така ще тестваме и уточним къде Opera се "препъва".

  Не ми се появява мигащата чертичка,разрових се малко в настройките и като махна отметката на Enable Java Script се махат и тези емотиконки от горе и става,но според мен без тази настрйка ше имам проблеми пък в други сайтове и за тва не смея така

  сигурна съм че има настройка която не знам и не смея да ровя повече да не си разбазикам бразузара,ако има къде трябва да пипна ,за да мога да пиша,плссс хелп Публикувано изображение

  Тва ми е главния сайт,заради който ползвам интернет попринцип и ще трябва да си сменя браузара,ако тва не може да се оправи Публикувано изображение

  Коя версия на Opera използваш?

  Пробвай следното (тези настройки ще важат само за този сайт и няма да променят работата на Opera в други):

  1. Отвори си сайта и отиди до полето за коментари.

  2. Натискаш клавиш F12 >> Настройки за сайта >> Отваря се диалог Настройки за сайта,в който кликаш на раздел Мрежа >> На Представяне на Opera - избери: Маскирай като Internet Explorer >> OK

  3. Натискаш клавиш F5 - страницата се опреснява и пробваш дали в поленцето може да се пише.

  Ако не се получи,пробваш другите варианти: Маскирай като Firefox;Като Internet Explorer;Като Firefox.

  Ако нищо не помага,може да изключиш JavaScript само за този сайт (но ще ти изчезнат други функции в него).

  Отново като се отвори диалога Настройки за сайта >> Раздел "Скриптове" >> махаш отметката на JavaScript >> ОК >> клавиш F5 - тестваш.

  Това ще изключи JavaScript само за този сайт,ако това не ти създава проблеми с другите функции,може да го оставиш така.

  Добре ще е да имаме линк към сайта,ако е бъг,да може да го уточним и докладваме на разработчиците на Opera.


 23. Значи проблема ми е такъв: операта от два дена не ми функционира изобщо, не мога в нито един сайт да влезна, а интернет си имам - безупречен ...преинсталирах я, но пак същото ...как да се оправи ?

  Изписва ли съобщение за грешка като се опиташ да посетиш сайт?

  Като влезеш в Opera,може ли да задействаш панели,табове или ти "замръзва"?

  Ако не си намерил решение,направи - Инсталация на чисто.


 24. Глас за Opera!

  Използвам я от Opera-7. Лека,бърза,удобна - беше си любов от пръв поглед. :-)

  При сърфиране,понякога достигам над 60-70 таба (при разглеждане на албуми,с над 100).Натоварена и синхронизирана към акаунта ми,с над 4500 отметки,24 елемента в Speed Dial,10-ки записки (някой доста обширни), пощенски клиент към Gmajl,JavaScript допълнителни функционалности,проверка на правописа в реално време (за Opera-10),куп допълнително вградени търсачки с моментално търсене по категории.Жестовете с мишката - свикнеш ли,отказване няма.Много неща и удобства са вградени в Opera с инсталирането.

  Като всички програми и тя си има недостатъци,бъгчета и трески за дялане:-D Сега тестват новия двигател Presto-2.2.2 - проблеми има,но и упорито се разрешават.Няма съвършени неща,съвършено е да обичаш "нещо",въпреки несъвършенството му.Или обичаш или не...всеки сам избира в какво и колко да се отдаде.

  Opera Desktop Team ,работят усилено за решаване на проблемите.Наскоро пуснаха "Турбо режим" (за 10-та версия), използващ компресия на страниците в техни сървъри.Като цяло резултата е по-висока скорост на сърфиране при слаба Интернет връзка (100КВ)...е да,за сметка на качеството в изображенията,което не винаги е необходимо.А и не всички използваме бърз Интернет.

  На Desktopa си имам Google Chrome,Firefox-3xx,IE-8,Maxthon и Safari.Опитвам се от любопитство да следя как се развиват,но не до там,че да ги оценявам и сравнявам обективно с Opera. Често надничам и в темата за Firefox - тук.

  Всички програми са създадени за нас - потребителите и би следвало да оценяваме работата на разработчиците.Всеки използва това,което смята за най-удобно и вършещо работата.Въпрос на навици и предпочитания.

  Защо Opera? Сърфира по-бързо,дава ми удобство и цени моето време. Публикувано изображение

  Opera-10 Alpha + Turbo - Персонализирана.

  Публикувано изображение


 25. Сега я инсталирах пак /последен опит/. Обърнах внимание, при стандартна инсталация се инсталира точно в :C:/Program Files/Opera

  Папката за която говориш не я откривам. Изобщо не държа на Spybot. Препоръчай някой подходящ заместител, който да не създава излишни проблеми !

  Странно... трябва да има такава папка,освен ако не ти ги слага другаде...

  Edit или не са разкрити,скритите папки на Windows:

  Windows Explorer (не Internet Explorer) >> Инструменти >> Опции на папка >> Изглед (Най-долу) >> Показвай скрити файлове и папки >> ОК

  Провери в: Помощ >> Сведение за Opera - срещу

  Директория на пощата - C:\Documents and Settings\Steltt\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\mail при мен.

  Кеш (временен склад) - C:\Documents and Settings\Steltt\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\profile\cache4

  Настройки - C:\Documents and Settings\Steltt\Application Data\Opera\Opera\profile\opera6.ini

  Това са стандартните пътища :-)

  За алтернатива на SpyBot...

  Ползвам CCleaner - free

  Spy Emergency - последно не успях да я регистрирам, върши ми страхотна работа.. (може би докато спре :-D ) Трябва да се провери за по-нови версии.

  Spyware Doctor - Spyware Doctor от ###### - Слагал съм я на приятели,намира доста гадини. Обявена е за най-добрата анти-spyware продукт за 2005 г.

  Ad-Aware Free - Не съм я ползва,но чета отлични oтзиви. :-)

  Malwarebytes Anti-Malware 1.35

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.