Премини към съдържанието

sluchaen_fen

Потребител
 • Публикации

  18
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

-1 Лоша

Всичко за sluchaen_fen

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  Свободно споделяне на натрупан опит и придобити познания в застраховането.

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://insbook.info/
 1. Преинсталирай офис пакета и забрани автоматичните актуализации на Майкрософт. Не инсталирай сервизни пакети. Така ще имаш по-малко непреведени думи/фрази, което е твоята цел.
 2. sluchaen_fen

  phpBB - български-Administration Control Panel

  Не са изтеглени всичките файлове за инсталация на phpBB3.
 3. sluchaen_fen

  Инсталиране на Windows XP HOME

  На диска пише RECOVERY. Обикновено са два диска RECOVERY. Никъде няма надпис Windows XP Home, какъвто очакваш да видиш. Първият диск извършва подготовка за инсталация и те подканя да сложиш втория диск. След инсталацията ще получиш съобщение да сложиш третия диск с драйвери и програми (антивирусна, Адобе ридър и др. стари програми). Антивирусната е триъл версия и веднага дай Отказ по време на нейната автоматична инсталация. Адобе рийдъра е стара версия и не ти трябва. Преди години направих същия експеримент с чужди Windows XP Home и ми отхвърли собствения ключ (сериен номер на стикер, залепен на долния капак на лаптопа). След това използвах оригиналния Windows XP Home и никога нямах проблеми. За преинсталация има една хитра възможност. Производителя е записал инсталационна папка на Windows XP Home на диск "С". В упътването е посочен адресът на инсталационната папка, от която започна преинсталацията. По принцип доста зор видях, докато схвана пинизите на легалния Windows XP Home. "Джамът" от тракерите е по-лесен за инсталиране и има повече екстри. Двата варианта на Windows XP Home работят еднакво стабилно. Напразно долавям слухове, че легалният Windows XP е по-стабилен. Ако намерите двата диска RECOVERY и другия диск с драйверите, ще останете доволни. Няма да се мъчите да търсите драйвери и още десетина специфични "благинки" за лаптопа.
 4. Съгласявам се, защото вече не си спомням в детайли как ставаше ъпдейтването на ІЕ 6 в ІЕ 7. Минаха месеци от последната ми преинсталация и ако не забравям всички детайли, ще дам фира от претоварване на мозъка. Все пак е по-добре да имам ІЕ 7 заради widows update от гледна точка на уязвимостта на ІЕ 6. Друг е въпроса дали ще се ползва ІЕ 7 или лисицата в контекста на тази тема.
 5. Ползвам лаптоп, закупен с ХР домашна версия. ІЕ 7 се самоинсталира с ъпдейти. Заема място в РАМ-паметта и би следвало да не зареждам допълнително Фаерфокс, ако нямам достатъчно място в паметта. Засега имам предостатъчно памет и ползвам само Фаерфокс. Причината е следната: Напоследък Майкрософт разработват своите продукти с главна цел запазване на господството в световен мащаб, а не за да правят все по-добри програми. Вече беше цитирано за стандартите, които Майкрософт нарочно изопачава, за да се спъват конкурентните програми. Темата не е срещу Майкрософт, но ползвам лисицата, за да не привиквам към продуктите на Майкрософт. Предназначението на Windows Defender не е да пази от спай, а да сканира компа за портативни програми на Майкрософт. Досега не съм усетил полза от тази програма. Лисицата става тежка след продължителна употреба, но ако се пипнат настройките, няма толкова много да товари компа.
 6. От няколко дена се чудя дали да попитам: - Заслужава ли си екстрата "Чат-прозорче" при условие, че сигурността на форума рязко отслабва?
 7. sluchaen_fen

  RQ: Текстов редактор

  Има ли друг редактор на текст, който да проверява правописа на български език, освен Майкрософт и OpenOffice?
 8. AbiWord е чудесна програма, но за съжаление няма проверка на правописа на български език. Създателят на тази тема скоро търсеше Офис пакет 2003 в друга тема и затова препоръчах ООо за достоен аналог. Ако се касае за кратка нужда от текстообработваща програма, бих препоръчал портативната версия на AbiWord, която не се нуждае от инсталация.
 9. БГ-страница: http://bg.openoffice.org/ При теглене: Файла на целия офис пакет е в два варианта: OOo_2.2.0_Win32Intel_install_en.exe (английско меню) OOo_2.2.0_Win32Intel_install_bg.exe (българско меню) Изтегли само единия от горните два файла. След това си изтегли файла за българския правописен речник: ooo-bg/2.2/windows/OOo_2.2.0_Win32Intel_langpack_bg.exe Инсталацията е малко особена и затова трябва първо да се прегледа съветника за инсталиране на речниците. Файловете SDK и URE не се теглят (ползват се от разработчиците). Файла md5 служи за проверка на изтеглените файлове, които се сравняват по суми, за да сме на 100 % сигурни, че няма "прикачило се зловредно нещо" по трасето по време на тегленето. Може да не се тегли. Този офис пакет по нищо не отстъпва на Microsoft Office 2003. Текстовия редактор OpenOffice.org Writer може да отваря и редактира всички документи, създадени на Word 2003.
 10. Мерси. Постъпваш колегиално, като навреме ме насочваш къде да се съмнявам. Мисля, че причината за бъгавото поведение на OpenOffice при мен е в ползването на няколко текстови редактора (OpenOffice, Word Viewer, Works). Освен това един документ съм започнал на Word 2002, после с copy paste в друг документ .odt на OpenOffice и накрая всичкото отново с copy paste в GMAIL или Jomla. Всичко е омазано. След като прочетох добри отзиви за OpenOffice в тази тема, започнах да си преобразувам текста във формат .txt (Notepad) и после да махам всички кутийки (знак за клавиш Enter), като на тяхно място след това натискам клавиш Enter.
 11. Ползвам текстообработващата програма Writer на безплатния Open Office 2.1 но почти всеки ден ми забива редактора. При мен ли е причината или причината е в Open Office?
 12. sluchaen_fen

  Проверка на правописа при Microsoft Works 8

  Има възможност с натиснат и задържан ляв бутон на мишката и натиснат и задържан клавиш Ентер да се вкарат наведнъж всички непознати подчертани думи. За целта ми трябват всички български думи в текстов формат, за да ги отворя в текстов документ на Works. После ще ги вкарам в речника.
 13. sluchaen_fen

  Проверка на правописа при Microsoft Works 8

  В момента ползвам текстовия редактор OpenOffice.org Writer. Пиша статии, които после публикувам в сайт, създаден с Джумла 1.0.12. За друго не ползвам офис пакета. Трябва ми само стабилен текстов редактор. Дори не ми трябват много екстри към редактора, защото после прехвърлям текста в Notepad за да премахна шаблоните и т.н. Заслужава ли си да деинсталирам старата версия 2.1 и да я заменя с по-новата версия 2.2 на OpenOffice.org? Дали в новата версия 2.2 на OpenOffice.org са премахнали бутон PDF от текстовия редактор, защото скоро Адобе принуди Майкрософт да премахне този бутон от Офис 2007? Досега старата версия 2.1 на OpenOffice.org ми забиваше поне веднъж седмично при работа с текстовия редактор. Нормално ли е това? Не съм в час дали неоригинално копие на Майкрософски офис пакет ще ми прецака валидацията на легалния Windows XP Home?
 14. sluchaen_fen

  Проверка на правописа при Microsoft Works 8

  Линка съдържа чудесна колекция от файлове. За съжаление не се получи желаният ефект, защото Works 8 няма възможност за селектиране на втори език. Инсталирах файла, рестартирах, но не мога да изпълня указанията за настройката на текстовия редактор. В менюто TOOLS няма възможност за избиране на втори език, освен вградения английски език (САЩ). Направих всевъзможни опити, но безрезултатни. При опит да коригирам "грешна" дума (всички български думи са подчертани с червено) ми докладва, че в речника (само английски думи) на Works не е намерена такава дума. Затова си мисля, че може да се опита да се подмени съдържанието на речника. Мерси за бързото съдействие
 15. Microsoft Works 8 силно осакатен вариант на офис пакетите. Прилагат го към преносимите компютри, оборудвани с ОЕМ Windows XP Home. В програмата има текстов редактор, подобен на Word 2002, който няма възможност да проверява правописа на български език. Целият пакет Works има хубав тълковен речник на английски език и вероятно правописа се сравнява с този речник. От Майкрософт ми писаха да си инсталирам Microsoft Proofing Tools 2003. Пробвах, но нищо не стана. Съветника ми извежда съобщение, че не е намерен офис пакета и да пробвам отново след като инсталирам офис пакета. После от Майкрософт ми писаха, че при Works въобще няма възможност за втори език. Има ли възможност да се подмени съдържанието на този речник или някаква друга "гимнастика", за да може вече да има проверка на правописа на български език?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.