Премини към съдържанието

sluchaen_fen

Потребител
 • Публикации

  18
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

-1 Лоша

Всичко за sluchaen_fen

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  Свободно споделяне на натрупан опит и придобити познания в застраховането.

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://insbook.info/
 1. Преинсталирай офис пакета и забрани автоматичните актуализации на Майкрософт. Не инсталирай сервизни пакети. Така ще имаш по-малко непреведени думи/фрази, което е твоята цел.
 2. sluchaen_fen

  RQ:Превод на Irfanview

  Излезе нова версия 4.25 но няма български превод. Старата версия 4.23 е преведена от г-н Димо Кърпичев /dimo.karpichev маймунка gmail точка com/ Надявам се някой да го познава и да го помоли да преведе новата версия. Предполагам, че старият превод на 98 % ще съвпада с новия превод.
 3. sluchaen_fen

  phpBB - български-Administration Control Panel

  Не са изтеглени всичките файлове за инсталация на phpBB3.
 4. sluchaen_fen

  Инсталиране на Windows XP HOME

  На диска пише RECOVERY. Обикновено са два диска RECOVERY. Никъде няма надпис Windows XP Home, какъвто очакваш да видиш. Първият диск извършва подготовка за инсталация и те подканя да сложиш втория диск. След инсталацията ще получиш съобщение да сложиш третия диск с драйвери и програми (антивирусна, Адобе ридър и др. стари програми). Антивирусната е триъл версия и веднага дай Отказ по време на нейната автоматична инсталация. Адобе рийдъра е стара версия и не ти трябва. Преди години направих същия експеримент с чужди Windows XP Home и ми отхвърли собствения ключ (сериен номер на стикер, залепен на долния капак на лаптопа). След това използвах оригиналния Windows XP Home и никога нямах проблеми. За преинсталация има една хитра възможност. Производителя е записал инсталационна папка на Windows XP Home на диск "С". В упътването е посочен адресът на инсталационната папка, от която започна преинсталацията. По принцип доста зор видях, докато схвана пинизите на легалния Windows XP Home. "Джамът" от тракерите е по-лесен за инсталиране и има повече екстри. Двата варианта на Windows XP Home работят еднакво стабилно. Напразно долавям слухове, че легалният Windows XP е по-стабилен. Ако намерите двата диска RECOVERY и другия диск с драйверите, ще останете доволни. Няма да се мъчите да търсите драйвери и още десетина специфични "благинки" за лаптопа.
 5. sluchaen_fen

  RQ:Превод на Irfanview

  От миналата есен излезе версия 4.10, а превод още няма. За албанците има превод, а за нас няма?!
 6. Съгласявам се, защото вече не си спомням в детайли как ставаше ъпдейтването на ІЕ 6 в ІЕ 7. Минаха месеци от последната ми преинсталация и ако не забравям всички детайли, ще дам фира от претоварване на мозъка. Все пак е по-добре да имам ІЕ 7 заради widows update от гледна точка на уязвимостта на ІЕ 6. Друг е въпроса дали ще се ползва ІЕ 7 или лисицата в контекста на тази тема.
 7. Ползвам лаптоп, закупен с ХР домашна версия. ІЕ 7 се самоинсталира с ъпдейти. Заема място в РАМ-паметта и би следвало да не зареждам допълнително Фаерфокс, ако нямам достатъчно място в паметта. Засега имам предостатъчно памет и ползвам само Фаерфокс. Причината е следната: Напоследък Майкрософт разработват своите продукти с главна цел запазване на господството в световен мащаб, а не за да правят все по-добри програми. Вече беше цитирано за стандартите, които Майкрософт нарочно изопачава, за да се спъват конкурентните програми. Темата не е срещу Майкрософт, но ползвам лисицата, за да не привиквам към продуктите на Майкрософт. Предназначението на Windows Defender не е да пази от спай, а да сканира компа за портативни програми на Майкрософт. Досега не съм усетил полза от тази програма. Лисицата става тежка след продължителна употреба, но ако се пипнат настройките, няма толкова много да товари компа.
 8. От няколко дена се чудя дали да попитам: - Заслужава ли си екстрата "Чат-прозорче" при условие, че сигурността на форума рязко отслабва?
 9. sluchaen_fen

  RQ: Текстов редактор

  Има ли друг редактор на текст, който да проверява правописа на български език, освен Майкрософт и OpenOffice?
 10. AbiWord е чудесна програма, но за съжаление няма проверка на правописа на български език. Създателят на тази тема скоро търсеше Офис пакет 2003 в друга тема и затова препоръчах ООо за достоен аналог. Ако се касае за кратка нужда от текстообработваща програма, бих препоръчал портативната версия на AbiWord, която не се нуждае от инсталация.
 11. БГ-страница: http://bg.openoffice.org/ При теглене: Файла на целия офис пакет е в два варианта: OOo_2.2.0_Win32Intel_install_en.exe (английско меню) OOo_2.2.0_Win32Intel_install_bg.exe (българско меню) Изтегли само единия от горните два файла. След това си изтегли файла за българския правописен речник: ooo-bg/2.2/windows/OOo_2.2.0_Win32Intel_langpack_bg.exe Инсталацията е малко особена и затова трябва първо да се прегледа съветника за инсталиране на речниците. Файловете SDK и URE не се теглят (ползват се от разработчиците). Файла md5 служи за проверка на изтеглените файлове, които се сравняват по суми, за да сме на 100 % сигурни, че няма "прикачило се зловредно нещо" по трасето по време на тегленето. Може да не се тегли. Този офис пакет по нищо не отстъпва на Microsoft Office 2003. Текстовия редактор OpenOffice.org Writer може да отваря и редактира всички документи, създадени на Word 2003.
 12. Мерси. Постъпваш колегиално, като навреме ме насочваш къде да се съмнявам. Мисля, че причината за бъгавото поведение на OpenOffice при мен е в ползването на няколко текстови редактора (OpenOffice, Word Viewer, Works). Освен това един документ съм започнал на Word 2002, после с copy paste в друг документ .odt на OpenOffice и накрая всичкото отново с copy paste в GMAIL или Jomla. Всичко е омазано. След като прочетох добри отзиви за OpenOffice в тази тема, започнах да си преобразувам текста във формат .txt (Notepad) и после да махам всички кутийки (знак за клавиш Enter), като на тяхно място след това натискам клавиш Enter.
 13. Ползвам текстообработващата програма Writer на безплатния Open Office 2.1 но почти всеки ден ми забива редактора. При мен ли е причината или причината е в Open Office?
 14. Смазки, смазки ... Ще ми препоръчате ли смазка, с която да смажа скенер, който 5 год. не е ползван? Тресе, бучи, скърца, ... Пробвах спрей оръжейна смазка BALLISTOL. Да не прецакам нещо? Темата е за вентилаторите, но само тук намерих инфо за смазките.
 15. sluchaen_fen

  Проверка на правописа при Microsoft Works 8

  Има възможност с натиснат и задържан ляв бутон на мишката и натиснат и задържан клавиш Ентер да се вкарат наведнъж всички непознати подчертани думи. За целта ми трябват всички български думи в текстов формат, за да ги отворя в текстов документ на Works. После ще ги вкарам в речника.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.