Премини към съдържанието

kayovas

Потребител
 • Публикации

  446
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от kayovas


 1. daobql0.jpg

  Целта на групата е да се споделя свободно опит и информация, както и всеки да бъде полезен на останалите с каквото може. Познанието е общо и трябва да се обменя свободно, за да се избегне разпространяването на мистификации, заблуди и легенди.

  Нека всеки, който има желание да сподели опита си, да се чувства поканен в групата, която се намира на адрес:

  http://groups.google.com/group/dao_bulgaria/about

  Всеки индивидуален опит е ценен! Научете повече и бъдете полезни.

 2. Ще се радвам на всякаква информация за автокъщи от южната ни съседка Гърция, за автомобили втора ръка. Препоръчително е да са от района на Солун, но не е задължително.

  Също така, ако някой е купувал оттам автомобил, моля да сподели впечатления.

  Дори и насочваща информация би ми била от полза!

  Благодаря предварително!

 3. А как се прави тва да се управлява с гласови команди.Свалих там каквото трябваше ама не знам как да го направя да ме "разбира", че "Opera did not understand you"

  Надявам се пробваш да я командваш на английски, нали?
 4. Да точно от него е (Tabbrowser_Preferences). Как да го настоя така, че да се оправят нещата?

  Много отдавна не го ползвам и не мога да ти кажа(ползвам TABMix Plus ). Виж различните настройки, които имат отношение към отварянето на табове от адрес бара.

  За всеки случай погледни дали имаш и история на посетените сайтове:

  clipboard1lz6.jpg

  Аз съм ги изключил, но при теб трябва да са чекнати за да става това, което искаш. :P

 5. ... ясно ми е че е от настройките на някое разширение но кое и къде по-точно надявам се да ми кажете вие?

  Използвам следните разширения: Аdblock_plus, Fasterfox, Flashblock, Flashgot, IE_tab, Noscript и Tabbrowser_Preferences.

  Пробвай първо с Tabbrowser_Preferences.


 6. Защо не мога да вляза в torrents.data .bg през FF 2.0?screenshot.Навсякъде другаде влизам в датата,а в торентите на датата не мога да вляза.Някакви идеи?

  Те не искаха ли пари за всеки потребител, който не им е от собствената мрежа? Или си на HomeLan?

 7. използвам ИДМ и ми го свалял през него във зипнат формат => .zip

  май трябва някъде да го пейстна но къде?

  Ето това е един от проблемите пред Опера, с който вече си се сблъскал - интеграцията на download manager-и.

  Опитай от менюто File->Open, да отвориш въпросния зип файл. По подразбиране е дадено да се отварят HTML, но ти го направи на *.* от падащото меню.

  Не знаех, че джаджите са в зип. IDM се е интегрирал толкова 'добре', че и джаджите ги сваля, а не Опера да ги инсталира.

 8. извинявам се ама как се слагат тези джаджи?Сваля ми го в зип архив!

  Би трябвало като кликнеш на Dawnload бутона, джаджата автоматично да се свали и инсталира. Не разбирам как ти ги сваля като зип архиви?

  Ето ти картинка:

  Публикувано изображение

 9. Opera има mail клиент за целтa: Инструменти -> Акаунти за поща и чат. В Gmail трябва да са описани настройките. Задаваш си акаунти и Opera ще те уведомява ако имаш поща в Gmail.

  Само имайте в предвид, че като мейл клиент, Опера ще сваля всичко на хард диска. Т.е. ако се получват големи файлове те ще бъдат сваляни и ще заемат място :rolleyes:

  Ето ти и джаджа за Gmail: http://widgets.opera.com/widget/5617

 10. страшно много ви благодаря и не се съмнявах във подробното обяснение.Всичко направих!

  Ноо се сетих и още нещо...

  Понеже преди ползвах лисицата и най-удобното и нещо в нея е Лентата с Отметки,за по бързо зареждане и по лесен контакт със най-употребяваните адреси.Това във Опера Лента на Потребителя ли се води и има ли по бърз начин да ги сложа всички едновременнно а не да си играя един по един сайт...?

  И много ви мерси-май ще остана с Опера!

  Натискаш F4, отиваш на Отметки/bookmarks, и влачиш с мишката каквото искаш към персоналния бар. За по бързо маркирай с Ctrl и клик всички отметки, които искаш да преместиш и ги хвърли върху персоналния бар. Готов си.

  Опера е браузъра, който може да се персонализира в най голяма степен. Ето ти едно шотче на моята Опера: :)

  Публикувано изображение

  Ето една тема за Опера, има обяснени някои основни неща: Опера

 11. 4.Има ли някакъв бг речник за правилно писане на българските думи по форумите както във Лисицата да маркира грешно изписаните думи?

  В Опера има проверка на правописа, но няма подчертаване на думите.

  Български речник за aspell.

  Процедурата е следната:

  1. Изтегляте пълната версия на http://aspell.net/win32/

  2. Изтегляте и БГ речника: http://zlatko.ludost.net/zmeYpc/aspell/Aspell-bg-0.50-2.exe

  Инсталират се 1. и 2. при затворен браузър.

  Проверката става с десен бутон на мишката - > Check Spelling

 12. Не се моля, защото не вярвам, че нещо ще ми бъде дадено наготово. Не виждам смисъл да се моля за здраве примерно, ако в същия момент паля цигара от цигара, наливам се като каруцар, друсам се, преяждам и т.н. Или да се надявам на чудо, което да компенсира мързела ми, когато е трябвало да свърша нещо. Вярвам, че има сила, която направлява живота ни, но не вярвам, че ако се й се моля, тя ще откликне на моите егоистични желания...Вярвам във волята, упоритостта и знанието, а не на молби и чудеса.

  Моленето и очакването, че някой друг ще ни "спаси", за мен са най-пагубните неща, които успиват човешкия дух... За мен молитвата трябва да бъде пътя по който се стига до Бог, а не средство за просия на разни предмети и услуги.

 13. Разделение на роли? А не е ли точно в това проблема. Да гледаш деца не е доходоносно. Зависима си финансово от мъжа си. И тъй като живеем в материалин свят си зависима изцяло от него - от мъжа си. И той не пропуска да се изтъкне във всеки удобен момент. Отгоре на всичкото е прав. И затъпяваш, разбира се. Не се сблъскваш с различни житейски ситуации, освен в сериалите. Той трупа житейски опит и памъдрява, защото не си стои в къщи а се сблъсква с различни хора. ти трупаш праведност. Религията достатъчно добре те е дресирала да бъдеш покорна и праведна. Успяла е и ще успява и занапред. Но положението не е за самоубийство или за смяна на пола. Може следващата цивилизация да е различна.

  Човек винаги има право на избор. Важното е да е светнат, че този избор съществува и да има куража да го избере и следва. Ако една жена излезе извън рамките на общоприетото, то всички около нея ще започнат да й лепват етикети и да се мъчат да я върнат "там където й е мястото" - макар да има изключения, политиката и бизнесът са основно за мъже и те диктуват нещата. За религията да не говорим!

  А още по тъжно е, че самите жени не искат повече свобода. Свикнали са с това, което им е насадено в главите и мирно и кротко си съществуват.

  Ако някоя жена надигне глава - двугите жени я връщат в кюпа. Да си чете списанията и да си решава кръстословиците, да се интересува само от парцалки и козметика, да се държи като сексуален обект спрямо мъжете, да мечтае за принца, докато гледа тъпи сериали, и най-вече да търси някой който да я издържа и да диктува живота й - който плаща, той поръчва музиката...

  Умната жена плаши мъжете и затова тя няма място в религията и в обществото. Пък начини винаги има, стига човек да търси и да желае да бъде свободен.

 14. Така е воине! Стремеж е. Самото постигане на свобода, обаче не носи свобода. Чувството е мимолетно - стремежът е вечен.

  Мани ги сантименталностите. Много ми харесва тоя рогатия на коня . Не изглежда ли супер в дуспехи?:sobbing:

 15. На жена ми

  Никола Вапцаров

  Понякога ще идвам във съня ти

  като нечакан и далечен гост.

  Не ме оставяй ти навън на пътя,

  вратите не залоствай.

  Ще дойда тихо, кротко ще приседна,

  ще вперя в мрака поглед да те видя.

  Когато се наситя да те гледам

  ще ти целуна и ще си отида.

  Написал го е часове преди да го разстрелят.

  Перфектно е!
 16. Любимата ми тема!

  За мен Свободата не е закована дефиниция. За мен Свободата е стремеж и копнеж, тя е право на избор. Свободата е някъде там, пред нас, тя е нещо мъгливо и неопределено, което само мога да усещам. И все пак копнея по нея, защото без свобода, живота губи смисъл.

  Единственото същество на тази земя, което може да хвърли мост между ежедневния свят на болката и суетата и света на Свободата, това е "воинът; безмълвен в битката си, неудържим, защото няма какво да губи, изкусен и ефикасен, защото може да спечели всичко."

  lastsamuraiwn6.jpg

 17. Не виждам нищо неточно, което да е казано в изявлението. Заключете браузъра до няколко сигурни sайта и вероятността да се натъкнете на вирус е много малка. Съмнявам се синът на господина да е с администраторски права на компютъра си. Като добавим и Firewall + Windows defender...

  Когато синковеца порасне, хакне паролата на тати и тръгне по разни ХХХ удоволствия в нета... Пак ще си говорим. :)

 18. Това е поредното клише като зодиите, формата на носа, позата при спане, големината на краката и т.н. и т.н. Човек е такъв, за какъвто се мисли - ако се слага в някакви граници и матрици, то и ще бъде ограничен, "послушен" и скучен.

  А това, че коса, която се спуска по женско тяло привлича мъжете в някаква степен е вярно. Май единственото вярно нещо. :)

 19. Вижте какво намерих докато се рових из нета: Internet Explorer 7 vs Mozilla Firefox 2

  Интересно. Резултатът е много добър. cool.gif

  А кои са Rafe, Elsa и Peter? Какви са критериите по които се прави оценката? Виждам някакви лични мнения, които са крайно субективни. Примерно Сигурността се оценява така: "Репутацията на....". Което е смешно.

  Статията не е сериозна и според мен само вреди на ФФ. "Когато фактите говорят и боговете мълчат!" Аз там факти не видях, а когато има маркетинг, работата е лоша! ;)

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване