Премини към съдържанието

dimadoctor

Потребител
 • Публикации

  909
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от dimadoctor

 1. .....счупвайки неволно бутилката ракия, стругарят Харалампи мигновено промени сексуалната си ориентация в очите на приятелите си....
 2. Може да е пъпна фистула, която се е инфектирала. Поискай консултация с хирург, той може да обясни налага ли се да се прави нещо.
 3. Точно пък Чирков е големия съдник и велик моралист! На мен лично ми се гади от неговите пози и стремежа му винаги да се появява бял, чист и неопетнен и да критикува всички и за всичко. А той светец ненагледен.... Иначе за хомеопатията не мога да кажа нищо положително, за мен този вид лечение е научно необосновано и се базира на случайни плацебо-ефекти. Мое мнение.
 4. dimadoctor

  Българите в Англия

  ...вероятно имаш предвид "попитАл"...Погледни пак какво написах относно добро образование и добро ниво на езика. Ако нямаш и двете- тогава може и да живееш в една стая с няколко души, както е описал колегата по-горе. Добрият живот не означава непременно къща в Лондон или Париж, много хора живеят в предградията или пък избират апартамент, всичко е според личните предпочитания.
 5. "Ишиас" не е диагноза, това е описание на болка, която се излъчва към крака, а причините за такава болка са много, една от тях е дискова херния. Диагнозата се подтвърждава най-добре с ЯМР, но бе зпреглед от специалист няма как да се вземе решение за вида лечение.
 6. Симптомите говорят за дискова херния в поясен отдел, вероятно L5-S1 сегмент. Необходимо е ЯМР, трябва да поискаш направление от личния лекар, а той вече може да те прати на невролог или неврохирург. Решението за оперативно лечение се взима след обстоен преглед и съпоставка на находката с данните от ЯМР. Ако има клинични подобрение за последните 1-2 месеца- може да се изчака с операцията. Така че по мое мнение първата стъпка е контакт с неврохирург / невролозите поначало панически се страхуват да говорят за операция /. Успех! P.S. Аз самият съм специалист по неврохирургия с насоченост гръбначна патология, но работя извън България.
 7. Прочети го, няма нищо неясно. Авторката е сирийка, живееща в Австралия. Има си блог, също и записани интервюта с телевизионни водещи.
 8. А не те ли интересува какво мислят самите сирийци по въпроса? Приказвал ли си с истински сириец да ти каже кого подкрепят и кой забърка всичко там? Ето малко материал за размисъл http://journal-neo.org/2015/12/01/us-involvement-in-turkey-s-shoot-down-of-the-russian-jet/
 9. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  Няма конфликти, Просто понякога могат да се получат съвети с, да речем, съмнително качество. НЕ всяка болка в кръста се третира с разтягане или мануална терапия. Въпросният кинезитерапевт обясни ли каква е ползата от висене точно с главата надолу? Защото според мен може да има само вреда. Висенето по нормален начин може да помогне за отбременяване на начална дискова херния, но с главата надолу може да докара главоболие и понякога кръвотечение от носа. Далече съм от мисълта, че операцията е най-доброто решение, но всичко зависи от правилната диагноза. А към кинезитерапевтите съм леко предубеден, защото голяма част от тях нямат големи познания по анатомия и физиология.
 10. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  Първо, не съм жена. Второ, съм лекар- неврохирург, в последните няколко години работя насочено с гръбначна патология. Това дава ли ми право на мнение?
 11. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  А дали въпросният кинезитерапевт виси по описания начин? Ако е така- кажи му да не прекалява, че нали знаеш за най-лошия ден в живота на прилепа? Да, когато имал разстройство. P.S. Това са абсолютни глупости
 12. dimadoctor

  Българите в Англия

  Само едно уточнение.....Merseyside не е град, а област, която включва и Ливърпул. От условието ти остава впечатлението, че желаните "градове" съвпадат с най-известните фурболни отбори от Premiership.... А животът е както си го направиш. Имаш ли добра работа- нямаш проблеми. Шансовете за добра работа се повишават значително при добро ниво на езика и добро образование.
 13. Хайде изброй грешките на екипите, а и обясни, ако обичаш, кое ги прави "фрапиращи". Само недей се аргументира като Black power, че Бърза Помощ уморила един или друг. И предложи спасително лечение за тежък инсулт, масивен инфаркт, белодробна емболия или остър кръвоизлив.
 14. Бих предложил на Здравния министър следната реформа в здравеопазването, ще има голяма подкрепа от Премиера по няколко причини: ВСИЧКИ лекарски места да се заемат от мутри. По този начин ще се постигнат няколко цели: 1. Вече никой няма да се осмелява да посяга на лекари- нито цигани, нито велики смелчаци и биткаджии като Black Power илиKoiAzLiWe. 2 Изведнъж в здравеопазването ще се влеят много пари, ще се реши проблемът с недостатъчното финансиране. 3.Здравното осигуряване ще стане повече от задължително, и никойняма да се дърпа при плащането. 4.Ще намалее уличната престъпност, тъй като част от контингента ще е пренасочен. А пък и има вероятност част от новия персонал да получи просветление и да открие хуманното в себе си. 5.В крайна сметка подобно здравеопазване е това, което отговаря на манталитета и отношението на населението към лекарите. Ще нарастне силно уважението към съсловието и много ще започнат да подражават. P.S. Някой да знае мейла на Здравния Министър?
 15. dimadoctor

  Минути за здраве

  Това е пълен bullshit. Много по-опасни са диагоналните !!! Цяла торба с орехи или кестени не помага, а царевицата става на пуканки за секунди !
 16. Нищо полезно няма, общи брътвежи относно това колко е опасна за здравето медицината и лекарствата. И между другото , нищо общо с темата "Бийте лекарите".
 17. Има и нещо друго. В природата, в това число и в човешкото тяло рядко се намира абсолютна симетрия или еднаквост. Това се отнася и за човешката анатомия. Винаги има някаква разлика в големината или хода на съдовете или нервите в двата крайника, дори и да са минимални. Така че разликата в кръвното налягане може да се дължи и на такива анатомични особености и не непременно на патология.
 18. dimadoctor

  Минути за здраве

  Хайде да не задълбаваме темата относно лекарствата, лекуващи онкологични заболявания, че започвам да подозирам разни работи. Силно се надявам, че не си онази Роси, свързана с т. нар. "лекарство" Антималигноцит. Защото в такъв случай на мястото на Трихо бих запратил темата дълбоко в кошчето.
 19. dimadoctor

  Българите в Норвегия

  Авторите са, меко казано , преувеличили и преиначили нещата. Първият автор явно не е и помирисвал Швеция или Франция, за да пише подобни щуротии. А жената.....Нейните писания са коментирани доста отдавна, можете да потърсите във форума. Правят се генерални изводи от изолирани случаи, не разбирам само с каква цел. Всичко май се свежда до религиозна подработка....
 20. Към Anne: Лекарите работят за парите си, докато някои други само търкат стола пред компа или задника си в леглото и се чудят за коя болежка да се хванат....Дълговременният мързел и самосъжаление са ти основен проблем в случая, Anne. И не ми се хвали с това колко си страдаща и болна. Има много работещи инвалиди, дори се борят за равни права с останалите. Това ми е последният безплатен съвет на медицинска тема към теб.
 21. Да, доста е таен списъкът, щом се появява на страниците на форума......
 22. Защото модераторът е на мнение "против" .
 23. Да ставаше толкова лесно.....А пък и аз предпочитам друг вид единоборства .
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...