Премини към съдържанието

dimadoctor

Потребител
 • Публикации

  909
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от dimadoctor

 1. dimadoctor

  Вицове - част 5

  .....счупвайки неволно бутилката ракия, стругарят Харалампи мигновено промени сексуалната си ориентация в очите на приятелите си....
 2. dimadoctor

  Топче от вътрешната страна на пъпа

  Може да е пъпна фистула, която се е инфектирала. Поискай консултация с хирург, той може да обясни налага ли се да се прави нещо.
 3. dimadoctor

  Хич не съм доволен от докторите.

  Точно пък Чирков е големия съдник и велик моралист! На мен лично ми се гади от неговите пози и стремежа му винаги да се появява бял, чист и неопетнен и да критикува всички и за всичко. А той светец ненагледен.... Иначе за хомеопатията не мога да кажа нищо положително, за мен този вид лечение е научно необосновано и се базира на случайни плацебо-ефекти. Мое мнение.
 4. dimadoctor

  Българите в Англия

  ...вероятно имаш предвид "попитАл"...Погледни пак какво написах относно добро образование и добро ниво на езика. Ако нямаш и двете- тогава може и да живееш в една стая с няколко души, както е описал колегата по-горе. Добрият живот не означава непременно къща в Лондон или Париж, много хора живеят в предградията или пък избират апартамент, всичко е според личните предпочитания.
 5. dimadoctor

  Не се възстановявам след мускулна травма

  "Ишиас" не е диагноза, това е описание на болка, която се излъчва към крака, а причините за такава болка са много, една от тях е дискова херния. Диагнозата се подтвърждава най-добре с ЯМР, но бе зпреглед от специалист няма как да се вземе решение за вида лечение.
 6. dimadoctor

  Не се възстановявам след мускулна травма

  Симптомите говорят за дискова херния в поясен отдел, вероятно L5-S1 сегмент. Необходимо е ЯМР, трябва да поискаш направление от личния лекар, а той вече може да те прати на невролог или неврохирург. Решението за оперативно лечение се взима след обстоен преглед и съпоставка на находката с данните от ЯМР. Ако има клинични подобрение за последните 1-2 месеца- може да се изчака с операцията. Така че по мое мнение първата стъпка е контакт с неврохирург / невролозите поначало панически се страхуват да говорят за операция /. Успех! P.S. Аз самият съм специалист по неврохирургия с насоченост гръбначна патология, но работя извън България.
 7. Прочети го, няма нищо неясно. Авторката е сирийка, живееща в Австралия. Има си блог, също и записани интервюта с телевизионни водещи.
 8. А не те ли интересува какво мислят самите сирийци по въпроса? Приказвал ли си с истински сириец да ти каже кого подкрепят и кой забърка всичко там? Ето малко материал за размисъл http://journal-neo.org/2015/12/01/us-involvement-in-turkey-s-shoot-down-of-the-russian-jet/
 9. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  Няма конфликти, Просто понякога могат да се получат съвети с, да речем, съмнително качество. НЕ всяка болка в кръста се третира с разтягане или мануална терапия. Въпросният кинезитерапевт обясни ли каква е ползата от висене точно с главата надолу? Защото според мен може да има само вреда. Висенето по нормален начин може да помогне за отбременяване на начална дискова херния, но с главата надолу може да докара главоболие и понякога кръвотечение от носа. Далече съм от мисълта, че операцията е най-доброто решение, но всичко зависи от правилната диагноза. А към кинезитерапевтите съм леко предубеден, защото голяма част от тях нямат големи познания по анатомия и физиология.
 10. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  Първо, не съм жена. Второ, съм лекар- неврохирург, в последните няколко години работя насочено с гръбначна патология. Това дава ли ми право на мнение?
 11. dimadoctor

  ''Секване'' на кръста

  А дали въпросният кинезитерапевт виси по описания начин? Ако е така- кажи му да не прекалява, че нали знаеш за най-лошия ден в живота на прилепа? Да, когато имал разстройство. P.S. Това са абсолютни глупости
 12. dimadoctor

  Българите в Англия

  Само едно уточнение.....Merseyside не е град, а област, която включва и Ливърпул. От условието ти остава впечатлението, че желаните "градове" съвпадат с най-известните фурболни отбори от Premiership.... А животът е както си го направиш. Имаш ли добра работа- нямаш проблеми. Шансовете за добра работа се повишават значително при добро ниво на езика и добро образование.
 13. dimadoctor

  В търсенето на правилната диагноза ?

  ...въпреки това има лекари в наличност. Мога да кажа, че описанието е доста хаотично и недостатъчно. Няма нищо общо между спондилоартроза и симптомите, които са описани. Спондилоартроза означава дегенеративни промени на гръбначния стълб, което по никакъв начин не се отразява на коляното. Гонартроза е засягане на коляното. Повишената СУЕ е неспецифичен показател и не определя диагнозата. Повишената пикочна киселина може да говори за подагра, така че промените в коляното да са свързани с подагрозен артрит, макар че най-честото засягане е на ставата под палеца на ходилото. Освен това не става ясно защо е правена ЕМГ на шиен отдел при положение, че се описва симптоматика в коляното. За долен крайник са споменати са промени в n.tibialis anterior, и n. peroneus, които нямат отношение към областта над коляното, те инервират само подбедрицата.
 14. dimadoctor

  Заразяване с шарка

  Ако съученикът ти само е пъпчасал, без повишена температура и без да му е било зле няколко дни- значи не е варицела. А кой му каза на него, че е варицела? Сам ли е преценил?
 15. dimadoctor

  Кожен Проблем

  Точно така, забравете за лекарите и тичайте за съвет при хора като горния автор, който освен цитираните интереси към аватара си явно е скрит талант в дерматологията, а може би и в медицината изобщо. Чудя се как се чувства човек с никаква самокритика и си позволява да дава компетентно мнение в област, в която е пълен ....да речем, невежа. Може би това обяснява липсата на постове от моя страна в теми като програмиране или теология.
 16. dimadoctor

  "Тенис лакът" - лечение !?

  Потърси мнение от още някой ортопед, защото може и да не е тенис-лакът, а например стеснение на неврален канал с натиск върху нерва, а това може да налага оперативно лечение. Точно по вътрешната страна на лакътя има малко каналче, в което лежи т. нар. лакътен нерв / n. Ulnaris по латински /. И между другото, има ли рентгенова снимка на лакътя? Понякога може да се получи фрактура от рязко пренатоварване, а това се открива рентгенологично. Разликата е, че при тенис-лакът болката е по външната страна на лакътя, а при притиснат нерв е по вътрешната. P.S. Може да опиташ курс физиотерапия, ако още не си пробвал.
 17. dimadoctor

  "Бийте лекарите ! " или за новата мода в България

  Хайде изброй грешките на екипите, а и обясни, ако обичаш, кое ги прави "фрапиращи". Само недей се аргументира като Black power, че Бърза Помощ уморила един или друг. И предложи спасително лечение за тежък инсулт, масивен инфаркт, белодробна емболия или остър кръвоизлив.
 18. dimadoctor

  "Бийте лекарите ! " или за новата мода в България

  Бих предложил на Здравния министър следната реформа в здравеопазването, ще има голяма подкрепа от Премиера по няколко причини: ВСИЧКИ лекарски места да се заемат от мутри. По този начин ще се постигнат няколко цели: 1. Вече никой няма да се осмелява да посяга на лекари- нито цигани, нито велики смелчаци и биткаджии като Black Power илиKoiAzLiWe. 2 Изведнъж в здравеопазването ще се влеят много пари, ще се реши проблемът с недостатъчното финансиране. 3.Здравното осигуряване ще стане повече от задължително, и никойняма да се дърпа при плащането. 4.Ще намалее уличната престъпност, тъй като част от контингента ще е пренасочен. А пък и има вероятност част от новия персонал да получи просветление и да открие хуманното в себе си. 5.В крайна сметка подобно здравеопазване е това, което отговаря на манталитета и отношението на населението към лекарите. Ще нарастне силно уважението към съсловието и много ще започнат да подражават. P.S. Някой да знае мейла на Здравния Министър?
 19. Здравей, Илия! Допускам, че под "анестезия" имаш предвид някакъв вид местно обезболяване, или навярно спинална, т.е. гръбначна. Ако е така, то е слабо вероятно тези болки да са последица от самата операция или обезболяването, по-скоро е съвпадение между двете случки. Но първо трябва да се разбере каква е точната причина за тези болки в кръста и крака. Много вероятно е да имаш дискова херния, тя може да се открие с магнитен резонанс. От друга страна, дисковата херния в поясния отдел не обяснява болките в ръката, причината за това е нещо друго. За начало ти трябва консултация с невролог или неврохирург, които ще преценят какви точно излседвания са необходими. Поискай направление от личния си лекар и търси подобен специалист за преглед.
 20. dimadoctor

  Минути за здраве

  Това е пълен bullshit. Много по-опасни са диагоналните !!! Цяла торба с орехи или кестени не помага, а царевицата става на пуканки за секунди !
 21. dimadoctor

  търся работа в Норвегия или Швеция

  Колега, как си с езиците? Подразбирам, че не владееш шведски или норвежки. За начало е задължителен добър английски с опция да се изучава език на място заедно с работата. За Норвегия знам, че има официално организирани курсове в други страни за около 6 месеца с полагане на изпит и чак тогава се осигурява работно място. Мой приятел беше на такъв курс във Варшава. За Швеция е въпрос на договорка с бъдещия работодател или също минаване на подобен курс. Аз лично изучавах шведски след пристигане тук и успоредно с навлизане в работата.
 22. dimadoctor

  За или против евтаназията?

  Кой доктор?
 23. dimadoctor

  Болки в краката?

  Поискайте направление за съдов хирург, защото има вероятност да е начална венозна недостатъчност, т.е. разширени дълбоки вени. Повърхностните промени са само козметичен проблем и не оказват влияние на болката и отока, докато промените в дълбоката венозна система могат да доведат до сериозни усложнения, напр. тромбофлебит.
 24. Не съм физик, но ми се струва, че водната капка си е винаги една и съща по размери независимо от дупката, касеше се за разни повърхностни напрежения или нещо подобно. Идеята е, че дори отворчето да е по-малко, капката пак ще е със същата големина, защото тогава тя просто няма да се откъсне от флакончето преди да нарастне до обичайния си размер. Апропо, опитай да разредиш разтвора със стерилен физиологичен разтвор 1:1 и използвай същото количество капки.
 25. dimadoctor

  антибиотик и алкохол=инцидент

  Абсолютно съм съгласен. Бих допуснал по-скоро, че причината е употребеният алкохол на фона на инфекциозно заболяване, от което очевидно не си бил възстановен. Допълнително натоварването и напрежението на работното място оказва влияние.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.