Премини към съдържанието

Trifon73

Потребител
 • Публикации

  249
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

1 Последовател

Всичко за Trifon73

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Varna
 1. Както е посочил в цитата и vardo, провери при опциите за буут устройство. Би трябвало флашката да е включена като USB Hard Drive заедно с харда. Вероятно с натискане на Enter при маркиран хард ще се покаже и флашката, след което ще можеш да я поставиш на първо място.
 2. Oбнови фърмуера на записвачката и ако не се оправи, по-нататъшни занимания с нея биха били безсмислени. Влизаш в сайта на производителя и търсиш модела на записвачката. Предполагам някъде в секция Support ще намериш всички версии на фърмуер. Твоята би трябвало да е изписана на етикета на записвачката. Има и подробни инструкции как да се направи обновяването.
 3. Предполагам, че става дума за ново оптично устройство. При търсене с този модел излизат много сходни с твоя проблеми. Тук се е решил с обновяване на фърмуер и инсталация на определена версия Неро. Даден е и линк към фърмуера. Чети последния пост: http://www.cdrinfo.com/Forum/tm.asp?m=136027 Опитай първо различни програми за запис. Попаднах при търсенето на случай, в който не разпознава празните двд дискове, но въпреки това ги записва.
 4. Изключвай тест сигнала. Само за да си сигурен за точния канал те попитах. Щом не забелязваш промяна или смущение в екрана при изключен тест сигнал при смяна на каналите на видеото, нещо не е наред. Дано няма повреда в тунера. Пробвай със стайна антена дали няма да хванеш някоя ефирна телевизия при смяна на каналите. Едит: smoker - ако решиш, че ти трябва мнението ми по темата, пиши ЛС.
 5. С отверката не бутай нищо Как разбираш, че видеото е на точния канал за връзка с телевизора? От тест сигнала или пускаш касета? Над тест сигнала имаше още едно подобно копче-плъзгач. Какво пише на него? Картината на искри ли е или на тъмен фон? Предполагам кабелната е на PAL, но опитай и MESCM. Трябва ти едното от двете. Като се появи PAL на дисплея, избери си един канал и пробвай копчетата от дистанционното с +, -, skip search... Разходи се и по останалите. Нещо трябва да стартира търсене. Опитай и това CH SET MODE дали при задържане няма и друга функция и дали няма още някое полезно копче наоколо. P.S. Опитай и това: с копчето под Mode предполагам се сменя PAL, MESECAM и т.н. Пробвай да натиснеш съседното под Clock или да го задържиш малко натиснато. Някъде в тези копчета се крие решението. На капачето за касетата пише Digital Auto Tracking. Би трябвало видеото само да си търси и запаметява всеки следващ канал. Само трябва да се стартира тази функция.
 6. Първата снимка е на самия видео рекордер. Съдейки по втората снимка, Operate единствено включва и изключва видеото от дистанционното. Не сменя режимите на дисплея. Търси копче за смяна на режимите. На снимката с видеото ми се струва че има бутончета и от двете страни. Провери и копчето Program на дистанционното каква функция изпълнява. Не писа и дали си го докарал до положение да дава смущения в картината при смяна на каналите. Това е основното. Включи тест сигнала да си сигурен че е на точния канал, изключи го и започвай експерименти с Program и други копчета. След всяка промяна сменяй канал, докато се усети смущение в картината.
 7. Не уточняваш какво точно включва "проверих навсякъде", затова потвърди извършването на следните действия: Start -> Run -> services.msc -> намираш Windows Audio в дясната част на прозореца, два пъти клик и проверка да не е стопиран. Start -> Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> проверка да не е маркирано mute в раздел Volume -> клик на Advanced в същия раздел, да не би да е маркирано и там -> ако не е, преминаваш в раздел Audio и проверяваш избрана ли е звуковата карта в Sound playback. My Computer с десен бутон -> Properties -> Hardware -> Device manager -> търсиш въпросителна (удивителна) до някое устройство, маркираш го (ако има) и с десен бутон ъпдейтваш драйвера. Start -> Run -> dxdiag -> пусни тестовете и провери за стари версии на DLL файлове. Проверка дали колонките работят и дали са вкарани в правилния вход на звуковата карта (често се случва поради лоша видимост да се обърка входа). Ако тези действия не помогнат, не се разпознава аудио устройство и си сигурен в инсталирания драйвер от специално СД за дъното, вероятно звуковата карта е изгоряла.
 8. Каналите би трябвало да можеш да ги въртиш във всеки един режим. Пиши какво изписва при всяко натискане на Operate. Това на снимката или е часовник, или брояч за минути, или кадри при пускане на видеокасета. Трябва да излиза и някакъв надпис или знак. При смяна на каналите фона на телевизора би трябвало да е целият на искри и да се усеща прескачането със смущение на екрана. Не се ли получи, не си в правилния режим. Поиграй си с копченцата Skip Search и тези с + и - под него. По принцип са за движение на кадър, но може да са с двойна функция. Огледай и видеото за копченца на предния панел. Може да са под капаче или в долната част на панела под някоя извивка. П.П. На времето имах Шарп с тунер и дистанционно. Работеше на две скорости (SP и LP), но копчетата за настройка на каналите бяха на самото видео. Не на дистанционното, затова го огледай подробно.
 9. Без да имам претенции за задълбочени юридически познания, виждам ситуацията по следния начин: Не е подписан трудов договор от работника, нито връчване на заповед за прекратяване на трудово правоотношение. Въпреки това е нанесен трудов стаж от един ден в трудовата книжка от работодателя. Съветвам незабавно да се сезира инспекция по-труда, която в срок от един месец е длъжна да провери случая и да уведоми за резултата. Вероятно този трудов стаж ще бъде обявен за невалиден и зачеркнат от трудовата книжка, а работодателя - глобен за нарушението. Дотук с лесната част. Наказанието от Бюрото по труда е трудно за отмяна. Доколкото знам Инспекция по труда няма никаква власт да се разпорежда там. От една страна е имало устно признание пред служител за работа без трудов договор, но от друга не е нарушен едноседмичния срок за уведомяване при подписване на трудов договор, тъй като такъв не е сключван реално. При отмяна на нанесения в трудовата книжка стаж, вероятно може да бъде отменено и наказанието от Трудовата борса. За целта трябва незабавно обжалване на наказанието в срока и пред съответния орган, като се приложи и копие или входящ номер от жалбата до инспекция по труда. Би трябвало да е описана процедурата в получения документ за наказанието. Ако обжалването ви се отхвърли, пуснете едно и до Министерство на труда. Тъкмо вече ще има решение и от Инспекция по-труда по случая. Очаква ви бягане по институции, което със сигурност ще ви струва нерви, време, вероятно и малко пари. На ваше място бих си преценил плюсовете и минусите, но жалба до Инспекция по труда пуснете на всяка цена. Консултациите там са безплатни, евентуално заведено дело за трудов спор също.
 10. Увери се, че кабелната е скачена към видеото. Опитай копчетата, сменящи режимите на дисплейчето с часовника. Трябва да влезеш в режим зa тунер и с превключване на каналите от видеото да се появява промяна във фона или присвяткане на екрана на телевизора. Даже може да имаш късмет да улови някакъв сигнал. След това заставаш на един канал и търсиш малки копченца с надпис search или стрелки. Често са свързани с обща линия. Обикновено се намират под капаче в предната част на видеото. Ако не се оправиш, щракни въпросните копчета и допълни надписите, ако не се четат на снимката. Пиши и какви режими показва на дисплейчето при превключване. П.П. Само не пускай едновременно да върви касета и изключи тест сигнала, ако е включен.
 11. Повтори стъпките описани в пост номер 3 тук и пиши наред ли е всичко и в Device Manager и има ли някакъв знак до аудио картата. Възможно е драйвера да не работи добре. Ето решение за проблема с winamp за въпросната грешка, но не го ползвам и не знам дали са дадени точните стъпки. Ако се затрудниш с цитата на английски, пиши да превеждаме: И тук пише по-подробно за този проблем: http://www.netlobo.com/winamp-directsound-error.html
 12. Възможно е лазера от лещата да е отслабнал. Симптомите започват със спиране на функцията за запис на ДВД, скоро и на CD, започва да чете само CD и ДВД, впоследствие спира да чете ДВД и така докато стане за боклука. Може да пробваш съвета на the professor за обновяване на фърмуер, но ако и това не помогне, радвай се на каквото може да чете все още. Все е нещо
 13. Съвети за отваряне на оптично устройство трябва да се съпроводят и от малко информация как става. Внимавай да не повредиш нещо. Панелчето се сваля след отваряне на тавичката. Ако огледаш свободното място отдолу зад панелчето, ще видиш механизма за отваряне. Търси нещо като две чопчета в улей, при преместването им по улея ще се освободи тавичката. За да не стане беля, ето ти по-лесен начин. Изключи компютъра и отвори единия капак. Вкарай само кабела от захранването в записвачката, като преди това й поставиш долния капак. После включи компютъра само за няколко секунди и натисни копчето за отваряне на тавичката на записвачката. Щом се отвори - директно изключи компютъра от копчето и разкачи записвачката. След това внимателно извади панелчето напред по тавичката и опитай без насилване да махнеш останалата част от металната кутия. Би трябвало да има някакви щифтове за задържане. Огледай за такива.
 14. Би трябвало да стане, но не знам дали няма да направи същия проблем след опит за обновяване на DirectX.
 15. Trifon73

  Win98 под XP

  Не знам дали ти е толкова ценно сегашното копие на XP, но според мен си усложняваш работата по този начин. Спаси си нужното от харда на флашка или диск. След това изтрий дяла. Направи нов primary активен дял от 1 Гб и го форматирай във Fat-32. После направи втори Extended partition с Logical Partition с остатъка от диска. Ако искаш да се чете от Уиндоус 98, форматирай го във Fat-32. Ако ще прехвърляш сканираните файлове само под XP, направи си го NTFS. Инсталирай 98 на малкия дял, влез си в Уиндоуса и подкарай от него инсталацията на XP, като избереш нова инсталация (не ъпгрейд на 98). След рестарта ще започне инсталацията на XP на втория дял. При стартиране на компютъра ще имаш меню с избор в кой Уиндоус да влезеш. В темата със скенера имаш два линка с успешно подкарване под XP. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=120460&hl=
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...