Премини към съдържанието

Dancho^94

Потребител
 • Публикации

  506
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Dancho^94

 1. Благодаря за мненията и препоръките, момчета. Компютърът няма да се използва само от един човек, а ще е "семеен", така да го кажем. Съобразил съм изискванията на всички и бюджета, с който може да се нагодят нещата. Ако е само за мен (което планирам идните една-две години) със сигурност ще е по-голям бюджет, SSD и т.н. да не изброявам. 🙂 Продължавам да следя темата още няколко дни за нови мнения.
 2. Търся компютър за домашно общо ползване. Бюджетът е 1500 лв, като може и малко отгоре, но нито лев повече от 1600. Трябва само компютър, периферията е налична. Изискванията от моя страна са: дъното да е Asus, видеокарта Nvidia 1660 Ti, интелски процесор i5, високооборотен твърд диск 1 ТБ, не държим на SSD. Машината няма да се овърклоква в бъдеще. Предпочитам от Никем да е сглобката, но съм отворен и към други предложения. Задължително изискване е, сайтът/магазинът да позволява закупуването на машината на изплащане.
 3. Явно ще си поиграя, че голяма бъзикня с тия лаптопи. 😀 Благодаря все пак за отзоваването. Ще следя темата следващите дни, ако някой се включи с още мнения.
 4. Ползвам темата на човека, за да не създавам нова с много идентичен въпрос. Надявам се да няма проблем. 🙂 Имам този лаптоп на Asus. С 8 гигабайта RAM съм и искам да ги направя 16. Кое ще е по-добрия вариант - да купя комплект 2x8 или една плочка с 8? Знам, че винаги е за предпочитане да са една комплектовка, така че може ли някой да даде съвет дали да купя идентична плочка, и каква, или направо комплект? За да не се лутам в празни приказки и обяснения, споделям екранна снимка със характеристиките.
 5. След месец, когато имам дълготраен достъп до машината, ще измъкна каквото мога от нея и след това ще преинсталирам ОС. Ще изчакам няколко дни и ако има проблем - ще пращам. Ако ли не - по-добре и за мен, и за тях. Ще стискам зъби и опъна нерви още няколко седмици, няма как. Edit: нов спомен ми изплува. Снощи, реших да разпусна леко с малко Battlefield V и се сещам, че насичаше леко, ама дразнещо едно такова. Помислих, че може да е от интернета, но явно това са били първи симптоми. Играта я имам от премиерата ѝ и никога не ми е правила проблеми със засичане (машината ми е мощна), затова се зачудих какво става, ама ето.
 6. И това ми мина през ума, но в момента няма никой около мене. А и аз след два дни няма да съм вкъщи един месец, така че най-вероятно ще изчакам да се върна с лаптопа ми, ще направя каквото мога чрез някаква жива ОС, а дотогава ще се сдобия с преносим хард диск, за да прехвърлям от тук насетне личните ми неща, и най-вече ще изпратя харда ми към магазина, от който съм го купил, тъй като ще се възползвам от гаранцията.
 7. Ще пробвам да се поуспокоя малко, за да не направя някоя глупост от прибързване (емационален съм, когато става въпрос за собствената ми техника) и ще видя дали мога да пусна компа пак. В момента е изключен и мисля какво да правя с файловете си. Ако някак, по някакво чудо, се включи, ще пусна проверка с някоя от споменатите по-горе програми и ще пиша. Не обещавам, че ще е днес или утре, но дори и след месец да е, ще пиша в темата; няма да я зарязвам току-така, при положение, че се впуснахте да ми помагате.
 8. Не. Това щеше да е първото нещо, коета да направя дори при най-малки съмнения за проблем. Което ме навежда на мисълта, че няма да е зле да инвестирам в такава джаджа.
 9. Да, имам го предвид. Просто ще трябва да заплатя с време, след което въобще няма да е сигурно дали ще ми се получи и по-скоро съм под напрежение заради цялото това чакане и после за две минути да видя, че само дето съм чакал цял месец и вече безвъзвратно съм изгубил всичко (пу-пу да не ми е уроки).
 10. Така, оказва се, че преди време действително съм направил явно регистрация и след няколко потвърждения чрез email вече си имам отметките на телефона (инсталирах си мобилната Мозила на телефона), така че за в бъдеще ще ги имам. По-сериозния проблем с файловете ми остава обаче. Чудя се дали утре да се обадя на Никем да им изпратя харда с описание на проблема, или да изчакам един месец да се върна, когато ще мога чрез лаптопа ми да направлявам нещата (да си сложа линукс и чрез него да прехвърлям каквото мога и ако мога) и след това да им изпратя чарка.
 11. Мисля, че днес се събудих в някакъв кошмар. Помогнете отсега да уточним. Да речем, че направя жива линукс-дистрибуция, за да спася най-най-важните ми неща като снимки поне. Но има друго - трябва ми да стигна на системно ниво (ако това е термина) до Мозилата, за да си извлека някак отметките (как не си направих труда да си направя профил като в Хрома 😐 ). Как може да стане това през линукс, в коя уиндоуска папка да вляза, да копирам еди какво си..? За снимки и музика, ще използвам Google Drive и други подобни услуги (приемам предложения за такива, сигурни; общо под 100 ГБ ще са ми достатъчни). Добре че имам лаптоп (който естествено в момента не ми е под ръка), чрез който ще се възползвам за прехвърлянето чрез флашка ако успея да докопам нещо.
 12. Извинявайте за спама, просто съм изнервен покрай проблема. Сутринта, след като се появи проблемът, се сетих, че в една от грешките ми излезе, че папката с музика на Rainbow била нечетима и след като ей така просто я изтрих, самия процес на изтриване се случи необичайно бавно и тормозещо системата, без да е голяма. Не знам защо, но поне по поведението на системата останах с впечатлението, че проблемът е само в локалния диск D, но от коментарите ви все повече си набивам филма дали не е цялостен проблем на харда. Ще отнеме часове преди да мога да предприема следващо действие и да ви държа в течение как са нещата. Мисля си вече дали да не направя флашка с някоя жива линукс-дистрибуция и да прехвърля чрез нея каквото мога. Но това докато не видя какво ще стане след chkdsk-a.
 13. Ако става въпрос за музиката, стига да се добера поне до заглавията, ще успея да я оправя. Игрите от Steam си се пазят в системата на Steam, така че там нещата са още по-лесни дори, само време ще отнеме. Нещата, на които най-много държа са отметките в браузъра и снимките ми. Другото, макар и бавно, е възстановимо. Проблемът ще дойде от това как ще се отнесат към харда ми. Гаранционен е. Дано от Никем се окажат читави. Ако въобще проблемът е в него де. Другото лошо за мен е, че няма да съм в града поне един месец, понеже имам тежко завършване и държавен изпит (студент съм). Хубавото е, че лятото ще съм в родния ми град и ще имам време да се занимая с него.
 14. Ново 20! Понеже, както споменах по-горе, не ми даде опцията да пропусна началното негово си сканиране на D-то, добрах се някак до cmd-то (преди да зареди ОС), след което ръчно му зададох да сканира и поправи D. Става наистина бавничко, но плашещото за мен си остава, че в сканирането си намира кофти неща. Нямам търпение да завърши, ако успея да подкарам после наново ОС, веднага ще задействам съветите ви. Имам един твърд диск (и два локални) - Seagate 2TB FireCuda SATA III SSHD ST2000DX002 Какво стана, как се случи цялата тая история, буквално от нищото…
 15. Имам предвид, че одеве написах поста от телефона ми. След това включих компютъра и без да ме пита дали искам да пропусна, започна да си сканира D-то
 16. Оххх, сега дори не ми дава опцията да пропусна сканирането на D-то. 😥 Ще го помъча още малко и ще пиша пак.
 17. Здравейте. Отново се обръщам към вас за помощ и съвет. Не знам как точно да обясня за проблема си. Снощи си изключих компютъра, който си работеше абсолютно безпроблемно във всяко отношение. Тази сутрин като го включих, както обикновено, си тръгна и вървеше добре. Около половин час след ровене из интернет, от нищото ми изскочи грешка отстрани, че определена папка с музика ми е corrupted и нечетима. Действителто се оказа така. Междувременно за всяко нещо, което се опитвам да направя върху D-то си компютърът забива, мисли нещо си и т.н. до такава степен, че се наложи да го рестартирам през копчето. Уж всичко тръгна нормално за първите 5 минути и пак почна да забавя неизползваемо много. Рестартирах го отново и при включването ми излезе надпис "Scanning and repairing drive (D:): 0% complete", стоейки така с 0 процента над един час. Престраших се да го рестартирам отново през копчето, пропуснах ново сканиране на D-то и си стартирах системата, но уви. Пак почна да бави и мисли… И това само, когато засегна по някакъв начин локалния диск D. Там имам наистина важни файлове, които нямам намерение да губя или повреждам! Държа да отбележа, че системата не е заразена, имам се за напреднал домашен потребител с достатъчна обща култура, за да знам как да подържам една ОС - нямам нищо излишно, което не ми трябва, и като цяло не съм инсталирал какъвто и да е нов софтуер последните няколко месеца. Просто до снощи всичко си беше по мед и масло. Не знам какво обаче да правя с тия "corrupted" файлове, които са част от фотографиите ми и музиката ми. Имам инсталирани игри от Steam в D-то ми, но не съм правил опит да ги пускам днес, заради проблема. Как да постъпя? Имам достъп до интернет; мога да сваля някакъв специализиран софтуер ако ми препоръчате и опишете накратко как да го използвам. Почти напълно убеден съм, че наистина проблемът е само в D-то, но как мога да го поправя с наистина минимален риск от загуба на данни? Това сканиране и поправяне ако го оставя, все си седи на 0%.
 18. По-горе бях споменал конкретен модел, макар и с надхвърлени 100 лв. Явно съм бил късметлия, че си бях намерил и лаптопа, който също описах за тия пари, чисто нов. Факт е обаче, че го имах. Точен модел не мога да ти кажа, тъй като бях заминал в чужбина и в момента съм с друг доста по-силен. Нямам комплекси да се "надувам" по някакъв начин. Човека иска мнение - дадох му своето. А и не съм Ванга, да гадая за какво ще го ползва, понеже сам виждаш, че информацията за нуждите му е крайно недостатъчна.
 19. С нов DVI-кабел съм и все още не съм видял примигвания на екрана. (Чукам на дърво.) Ако има нещо, а дано няма, ще пиша пак в темата. Благодаря ви за отзоваването и весело посрещане на празниците!
 20. Има сервизи. Лошото е, че не съм в града постоянно. Утре например пак заминавам. Затова нямам възможност ей така да отделя едни 3 или 4 дни подред да седна да се занимавам само с компа. Днес успях единствено да купя друг DVI-кабел и ще гледам пак да го поназоря, че да видя какво ще стане.
 21. Не, не съм се сещал да го направя. Иначе след това присвяткане и изчезване на картината след 10-20 секунди спира само, така че ако се случи трябва наистина бързо да действам. Лошо, че нямам и човек наоколо, който да питам за захранване или просто кабел. То не че кабела е много скъп артикул и може да се набави по всяко време, ама да знам, че е от него.
 22. Ето ги най-обобщено параметрите ми. И въй - над 120 градуса на дъното... Това даже не мога да го повярвам. Аз по принцип обичам студа и в момента в стаята ми е 15-20 градуса. Не че това оправдава температурата на дъното, ама... Май датчиците нещо не стават или иска обновяване на BIOS, не знам. Досега все така ли е карал горкия. От бързане, пропуснах да спомена (съжалявам за което), че и това с афтърбърнъра съм го пробвал. Нямаше проблеми с тия червени линии, както и градусите не бяха травмиращи.
 23. С Win10 64bit съм, с последни ъпдейти; нищо не съм клоквал; в момента компютъра ми е отворен и всички кабели са си точно на място включително видеото е свързано с 8 пина (6+2). Сега като го сглобя набързо ще направя скрийншот на конфигурацията, да не объркам нещо при писането с телефона.
 24. Сега ще отворя да обърна внимание кое как и що е в кошницата. Междувременно докато пиша сега, пак ми присвяткат разни червени линиики по екрана.
 25. Още в началото на поста ми съм пояснил, че да.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване