Премини към съдържанието

anahata

Потребител
 • Публикации

  46
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

3 Неутрална репутация

3 Последователи

Всичко за anahata

 • Титла
  Потребител
 1. anahata

  ново мислене

  ...Когато човек се отвори за едно докосване, което не е от този свят... Благодаря ти, приятелю!
 2. anahata

  ново мислене

  Ех, че хубаво!
 3. anahata

  петдесетница

  Днешният ден ли роди това стихотворение? Защото днес се чувствам точно така: притихнала в смирение. Благодаря, Валентинус!
 4. anahata

  Звезди

  За тази чиста светлина жадуваме.....................................................Там някъде, по пътя към Дома...
 5. anahata

  Морето

  С приятелски поздрав от Варна и морето! Ще следвам твоите стъпки от изгрева до залеза и по лунната пътека ще навлизам все по-навътре! И там някъде може би ще се срещнем!
 6. anahata

  бяло и черно

  "Вие ще живеете и ще възприемате живота по новому, вие ще бъдете от света и в същото време – не от света." Валентинус, върна ме година и половина назад! Благодаря ти, приятелю! Днес е друго! Да преминеш през вратата на мистичната Майка! "Цялата вълна от скръб и страдания ще се отдръпнат..." Така е....
 7. anahata

  отвъд отчаянието

  В градината от рози...без маска и роля, без суета и фалш... Надеждата ми не е от този свят.
 8. anahata

  Врата зад розите

  "и копнежът неистов в сърцето разкрива потънала в рози врата... " Страхотна метафора! И този аромат на рози ...след "смрадливите пари" в живота затвор...
 9. anahata

  отговор

  "Но Другият в мене, който Син е на Бога от мойте старания пак съживен Нека Той да пробие на небето ни свода и свободен отлитне, в Светлина озарен." Надежда, която окриля! Възможност да се надмогне "полето на смъртта" и Еоните.
 10. anahata

  Ангелус Силезиус

  Към тези прекрасни максими ще добавя поетичните прозрения на твореца Кр. Симеонов "...отвъд нашия свят е празнота отвъд празнотата е другият свят отвъд доброто и злото е истината отвъд безстрашието е смирението отвъд твореца е бог"
 11. anahata

  БЕЗ МЕЧ

  Благородно рицарско откровение на духа. Поздравления!
 12. anahata

  когато

  Към тази цел се стремя: да изтъка такава дреха, която да съответства на новото душевно състояние;неуязвима за злото и познала Божествената любов.
 13. anahata

  Мисълформите

  Така започна и моето себепознание. Съкровен момент! Колко пъти съм имала усещането, че съм тук и че ме няма. И желанието да умра за този свят и да се родя за другия.
 14. anahata

  Мисълформите

  Ами най - напред трябва да осъзнаем умствените си ресурси, а това ще рече и духовната си енергия като съзидателна възможност. Казано е, каквото дадем, това и ще получим. Ако мислите ни са в хармония със съзидателната сила на природата, това, което се връща към нас, ще бъде съзидателно и хармонично. Значи трябва да положим съзнателни усилия в себепознанието. Ще искаме и да познаваме законите, под чието действие живеем. Тогава няма да бъдем играчка в ръцете на случайността. С разгръщане на съзнателността, с контрола върху мисълта можем да насочваме обстоятелствата, условията, средата и съдбата си.
 15. anahata

  Мислите ли, че има живот след смъртта?

  Вечна тема. Каквото и да кажем, трябва да го изживеем. Знаем, че нищо не остава неизменно - всичко се ражда, развива и умира. Както са казали херметиците, "нищо не оцелява, освен промяната". И въпреки това, когато дойде раздялата, боли, страшно много боли. Мислех, че съм готова да приема смъртта, но то съвсем не било така - особено, когато погребваш рожба. Смъртният ум не може да разбере и познае Цялото. Защото сме индивидуалност, качества, свойства и характеристики. Все пак утешително е да откриваме смисъл дори и в смъртта. Е, сега по- леко и по - спокойно ще умра. Защото, със сърцето си разбрах, че раздялата е невъзможна. Тези скъпи хора са в сърцето ми.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.