Премини към съдържанието

didi_ts

Потребител
 • Публикации

  208
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от didi_ts

 1. За огромно съжаление, и до сега издънките в тази сфера са огромни. Имах "щастието" да участвам за кратко ( половин година )в опит за социализация на деца със СОП без родители. Те живеят в ада, не знам как да опиша по друг начин домовете за социални грижи. Контактувам с родители с деца със СОП, ако родителя има възможност да участва активно в социализацията му, се получава. Което означава - да ходи с него на училище, да участва активно в учебния процес и ако в региона няма подходящ транспорт, а в училището приспособление за количка например, се прави индивидуален план и учители по основните предмети посещават детето 3 пъти седмично у дома. Това е възможно да се случи, само ако в училището няма повече от 2 - 3 деца в един или няколко поредни набора с колички. Имайки предвид, че повечето родители разчитат на асистенти, които изобщо не са подготвени за такава работа или пък пишат себе си като асистент, а разчитат на това детето да бъде наблюдавано от учителите, издънките не липсват. Агресията сред децата е липса на добра комуникация : родител - дете - учител - родител Проблемите с качеството на общуване са не само сред децата, а навсякъде, не умеем да общуваме, по тази причина акумулираме агресия - спрямо другите, спрямо децата , спрямо себе си. Силно се надявам да започнат да се одобряват все повече проекти свързани с работа с общуването сред учениците. Ако това не стане в кратки срокове, скоро в училищата изобщо няма да имаме комуникация, тя и сега е на критичния минимум.
 2. Всички сме добри, по своему. На много хора просто не е имало кой да им го каже. Но дълбоко в себе си всеки го знае, затова и никой не казва за себе си с пълна вяра - Аз съм лош. И както казва Нелсън Мандела: "Нашият най-дълбок страх е, че не сме достатъчно добри, че не сме способни. Всъщност, ние се страхуваме от собствената си мощ, защото е безгранична. Не тъмнината ни плаши. Страхуваме се от светлината, която носим в себе си. Въпросът, който най-често си задаваме, е: кой съм аз, че да светя, да блестя, да съм величествен, гениален, талантлив, легендарен… Ние знаем какви не трябва да бъдем, но не знаем кои сме всъщност."
 3. Реализацията като психолог ( както и в повечето професии) е въпрос на инициатива. Ако човек е амбициозин, отворен за различни направления, решен най- вече да се реализира, пътища има много. Смятането на парите преди да е записана специалността е несериозно. В процеса на учене, запознанства и комуникация, се раждат идеи, инициативи, и реализация. Психологията не е професионално направление, което да има точно определено работно място, това е много гъвкава и интересна специалност. Типа мислене, като завърша ще стана учител или психолог еди къде си е по- подходящо за икономическите специалности, финансово счетоводство или педагогиките, това са все професионални направления с фиксирани работни места и приблизително ясни доходи. Но както каза Орлин и по- горе психологията е преди всичко призвание т.е. учиш заради самото удоволствие от ученето, а не заради предстоящите приходи.
 4. Много сладко обяснение. За тази възраст е много добро, а след няколко години има подходящи книжки за обяснение на различията в половете за деца на различна възраст. На мен скоро ми се наложи да взема решение как да въведа сина си (11г) в по специфичните неща и като се обърнах към съпруга си, той ми каза, че майка му го е направила с книга. Отидохме със сина ми да купим подарък на негов съученик, когато му показах съответната книга, той показа силно желание да я купим дошло му е времето. Така нашата работа по обясненията си намери решение. А за Дядо Коледа, те въпросите сами ще си дойдат. Ние го преименувахме в "добрината", която всички хора мечтаят да имат, затова на Коледа стават по- мили и по- усмихнати. Децата са страхотни слушатели, затова ние трябва да сме добри разказвачи
 5. Благодаря явно съм се подвела по заглавието на темата.
 6. Да знам за смесените бракове, затова се учудих много на тези хронологии. Всъщност относно исляма на мен ми е интересен главно бита и прилагането на религията в ежедневието и в начина им на живот. Колкото по- автентичен е толкова по- интересен ми е . Това за поколенията на араби и негри е описано в мемоарите на майор Осман Бей в книгата " Турците и техните жени. Султанът и неговия харем." Майор Осман Бей е доведен син в султанския харем. Мемоарите му са автентични и преведени още от Христо Ботев и ползвани от доста етнолози. Нямам причина да се съмнявам в описанията. Още по интересни са мемоарите на неговата майка в " Тридцать лет в турецких гаремах. Автобиография жены великого везиря Кипризли- Мегемет паши Мелек ханум. Превод с английского. Санкт Петербург 1874" разбира се има и много други, но за тази информация тук има написано. Относно badr не ми се спори http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif , а вероятно този спор го има някъде напред в многото изписани страници. Информацията е от отделни сури на Корана и след като те са част от правото в някои от страните, следователно са актуални. По- голямата част от инфото, което наричаш "шоу програми" са с историческа стойност, естествено, че не се отнасят за сега, но са вид предпоставки за настоящи събития. както и да е. Освен в Корана има много информация в различни хроники. Също така съвременна информация има в основите на правото, като тук http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=159 това е актуално. Още по актуално, миналата година на почивката ни в Тунис при демонстрация на качване на камила, арабина предложи на приятеля ни определен брой камили, за да купи жена му Всичко хубаво желая на участниците в темата, нищо против нищо и никого, съжалявам ако съм била разбрана като агресор.
 7. Смесването на религията и политиката е факт. И какво му е лошото .... това е реалността. Исляма си е политика, както и християнството и юдаизма разбира се. И това си от време оно, нима ние ще успеем да ги разграничим. Това което се опитах да изложа е онази религиозна политика, която оформя житейската рамка на мюсюлманина днес. Разбира се, че във всяка религия има клон на дълбока мъдрост, затова ги разграничавам със суфите. Суфите и мъдростта на изтока не е реалния живот, да в тях има много мъдрост те искат да достигнат до абсолютната реалност, но в настоящата действителност( а и в отминалата) това е невъзможно. Не всеки е отворен за тази мъдрост. По тази причина религията тази, която е част от живота ни е политика. Исляма е до толкова обвързан с политиката си, че дори правната им система се основава на религиозни документи. Разбира се има места по либерални те най- общо се делят на 3. 1.Първата група се представлява от страните с мюсюлманско население, бивши социалистически републики. Там ислямът не се подкрепя от държавата и мюсюлманското право отстъпва място на позитивното. 2.Втората група е съставена от държави, където ислямът е официална религия - Саудитска Арабия, Иемен, Афганистан, Пакистан, Сомалия и др. Тези страни живеят според нормите на мюсюлманското право, а на практика се ръководят от обичайното право, което признава превъзходството и съвършенството на Шериата, но често се разминава с него. 3.В държавите от третата група ислямът не е официална религия. Мюсюлманското право е сведено чрез прецеденти към обичая и регулира само определени страни от обществения живот, сред които личният статус и религиозните учреждения. Изцяло са оплетени. В това отношение например при християнството днес е много по- различно. Друг е въпроса колко дълго и християнството е било политика- кръстоносни походи, инквизиции и т.н. Но темата е Ислям за любопитните т.е. всичко. Житието и битието на мюсюлманите за мен е интересно нямам намерение да го класифицирам като добро или лошо. То просто Е. Това за което се използва ислямската религия обаче действително е размножаване и завладяване. Интересни са хрониките на синове и дъщери излезли от султанските хареми, там се разкриват дълбочината на взаимоотношенията. Разбира се, че мюсюлманските общества по нищо не отстъпват по разгул на Римскита империя например, въпреки че имат забрани за какво ли не, включително и за алкохола. Интересни са всичките хитрости който прилагат мюсюлманите за изопачаване и пренареждане на религиозните си закони. За мен беше изключително интересен факта, че поколението между арабин и негърка в тогавашните условия не е оцелявало, "генетичната формула не издържа" и как това е навързано с политиката отново. Това разбирам аз под Ислям(любопитно), но виждам че вместо информация и приятен разговор има изписани толкова много страници с избухващи спорове ..... и аз не знам защо. Както се случва и сега, веднага след първия ми пост
 8. Кое по- точно е лъжа? Интересува ме чисто информативно, защото всичко което съм описала се крепи освен на литература доста сериозна и в същото време комуникирам с хора които в момента страдат от тези проблеми. Кой какво е разбил с чиста философия със силата на писането от компа си в къщи в европейската си страна , общо взето не ме вълнува много. Всъщност не ми отговаряй,ако нямаш точни отговори, защото няма смисъл.
 9. Да разбирам. Но това което описах Е исляма. Суфите са извън него. Те възникват в рамките на Исляма вероятно като естествена потребност на по- високо духовните хора да излезнат от "ада на несъвършенните". Тяхната мъдрост и учение е еднаква със повечето наддуховни( както ги наричам аз)учения. Защото вероятно знаеш че: “Това, което може да бъде изказано, не е суфизъм.” И “Когато нещата опират до самата Любов, каквото и да съм казал, описвайки и обяснявайки Любовта, се срамувам от него.” както е казал Джалал ад-дин Руми. Така че, исляма си е ислям с неговите законови, земни и преживяващи се рамки, които никак не се нравят на нас европейците, а като гледам и на мюсюлманите им е трудничко да се съберат в тези рамки, предизвикващи ги къ постоянни битки със себе си и с околните. И понеже темата е за Исляма в неговите земни измерения, затова написах горния пост, като израз на моето мнение. Що се отнася до Суфите това е философията на живота дошла сред исляма под тази форма. Смея да твърдя, че голяма част от тази философия се открива и в Новия завет, дошла пък при християните след Стария. но тя е толкова дълбока и индивидуално приложима, че е невъзможно да бъде вместена в рамки за масово разбиране. За това съществуват Исляма, Християнството, Юдаизма съответно с техните Корани, Библии и Тори, и към всяка от тях има по едно висше учение, за тези които излизат от рамките. Въпросът е как преживяват хората в масовата рамка. И това исках да кажа с горния си пост, че преживяването в рамката на исляма е много трудно, тя е една материална обвързана земна система.
 10. Както се е писало някъде доста по напред, в исляма няма кой знае колко философия, езотеризъм и т.н.В това отношение исляма се равнява на Стария завет. Простичка и много рационална е схемата на исляма заложена многократно в Корана и следвана стриктно под заплаха от смърт. Първата и най- важна мисия на исляма - плодете се и се множете. В името на тази мисия се спазват и до днес няколко много важни и ключови моменти в отношенията между мюсюлманите. 1. жената е неприкосновена собственост на своя съпруг или родители( до преди да се омъжи) - това е правило което стриктно се спазва, защотото това е единственият начин за плодене и множене. Как да са сигурни обаче, че децата ще са все мюсюлманчета? - мюсюлманка няма право да се жени за инаковерец - забранено е, наказанието е смърт. Но мюсюлманин има право да се жени за жена от друга религия, но тя трябва да стане мюсюлманка, ака ли не, се наказва със смърт или и се отнемат децата и всички права, като неверница. Поколението е запазено. Мюсюлманския род продължава. 2. да се привлекат възможно повече хора в ислямската вяра - това е също много добре изразено чрез редица закони и забрани. Всеки роб, който приеме мюсюлманската вяра ( докато е имало робство , само до преди някакви си 100 год) става свободен, и се нарича от мюсюлманите брат. Много войни са водили , много народ са пленили, този народ постепенно стават мюсюлмани, раждат мюсюлманчета и се чувстват добре в тази общност. За едни 100 години мюсюлманските армии са станали с пъти по- големи от европейските, благодарение на подобни тактики. 3. Увеличаване на мюсюлманите чрез раждане на деца от всякакви жени. - в мюсюлманските страни многоженството е подтикнато точно по тези причини. дори и в страните в които в началото на миналия век полигамията е забранена, правото на робини или прислуга с която да го заместят остава напълно легална. Интересен факт е, че поколение на арабин и негърка не оцелява повече от година, две, три. При условията от преди 100 години, ако това беше възможно, мюсюлманите щяха да са в пъти повече от сега, защото негрите от африканските страни са били лесна плячка, са сметка на това пък са ги пленявали и са ги произвеждали в мюсюлмани, благодарение на което Африка си е мюсюлманска. А Аллах си е Аллах, някой трябва да създава страхопочитание, та законите на Мохамед да се спазват. Тук никой не изкупува грехове, и никакви възмездия няма. Благородството и притчите са обикновенно за мъжете. Жената е пазител на дома и за разплот. Жена без мъж е в позиция по- лоша и от улично куче. Корана е благосклонен към сираците, към уличните животни, за които е определил брой удари при наказание, за жената няма, мъжа може да я бие докато я убие, той и е господар. Не случайно Муамар Кадафи скоро каза, че мюсюлманския свят завладява Европа тихо и без войни, а в леглата на хората. Броя на мюсюлманите в Европа е огромен. Голяма част от тях принасят стриктно привичките, обичаите наред с религията. А ако има някаква друга дълбочина, ок, но към този момент тя няма значение, защото от векове исляма показва само това. Групото разделение между двата пола в исляма и огромните стени с които са разделени, допринасят за непълноценното съществуване на хората в тези общности. Съответно всичко ескалира във войни, размирици, насилие. Това е религия за завоевания - на територии, на общности, на хора. Това стои в основата и и точно тези закони, които обслужват този факт са на челни позиции.
 11. хайде нещо по земно http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/6300744/2012-is-not-the-end-of-the-world-Mayan-elder-insists.html Малко превод, че е на английски. гватемалецът Аполинарио Чили Пикстун и експертът по писмената на маите Дейвид Стюърт (David Stuart) от Университета на Тексас в Остин, краят на света няма да настъпи на 21 декември 2012 г., а пророчеството на маите за тази дата бележи само определен период от сътворението, съгласно техните вярвания.............Аполинарио Чили Пикстун вече се е уморил и му е омръзнало да отговаря на въпросите на хора, обсебени от майската истерия за Края на света. Той обяснява, че на 21 декември 2012 г. ще завърши само значим период от време за народа майа, а не идва Края на света.
 12. Тестовете за работа целят да остановят - мотивация, организираност, коректност, постоянство и т.н. За да определят тези качества най- правилно те ги изваждат от личния ти живот които нямат връзка с настоящата ти работа. Като напримар въпрос- Кой от бившите ти шефове ти е най- любим и защо? - Могат да проверят много неща- като умения да бъдеш подчинен, респект от какво имаш и т.н. Или още по- тъпия въпрос- Каква позиция би искал да заемаш във фирмата?- на първо място мотивацията проверяват и редица други работи. А ако решиш просто да заграждаш отговори без да му мислиш, теста ти излиза нулев и е ясно какво си направил. Това са специални тестове за откриване на определени твои качества, които се търсят от дадения работодател. Като цяло обаче тестовете са (за мен) не особено ефективен начин за оценяване. За съжаление взехме си го това от западния модел за назначаване на работна ръка и ..... като гледам си го прилагат по- големите фирми, ама.. фирмена политика. Не съм сигурна че точно това им води кадърни работници.
 13. d1dcho както няма универсално ядене, така няма и универсален тест. Всички тестове се правят за определяне на група от черти в характера, които имат някаква допирателна точка. А като цяло тестовете не са най- добрия вариянт за получаване на отговор на каквото и да било. Конкретизирай какво те притеснява или какво точно искаш да изясниш за себе си и тогава питай по- конкретно.
 14. Църквата няма общо с нестинарите, и те нямат общо с нея. Нестинарите са били отделна религиозна общност, почитаща само Св. Константин и Св.Еня(както го наричат) Искаше ми се да видя някаква различна символика на око в пирамида в слънце, за да я вържа с нестинарите, но явно не се получава. Или просто си е това, което си е- третото око, връзка с по- висши сили в случая се загатва за слънчевите същества.
 15. Тези дни бях по тези села, събирах една информация за нестинарството и ми направи впечатление нещо интересно. Църквата в с. Кости е построена наново преди около 100 год. след като бежанците идващи от Турция изгарят автентичната гръцка нестинарска църква, от която в пламъците гъркините успяват да извадят нестинарските икони. Та след това двама гърци правят цялата дърворезба в новопостроената църква над олтара има огромно дървено слънце, в центъра на което има пирамита, в центъра на която има човешко око, това е символа на третото око до колкото знам. Странно е да го видя в християнски храм и то на входа над олтара, направено от гръцки майстори, последователи на нестинарска общност. Някой може ли да каже нещо повече за тези символи един в друг? свързани ли са с траките по някакъв начин?
 16. didi_ts

  За смисъла на живота...

  " Чудни са съвременните хора - те сами не знаят какво да правят, а другите ще учат! За пример: някой дойде на власт и казва: “Аз ще оправя България!“ Как ще оправи България? Ако беше в сила да оправи България, преди всичко той не би станал министър. Някой се опопва и казва: “Аз ще оправя света!“ Който е в състояние да оправи света, той поп няма да става. Някой пък казва: “Аз ще стана човек!“ Ако ти досега не си станал човек, за в бъдеще по-мъчно ще станеш. Като наблюдавам хората от единия до другия край на света, виждам, че те са роби на своето честолюбие. Те приличат на барут: докоснеш ли се до тях, веднага избухват. Добре е човек да има високо мнение за себе си, но първо трябва да го оправдае. Ще срещнем три категории хора. Едни от тях се предават изключително на живота, искат да го изучат в най-малки подробности, но стигат да крайности. Религиозните хора пък са пренебрегнали физическия живот, живели са в пустини, манастири, но и по този начин не са намерили смисъла на живота. Те са отричали физическия живот за сметка на духовния. Третата категория хора са изпадали в дълбок мистицизъм, но и по този начин не са успели да открият смисъла. За да разбере човек смисъла на живота, той трябва да изучава еднакво и трите свята."П.Дънов
 17. Закона за кармата може да бъде преодолян,всъщност ,това е целта на човечеството ,да прескочи този етап на еволюция и да премине отвъд закона на кармата. Страданието е вид себепознание -за сега единствения начин за пряк и бърз достъп до съзнанието на човешкото същество. Страданието е начин да се подтикне съзнанието към търсене на баланс - пробуждане. Когато нещо в поведението ни много кривне от правия път ,на помощ за подобряване на баланса идва ,нареченото от нас ,страдание. А то не е нищо повече от подтикване на човека да види себе си ,призив за работа със съзнанието ,промяна ,приемане и т.н. Категоричния отказ на човек да вникне в дълбокия смисъл на действието породило у него страдание ,води до безкрайно повторение на ситуацията или в най-крайния вариянт -смърт т.е. ново начало-рестарт и т.н. Фатализма ,който придаваме на "страданието " е често срещания проблем ,че взимаме себе си прекалено на сериозно ,в следствие на което и най-малки неща противоречащи на нашите желание ,водят до страдание. Различните хора страдат за различни неща ,както всичко в природата има хора с по- малък праг на поносимост и хора с по- висок праг на поносимост.Като тук става въпрос за емоционален датчик. Решението е елементарно и най-интересното е че СИ го ,и НИ го повтарят постоянно - Бъди себе си.Погледни в себе си.Разбери себе си. Ама ,а де ,като това Себе си е толкова непостоянно и трудно за улавяне. Ответната реакция е -страдание.
 18. Това не е помагане, а лишаване от възможност на другия човек да порасне. Страданията ни идват много често като бумеранг на собствените ни постъпки. Всяко вмешателство в личните дела на другия, са желание за контрол над ситуацията и поемане на чужда отговорност,нещо което не само не е нужно ,но и крайно НЕполезно. Страданията си създаваме сами с неразбирането си на света ,на хората около нас и на собствените желания и амбиции ,най-вече. Когато човек погледне навътре дълбоко в собствения си свят и успее да го види ,вече няма да определя житейските си ситуации като страдания,защото няма да придава на живота си този фатализъм ,който е присъщ на неразбирането.
 19. Защо според вас Дънов не е формулирал сам всичко това което е казал и не е издал сам книги,имал е възможност и подкрепа имал е и последователи? Защо е оставил делото си по този начин да се рее из въздуха на времето!? Това не е случайно. И преди да се осъжда един човек ,който никой от нас не познава ,и преди да се вадят нищо не значещи биографии е хубаво да се погледнат нещата и от друг ъгъл. Ако всеки един човек напише биографията си ,сам за себе си и я даде на друг човек да я прочете,въпреки че е вложил част от себе си в написването,другия човек няма дори идея да има за това какво е ставало в главата на пишещия докато е писал собствения си живот.Защото това практически е невъзможно. Интересно как се коментира и се вярва на някакви данни и събития написани от някого(често недоброжелателни)за някого ,след като и идея си нямаме за този човек. Дънов е оставил много хубави неща,на някого не му харесват ,ок ,не е ли по хубаво да се видят хубавите неща и да не се трупа негатив на тези които не ни харесват ,защото нехаресването в голям процент от случаите да не кажа 100% е неразбиране и неприемане. В случая с Дънов никой не може да каже че не е верно нещо което е казал Дънов ,защото никой не го е чул,може да каже ,че не е разбрал записващия или не е съгласен с него.Но какво е казал Дънов и защо, е един съвсем различен въпрос. За да може да се видят идеите на написаното от последователите му е хубаво да се познава и приема тази материя,критиката и осъждането е най-малкото не нужна. И това всъщност важи за целия ни живот и взаимоотношенията ни с хората ,колкото повече осъждаш един човек ,толкова повече се отдалечаваш от него и не виждаш красивото което е вложиш Бог в него. Никак не е сложно ,но явно е безкрайно трудно за приложение. П.П. не нападам никого лично написаното е с най-добри чувства към всички.
 20. Краища има много и за всеки ще е различен. С една война свършват много човеци ,но не свършва човечеството. 2012 е и като 2000 година много приказки за нещо което малко разбират. Много казват ,че нищо не стана през 2000-ната година ,доста са и тези които знаят че стана нещо през тази година,та и с 2012 е същото ще стане нещо ,но кой и как ще го разбере е друг въпрос. То не е спирало да става всъщност ,но незнайно защо всеки очаква Библейския апокалипсис като нещо еднократно, бързо и всепоглъщащо,а само ако се опита да се поогледа ще види че той вече е започнал. Лесни неща няма ,трябва да ни е трудно. Бавно ,но за сметка на това гадно.
 21. "Ако известна Сила, която съществува в Природата, няма съотношение с нашите сетива, тя не може да реагира с тях. Допуснете, че вие се намирате при слепи хора и им запалите клечка кибрит. Светлината на последната съществува ли за тях? Не. Следователно всяка Сила, която действа в нашия Живот, ако не можем да я възприемем, т.е. ако не можем да възприемем Светлината на тази Сила, ние не можем да разберем и самата нея. Слепият може да пипне кибритената клечка и да каже: „Това е кибритена клечка.” Той може да си мисли, че разбира що е кибритена клечка, обаче всъщност той нищо не е разбрал. Тя наистина е кибритена клечка, но вътре в нея има нещо по-съществено – светлина. Ако очите ви могат да възприемат светлината, вие отваряте книга, четете и разбирате написаното в нея. " П.Дънов.
 22. Човек се учи през целия си живот (съзнателно или несъзнателно),за да умре и да се роди отново ,за да продължи учението. Как и под каква форма стига то до него през различните му животи е въпрос на който надали има сред нас човек който да даде категоричен и верен отговор. Обикновенно в живота когато някой отрича нещо категорично и дълбоко се случва да се сблъска точно с това нещо ,за да има възможността да го разбере.Дали ще се възползва от тази възможност е друг въпрос. Дали пък в следващия си живот атеистите няма да са фанатизирани християни ? Не си слагам главата в торбата ,затова избягвам категоричните и крайни позиции.("Парен каша духа" ) Не мога да характеризирам човек който не познавам (че дори да го познавам) и да го поставям в рамка ,защото хората по принцип са широкоскроени. Кой е Дънов? Смешно ми е да слушам отговори на този въпрос.Нима наистина някой вярва че знае кой е той. По принцим ние рядко знаем кои сме ние самите.
 23. През целия ни живот през нас минават много думи,които уж чуваме ,но всъщност се оказва че ние изобщо не слушаме. Понякога до нас достига 1 изречение с което разбираме смисъла на целия си изминал живот,понякога 1 дума сред хилядите преобръща мисленето ни. За всеки човек тази дума идва от различно място ,по различно време и различен начин. Често този човек след това се чувства щастлив ,усеща се като прогледнал и се чувства добре. Винаги съм се чудила на хората ,които упорито настояват всички хора да видят и чуят тяхната дума и са готови да отрекат всички други думи ,само за да доминират ,не разбирайки ,че те всъщност ги слушат ,но не ги чуват. Масово се сблъсквам с такива хора ,първо се впусках в спорове ,докато открих че по този начин ги дублирам ,после се настроих на избирателна пропускливост на чуваемостта,но и това ме дразнеше,затова започнах да слушам. Слушането е велико изкуство над което си струва да се работи. Когато човек се научи да чува спира да спори и да отрича хората около себе си -минали,настоящи и бъдещи. Тогава идва спокойствието-приемането. Приемането на хората около нас е първа стъпка към спокойното и качествено общуване. Има ли значение кой какъв е бил ,не е ли по важно какво е оставил след себе си,колко хора е направил щастливи,какъв иска да стане.
 24. Връщането назад не е предимство. Ако си бил велик в изкуството значи си го отработил ине е нужно да се връщаш пак към това. Сега е може би момента да станеш музикант . Всяко ново прераждане идва за да може личността да върви напред и да развива непознатите за нея качества. Мечта от минал живот не може ,а и не бива,да е мечта в този. Трудностите в настоящето идват за да бъдат преодолени по нов начин,като така личноста пораства и укрепва.
 25. Всъщност има ли значение каква е била предишната личност ,след като и предстои да бъде толкова много неща. И всъщност по добре е човек да се оправи с настоящото си съществуване ,вместо да търси себе си някога преди. Аз лично вярвам в прераждането,по точно не вярвам убедена съм.Но това не е от голямо значение ,за който и да е освен ако няма специфични психологически проблеми .Тогава се пуска в ход регресивната хипноза за изясняване на преражданията и произтичащите от тях непреодолими проблеми. В противен случай ,това е безмислена информация -според мен.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване