Премини към съдържанието

milenjs

Потребител
 • Публикации

  29
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от milenjs

 1. Виноват :( Ама много бързах и прескочих за минутка до РС-то.  Благодаря на всички но има участник познал точните килограми. Колкото и да не ми се вярваше след зареждане на настройки по подразбиране в Биоса диска цъфна. Виндоса даже не изписа че инсталира ново устройство което си е нормално де, беше си работил с него.

  На цър-вул още веднъж извинение, ще черпя бира :)

  • Харесване 1
 2. Цитат

  C:\Windows\system32>diskpart

  Microsoft DiskPart version 10.0.19041.610

  Copyright (C) Microsoft Corporation.
  On computer: DESKTOP-H85G5F7

  DISKPART> list disk

    Disk ###  Status         Size     Free     Dyn  Gpt
    --------  -------------  -------  -------  ---  ---
    Disk 0    Online          238 GB  1024 KB        *

  DISKPART>

   

  image_2020-12-03_134645.png

  image_2020-12-03_134825.png

  image_2020-12-03_135548.png

 3. Не вижда хардуера на ССД-то. В биоса си го докладва с името, модела, капацитета....

  Ако сега тръгна да инсталирам виндоса наново ще ми даде избор на кой от двата ССД-та да го инсталирам, значи там ги вижда и 2-та диска.

 4. Не съм на този компютър в момента, малко по късно ще проверя. 2.5 ССД-то е кингстън, М2-та Transcend, M. 2 2280. Windows 10. Никакви драйвери не иска, ако сега го преинсталирам ще види и двете ССД-та. Проблема е че веднъж инсталиран Windows-a не вижда допълнително добавеното ССД :(

 5. Ползвам едно такова мини РС, доволен съм но ми прави въртел с дисковете. Първоначално беше с 2.5'' ССД. Добавих му М2 сата - не се вижда в виндоса, в биоса е там. Викам хайде, преинсталирах като качих операционната на М2-та и всичко ОК - виндоса показва и 2-те ССД-та.
  Наложи се да сменя дъното обаче, прехвърлих си 2-те SSD-та и отново греда - М2-та с операционната се вижда но 2.5 ССД-то не го показва виндоса. Няма ги и в девайс мениджъра.
  В БИОС-а обаче е цветя и рози - докладва и 2-те ССД-та. Виндоса мълчи обаче за единия като партизанин на разпит.
  Изчерпах се откъм идеи, ясно че ако преинсталирам ще подкарам и 2-та диска да се виждат ама не си е работа да настройвам наново нещата си http://mcu-bg.com/mcu_site/images/smilies/icon_sad.gif

 6. Карта ясно че не става, просто беше най-евтината. И и целта - да се ползва въпросния 4к монитор на нативна резолюция. Няма да се играят игри, по скоро писане и разглеждане на снимки.

  Единствения критерий беше това че в спецификцията и пише

  Цитат

  DVI : (max. resolution)[email protected]

  Поне според мен трябва да може да изкара на по ниската резолюция 2560 x 1440 60 херца. То си ги изкарва де ама с кофти образ. Няма къде да пробвам монитора с 4К за да знам дали е в него проблема. Ще разровя за някоя друга видеокарта за да го пробвам поне него.

  Сustom резолюция само нативната 2560 x 1440 си е ОК но на 24 херца. Тук обаче гадния надпис от монитора за това да се ползва 60 херца скапва нещата. Другите - или мажат или оствят черни ленти в края. А и целта беше да се ползва в 4К.

  Кабела е като този от линка - 3 метра уж DVI-D Dual Link. Това което ме учуди че и с Single link кабел /без 4 пина в средата/ няма разлика. Бай Китай да не е ползвал само Dual Link букса а да не е наредил вътре всичката жица.

  0023254_dvi-d-dual-link-cable-5-meter-16

  И картата и монитора са в гаранция и аверра може да ги върне, въпроса ми е кой е болния зъб.

 7. Скейлинг не трябва защото картата си има 2560 x 1440 нативно като монитора. Драйверите са последните от сайта. Но както казах на 60 херца е гов.а картината. На 25 херца е кристал но монитора си пуска банер че иска 60 херца.

  Възможно ли е да е от по-дългия DVI кабел? С някакъв преходник HDMI -> Display Port дали има шанс?  Ако е дефект в монитора той си е в гаранция Франция все още.

 8. На едно приятелче - взехме I9-9100F с  ASROCK H310CM-HDV/M.2,  с M2-то лети но с монитора не се разбират нещо - на нативната резолюция 2560 x 1440 / 60 херца е зле - все едно липсват части от каринката. На 1920/1080 си е ОкК

  Предположих че от HDMI кабела - пише в мануала на монитора че тази резолюция се подържа с DVI DUAL LINK. Намерих такъв кабел, макар и 3 метра но никаква промяна - кофти картина. На  2560 x 1440 / 24 херца обаче си грее картинката. 

  Къде да търдя белата - видеокартата, кабела или монитора /който е втора употреба.

 9. Сегашния е SERVER :(  Ще сложа друго. Това не е проблем, така и така ще обикалям по машините и юзерите.

  С оглед на това -

  Цитат

  No, No, NO. NEVER make your AD domain the same as the root of your internet domain. It causes all sorts of DNS issues. Always make AD a subdomain of your registered Internet Domain.

  какво ще ме посъветвате - както каза колегата по горе - docs.firmax.bg или FIRMAXBG.OOD ? Има ли значение с оглед на това че firmax.bg  е реален платен домейн?

 10. В нета чета това но не мога да го осмисля напълно, доколкото разбирам не е добра идея да ползвам публичния домейн FIRMAX.BG . Поне от съображения за сигурност...

  Цитат

  The first one is to use an inactive sub-domain of a domain that you use publicly. For instance: ad.company.com or internal.company.com. Advantages to this most-preferred approach includes:

  • Only one domain name needs to be registered – even if you later decide to make part of your internal name publicly accessible
  • Enables you to simply and separately manage internal and external domains
  • All internal domain names will be globally unique

  The only microscopic drawback is that you’ll have more to type when entering FQDNs on your internal network, so make your subdomain name as short as possible!

  However, if it is not feasible for you to configure your internal domain as a subdomain, you can use another domain that you own, which isn’t used elsewhere. For instance, if your public web presence is company.com, your internal domain can be named company.net, only if it’s registered and if it’s not used anywhere else. The main advantage is that you’ve secured a unique internal domain name. However, the disadvantage is that this approach requires you to manage two separate names.

  Тука има такъв дебат но не можах да разбера точно какво излиза накрая - https://community.spiceworks.com/topic/2061865-naming-active-directory-domain

   

 11. Това не знам, друг човек се грижи за сайта. Има някакви пощенски кутии с @FIRMAX.BG ама май са привързани към абв или майл.

  Мейлите не ме вълнуват много в момента, чуденето ми е за AD Домейн на сървъра дали да избера FIRMAX.BG? Имам към 70 юзера в домейна, да не се налага да правя нещата наново ако избера неподходящо име за Домейна на Active Directory Users And Computers

 12. Захванал съм се да сменям сървър, стария на 2003, новия на 2016. Известно време ще вървят и двата докато прехвърля потребителите. Голямото ми чудене е  какво име да избера за домейна, старото е FIRMAX, Новото трябва да е ххххх.yyyy както го искат новите сървъри. Наясно съм че ще мина по всички потребители за да ги прехвърля в новия домейн + нещата от локаните РС-та.

  Сървъра ще работи само в локалната мрежа, Интернет на него само за акуализации, инсталации и евентуално дистанционнен достъп инцидентно.

  -> Нещата с които трябва да се съобразя - да е максимално защитен от външни хакерски атаки.

  -> Имаме сайт - FIRMAX.BG в суперхостинг.

  -> Оня ден казаха че всички трябва да имат служебна поща от вида - [email protected] Как ще стане хич не знам и засега не е моя работа. Ама може да стане.

  -> Името за влизане да бъде ivan.petrov  а не vankata както е досега.

  -> Сървъра се ползва за една - две програмки с FireBurd и споделена папка да си обменят и пазят потребителите документи.

  Ако за име на AD домейна избера FIRMAX.BG какви ще са плюсовете и минусите? Ще има ли някакъв келепир с оглед за електронните пощи и някаква интекрация. Удачно ли е или да слагам FIRMAX.LOCAL и да приключвам мача?

 13. Това му е биос-а - BIOS

  В биос-а има само това -

  Slot security
  	
  Allows you to disable any PCI or PCI Express slot. Default is enabled.

  и това -

  PCI Express power management – Sets Active State Power Management (ASPM) of the bus. ASPM lets you set lower power modes that activate when the bus is not being used. Options are Disabled, LOs, L1, LOs and L1. Default is ASPM Disabled.

   

 14. Объркал съм линковете, еднакви  са. Единия е за TP Link-a - https://www.jarcomputers.com/TP-Link-TG-3468-101001000-Mbs_prod_LANTPLINKTG3468.html?ref=prod

  От Джара  ги пуснах че видях нещо друго което ми трябва, да не плащам само куриери...

  Репотека го пробваха колегите на 1150 дъно с Вин10 и няма проблем. Проблема е при мен с 1151 сокета.

 15. OK, забравям репотека, явно не става с него. Коя от тези ще ми върши работа, не търся трансфер или скорости, просто връзка към мрежа която ще се ползва чат-пат за трансфер на pdf.

  https://www.jarcomputers.com/Lan-Card-19022-100Mbps-PCI-E-x1_prod_NTLCDF19022.html?ref=prod

  https://www.jarcomputers.com/Lan-Card-19022-100Mbps-PCI-E-x1_prod_NTLCDF19022.html?ref=prod

 16. Биос-а на HP Prodesk е последния, за опции на PCIe намерих в него да се забранят или не всеки един от 3-те слота и захранването им. На 110 PLUS ASUS-а имам само един такъв слот, не съм търсил опции за него.

  Мога да поръчам друга "дърта" щайга с поне един PCI слот за да не се занимавам с тези експреси или да търся друга, например TP Link карта. Второто поне ще ми даде някакъв отговор...както казва щерка ми "бати тъпото" :)

 17. Само един  мрежови контролер се показва, този на дъното.  И на 2-та компютъра. При поставен кабел в PCIe NIC светодиода за активност мига. Но пък този за 100/1000 не свети въпреки че връзката е 1000. Така и не намирам отговор за това дали проблема може да е че картата е за версия 1.1 на PCIe а искам да я бучна на 2.0 .

  И 2-те RP3200EX с които пробвам на друг /по стар/ компютър си работят на Вин10 (тествани).

 18. Сега ще пробвам с драйвера, операционната е Win10 но както казах няма детекция на хардуерно устройство, нито излиза съобщение че е намерено ново, нито в Device Manager-а се появява :(

  P.S. - Нищо не стана, инсталира се, Device Manager-а премигна 2 пъти (гледах го за да видя дали няма реакция), явно се помъчи да детектва за нов хардуер и дотам. Само една лан-ка :(

 19. Искам да поставя допълнителна ЛАН карта на един HP  prodesk 400. Ето тази - https://www.repotec.com/index.php/soho-ethernet/ethernet-adapter/rp-3200ex/.

  Не се разпознава въобще като хардуер. Пробвано и на 3-те свободни слота. Поставих я и на другия ми компютър с дъно H110 Plus, пак никаква реакция. Иначе пък светодиода за активност мига. Реших че е дефектна. Взех друга, пак същия модел. Отново не се разпознава като хардуер, никаква реакция в Device Manager-a.

  Като се зачетах тези карти са PCI Express 1.1 . На HP  prodesk 400 пише че са v2.0 . Дали това е проблема или нещо друго?

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване