Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

аз съвсем сериозно мога да заявя че ям Wi-Fi телепатия през цялото време, дори и когато ям нормална храна примерно хляб, сирене, кашкавал, боб, леща, баница, напитки безалкохолни ........ то всъщност ям заради телепатията пак, така като се преглъща много хубава телепатия върви, човек не може да й устои ..........

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтеглят мляко на "Данон" заради канцерогенно вещество

Френската фирма блокира 75 тона продукти за румънския пазар

 

Френската хранителна група „Данон” съобщи, че е изтеглила част от млечната си продукция от румънския пазар, след като в млякото на единия от доставчиците е било открито потенциално канцерогенно вещество, предаде АФП.Като превантивна мярка са блокирани 75 тона продукти за румънския пазар, които може да са били в контакт със заразеното мляко.

 

Млякото е заразено с афлатоксин, който увеличава риска от развитие от рак.

Както по-голямата част от Европа, Румъния вече беше засегната от скандала с конското месо, продавано като говеждо.

 

blitz.bg

п.п. Не можах да разбера, дали от румънския или за румънския, но това няма особено значение поне за мен, защото не консумирам продукти на Данон.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтеглят мляко на "Данон" заради канцерогенно вещество

А сега им го кажи и на феновете му -

никое уважаващо себе си животно не го близва това - те го ядат

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Палмовото масло причинява тумори

Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло

 

Палмовото масло в сиренето причинява тумори, повишава лошия холестерол и трайно вдига кръвното, предупреждава проф. Донка Байкова от Медицинския университет.
 
Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло, съобщиха производители, след като Върховният административен съд отмени наредбата за изискванията към млечните продукти. Въпросната наредба забраняваше в едно предприятие едновременно да се прави сирене от мляко и сирене с растителни мазнини. Сега отново това става възможно и вече никой няма да може да каже със сигурност какво точно се съдържа в сиренето. Названията "имитиращ продукт" и "деликатес" отпадат и само от списъка на съставките с дребен шрифт можем да се ориентираме какво точно купуваме и ядем.
За да не изтича от калъпите, палмовото масло се втвърдява при висока температура и в присъствието на водород. Тогава ненаситените мастни киселини, които в това масло са 50%, се превръщат във форма, която организмът не може да преработи. Повишава се лошият холестерол, трайно се вдига кръвното и има висок риск за отключване на туморни процеси", обясни проф. Донка Байкова от Медицинския университет.

 

Собственик на фирма в бранша е категоричен, че анархията в сектора се връща.

 

http://www.meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/tabid/333/ArticleId/26504/.aspx

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Палмовото масло причинява тумори

Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло

 

Палмовото масло в сиренето причинява тумори, повишава лошия холестерол и трайно вдига кръвното, предупреждава проф. Донка Байкова от Медицинския университет.
 
Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло, съобщиха производители, след като Върховният административен съд отмени наредбата за изискванията към млечните продукти. Въпросната наредба забраняваше в едно предприятие едновременно да се прави сирене от мляко и сирене с растителни мазнини. Сега отново това става възможно и вече никой няма да може да каже със сигурност какво точно се съдържа в сиренето. Названията "имитиращ продукт" и "деликатес" отпадат и само от списъка на съставките с дребен шрифт можем да се ориентираме какво точно купуваме и ядем.
За да не изтича от калъпите, палмовото масло се втвърдява при висока температура и в присъствието на водород. Тогава ненаситените мастни киселини, които в това масло са 50%, се превръщат във форма, която организмът не може да преработи. Повишава се лошият холестерол, трайно се вдига кръвното и има висок риск за отключване на туморни процеси", обясни проф. Донка Байкова от Медицинския университет.

 

Собственик на фирма в бранша е категоричен, че анархията в сектора се връща.

 

http://www.meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/tabid/333/ArticleId/26504/.aspx

Тц, тц, тц.... Връщат тоя ГМО-боклук да ни трови, защото с въвеждането на стандарта "Стара планина" бяха ударени много вносители на тоя боклук! Тука е играло яко кеш! И пак опираме до шиб*ния капитализъм, който пречупва целият ни живот през призмата на парите и печалбата! 

....

п.п. не вървят никак на добре нещата и в България и в света....в навечерието сме на сериозни социално-икономически сътресения!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Палмовото масло причинява тумори

Названията "имитиращ продукт" и "деликатес" отпадат и само от списъка на съставките с дребен шрифт можем да се ориентираме какво точно купуваме и ядем.

ако можем да го прочетем де - дребния шрифт на майсторите калиграфи

мисля да си ходя вече с една лупа у джоба, не че много ще се образовам де от четенето ама поне да знам каква отрова предлагат

:D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако можем да го прочетем де - дребния шрифт на майсторите калиграфи

мисля да си ходя вече с една лупа у джоба, не че много ще се образовам де от четенето ама поне да знам каква отрова предлагат

:D

 

Понякога и лупата не помага, просто защото не пишат пълното съдържание на продуктите, въпреки че твърдят обратното.

Май само яйцата не могат да ментосат...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Понякога и лупата не помага, просто защото не пишат пълното съдържание на продуктите, въпреки че твърдят обратното.

Май само яйцата не могат да ментосат...

 

самите яйца не - ама като им лепнат етикета че са били щастливи кокошките оди ги търси де са

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Козунаци, пълни с изкуствени добавки, заливат пазара за Великден

 

Козунаци с изкуствени съставки заливат пазара за Великден.

 

Причината е, че от тази година козунакът попада в групата на печивата, а не на хлебните изделия, за които има по-строги изисквания. Това развързва ръцете на производителите да използват различни козуначни смески, в които липсват традиционните продукти, информира Би Ти Ви.

На производителите вече е разрешено да употребяват освен натурални и химически субстанции като емулгатори, подсладители, консерванти, оцветител бетакаротин.

 

Всички те заместват традиционните продукти яйца, мазнини и мляко.

 

„Миксът позволява да се работи много по-безопасно с продуктите, със суровините, тъй като тук се избягват тези операции като дезинфекция на яйца, начупване на яйца, подготовка на мляко, на мазнини", обяснява технологът Мария Томова.

 

Традиционният козунак и този, направен от козуначен микс, са еднакви на външен вид, но не и на вкус. „Ако нагарча, това означава, че има добавени подобрители.

 

Най-добрият начин е да видите дали е на конци, защото половината са като кекс и не са на конци", разкрива производителят Филип Спасов.

 

Козунакът, направен от козуначен микс, ще бъде с 20 до 50% по-евтин от традиционния, тъй като продуктите му са много по-евтини. „Сравнявайки тази цена от около 1,20 - 1,30 лв. за козунак, ако има такава, бих казал, че това е горе-долу все едно си купувате една кифла. На цената на кифла се продава един козунак. Което за мен е срам за бранша и срам за търговците", категоричен е Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите - Варна.

 

Ниската цена е показателна за разпознаване на козунака със заместители от този с истинските продукти. Традиционният козунак няма да поскъпва тази година. Очаква този от 400 грама да се продава за около 2,50 лв., а от 800 грама - за 5 лв.

 

24chasa.bg

 

 

И без пари да ми дават от тези подобия на козунак, не бих ги взела.

Не обичам да меся и от години купувам козунак от една много стара фурна, който е скъп, но за сметка на това се прави от истински продукти.

Дано и тази година успея да купя, в противен случай ще ми се наложи да се потрудя в кухнята.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ден година храни - що да не си напълнят гушите пак за наша сметка

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Списък с най-опасните храни на българския пазар

 

http://www.earths-book.com/2013/04/spisak-s-nai-opasnite-hrani-na-bulgarskia-pazar.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Списък с най-опасните храни на българския пазар

 

http://www.earths-book.com/2013/04/spisak-s-nai-opasnite-hrani-na-bulgarskia-pazar.html

 

направо от глад ще се гътна

 

Не употребявайте масло с масленост под 82,5% - и сега за 2 процента проблем ли ще правим а - ми то 80 пише

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

 

Субстанцията "кръв на прах" се нарича "суха кръв". Тя се внася в България повече от двайсет години. България е най-големият вносител на "суха кръв" в Европа. "Сухата кръв" е отпаден продукт от кланиците и се е пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланициите вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България.

"Сухата кръв" реагира при химични проби на белтъчина т.е. "месо". Тестват салам или "пържолен" продукт - 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само "суха кръв", която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В "сухата кръв" няма. Затова ще вкараме и "мазнина". България е най-големия вносител на свинска мас на "прах". Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%.

И така, 30% "суха кръв", 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено "карагенан", той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете - желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан "заддържа" 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго!

Карагенан се вкарва чрез "шприцоване" в пилета, пържоли - и затова те "набъбват" двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия.

Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената "хранителна" индустрия в България. Ами направете си извода - една шприц машина за карагенанова субстванция, която е 30-40 хиляди евра, се изплаща за три дни от далаверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика и същевременно ще даде бизнес и на "Здравеопазването" и на погребалните бюра ...

БОГ да пази здравето ви/ни!


Белчо Христов

 

https://www.facebook.com/pages/BelchoHristovCom/204324802926529
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

БОГ да пази здравето ви/ни! Белчо Христов

 

https://www.facebook.com/pages/BelchoHristovCom/204324802926529  

 

Нямам думи :mad:

Добре че начинът ми на хранене включва само прясно месо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Досега не бях ,,минавал,,през тази тема,но видях ,че се е писало по нея и се зачетох.Това от поста на haiduk-чето за месото е небезисвестно ,но :yanim: за полезния пост.То и ,,прясното ,, месо не се знае какво е имайки предвид голямата ,,съблюдателност,, на органите,които отговарят за качеството при прозводство,за нормите и т.н.т.Ако пък любителите на ,,здравословната,,храна знаят къде аджеба отглеждат например рибата Пангасиус-сигурно няма да си помислят да ядат такава риба-просто това сега ми дойде на ум като четох за месото.Абе-папкайте си от всичко и с мярка-другото е мижем да та лажем ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не съм яла никога пангасиус мангасиус

бе малко нашта екзотика че и още, мерси

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ядем тестиси от пастета и вимета в саламите

Колбасари оползотваряват всичко от животните без копитата и перушината

 

Тестиси в пастета, зурли в кренвиршите, пилешки изрезки и кожа в салама. И най-дребните частици животинска плът се оползотворява от колбасарската промишленост в местните произведения. Зсега не е намерено приложение единствено на копитата, козината, човките и перушината.

 

Съществуват обаче машини, които превръщат свинска глава във фин пастет само за броени секунди. Същият е ефектът и с цяла кокошка - пъха се от едната страна, от другата излиза на кренвирш, пише "Телеграф". "Не съм чувал някой да заколи животно и да го продаде за приготвяне на колбаси. Никой не се наема да произвежда луканка от бут или плешка, тъй като цената на такъв продукт драстично би надвишила дори тази на най-квалитетните луканки, които вървят по 20-25 лв. за килограм", споделят хора от бизнеса с добавки за колбасарката индустрия. Месото, което все пак се влага в по-скъпите продукти, се внася под формата на дълбоко замразени калъпи. След пристигането в цеха, месото се оставя извън фризерите за една вечер, за да може да бъде нарязано от машините. Става дума за разнородно месо, включително от диафрагми, от хранопровода, често придружено с голямо количество сланина. Непродаденото охладено месо от витрините, което е годно, но с влошен търговски вид, също заминава за преработка. Всички субпродукти като черен и бял дроб, крачета, бъбреци, шкембе, далаци, бузи, уши и опашки се продават отделно. Ако обаче не бъдат реализирани, стават на пастети или на кренвирши. Същото важи и за пилешките трътки, зурлите и дори тестисите. Благодарение на модерните машини за обезкостяване се отделя всяка останала частица пилешко по кокалите. Това е масово използваното в саламите МОМ - механично обезкостено месо, известно още като прат. Освен месо в него попадат мускулна тъкан, сухожилия, дребни кости частици. Свинската и телешката кожа, както и костите са и суровина за производството на колаген, който също се влага в саламите. Освен в нискокачествените колбаси, свинската кожа се използва за приготвянето на гранули или други кучешки лакомства. Оглозганите след преработка кокали, както и нереализираните глави и крачета също се продават на кучкарниците. Родните производители влагат и големи количества сланина в приготвените колбаси. Ако в кренвиршите има сланина дори е добре, но напоследък и тя повиши цената си, заради което се слага изкуствена сланина, обясни служител в голяма ферма за месо със затворен цикъл на производство. Изкуствената сланина се изработва от растителна мазнина, сгъстена с алгинат.

 

http://www.blitz.bg/news/article/211694

 

 

Крайно време е да обявим бойкот и да престанем да пълним джобовете на алчни месопреработватели.

Няма да умрем от глад, ако престанем да ядем боклуците, които произвеждат.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Да ,ядем само пасти и тулумбички.Много си падам по тях, пък и сладкарите да намажат.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз си взимам само прясно месо от местен производител. Колбаси не съм взимал с години...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не се замислям кво ям....Почна ли да мисля, трябва да легна и да чакам да умра, щот няма едно нещо, което да е абсолютно чисто като храна.Хапвам си от всичко, честичко и по-малко - мое златно правило....

Най-ме дразнят тия с еко продуктите, зеленчуците и плодовете...Странно ми е къде са расли, като почти няма неотровена почва, никъде няма чист въздух, да не говорим за водата...Та, мили ми приятели - яжте, пийте и се веселете и не вдявайте много, много на писаниците, щот единствената им идея е да ни тровят всекидневието...От всичко в умерени количества!!!!И ведър поглед!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-ме дразнят тия с еко продуктите, зеленчуците и плодовете...Странно ми е къде са расли, като почти няма неотровена почва, никъде няма чист въздух, да не говорим за водата...Та, мили ми приятели - яжте, пийте и се веселете и не вдявайте много, много на писаниците, щот единствената им идея е да ни тровят всекидневието...От всичко в умерени количества!!!!И ведър поглед!!!

 

Еко продукти може да си отгледаш сам, но не и да ги купиш в магазин.

Всеки решава сам с какво да се храни, пък нека си пишат каквото си искат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еко продукти може да си отгледаш сам

Свекито си ги отглежда сама и имам наблюдения:

1.Водата с която ги полива е ужасно замърсена и натъпкана с химикали за дезинфекция....

2.Почвата тотално е замърсена от поливането и пестицидите с които пръскат против......каквото се сетиш....

3.За въздуха няма да коментирам - след индустриалната революция едва ли има кътче на земното кълбо с чист въздух....Разбира се някъде е в пъти повече, но навсякъде е замърсен....Всички знаем за моторнита превозни средства и тяхното замърсяване и днес дори по селата всяко семейство има по две или три коли....

Мога да изброявам ред причини, че няма еко производсво....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свекито си ги отглежда сама и имам наблюдения:

1.Водата с която ги полива е ужасно замърсена и натъпкана с химикали за дезинфекция....

2.Почвата тотално е замърсена от поливането и пестицидите с които пръскат против......каквото се сетиш....

3.За въздуха няма да коментирам - след индустриалната революция едва ли има кътче на земното кълбо с чист въздух....Разбира се някъде е в пъти повече, но навсякъде е замърсен....Всички знаем за моторнита превозни средства и тяхното замърсяване и днес дори по селата всяко семейство има по две или три коли....

Мога да изброявам ред причини, че няма еко производсво....

 

Права си, но все пак домашно отгледаните плодове, зеленчуци и животни са в пъти по-чисти от тези, които се продават в магазините с етикет "еко".

Ние, които сме принудени да ядем продукти, купени от магазини на големите вериги отдавна сме забравили вкуса на домашните, да не говорим, че в организмите ни присъства цялата Менделеева таблица, пък и не са вкусни.

За щастие сравнително чисти прясно месо, мляко и яйца все още могат да се намерят дори в София.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в организмите ни присъства цялата Менделеева таблица

Спокойно - нашият тумбак се нагажда спрямо боклуците, които сме принудени да поглъщаме всеки ден...Децата ни са закърмени с тях!Пък и едва ли един разумен човек би искал да живее 100 години....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спокойно - нашият тумбак се нагажда спрямо боклуците, които сме принудени да поглъщаме всеки ден...Децата ни са закърмени с тях!Пък и едва ли един разумен човек би искал да живее 100 години....

 

100 години не, но поне да сме по-здрави, докато сме живи. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...