Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


преди 5 часа, badsector написа:

Егати популистката статия.

обаче за някои боклучарски фирми и компанийки си е вярно

бе нека ядат, бакалина вика искат евтини ти за Бозмов все питаш - ми скъпо им е, мчи то месото пари струва, кво има според тебе у кренвирши за 4 лева килото, тва и на кучетата пред блока нема да го дам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тия кренвирши от човки и кокали имам чувството, че ги правят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 17 часа, Aumi написа:

Сами си направете извода какво месо ядем. Следващия път, когато отидете в магазина, не купувайте на сляпо!

По тая и причина месо от магазин не съм купувал от едно 9 години. Няма какво толкова да изгуби човек. Единствено жалко за тези, които искат да продават читаво месо и месни продукти помежду ментетата и страдат. Те трябва да търсят по други начини своите клиенти.

Днес ядох за първи път в живота си месо от домашно гледана токачка и беше превъзходно. И то от птица, която почти ми умря в ръцете по някаква причина (вероятно задавяне) и се наложи да я заколим. Какво остава, ако беше в най-добро здраве?

Телешко и ярешко месо от хора на село, които си гледат животните с паша, е вариант. От личен опит определено си струва и цената не е толкова висока, особено ако хората са почтени и са наясно с индустриалните фуражи. Но ако човек иска всичко от магазина, на една ръка разстояние, нека избира от асортимента по-горе. Аз с години почти не ядях месо заради липса на качествено и проверено такова, и се издържа.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, haidukpikaso написа:

обаче за някои боклучарски фирми и компанийки си е вярно

бе нека ядат, бакалина вика искат евтини ти за Бозмов все питаш - ми скъпо им е, мчи то месото пари струва, кво има според тебе у кренвирши за 4 лева килото, тва и на кучетата пред блока нема да го дам

Да, разбира се, че болшинството "месо" по супермаркетите е изгнило и промито с химикали. Особено ако е внос и е било замразявано/размразявано многократно. Мисълта ми беше, че статията явно е писана за някой веган сайт от човек, който дори си няма представа какво е "глутен" и си измисля нови думи - "Глутаманът...". Качествено месо се намира на много места. Откакто ни удари кризата през 2009-та, хората се усетиха, че няма как да се оцелее без производство и селското стопанство тръгна рязко нагоре. Включително и производството на месо. Качественото е скъпо основно в София, където боклуците по супермаркетите отказват хората да пазаруват от там и те търсят малки, местни производители. Затова тези производители могат да си позволят по-високи цени. Смятай, щом магазина до блока ми на ямболска фирма успява да си позволи по-ниски цени от останалите подобни месарници, за какви надценки говорим. Дори наскоро вдигнаха цените, просто защото имат огромен оборот и не е никакъв проблем да си го позволят. И пак са едни 10-20% по-ниски от останалите месарници. Съответно в Стара Загора, където има убийствена конкуренция поради огромното производство, цените са още по-ниски, а продукцията е прясно заклана. Просто в София хората основно избират между евтината помия от супермаркетите и супер скъпите продукти на малките месарници. Колкото до колбасите, много рядко купувам. За тях нямам доверие дори на "реномираните" марки, особено след като веднъж се опарих с някаква луканка на "орехите", която си личеше, че е химия. Наскоро от лидл бях взимал някаква луканка на тяхната си марка "пикок" и се натрових. Така че колбасите съм ги отказал. Да неговорим за кренвирши, то там няма как да е продукт от месо, пък ако ще и 10 лева да е килото. При тях единственото, което може да се гледа е, дали човек в последствие се уригва цял ден на кренвирши. Преди няколко дена, след няколко седмично молене от страна на жената, се прежалих да вземем кренвирши от въпросната ямболска фирма. Бяха ги нагодили да са вкусни и после не се оригвах на гадно, та се отървах леко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, badsector написа:

 Качественото е скъпо основно в София, където боклуците по супермаркетите отказват хората да пазаруват от там и те търсят малки, местни производители. Затова тези производители могат да си позволят по-високи цени.

поне си заслужават всяка стотинка - за качеството

откри ли ги Лесидрен, преди време ме пита за тях


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не знам, честно казано. Минавах преди две седмици през два пазара в Слатина и на двете места месарниците не ми вдъханаха доверие. Не знам къде точно е Лесидрен, може и да съм я пропуснал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Новият закон за храните намалява глобите за внос и продажба на ГМО

Цитат

Изцяло новият Закон за храните, изготвен от земеделското министерство, предвижда да се намалят санкциите за производство и продажба на нови храни, хранителни съставки и генетично модифицирани храни, съобщи БГНЕС.

С реализирането на новия законопроект ще се опрости правната рамка и ще се осигури пълно съответствие със законодателството на Европейския съюз, смятат от Министерството на земеделието и храните.

Предвиденият в Закона за храните регистрационен режим облекчава бариерите за започване на бизнес с производство и търговия на едро с храни от неживотински произход, търговия на дребно с храни и отваряне на обекти за обществено хранене. Избраният модел предполага регистрация на обект до 5 работни дни след подаване на заявлението за регистрация и придружаващите го документи, след което обектът може да започне дейност.

Предвижда се повишаване на санкциите, налагани за нарушение на разпоредбите на законодателството по безопасност на храните, с цел повишаване ефективността на контрола на изпълнението им.

Същевременно в закона има поправка, която може и да доведе до сериозен дебат преди приемането на новия Закон за храните да стане факт. Предлага се намаляване на размерите на имуществените санкции за производството и продажбата на нова храна или нова хранителна съставка, генетично модифицирана храна, ГМО за използване в или като храна или храна, съдържаща съставки, произведени от ГМО и за пускане на пазара или използване на неразрешени първични пушилни кондензати и първични катранови фракции в или върху храни или при производството на извлечени пушилни ароматизанти. Срокът за обществено обсъждане е един месец, а очакванията са приемането на новия закон да се осъществи от Народното събрание през есента.

:mad:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като гледам к'ви л@на минават през лабораторията за анализ...хич не ща да се замислям к'во слагам в устата си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 23.06.2017 г. в 9:35, badsector написа:

Ами не знам, честно казано. Минавах преди две седмици през два пазара в Слатина и на двете места месарниците не ми вдъханаха доверие. Не знам къде точно е Лесидрен, може и да съм я пропуснал.

не е на пазара на Слатина а успоредно на него, до светофарите и голямото кръстовище, Мания се казват там павилионите

sofia-9.jpg

иначе на пазара и на мен не ми вдъхват доверие месарниците, има една Финес се казва някакви смешни ниски цени...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 часа, Мойра написа:

Нищо ново от ГЕРБ - продажни, лобистки, предателски, мижитурски закони, а всъщност беззакония. Да им преседнат дано парите, които стрижат от народа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 6/24/2017 в 13:48, ExaFlop написа:

Като гледам к'ви л@на минават през лабораторията за анализ...хич не ща да се замислям к'во слагам в устата си.

Тогава си заслужаваш съдбата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 45 минути, Desdinova написа:

Тогава си заслужаваш съдбата!

Така е - всеки си заслужава кръста - не ми съобщаваш нищо ново. Правиш го по гаден начин - да ти се връща!
А тая съдба е за всички българи на територията на България, освен тези, живеещи на фотосинтез.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, ExaFlop написа:

Така е - всеки си заслужава кръста - не ми съобщаваш нищо ново. Правиш го по гаден начин - да ти се връща!
А тая съдба е за всички българи на територията на България, освен тези, живеещи на фотосинтез.

Винаги можеш да направиш нещо. Няма нужда да ядеш части от трупове на умрели животни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Или си болен мозък, или си под въздействие, или просто не са ти дали скоро...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доказано: Чуждите марки храни у нас са с по-ниско качество

Цитат
Резултатите от изследването на родните и европейските храни вече са готови, съобщиха от БЕХ за НТ. В 7 продукти има разминаване с етикета. При една и съща немска марка на газирана безалкохолна напитка има разлика в съдържанието.

При натуралните сокове е установено, че на нашия пазар се продават сокове с по-малко плодове.

При детските храни също има разминаване. „В една от тях рапичното олио е с по-високо съдържание от немското”.

Месните продукти отговарят на етикетите си. Соя няма, но за сметка на това има повече вода и сол.

Немското и българското сирене също е различно. Немското е бяло и мирише на мляко, българското – не.

БЕХ и Министерство на земеделието и храните ще сезират ЕК за тези различия.

Помагат ни хората, помагат ни да измрем по-скоро... :mad:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За какво трябваше да се прави изследване, след като самите производители съобщават, че продуктите им се делят на "Западна Европа" и "Източна Европа"? Колкото и да се сезират разни комисии, дреме им на производителите. Купувачите са тези, които определят пазара. Дано сега на повече овце от стадото им светне, че това че пише "произведено в Германия", не означава, че е по-качествено от българското. При условие, че имаме по-добри родни продукти на пазара, не разбирам защо се купуват чуждестранни. Особено за хранителните стоки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, badsector написа:

пише "произведено в Германия"

1. За Германия
2. За Западна Европа, САЩ и Канада
3. За останалия свят

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За в бъдеще мое да добавят и
4. За Русия, ама т'ва кат падне ембаргото

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, ExaFlop написа:

За в бъдеще мое да добавят и
4. За Русия, ама т'ва кат падне ембаргото

Случвало ми се е да купувам продукти, произведени за Русия - несравнимо по-качествени са от тези, които са предназначени за българския пазар.

Открай време руските вносители държат на качеството на стоките, които внасят, за разлика от българските вносители.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Мойра написа:

Случвало ми се е да купувам продукти, произведени за Русия

И там има разлики - дали е за Москва, за Сибирь или за друго място.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, ExaFlop написа:

И там има разлики - дали е за Москва, за Сибирь или за друго място.

Има, но не си позволяват да внасят долнокачествени продукти, които да продават на високи цени, както е у нас.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 7 минути, Мойра написа:

Има, но не си позволяват да внасят долнокачествени продукти, които да продават на високи цени, както е у нас.

Въобще не е така - иди в дълбоката руска провинция (там, където пътят е от направена просека от танка(трактора)) и виж какво се продава.
Руският (, че и украинският) пазар е нещо необятно и поема всичко. Преди бяхме ние, сега са китайците, които си изсиправт боклуците там.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, ExaFlop написа:

Въобще не е така - иди в дълбоката руска провинция (там, където пътят е от направена просека от танка(трактора)) и виж какво се продава.
Руският (, че и украинският) пазар е нещо необятно и поема всичко. Преди бяхме ние, сега са китайците, които си изсиправт боклуците там.

Сега може да е така, но преди много години, когато съм посещавала такива деревни, съм намирала в малките смесени магазинчета качествени японски стоки.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, badsector написа:

За какво трябваше да се прави изследване, след като самите производители съобщават, че продуктите им се делят на "Западна Европа" и "Източна Европа"?

мен ме отсвириха точно за такова изследване, въпроса беше Купувате ли вносни млечни продукти и аз отговорих Не и туй то - не сте подходящи за анкетата ни сори

мноу важну

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...