Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

моля някой да ми даде есе на тема ''Може ли да се обича от състрадание'' или ''Защо понякога любовта е на ръба на омразата''? моля ви много ми трябва поне едната sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

хей на вс! моля Ви за малко помощт- есе на темата "Никой друг не може да почуства собствената ми болка" за утре е sad.gif аз написах половината но... sad.gif не се получава Благодаря предтварително sad.gif

моля някой да ми даде есе на тема ''Може ли да се обича от състрадание'' или ''Защо понякога любовта е на ръба на омразата''? моля ви много ми трябва поне едната sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

намерих само от първата тема и то това:

Състраданието е едно от малкото неща,отличаващи ни от животните.То е чувство,което ни кара да се смилим над някого,да му помогнем или да го убием.Състраданието,спред мен,е присъщо на много малка част от хората.То може би е генетично заложено в нас,но повечето сме го заключили някъде дълбоко в себе си и постоянно го подтискаме.Понякога състраданието е усещане за слабост и безпомощност.

Когато на улицата видим просяк,ние го подминаваме сякаш той е нищожество,а не отделен индивид.Поглеждаме го с презрение и си отминаваме,забравяйки за него.Много са малко хората,които биха се спрели и биха му дали не само милостиня,ами и разменили няколко думи с него.Хората са се научили,че живота е суров,а състраданието слабост,на която не бива да се поддават.Колко са хората,които правят дарения за болни,недъгави или сираци?!Може да се каже,че се броят на пръсти.Това е много жалко.Жалко е,защото почти всички хора са се вглъбили в себе си и не искат изобщо да погледнат човека до тях.Това се дължи,от една страна,на забързаното им ежедневие,от друга-на незаинтересоваността им към съдбата на другите,към нежеланието да видят чуждите страдания и болки.Някой може би ще си каже: "Състрадание-к'во е т'ва?!Пак няк'ъв тъпизъм..."Според мен то е едно важно качество,което освен,че е много рядко срещано е и много ценно.

Понякога от състрадание и обич ти можеш да убиеш някого.Ако видиш как някой,когото обичаш,е на смъртно легло и единственият начин е да го убиеш.Ако всеки ден гледаш неговите страдания,мъките му,болестта,която от ден на ден все повече и повече го убива,очите му пълни с болка и зов за помощ...Тогава от състрадание единствено би си помислил да убиеш този човек.Дълго време сърцето ти ще те спира,съвестта ще те преследва,но накрая състраданието ще надделее...

Ето защо то е нещото,което ни кара да се чувстваме живи и потребни някому.Дали ще е бедния просяк или инвалида,който сме превели на отсрещната страна на светофара,този човек ни е безкрайно благодарен.Може би ще запомни добрата ни постъпка и след време ще си каже:"Е,може би не всички хора са безсърдечни и студени.Все пак се намират състрадателни и добри хора."И това ще ни направи щастливи.Малко струва да направиш добро и да го откриеш около себе си.Трудното е да се решиш да не бъдеш коравосърдечен и егоистичен.

И така...състраданието в нашия живот играе огромна роля,но сякаш е на изчезване...

съжалявам друго не намерих дано това малко ти помогне

Редактирано от press_presi (преглед на промените)

може ли да ми помогнете

трябва да намеря есе на "зимни вечери"

моля ви трябва ми спешно

Моляви спешно ми трябват есета на тези теми.1Какво е за мен машината? 2Компютърът е моят приятел. 3Какво скрито искам да видя? Благодаряви предварително :lol6::);)

Малко трудно някой ще ти каже, тъй като трябва да са твои мисли... Ще ти дам малка насока за теза по 2 от темите.

Примерно "Какво е за мен машината?" - Какво според теб представлява машината? Кога си се запознала за първи път с машините? Принасят ли полза на човечеството машините? С какви машини най-често работиш/ползваш? Защо предпочиташ да използваш машини, вместо да работиш на ръка? Каква роля играят машините в моя живот? и т.н., и т.н.

"Компютърът е моят приятел." - Колко време прекарваш пред компютъра? За или против компютрите? Каква роля играе компютърът в моя живот? За или против седенето пред компютъра пред играта навън? Болести, свързани с компютрите. Вредата и ползата от компютрите? и т.н., и т.н. ;)

Надявам се да съм ти помогнал достатъчно! :)

Поздрави!

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

Здравейте,

Трябва ми спешно есе на тема ,, внуците на Бай Ганьо ".

Благодаря ви предварително!

Здравейте всички! :ph34r:

Искам да ви помоля за помощ. Става дума за есе на тема "Всичко може да бъде продадено зависи от цената му" Трябва ми колкото се може по-скоро бих била много радостна ако още тази вечер го напиша ;)

А сега искам да помоля за тези теми за ЛИС:

1. Лицата на страданието в поетическия цикъл "Зимни вечери"

2.Човекът и градът в поетическия цикъл "Зимни вечери"

2.Цената на дявола в "Приказка за стълбата"

4. Човекът в "Приказка за стълбата" м/у плебея и принца

Тези теми са ми много важни. Ще правя контролно на тях. Ако може до събота най-късно да ги публикувате :S

Редактирано от norchet0 (преглед на промените)

здр трябва ми есе на тема "Нуждата оправдава ли престъплението" в/у "Песен за човека" и ИС на тема "Ролята на спора за представяне на авторската теза" пак в/у "Песен за човека" плс ;)

Благодаря предварително!!! :help:;)

Редактирано от sweety1912 (преглед на промените)

Може ли някой да ми напише набързо тука есе на тема От "Осанна" до "Разпни го" ? Мерси предварително

Някакво подобно есе да ви се е мяркало :speak:

"Водата е не само майка,но и люлка на живота"

Редактирано от d1dcho (преглед на промените)

Здравейте.Трябва ми есе на тема: НАшето време-възхищение,тревога и надежди нещо такова може и подобно.Трябва ми за утре много спешно.Благодаря предварително.

НЯма ли няква поне подобна плс sad.gif:( мн ми тярбва за утре

Здравейте! Трябва ми есе за Левси на тема -,,Левски-далечен и близък'',трябва ми спешно някой ако има такова или подобно много ще ми помогне ,мерси предварително! :)

П.С:Може да ми пишете по скайпа fun_boy_great

Редактирано от MFM (преглед на промените)

Здравейте на всички. Извинявам се ако не публикувам темата си на правилното място, но имам нужда от помощ. По български език имам за домашно да напиша есе за личност и си нямам на идея какво да пиша. Някой ще може ли да ми даде някакви насоки? Благодаря предварително!

Трябва ми спешно за днес есе на тема "Ти и човека в мен създаде".

Благодаря Ви предварително.

Търся есе на тема спасяване на българските евреи ...за утре ми трябва ако някой може да помогне ;)

здравейте трябва ми философско есе на тема страх ще съм много благодарна laugh.gifbiggrin.gif

Търся есе на тема:MИСТИЦИЗЪМ НА САВРЕМЕННИЯ ЧОВЕК някои може ли да ми помогне ???? sad.gif трябва ми за утре

Редактирано от zoika_m93 (преглед на промените)

имам да пиша есе на тема "Всеки е художник в своя живот" PLZ някой да ми помогне :super:

имам да пиша есе на тема "Всеки е художник в своя живот" PLZ някой да ми помогне :no-no:

Боже, какви хубави теми ви дават, а на вас не ви се пише :scared:

Аз по какви теми съм писала...

Първо може да поразсъждаваш по въпроса с художниците. Направи асоциация на картините и живота ни, т.е. щом сме художници, значи това, което ще нарисуваме (картината), е нашият живот. Вече от нас зависи дали ще рисуваме със замах, набързо, дали ще се стараем и т.н. Но и въпреки старанието, не винаги резултатът е добър...Може да търсим светлите нюанси, а да се получи тъмна картина (живот), както и обратното. Просто ти трябва час време и малко спокойствие и си готов :angry:

здравейте на всички много ми трябва някфо есе за утре на тема "доверие " тя темата е да се доверявам или да се съмнявам ама и доверие ще ми свърши работа че не искам отново двойа по етика и право благодаря на всички предварително ;):wors::wors::wors::wors:

здравейте на всички много ми трябва някфо есе за утре на тема "доверие " тя темата е да се доверявам или да се съмнявам ама и доверие ще ми свърши работа че не искам отново двойа по етика и право благодаря на всички предварително :):):):);)

Това може да ти помогне ;)

Доверието, Приятелството и Любовта

Хора моля помогнете.Трябвами спешно есе по една от трите теми(за предпочитане да не е парвата):

1.Прошката е най-красивия подарък;

2.Вечерният час-необходимото зло;

3.Предизвикателствата на 21 век.

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ. sad.gif

Най-касно до 26.02.2009(този четвъртък)вечерта.

Благодаря предварително. :)

Редактирано от sashkox (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.