Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Загиват ли човека и колектива,ако забравят своето минало ?! Много ще съм ви БЛАГОДАРНА !!! :huh:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Към sunn_girl и по принцип към останалите: научете се да пускате молбите си в съответните теми. :huh:

Значи аз разбирам тази тема така: тезата ти трябва да се върти около идеята, че любопитството е основния двигател на живота и че всъщност то е искрата, която не угасва през целия ни живот до самия ни край.

Застъпи идеята за децата - тяхното безгранично любопитство, когато ден след ден откриват света. Направи сравнение с възрастните или най-добре разгърни едно стегнато описание крачка по крачка в развитието на човека как се променя силата на любопитството му, но как то само приема различна форма и сила. Любопитството по отношение на природата и природните явления, по отношение на заобикалящите го обстоятелства и най-важното - любопитството му към другия, към сложната и объркана човешка природа, която провокира любопитството му и вечния му стремеж към опознаване именно чрез тези си черти.

Въобще много неща могат да се напишат....

Виж и това.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=373967

съжалявам просто незнаех къде да си напиша това което търся а попринцип къде трябва да пиша ще ми кажеш ли :P

някой ще може ли да ми намери тази тема "старай се да си вещ ,избягвай да си вещ" по философия ми трябва за есе , моляви се помогнете много ще съм благодарен

Трябват ми 2 есета:

1.Моят образ на България.

2.Философско есе на тема

Тоз, които сметка не си дава за миналите 300 века, тои в тъмнината си остава, живее ден за ден човека. (Гьоте)

моля ви помогнете ми, имам да пиша политическо есе на тема :Не всеки партиен лидер става добър държавник-защо? или КОлективност или индивидуалност е българинът като политически човек?

Редактирано от иви (преглед на промените)

Здравейте ;) Много спешно ми трябва есе на тема "Умът има своите граници,глупостта няма предели" !!!

Ще съм ви адски благодарна,ако ми помогнете sad.gif

Здравейте! Спешно ми трябва есе за художественото въздействие на "Скрити вопли" или на "Помниш ли, помниш ли"

(и двете са на Димчо Дебелянов)

Ше съм ви много благодарен ако ми помогнете biggrin.gif

Редактирано от wildman (преглед на промените)

Здравейте! Спешно ми трябва есе за художественото въздействие на "Скрити вопли" или на "Помниш ли, помниш ли"

(и двете са на Димчо Дебелянов)

Ше съм ви много благодарен ако ми помогнете biggrin.gif

Спешно прегледай тази тема

Трябват ми теэа и два аргумента по темите.

1."В този живот все някой трябва да вади кестените заради други"(Размисли по обраэа на Чичо Мaртин)

2."Злото не ме изненадва и не ме хвърля в безпътица"(Размисли по образа на Доко пъдаря)

3."Животът, това е едно безкрайно човешко любопитство"

4."Понякога ми се струва,че влача цяло ремарке с вина".

Благодаря предварително sad.gif .

Редактирано от messi19 (преглед на промените)

КОлективност или индивидуалност е българинът като политически човек?

Само да попитам, че нещо не разбирам темата - трябва да се върти относно това дали българинът се самоопределя политически индивидуално или участва в някаква колективна "представа" за политиката? Защото в силата на един контекст и двете твърдения могат да бъдат верни. ;)

По какъв предмет/дисциплина е, по какви учебници учите, казаха ли ви за някакви книги, които да ползвате... есето е сериозно, в Интернет НЯМА да намериш нищо готово, защото е една доста индидуална тема, от която доста заключения за написалия я могат да бъдат извадени.

Все пак ако дадеш някакви насоки относно въпросите, които ти зададох, може и някакви материали в Интернет да намерим, все пак е важно

Аз лично бих препоръчала посещение в библиотека, където да се насочиш към рафтове с табелки "История", "Публицистика", "Политология", 'Социология" .

Само да попитам, че нещо не разбирам темата - трябва да се върти относно това дали българинът се самоопределя политически индивидуално или участва в някаква колективна "представа" за политиката? Защото в силата на един контекст и двете твърдения могат да бъдат верни. ;)

По какъв предмет/дисциплина е, по какви учебници учите, казаха ли ви за някакви книги, които да ползвате... есето е сериозно, в Интернет НЯМА да намериш нищо готово, защото е една доста индидуална тема, от която доста заключения за написалия я могат да бъдат извадени.

Все пак ако дадеш някакви насоки относно въпросите, които ти зададох, може и някакви материали в Интернет да намерим, все пак е важно

Аз лично бих препоръчала посещение в библиотека, където да се насочиш към рафтове с табелки "История", "Публицистика", "Политология", 'Социология" .

temata e po politologiq i zaglavieto malko sym go obyrkala Kolektivist ili individualist e bylgarinyt kato politi4eski 4ovek, a ina4e kato literatura mislq 4e moje da se polzva Bylgarinyt kato politi4eski 4ovek po Marko Semov

Хъх.. здравейте.. За ваканцията имаме да пишем есе.Понеже аз никога не съм писала такова чудо ( хах ) айде да ми помогнете малко.. Темата е "Писмо в бутилка".. на мен първото нещо, което ми идва на ум е зов или някакво послание.. пфуу.. нямам идея как да почна.. изобщо съм пълна скръб.Моля ви за някакви идеи.. или каквото и да е.. ще ми е от полза.Мерси предварително.. : )))

Редактирано от Eternal_ (преглед на промените)

Моля, ако някой може да ми помогне с есе на тема : " Интериорът е средновековната жилищна сграда" sad.gif Моля помогнете!!!! :);)

Спешно ми трябва есе на тема "Има ли безизходни ситуации ?"Моля, ако някой може да ми помогне

Някакъв линк към есе на тема: " И ний сме дали нещо на света". Мерси много .

temata e po politologiq i zaglavieto malko sym go obyrkala Kolektivist ili individualist e bylgarinyt kato politi4eski 4ovek, a ina4e kato literatura mislq 4e moje da se polzva Bylgarinyt kato politi4eski 4ovek po Marko Semov

Добре… Не съм чела тази студия на проф. Семов, лека му пръст и затова се чудя дали темата е за начин, по който българинът прави своя политически избор или за начинът, по който българинът иска да бъде управляван (партии или независими кандидати).... но да кажем, че е първото.

Когато се почва такъв анализ (който не е никак лек, въпреки че така изглежда ), е нужно първо да определиш историческата база на твоят проект, защото именно историята е тази, която формира народопсихологията. Тук Хаджийски, ако си чела, може да ти помогне. Сложи акцент върху няколко по-мащабни събития в историята ни - можеш да се концентрираш върху старата и новата ни история или само върху новата.

Ти ще си прецениш, но нека това е емпиричната част - историческата, която ще ти служи да докажеш твърденията си. Т.е. не толкова да ги докажеш, а да ги подкрепиш.

После стестняваш само до събитията, които са повлияли върху изграждане на колективни или индивидуални нагласи - различни преврати, режими на управление и свалянето им...

Например пишейки за комунизма, там имаме ясно издигане на колектива в култ. При демокрацията тези връзки се разпадат и личността, отделния индивид е на ход. Тия неща неминуемо се отразяват и на политическите му нагласи.

Лично моето мнение е, че колективистичните нагласи, насаждани и утвърждаване с години, все още съществуват; и сега сме свидетели на "масови психози"; но към днешна дата българинът все повече успява сам да прецени и да направи своя избор в сложната политическа сцена.

Виж тези:

http://www.philosopher.hit.bg/psi_10.htm

http://info.ivconsult.eu/politicheska-kultura.html

Изтегли си и тази статия

Хвърли око на този блог

Но пак ти препоръчвам да посетиш библиотека - щом си студентка, значи имате университетска библиотека, там има списания като "Философски алтернативи", "Социологически проблеми", издания по политология ... Просто горещо ти препоръчвам да я посетиш, за това тези библиотеки към уни-тата са създадени, а дори няма да е лошо да питаш и преподавателя ви - никога няма да ти откаже да ти препоръча литература. :speak:

Определено ще е нужен малко интердисциплинарен подход, защото подобен нализ включва компетенция от различни области - политология, социология, история, икономика....

Този рекуест направо си е за цяла дискусионна тема.

Здравеите.Спешно ми трябва есе на тема "Най-желания празник за мен". :help: Моля които може да помогне ще съм много благодарен.

Много спешно ми трябват готови съчинения разсъждения на следните теми 1 Суровите повели на родовия свят в разказа "Деевишово семе" и 2 Вечният кръговрат на човешката душс в разказът "Дервишово семе"

Хъх.. здравейте.. За ваканцията имаме да пишем есе.Понеже аз никога не съм писала такова чудо ( хах ) айде да ми помогнете малко.. Темата е "Писмо в бутилка".. на мен първото нещо, което ми идва на ум е зов или някакво послание.. пфуу.. нямам идея как да почна.. изобщо съм пълна скръб.Моля ви за някакви идеи.. или каквото и да е.. ще ми е от полза.Мерси предварително.. : )))

Спешно ми трябва есе на тема "Писмо в бутилка"

Уфф.. и ти ли..

-----------------

Едит : няма значение вече, написах го

(то не че някой щеше да помогне, ама аз да си кажа.. :) )

Редактирано от Eternal_ (преглед на промените)

Ето и заглавията:

"Светът в черно и бяло-за и против"

"Социалните контрасти днес-необходима ли е промяна"

"Прекрасно:но-що е отечество"

"Кой излъга нашата вяра"

"В боя най-често побеждава не по-силният,а по-жестокият"

Ще съм ви много благодарна,ако можете да помогнете,трябват ми за понеделник sad.gif

Във вторник(8.1.2008г.) имам класно по литература на една от следните теми:

-----Интерпретативно съчинение----

1. Човекът - жертва на предопределението на съдбата.

2. Темата за вината и възмездието в гръцката митология.

-----Есе-----

3. Моята 'обетована земя'.

Може да не са целите теми, само някакви насоки, нещо за увод, теза, закл.

Ще съм много благодарен на всеки за всичко.

Търся спешно есе на тема "Кутията на пандора" моля помогнете трябва ми за 9.01.2008г може да ми пишите на [email protected] blagodarq predwaritelno :)cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.