Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Буут диск за Уиндоус Екс-пи

Featured Replies

Здравейте! Значи вчера си преинсталирах Уиндоус'а и незнам какво сам го осрал но след първият рестарт ми искаше буут диска.

Вкарах инсталационният диск на Уиндоус'а (барем стане) и така влязох и след това ми се варзаха рацете защото останах без Интернет. Преинсталирах пак но пак всеки път ми иска диска.

Ако някой знае как да си го оправя или да го излъжа да не ми го иска да пише.

П.С Все пак това да ти зависи Пс'то от някакъв диск който ако го изгубиш си е голяма гадост. sad.gif

Мерси за вниманието

Редактирано от gaf92 (преглед на промените)

след кой пръв рестарт?

след първия рестарт диска се оставя и след него продължава инсталация и диска е нужен

• Автор
след кой пръв рестарт?

след първия рестарт диска се оставя и след него продължава инсталация и диска е нужен

Значи след като го прийнсталирах първият път започнах да си записвам драйвърите записах един даде ми че трябва да се рестартира системата рестартирах и ми даде черен екран

- Insert the boot cd and press enter

Слагам боот сд то което е боотващ диска за инсталацията на Уиндосл

След това изгубих нета

Пак рестартирах, поиска ми боот диск вкарах го и реших да го боотна и да преинсталирал Уидолса.

Следкато го направих пак ми го иска всеки път като влизам много е досадно и незнам как да го махна.

аа? и кой драйвър си записа? за телефона?

първо се слага драйвъра за чипсета (приемайки че драйвърите за хард диска са вече готови) и чак тогава останалите по веригата

и какво друго пише освен че ти иска диска? или пише само това?

• Автор
аа? и кой драйвър си записа? за телефона?

първо се слага драйвъра за чипсета (приемайки че драйвърите за хард диска са вече готови) и чак тогава останалите по веригата

и какво друго пише освен че ти иска диска? или пише само това?

Точно така и направих но не рестартирах веднага. Рестартът стана когато си записвах една програмка. Преди да запиша програмата за свукът си имах нет и сичку след това се рестартира компа и ми изписа (извинявай че те подведох одеве )

Пише следното:

Reboot and Select proper Boot device

or Insert Boot Media in selected Boot device ad press any a key

Вкарвам диска с Уиндоуса който без да искам го направих в боот на компа и ми го иска всеки пат кат влизам. След това ми изписва:

Press any key to reboot from CD и ако не правя нищо след CD почват някви точки да се редят. CD. CD.. CD...

И така си влизам всеки път.

Мисълта ми е че не се маха даже и след като го преинсталирах веднаж. Нямам достатъчните поснания за да го направя сам затова тарся акъл.

П.С Нямам драйвери за телефона а използвам карта и устройсво в което я пъхам по бързо става ;)

правилни действия:

след първото съобщение ("..eboot and Select proper B..") е трябвало да рестартираш да влезеш в биос и да провериш настройките за буутващите устройства, да оправиш нередностите (ако е имало такива) и да рестартираш нормално

сега вкарай буут-диска в CD-устройството, рестартирай и когато изпише "Pres any key to boot from cd" натискаш клавиш, започваш процеса на инсталация отначало докрай (с форматиране на дяла с уиндоус), и след това инсталираш първо и само драйвърите за различните устройства, започвайки от драйвърите за чипсета, преминавайки през LAN, видео, аудио, принтер, 3в1, телефон и всички подобни устроства който имат връзка към компютъра

• Автор
правилни действия:

след първото съобщение ("..eboot and Select proper B..") е трябвало да рестартираш да влезеш в биос и да провериш настройките за буутващите устройства, да оправиш нередностите (ако е имало такива) и да рестартираш нормално

сега вкарай буут-диска в CD-устройството, рестартирай и когато изпише "Pres any key to boot from cd" натискаш клавиш, започваш процеса на инсталация отначало докрай (с форматиране на дяла с уиндоус), и след това инсталираш първо и само драйвърите за различните устройства, започвайки от драйвърите за чипсета, преминавайки през LAN, видео, аудио, принтер, 3в1, телефон и всички подобни устроства който имат връзка към компютъра

Ми аз това направих и във второто записване на Уиндоус обаче не сам влизал в биос, как да го направя. Натискам F2 и след това какво? Какви нередности може да има. А сега си спомням нещо влизах вътре и като се опитвах да изляза май нещо натиснах. Ако искаш да направя снимки на сички неща вътре и ти да ми кажеш какво не е наред.

Досега съм преинсталирар РС много пъти. реда е следния:

1. Рестартирам РС.

2. Натискам DEL (F 2 или друг клавиш за влизане в BIOS).

3. След като вляза в BIOS, отивам в падащо меню "BOOT".

4. От всички възможни пътища за зареждане на системата оставям маркирано само "CD boot".

5. Натискам F 10 и излизам от BIOS.

6. Изключвам РС.

7. Включвам РС и поставям в CD-то boot CD(инсталационния диск).

8. Инсталирам ХР и всички останали програми.

Смятам, че съсм бил полезен. :)

• Автор

Само да те попитам дали като го направя това нещо ще се оправят нещата и няма като си включвам Пс'то всеки път да ми иска същият диск. sad.gif Мен това ми е проблемът че ми зарежда простотий незнам дали даже проверява харда и ми иска за инсталацията. Май съм го направил буут диск на Пс'то.

Press any key to reboot from CD... не изписва ако няма инсталационен диск в устройството, изписва нещо от рода на проверка за наличие на ботващ диск, и то ако има поставен някакъв диск, изчакваш и се зарежда вина, ако има проб;ем по скоро е в CD/DVD устройството ти, запомня извадени дискове....

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Автор

Значи нямам проблеми с CD/DVD а просто като си стартирам компютърът всеки път ми иска диск изписва на черен екран и ако не го вкарам си седи така апък ако натисна клавиш ми изписва пак същото до безкрайност. Направил сам си Буутващият диск с инсталацията на уиндоус буутващ за компютърът и непременно трябва да го поставя иначе не ме допуска да вляза. И така незнам какво да правя. Ще пробвам тая вечер както ми казаха по горе да влезна в биос и да вида какво ще го върша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.