Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорски курс - кат.C?

Featured Replies

Здравейте,

може ли някой,който е изкарал курсовете за кат.С,да разясни малко,че смятам да започвам и аз курсовете.Психо тест,практика,изпити и др.

Искам да попитам и това дали е вярно,че след като си взел книжка за кат.С това ти дава правоспособност и за кат.Tкт(колесен трактор).Благодаря предварително за важната информация! cool.gif

Поздрави,

Стоян.

Гледам никой не ти отговаря и за това аз ще ти снеса малко стара информация, която не се знае дали е актуална още.

Преди даваха "Ткт", когато изкараш "С". Сега дали е така, не знам. Има едно условие, че с "Ткт", можеш само да транспортираш трактори, но не и да извършваш разните му специфични земеделски нещица(торене, сеитба, пръскане и др.)

Доколкото дочух, от психо-изпита някои неща са отпаднали и не знам дали няма и някакви промени, но преди имаше листовки с логически задачки закачки и след това практически изпит на няколко машинарии.

Кормуването и изпитите, за тях не знам нищо как се провеждат сега. Преди изпита беше пред КАТ. Сега ДАЙ май се занимавали с тези неща. Имаше първо изпит на полигон и след това градско.

Та това е, което мога да ти кажа, но пак казвам, така беше бая отдавна.

• 4 седмици по-късно...
Здравейте,

може ли някой,който е изкарал курсовете за кат.С,да разясни малко,че смятам да започвам и аз курсовете.Психо тест,практика,изпити и др.

Искам да попитам и това дали е вярно,че след като си взел книжка за кат.С това ти дава правоспособност и за кат.Tкт(колесен трактор).Благодаря предварително за важната информация! cool.gif

Поздрави,

Стоян.

Понеже виждам че се интересуваш и все още не си наясно ще ти дам линк към саита на една от автошколите в София, където обучението е на високо ниво. Там отвори "Файлов център" след това "Учебна документация" и там търси "Учебна документация за категория С" Във файловия архив който можеш да си изтеглиш ще намериш отговорите на всичките си въпроси.

Пожелавам ти успех в начинанието ЖЕЛЕЗНИЯТ.

ОТВОРИ ТОЗИ АДРЕС: http://saferdriving.eu/

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.

Ще Ви разкажа как се преминава през целия процес за придобиване на категория " С ".

Първо психо теста -- струва 18лв такса ако си водач с " В " + 6 лв за картончето накрая. Ако нямате никаква категория, таксата е 30 лв. Записването и провеждането на изпита става в ДАИ. Губи се цял ден!!!

След като се вземи това ценно картонче, вече можеш да се запишеш на курс за камион. Курса струва 600 лв. Теория към 15 часа и кутмуване 24 часа. Листовки има! Те са 48 на брой с по 15 въпроса и не са като за " В ".

Такса за вътрешен изпит е 20 лв.

Такса за изпит по теория е 20лв . + 4 лв за кабинета където се провежда. С 3 грешки минаваш , а с 4 те късат.

Такса за подаване на документите за практичен изпит е 15лв.

Такса за изпит по курмуване е 50лв , + 3 лв за кабинет / ако се налага / Кара се около 40-50 минути само градско в областен град.

Такса за нова книжка в КАТ е 35 лв.

След 20 дни си с книжка за водач на С1 , С и Трк /колесен/.

За всички такси не ми издадоха и една касова бележка или фактура, освен тази в ДАИ за психото.

Разхода за бензин, където съм ходил за изпити не го слагам.

Накрая всичко ми струва 920лв.

П.С.

Времето през което минах по този път беше от 10 септември до 15 декември.

Успех :rolleyes:

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Искам да попитам още нещо.Чудехме се с един приятел каква категория трябва за управление на комбайна?

Искам да попитам още нещо.Чудехме се с един приятел каква категория трябва за управление на комбайна?

за руска или немска

едно време за руска беше "К"

• Автор

А за немска каква категория ти трябва?И каква е тази категория "К"?Никъде не мога да намеря повече информация за нея.Може ли да поясниш?

А за немска каква категория ти трябва?И каква е тази категория "К"?Никъде не мога да намеря повече информация за нея.Може ли да поясниш?

Честно не очаквах да се вържеш , мислех просто да се пошегувам

съжалявам

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.