Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0 MP4

Featured Replies

То това ясно , но защо в обучаващ режим без създадено правило , когато Касперски тръгне да се обновява директно си се свързва с интернет без въпроси ?! Поне да му бяха създали правило да е разрешен само изходящ трафик , както е при Комодо. Аз го разбирам като законна вратичка , да могат да влизат във всеки компютър на който е инсталиран Касперски.

Това е несериозно

За какво му е на производителя на антивирусна да получава достъп до теб и да се ровичка в компютъра ти с цел кражба, след като продукта му е инсталиран и той може да праща/връща всичко?

Не ли по-лесно за маскиране по време на ъпдейт или достъп за информация за някой непознат файл до облака, което е нещо нормално/легално, да се прикрива източването на лични данни, отколкото да се скрива/маскира една изградена връзка/достъп.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

• Отговори 276
  • Прегледи 34k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е несериозно

За какво му е на производителя на антивирусна да получава достъп до теб и да се ровичка в компютъра ти с цел кражба, след като продукта му е инсталиран и той може да праща/връща всичко?

Не ли по-лесно за маскиране по време на ъпдейт или достъп за информация за някой непознат файл до облака, което е нещо нормално/легално, да се прикрива източването на лични данни, отколкото да се скрива/маскира една изградена връзка/достъп.

Как така без входящ трафик ще връща всичко ?

Как така без входящ трафик ще връща всичко ?

На едно приложение трябвали му входащ трафик за да се свърже с някой сървър в интернет?

На едно приложение трябвали му входащ трафик за да се свърже с някой сървър в интернет?

Искаш да кажеш че всяка програма с достъп до интернет може да източва данни !

Искаш да кажеш че всяка програма с достъп до интернет може да източва данни !

Да, то и браузърите по време на инсталиране те питат дали си съгласе да предоставяш данни, заради подобряване на продукта и.

Само да допълня Не твърдя че така се събира чуствителни данни за потребителите, но по този начин е по-лесно отколкото както ти смяташ за Kaspersky, с отварянето на задна вратичка в продукта и.

Здравей Мохикан

Поне да му бяха създали правило да е разрешен само изходящ трафик , както е при Комодо. Аз го разбирам като законна вратичка , да могат да влизат във всеки компютър на който е инсталиран Касперски.

Не че има значение, но не си обмислил нещо съществено.

Как ще достъпи някой компютър с инсталиран Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations, когато се намира зад NAT (Рутер)

Някой модератор да изтрие последните ми мнения, понеже не са свързани с темата.

Здравей Мохикан

Не че има значение, но не си обмислил нещо съществено.

Как ще достъпи някой компютър с инсталиран Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations, когато се намира зад NAT (Рутер)

По тази логика всеки компютър който се намира зад NAT (Рутер) е защитен от вътрешни атаки.

По тази логика всеки компютър който се намира зад NAT (Рутер) е защитен от вътрешни атаки.

Може и така да се нарече, но не от вътрешни а от външни.

Рутера с удоволствие ще пропусне всякакъв изходящ трафик, но пък ще блокира входящия.

В случая ако приложение отвори порт и чака към него да се свърже отдалечен компютър, както ти си мислиш за Kaspersky, то рутера ще блокира входящия трафик от отдалечената машина.

Ето ти една снимка да ти стане по-ясно.

Публикувано изображение

Компютрите в LAN мрежата без проблеми могат да се достъпват през отворените портове, но за да се получи с компютър от интернет, трябва да се настрой рутера да пренасочва порта към желания компютър.

Другия вариант е ако приложението от частната мрежа (LAN) се свърже с интернет, но това вече е изходящ трафик TeamViewer.

Може и така да се нарече, но не от вътрешни а от външни.

Рутера с удоволствие ще пропусне всякакъв изходящ трафик, но пък ще блокира входящия.

В случая ако приложение отвори порт и чака към него да се свърже отдалечен компютър, както ти си мислиш за Kaspersky, то рутера ще блокира входящия трафик от отдалечената машина

Компютрите в LAN мрежата без проблеми могат да се достъпват през отворените портове, но за да се получи с компютър от интернет, трябва да се настрой рутера да пренасочва порта към желания компютър.

Другия вариант е ако приложението от частната мрежа (LAN) се свърже с интернет, но това вече е изходящ трафик TeamViewer.

И все пак излиза , че ако не си зад рутер по-сигурно е да се блокира входящия трафик на Касперски.

• Автор

И все пак излиза , че ако не си зад рутер по-сигурно е да се блокира входящия трафик на Касперски.

Обясни кой точно трафик - протокол и прочие. Не на клипЧе

Как ще постъпва информация за намерените и определени от облачният сервиз като заплахи файлове? Кое ограничаваш клиентската част или сервизната?

После губи ти се съществен момент нарича се Workstations. Работа в група.

пп. Сложих твоите правила,няма никакъв ефект. Добавих и блокиране на всякаква активност по TCP/UDP

Касперски отново самоволно се обновява. :D

Снимка от правилата ти в ТВОЯ клип

Публикувано изображение

Допълнил съм като съм премахнал разрешаващите правила и добавил блокиране на всякаква TCP/UDP активност

Публикувано изображение

Защо Касперски се обновява?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Обясни кой точно трафик - протокол и прочие. Не на клипЧе

Как ще постъпва информация за намерените и определени от облачният сервиз като заплахи файлове? Кое ограничаваш клиентската част или сервизната?

Комодо като няма входящ трафик не се ли обновява ?

После губи ти се съществен момент нарича се Workstations. Работа в група.

И какво като работи в група , това не му пречи.

пп. Сложих твоите правила,няма никакъв ефект. Добавих и блокиране на всякаква активност по TCP/UDP

Касперски отново самоволно се обновява. :D

Допълнил съм като съм премахнал разрешаващите правила и добавил блокиране на всякаква TCP/UDP активност

Защо Касперски се обновява?

Потвърждаваш това което предполагах , могат да влизат през задния двор по всяко време.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

Осъзнаваш ли колко абсурно ти е мнението? Опитваш се да блокираш връзката на Касперски като създаваш правило за avp.exe :D

Мислех да не се меся ама напълнихте темата със спам :mad: все едно за пръв път чуваш за рутери и прочие ... Определено ми е странно,че не правиш разлика между защитна програма и някакво друго приложение,дори браузър! Защо не направиш опит да ограничиш/спреш ъпдейта? Може да го спреш и ръчно ама нали трябва да се пишат ръководства...и между впрочем първо се избира протокола и след това действието.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Комодо като няма входящ трафик не се ли обновява ?

Хмм, ще взема да му резна изходящия трафик на Комодо, щот се свързва със сърварите си. 100% изнася лична информация.

Това Мохикан как ти звучи?

Хвърляш доста гръмки твърдения в интернет пространството, които граничат с несериозност и абсурд

Хмм, ще взема да му резна изходящия трафик на Комодо, щот се свързва със сърварите си. 100% изнася лична информация.

Това Мохикан как ти звучи?

Хвърляш доста гръмки твърдения в интернет пространството, които граничат с несериозност и абсурд

На никой нямам доверие , но на Комодо поне мога да му контролирам трафик за разлика от Касперски. Защо наглите Касперци са решили че никой не може или не е необходимо някой си там да контролира трафика на програмата им ? ! Ако за теб това е нормално за мене не е , има нещо гнило. От къде си сигурен че не събират информация която може да използват години по-късно , законите се променят.

От къде си сигурен че не събират информация

Това вече е друго нещо, но да твърдиш че от Kaspersky са оставили задна вратичка за да се ровят в компютрите на клиентите си е смешно.

Ето тук съм ти писал защо

но на Комодо поне мога да му контролирам трафик

И как, като му предоставяш с удоволствие достъп до неговите сървъри ли?

Май стана ясно защо процеса на Kaspersky avp.exe не се контролира и защо и самата стена на Kaspersky не го прави.

Още в началото писах, че когато приложение се опита да се свърже с интернет, то минава през Kaspersky, така модулите обработват трафика.

Това става като avp.exe отваря порт TCP 1110 за да може да комуникира с другите приложения вътре в компютъра.

Но какво ще стане ако друго приложение, защитна стена, блокира входящия трафик на Kaspersky? Ми приложенията няма да могат да се свържат с avp.exe и съответно с интернет.

На клипа ще видите в правилата на приложенията на Outpost, не присъства avp.exe. Там е Mozilla Firefox и когато я стартирам се свързвам с интернет.

После стартирам Kaspersky, процеса му иска входащ трафик, но го блокирам.

Стартирам Mozilla Firefox а avp.exe иска изходящ трафик. Разрешавам, но мозила не може да се свърже с интернет.

Отварям правилата за приложенията в Outpost и разрешавам и входящия трафик за avp.exe, стартирам Mozilla Firefox, свързва се с интернет и хоп от Kaspersky ми влязоха в компютъра.

http://www.youtube.com/watch?v=SIGnpEvkxPs&feature=youtu.be

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Нужно ли е да се притеснявам от това:

Публикувано изображение

Не съм забелязал някой да се оплакал от подобно съобщение, и нужно ли е да се притеснявам? Взех, че разреших процеса, ама нещо ме гложди...

Последно си бях сложил на компа KAV WKS преди година няйъде. Ползвал съм и тогава юторент, но не помня тези съобщения... Но пък тогава не съм дърпал от kat.ph, а подозирам, че нещо тоя сайт... имах чести атаки наскоро и не знам дали не са били те източник...

Съобщението се появи при старт на програмата и първия път, като я стартирах нямаше съобщение...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Явно поведението на Utorrent наподобява Trojan-PSW:W32/LdPinch

И малко иформация за Private data and passwords access

The latter verdict alerts the user to a malicious program's attempt to collect such personal data as ICQ passwords etc. Such malicious programs are categorised by Kaspersky Lab as Trojan-PSWs. A notorious example of this class of program is the LdPinch Trojan; new versions of this Trojan keep appearing on the Internet.

Публикувано изображение

Ами, нищо не казва Вирус Тотал. Аз по-скоро се чудих, дали някой от сийдърите не се опитва да прави шмекерии, понеже са от кол и въже... Както и да е, при втория ъпдейт, компа ми се смаза, мишката почна да движи в забаве каданс, системните звуци почнаха да звучат, като виене и се разделихме с него. Жалко... Иначе, разпознаедно файлче, като кейлогър, за което имах съмнения, че е такова, но във ВТ го разпознават малко на брой програми. След като го добавя към системата си, клавиатурата почва да се държи странно: някои клавиши, като ги натисна, не отговарят, или пък се включва капс-лок, когато не съм го натискал... Нод и Др. Уеб (другите продукти на които вярвам освен Касапа) нищо не казваха за него досега, та си мислех, че може би е от сто-годишната ми клавиатура, хм... А сега де?! EDIT: Инсталнах си траялче на продукта на Касперски с който почти никога съм имал дерт - KSOS. Не се обади за юторент, че искал да краде инфо. Освен да съм завишил някаква настройка на KAV WKS, но аз пък ги нулирах, май, след като изписа това за торента...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Инсталнах си траялче на продукта на Касперски с който почти никога съм имал дерт - KSOS. Не се обади за юторент, че искал да краде инфо. Освен да съм завишил някаква настройка на KAV WKS, но аз пък ги нулирах, май, след като изписа това за торента...

Не знам как е при KSOS, не съм я пробвал, но при KIS ако приложението ема цифров подпис, както е при Utorrent или е в базата на Kaspersky за безопасни приложения, то не се следи от проактивната защита.

Публикувано изображение

Аз по-скоро се чудих, дали някой от сийдърите не се опитва да прави шмекерии, понеже са от кол и въже..

Това няма как да стане.

Предполагам че Utorrent трябва да има слабо място и да се ползва някакъв експлойт за да се стигне до там.

• Автор

Инсталнах си траялче на продукта на Касперски с който почти никога съм имал дерт - KSOS. Не се обади за юторент, че искал да краде инфо. Освен да съм завишил някаква настройка на KAV WKS, но аз пък ги нулирах, май, след като изписа това за торента...

http://support.kaspersky.ru/ksos2/ecourse/components1#5

Не знам как е при KSOS, не съм я пробвал, но при KIS ако приложението ема цифров подпис, както е при Utorrent или е в базата на Kaspersky за безопасни приложения, то не се следи от проактивната защита.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Същото като при КИС 2010

• 2 месеца по-късно...

Kaspersky 6.0 верно ли не може да се подкара на windows 7 home premium ?

Kaspersky 4.0, Kaspersky 5.0, Kaspersky 6.0, Kaspersky 7.0, Kaspersky 8.0 не са съвместими с windows 7

само Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Workstations MP4 е съвместим с windows 7

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.