Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на хостинг и домейн - препоръки

Featured Replies

Складир(в)ане само на файлове или сайт? Също така какъв ще е сайтът, каква посещаемост и аудитория предвиждаш и целиш?

• Отговори 140
  • Прегледи 70,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

не тези деца бе, тинейджъри ще се опитват да ти влязат в сайта и ровичкат вътре да търсят баба си ако си платиш за най-евтиния хостинг там те пазят хора които знаят всяка нова уязвимост която се поя

• ми сложи го сайта там от където ще са посетителите ако искаш да е бърз

• Аз съм много доволен от ICN.bg, вярно не хостинга не е много евтин, но първо че е много бърз второ защитата на сърварите им е уникална (тествах я) Host961.net е Американска много евтина хостинг компан

Здравейте,

Търся евтин български хост за складирВане на html, js, css и от този род файлове. Изчетох темата, но не ми помогна да преценя на кой хост мога да разчитам.

Благодаря предварително!

Ако е нещо до 1000мб и не става въпрос просто за "складиране" - виж в подписа ми.

Складир(в)ане само на файлове или сайт? Също така какъв ще е сайтът, каква посещаемост и аудитория предвиждаш и целиш?

Файлове, които ще зареждам в сайта си. В това число html, които ще вграждам в iframe.

Вandwidth usage мога да го вместя в 1 GB. Благодаря за предложението arzhar.

Все пак ми се иска да науча цени за 5-10 GB трафик.

Редактирано от enkata (преглед на промените)

Здравейте,

Търся евтин български хост за складирване на html, js, css и от този род файлове. Изчетох темата, но не ми помогна да преценя на кой хост мога да разчитам.

Благодаря предварително!

Не са ти някакви големи нуждите, за тях има хостинг за около 50лв. на година в България (предполагам, това не ти изглежда, че е скъпо). Както и други хора по-нагоре, мога да ти похваля ICN - като ще става въпрос за разчитане, поне да е на сериозна компания, а тези съвсем наскоро навършиха 8 години и се развиват много добре. Аз съм с тях от около две и съм доволен - в редките случаи като се е налагало са отговаряли и реагирали бързо.

Не са ти някакви големи нуждите, за тях има хостинг за около 50лв. на година в България (предполагам, това не ти изглежда, че е скъпо). Както и други хора по-нагоре, мога да ти похваля ICN - като ще става въпрос за разчитане, поне да е на сериозна компания, а тези съвсем наскоро навършиха 8 години и се развиват много добре. Аз съм с тях от около две и съм доволен - в редките случаи като се е налагало са отговаряли и реагирали бързо.

Поради една или друга причина нито една българска фирма няма качествен failover в случай на авария. За ме това е страшно несериозно и непрофесионално. ICN не са по-различни.

Извинявай, не знам какво е "качествен failover", може би защото не ми се е налагало да знам... И все пак, вероятно ти го имаш, а сигурно имаш и по-добър датацентър, вероятно и 24-часова подръжка с 20мин. максимално време за реакция на тикет системата и моментално на телефона? Не знам какви кусури търсиш, човече, 3,60лв. на месец, разбираш ли, по-малко от кутия цигари, а обслужването е на ниво.

• 1 месец по-късно...

Извинявай, не знам какво е "качествен failover", може би защото не ми се е налагало да знам... И все пак, вероятно ти го имаш, а сигурно имаш и по-добър датацентър, вероятно и 24-часова подръжка с 20мин. максимално време за реакция на тикет системата и моментално на телефона? Не знам какви кусури търсиш, човече, 3,60лв. на месец, разбираш ли, по-малко от кутия цигари, а обслужването е на ниво.

Има добър дата център, има и добър съпорт ;) Но да не говорим че неговият хостинг е безплатен и никой не го задължава да е онлайн 24 часа за съпорт  :) ..Въпреки това неговите услуги са много добри за безплатен доставчик на тази услуга :)

За Файлоувър виж гугъл, макарче името и предните псотове подсказаха че става въпрос за съхранение на вайлове в един хсот и използването им от друг сайт (вероятно на друг хсотинг) чрез iframe  или директен достъп и т.н. :)

Редактирано от pipetko (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Бихте ли ме насочили към безплатен хостинг за качване на флаш /SWF/ от където мога да вземам код за вграждане в сайт. Знам за "Прикачи" - има ограничение за обема, което не ме устройва.

• 1 месец по-късно...

Искаш да кажеш, че ако един сайт стане натоварен ще го преместят?

За Всеки нов сайт се използва нормален Уеб Хостинг с минимални параметри.

Евентуално ако даденият сайт, се развие и получава високи на брой посетители, тогава сайта се натоварва.

(натоварва се ресурсите) Стандартният лимит (в европа и в азия) е 25% от CPU, но най-често хостинг компанията дават 20%

Първо им попитайте, научете какав лимит дават на ресурсите.

Като се натоварва вашия сайт, и надвишава тази кота дадена от хостинг компанията то вашият сайт ще бъде суспендиран автоматично.

Т.с. в сайта ви ще престане да работи.

Пак можете да преминете към ВПС (Виртуален сървър).

Защото един път ако даденият сайт стане популярен и получава високо на брой посетители, то хостинга няма да стига.

• 2 седмици по-късно...

Аз със 5gbfree.com и dot.tk направих страхотен сайт.Предлагам хостинга ,защото има Instaltron ,най-новите версии на cms ситемите.А за дот.тк там всичко е безплатно.С времето ще разбереш всичко

Междо другото ето сайта ми:

http://rufiy.tk/

кажете ако ви хареса.

• 2 седмици по-късно...

Аз със 5gbfree.com и dot.tk направих страхотен сайт.Предлагам хостинга ,защото има Instaltron ,най-новите версии на cms ситемите.А за дот.тк там всичко е безплатно.С времето ще разбереш всичко

Междо другото ето сайта ми:

http://rufiy.tk/

кажете ако ви хареса.

Вземи си от тука безплатен Уеб Хостинг за цяла година и без реклами.

От тука можеш да научиш по-вече за безплатен домейн от вида .ORG

• 2 месеца по-късно...

Мога ли да намеря някаде евтини, но сигурни .org .net .com домейни ?

Мога ли да намеря някаде евтини, но сигурни .org .net .com домейни ?

До каква сума за посочените разширения се счита евтин домейна?

Какво ще рече сигурно разширение на домейн?

До каква сума за посочените разширения се счита евтин домейна?

Какво ще рече сигурно разширение на домейн?

ми понеже един ми каза, че ако си купя домейн от някой по ненадежден хостинг и той фалира - си губя домейна?

• 2 месеца по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

Обмислям безплатен хост.

Но намирам някакви сйатове,които предлагат абсолютно безплатни хостове със всички параметри на платени, безлимитен трафик, безлимитен storage, скриптове, и всичко останало което не ми се връзва. Безплатни са, а почти всичко им е unlimited, струва ми се, че има уловка.

Аз търся безплатен хостинг с безлимитен трафик и инсталатор на скриптове. Другото е без значение. Някаква идеи?

• 2 седмици по-късно...

ми понеже един ми каза, че ако си купя домейн от някой по ненадежден хостинг и той фалира - си губя домейна?

Колега много зависи кой регистрар позлват въпреки че и това ня би трябвало да има значение. Компанията си има профил еди къде си и ако не пожелаят да с иго изтрият няма как да изчезнат домейните дори и те да нямат приток на клиенти... Въпреки че и тогава не би трябвало да изчезва, повечето компании препродават домейн на применро enom resellerclub и други. Аз предлагам от resellerclub домейни със печалба за мен от около 1-2 лв. :) Те примерно дават някакви промоции и аз си сменям цените съобразно с техните промоции. Аз дори  ида фалирам профила си ми остава следователно и клиентите ми, ако аз не съм активен във профила си те могат да се обърнат при регистрара (да кажем resellerclub) и да поискат от тях да им бъде изпратен ключ за смяна на доставчика и т.н. :) Няма такова нещо като загуба на домейн, винаго можеш да намериш регистрара и ако профиал ан доставчика нее активен да си поискаш правата от регистратора :)

Обмислям безплатен хост.

Но намирам някакви сйатове,които предлагат абсолютно безплатни хостове със всички параметри на платени, безлимитен трафик, безлимитен storage, скриптове, и всичко останало което не ми се връзва. Безплатни са, а почти всичко им е unlimited, струва ми се, че има уловка.

Аз търся безплатен хостинг с безлимитен трафик и инсталатор на скриптове. Другото е без значение. Някаква идеи?

Такова животно като безлимитен трафик БЕЗПЛАТНО не съществува ;) Има суам ти ограничения, като в броя на посетителите за час, MySQL връзките към БД за час, псоетители за ден, FTP връзки за месец или година и куп още ограничение които просто не т ипозволяват да направиш безлимитен трафик. Да не говорим пък за още по смешното безлимит пространство и то безплатно, има уловка разбира се и тя отнвоо е  в разни скрити нещица които не са писани никъде :) Всичко е PR :) Хостинги с инсталатори на скриптове бол :) Аз предлагам безплатен с 10 ГБ пространство и 100 ГБ трафик :), повече от това няма как, мога да ти направя услугата да ти дам неограничено пространство ( т.е. най-скъпият ми план) срещу реклама в сайта ти примерно :D тоест няма да е баш фрий :) ПС: Правенето на безплатен хостинг с големи възможности си е просто АД освен ако не си измислил начин да монетизираш безплатните регистрации чрез реклами във гланвият т исайт или пък в сйатовете на поптребителите ти и да знаеш няма да има кой знае какъв резултат, може след време да успееш да си избиеш разходите, но за печалба от нещо безплатно чрез релками и т.н. е трудно :Х

• 3 месеца по-късно...

Привет, 

Малко съм в затруднение сега. Ще правя сайтове, няколко, два от които са за бизнес, тоест няма да заемат много сървърно място, трафикът няма да е кой знае какъв, ще целят български потребители и най-вероятно ще ползвам WordPress за тях. Останалите сайтове, все още не знам точно колко и какви ще бъдат, но със сигурност ще са по-тежки, тоест снимки, статии, и други, като най-вероятно няма да целят само български потребители. Затруднението идва при избора на хостинг фирма. Дали да е българска и чужда. От българските съм избрал ICN с техния икономичен план - 40ГБ място и 24 допълнителни домейна. Чуждата е HostGator, която с Baby плана предлага неограничено пространство, трафик, домейни и общо взето всички екстри за които може да се сетиш за малко под 4 лева отгоре, но пък домейна е по-евтин с което прави цялата сметка с малко над 2 отгоре. Общо взето се чудя дали ще има разлика във връзката при двете фирми, дали ще се забави сайта ако е хостван в чужда фирма. Тук малко се лакомя, защото не мисля в близкото бъдеще да правя 24 сайта, пък тези 40ГБ колко и да не звучат внушително, не знам дали ще ги запълня. Единия от бизнес сайтовете има потенциал да е онлайн магазинче с доста артикули и ако намеря добър безплатен вариант на ecwid най-вероятно ще стане такъв. Колко горе-долу място може да заеме това, и въобще има ли смисъл за чуждия макар и да е по-добър?

Благодаря!          

П.С. Интересно е, че сайта на HostGator зарежда моментално, докато този на ICN отнема известно време. Дали е заради по-простия си дизайн, не знам, ама ми стана интересно. :)

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

значи има доста хостинг компании но по въпроса за най добрата няма такава има добра и лоша от начало като се захванах с правенето на сайтове си взех хостинг от smshosting.bg и да си призная ами никакъв проблем супер екип са отзовават се в най ранно време цените са доста добри бързо зареждат сайтовете има и евтини домейни :) не че го хваля но ви го препоръчвам

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Дайте и аз да шарна моето мнение :) Изключително съм доволен от ns1.bg. Отношението на цена и качество е много добро. Трябва да кажа, че съппорт тийма им е винаги на линия и почти на десетата минута отговарят. Има какво да се желае в споделения хостинг, но като цяло е страхотно да се работи с тази компания.

Подрекпям българските хостинг компании.

• 3 месеца по-късно...

За да не пускам отделна тема реших да ви покажа freezoy.com . Случайно го открих и от няколко дни го тествам. Подробностите ще ги видите на сайта. Като за безплатно ... идеално. До сега съм качил над 50 GB и скоростта е добра.

• 6 месеца по-късно...

Скоро никой не е писал. Прочетох доста обаче от този раздел, обаче и доста се обърках от всичко.

Дали някой може да даде предложения за нещо конкретно което съм си поставил за задача , а именно :

- искам да направя сайт, на който целта е да показва полезни неща за хората, като им дава опции -примерно статия за полезна и не котешки храни и да има отдолу реклама към даден сайт.

- сайта ми трябва да има е-майл контакт , форма за поръчка евентуално ( нещо като малък магазин онлайн) , форма за мнения и коментари, т.е. аз сам ще го направя, но самата платформа трябва да подържа това

На принципа безплатен обяд няма , трябва ми сайт който предлага домейн и хост. Тука е особеното в изискванията ми :

- бюджет за година - 20 лева за домейн и за хост заедно

- сигурен доставчик така да го кажа , който няма да ми окраде идеите, или да затвори от фалит след 2 месеца т.е. оферти от рода ,,за 2 лева на месец аз ще ти давам хост" не ме устройват

- подръжка изцяло на Български

- да има опция за изграждане на сайт с готови шаблони щото не съм много на ти , хващам малко от HTML Кодовете

- да има поне 500мб място за сайт

- да има опция за неограчен брой сайтове и достъп

- да има безплатен хост , като евентуално да плащам само за подръжка на домейн, все пак бюджета е ограничен както се вижда.

- ще качвам даните само на HTML  т.е. писан код, без да ползвам JOOMLA  и някакви други сложни за мен неща

- друго важно пропускам ли ?

кой е пробвал , кой е патил, това което искам възможно ли е?

Скоро никой не е писал. Прочетох доста обаче от този раздел, обаче и доста се обърках от всичко.

Дали някой може да даде предложения за нещо конкретно което съм си поставил за задача , а именно :

- искам да направя сайт, на който целта е да показва полезни неща за хората, като им дава опции -примерно статия за полезна и не котешки храни и да има отдолу реклама към даден сайт.

- сайта ми трябва да има е-майл контакт , форма за поръчка евентуално ( нещо като малък магазин онлайн) , форма за мнения и коментари, т.е. аз сам ще го направя, но самата платформа трябва да подържа това

На принципа безплатен обяд няма , трябва ми сайт който предлага домейн и хост. Тука е особеното в изискванията ми :

- бюджет за година - 20 лева за домейн и за хост заедно

- сигурен доставчик така да го кажа , който няма да ми окраде идеите, или да затвори от фалит след 2 месеца т.е. оферти от рода ,,за 2 лева на месец аз ще ти давам хост" не ме устройват

- подръжка изцяло на Български

- да има опция за изграждане на сайт с готови шаблони щото не съм много на ти , хващам малко от HTML Кодовете

- да има поне 500мб място за сайт

- да има опция за неограчен брой сайтове и достъп

- да има безплатен хост , като евентуално да плащам само за подръжка на домейн, все пак бюджета е ограничен както се вижда.

- ще качвам даните само на HTML  т.е. писан код, без да ползвам JOOMLA  и някакви други сложни за мен неща

- друго важно пропускам ли ?

кой е пробвал , кой е патил, това което искам възможно ли е?

Аз съм с ProHost и съм доста доволен. Плащам по 20 лева на година за домейна, а  хостинга  е безплатен. Много са точни пичовете.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Благодаря за отговора!

Идеята ми е да хоствам личен сайт и поне за сега ми се струва, че не се нуждая от голямо дисково пространсто, едва ли ще имам проблем и с месечния тафик. Доколкото знам винаги съществува възможност да се прехвърлиш на тарифен план според актуалните нужди на хоствания сайт. Предполгам, че ще заложа на българска фирма, защото ще разчитам основно на българска аудитория (поне засега). Имат ли голяма разлика в цените на услугата нашите и чуждестранни фирми? Средствата, които мога да отделям не са много и затова се целя в ниския ценови диапазон, въпреки че ме съветваш да предвидя поне $5 месечно.

На мен ми се струва, че XAMPP ще ти помогне доста, особено с Джумла! с бг език - ти си избираш домейна,името и всичко

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.