Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

tuksum

Луната-всичко за нея, влиянието и върху хората

Препоръчан отговор


Тук ще обсъдим всичко за Луната, включително и влиянието й върху хората.

Това няма нищо общо с темата дали хората са стъпили на Луната.

Разчитам на вас, за да разкажете или дадете линк към нещо интересно за Луната.

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b15/lunata.html

От линка:

"Когато изучавате характера и способностите на човека, виждате, че върху тях са оказали влияние условията, при които даден човек се е родил, влиянието на различните планети върху него. Идеите на човека растат и се развиват в периода на празнене на Луната, а добродетелите - в периода на нейното пълнене.

Съответствието между явленията в природата и в човешкия организъм се забелязва особено лесно при влиянието на планетите върху даден човек. Запример,влиянието на Луната се отразява върху лунните типове. Изобщо пълненето и празненето на Луната се отразява върху изграждането на човешкия ум.

Всички трябва да се интересувате от месечината, защото тя оказва влияние върху нервната система, върху ума на човека.

Луната влияе върху въображението.

Луната дава разширение на челото.

Луната покровителствува семейния живот, специално майката. Син или дъщеря, които се намират под доброто влияние на Луната, имат добро отношение към майката.

Среброто е най-добрият проводник на енергиите, които идват от Луната. Тия енергии чистят човешкия организъм. Който иска да се очисти от греховете си, да се свърже с Луната. Тя пък може да действува върху онзи човек, който има сребро в кръвта си. Когато Луната минава през своите фази на пълнене и празнене, тя оказва различно действие върху среброто.

Животът се поддържа от Слънцето, а се пречиства от Луната. Всички нечистотии на Земята се изчистват чрез Луната. Ако разбираме законите на Луната, ще знаем по-добре как да се чистим и лекуваме. Много болести могат да се лекуват чрез лъчите на Луната. Затова ще поставим между нас и Луната среброто.

Луната изтегля всички отрови от Земята. Ако не е Луната положението на хората щеше да бъде ужасно. Почти половината от злините, които хората извършват на Земята, Луната ги изтегля. Тя е място за чистене. Силата на чистенето идва от Слънцето; а Луната го изпълнява. Външната страна на красотата се регулира от Луната, понеже образът на Слънцето не го виждаме. Образът на Луната виждаме, а Слънцето не го знаем какво е. Виждаме само светлината му, а какво е вътрешно, не знаем.

Вътрешните планети се изявяват отвътре - навън, от центъра към периферията. Външните от периферията към центъра. Всякога, когато човек има желание да му дадат нещо, Луната действува. Когато има желание да даде нещо, Слънцето действува. Когато си тъжен, това е Луната; когато си радостен - това е Слънцето. Когато обичаш - това е Слънцето, когато не обичаш, това е Луната. Когато си доволен, това е Слънцето, когато не си доволен, това е Луната.

Луната регулира растенията на Земята. Приливите и отливите, кръвообръщението в растенията се регулира от Луната. Ако Луната в теб е добре поставена, разбирам, че кръвообръщението в тебе става правилно.

Луната не помага пряко на растенията в растежа им, но косвено: когато тя грее, растенията спират процеса на растене. Когато човек завижда. Луната е взела надмощие в него; тя обича да заблуждава, да лъже хората. Нейният кредит е в лъжите. Но трябва да знаете, че всяка планета оказва и добро и лошо въздействие върху човека, а не само отрицателно.

Всички растения вечер растат. Месечината вече въздействува върху тях.

Когато се празни Луната оказва един род влияния върху явленията в природата; когато се пълни - съвсем други противоположни влияния има. Когато садите боб, царевица, любеници, или друго нещо, добре е това да става в периода на пълнене на Луната. Пълненето внася подтик, импулс за растене на растенията. Те имат само вътрешен подтик за растене, обаче самото растене спира. Щом Луната започне да се празни и растенето на растенията започва. Светлината на Луната при пълненето й се отразява отрицателно върху растенето, спира растежът. Когато болният иска да се излекува от болестта си, се препоръчва да гледа Луната, когато се празни, и да се свързва с нея, но пълни ли се, да затваря кепенците, да не прониква нейната светлина в стаята. Но на слънчевата светлина и болният и здравият трябва да се излагат.

Падането на Луната се дължи на падането на Земята. Че температурата на Луната е ниска, причината е Земята. Понеже Земята e изтеглила влагата от Луната, там стават големи изпарения. Жителите на Луната имат много малко влага, и онази влага, която е останала на Луната те я пазят и по-малко я употребяват. Страхуват се от хората на Земята и затова живеят под повърхността на Луната. Водата теглят по-малко, защото на Земята им я крадат. На Луната още преди милиони години, още преди да е имало живот на Земята, там има един отличен, културен живот. Окултната наука твърди, че сегашните жители на Земята са слезли от Луната. Понеже там било недостъпно за тях, карали са се, били се, пратили ги с парашут през пространството, не в тази форма, каквато ние знаем, че като слезли на Земята им съградили подходящи тела, те са дошли първи на Земята. Жителите на Луната се върнали пак на Луната. И сега отдалеч ги наблюдават. По някой път хората от Луната наблюдават отблизо хората на Земята, при това нищо не казват. Не може да има жители на Земята, а на Луната или на Слънцето, или на другите планети да няма. Температурата ни най-малко не пречи на живота. Защото за температурата, която има една планета, причината е животът. От самия живот зависи. Животът произвежда топлина. Истинският живот е господар на топлината. В слънчевата система има същества, съобразно с конструкцията, с естеството на самата планета. Земята е най-ниското положение, до което човекът е слязъл. Земните типове са крайни материалисти . Слънчевите типове са весели, слънчеви, оптимисти.

Животът на Луната е съществувал преди този на Земята. Съществата там са по-учени, по-културни от хората тук. Природата не търпи празни пространства, значи никъде няма ненаселени места. Навсякъде има същества, които се различават едни от други по устройството на организма. Различните климатични условия създават различни форми, различни организми.

На месечината има студ 200 градуса под нулата. Този студ служи като протекция на адептите, които живеят там. да ги запазва от същества, които биха ограбили богатствата им. Температурата на Слънцето е от три милиона градуса нагоре, някъде достига до 35 милиона. Във вътрешната страна на Слънцето обаче живеят възвишени същества, в красота и величие.

Сега Луната минава през едно пасивно състояние, животът е под кората й . Тези циркуси, тъмните петна на Луната, не са нищо друго, освен кондензатори на грамадно количество мисловна енергия, която лунните жители събират под кората на Луната, за да живеят. Било е време, когато хората са живели на Луната, но днес са слезли на Земята, понеже там условията са се снижили и влошили. Там са останали най-учените да живеят. Климатът на Луната е отличен за живеене: там няма микроби, няма прах и дим. Ако се качите на някоя тяхна лаборатория, много добре можете да наблюдавате оттам и небето, и Земята. Ще дойде ден, когато външният свят, обективният свят ще представлява за вас тера инкогнита. Запример, ако не ви върви на Земята, вие можете да обърнете погледа си към Луната. За сега влиянието и на Земята чрез Луната се изразява чрез среброто, а среброто е лечебен елемент. То лекува много болести и трансформира енергиите, които идват от Луната. Златото пък трансформира слънчевата енергия.

Луната на пълнолуние се показва такава, каквато не е. Тия светлите петънца по нея представляват циркуси, които са осветени отвътре. Циркусите имат дълбочина около 1000 метра н са толкова начесто, че може да хлътнете вътре. Тези циркуси са складове, за хващане на слънчевата енергия, в която жителите на Луната живеят.

На Луната има най-хубавите условия за научни изследвания, каквито другаде няма. На Луната няма условия за болести. На нея живеят доста учени хора.

В нашата епоха се създава една нова Луна. Досега нашата Земя е била само с една Луна, а сега вече се създава нова, с особена светлина. Луната не е мъртва, както някои смятат.

Като се е отделила от Земята, с това Луната е намалила нейната скорост, да не се движи толкова бързо. Ако ние бяхме се родили на Земята в това време, когато тя се е движела толкова бързо, в три часа отгоре тя би ни изхвърлила вън от себе си, нямаше да живее спокойно. За да се уравновеси нейното движение, за да се увеличи денят и за да се намали движението, и за да стане Земята така достъпна за органически живот, както е сега, при тия условия, трябвало е Луната да се отдели по някакъв начин и да въздействува върху движението на Земята. Втората функция на Луната е, че всички ония нечистотии, които хората имат, даже и най-престъпните им замисли и желания, Луната ги е намалила 75 процента - тя поглъща нечистотиите на Земята. Като се създава втората Луна на Земята, няма да има никаква престъпност, втората Луна съвършено ще уравновеси движението на Земята."

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.yogainside.info/spodeleno/zvezden_chasovnik.html

Звезден часовник, Мишел Никлева

6-ти брой на сп. "Бела" - 2005 г.

За всяко нещо, което правим, си има – ТОЧЕН, НАЙ-ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ! Сребърната красавица - Луната, не само ни ”гледа” от небосвода, но и оказва голямо въздействие върху нашите биоритми и ни показва точният момент за действие. За силното влияние на Луната върху нашия живот и по-точно върху биоритмите и импулсите на тялото ни, не трябва да се съмнявате. Като примери за безспорното влияние на Луната върху живота на Земята, може да си припомним популярните и достъпни за всички, научно - доказани факти: приливите и отливите, обострянето на някои психо-соматични заболявания и ”подуването” на земната кора с 1-3 мм в дните на пълнолуние, менструалния цикъл при жените. Това са реални събития, които не могат да се отрекат, дори и от скептично настроените хора, които обичат да казват, че не ”вярват” на астрологията! Но те не вярват, единствено и само, защото НЕ ЗНАЯТ!

Изследването на причините на въздействието на Луната /и на планетите/ винаги е обвито в спекулации и мистерия . А отговорът е толкова ясен: той е даден още от древни времена от Хермес Трисмегист, велик жрец и посветен в древен Египет. Той е и родоначалника на ЕЗОТЕРИКАТА /от гръцки: esoteros = вътрешен/, кръстена на него, тя се нарича още ”херметическа философия”.Той извежда закона за аналогията, който гласи: ”Каквото горе /на небето/, такова и долу /на Земята/”. Зад тези думи прозира истината, че навсякъде във Вселената и на небето и на Земята, в макрокосмоса и микрокосмоса, на всички нива действат едни и същи закони. Човекът е точно копие на макрокосмическата Вселена . Навън не може да открием нищо, което не откриваме като аналогия и в човека. Всичко това, в цялостност, се управлява от единни закони. Тук няма място за случайности.

Точното време се определя от фазите на Луната /и не само от нея, но в настоящия материал, засягаме само нейното влияние/ и от преминаването й през зодиакалните знаци.

НОВОЛУНИЕТО има пречистваща сила, помага да се отделят отровите от тялото и задържаната вода в организма. Ако гладувате в този ден или поне сте на силно разтоварващ режим / с постна храна/, помагате на тялото да се отърве по-лесно от натрупаните отрови и шлаки и по този начин предотвратявате появяването на много болести. Ако искате да се отървете от някои лоши привички, този ден е най-подходящ за начало. Стартираните диети на новолуние , винаги носят окуражаващи резултати. Не е за подценяване и факта, че това е най-подходящия период за почистване на дома, за изпиране на дрехите.

При НАРАСТВАЩА Луна тенденцията е към зареждане, приемане, абсорбиране, запазване на енергията и щадене. Не се товарете с много работа. Всичко, което ни е необходимо за организма, всички изграждащи го елементи, в този период се усвояват най-пълноценно. Лечението на наранявания или операции протичат по-неблагоприятно, колкото повече нараства Луната, защото има опасност от голяма кръвозагуба. Ражданията се увеличават, като най-много са по пълнолуние

При ПЪЛНОЛУНИЕ ”лунатиците” бродят насън, раните кървят най-силно, в тъканите се натрупват много течности, злополуките и насилствените престъпления се увеличават.

НАМАЛЯВАЩА Луна има свойството да отделя, изплаква, отмива, издишва. Тя ни подканва към активност и изразходване на сили.Операциите се по-успешни от друг път, почти всички домашни работи ни се удават по-лесно. Тъканите лесно и бързо се освобождават от задържаните течности. Ако в тези дни се храните повече от друг път, не се пълнее така лесно, както това би станало при нарастваща Луна. Този период е благоприятен за много дейности в градината, на полето и за поддържане на стайните растения.

Често се чудим, защо, въпреки големите ни старания и усилия да предприемем нещо успешно, не всеки път получаваме желания резултат. Причината е една: не сме улучили сполучливото време за тази дейност! В астрологията Луната – символизира нашето всекидневие, храненето, почивката, закрилата, майчинството. В зависимост от разположението й на небосвода и от това, в кой зодиакален знак се намира тя, съответно се ”събужда”, активира, съответния принцип подвластен на дадената зодия. Във всеки зодиакален знак се задържа около 2,5 дена, през това време този принцип е активен. И съответно, в зависимост от това, какво искаме да предприемем, добре е да се съобразим с този момент, с КАЧЕСТВОТО на времето! Само тогава ще имаме желания успех. Това е отговора на често задавания въпрос към астролога:”Защо някои дейности са успешни в един момент, а в друг –не?”

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лунните (лунарни) божества в митологията често се описват като варгове на слънчевото божество. Те могат да бъдат от женски или от мъжки пол, като най-често полът им е противоположен на пола на слънчевото божество.

Chandra, името й означава светещ, блестящ. Хиндуистко лунно божество. Тя е Graha - космически обект, влияещ на живите същества на Майката Земя. Graha се превежда и просто като небесно тяло.

Chandra е описван като млад и красив, с две ръце. В едната си ръка държи лотос. Всяка вечер той кара своята каляска по небето, теглена от десет бели коня или от антилопа. Той се свързва с утринната роса и е един от боговете на плодородието. Наричат го още Rajanipati - Господар на Нощта, както и Kshuparaka - Този, който осветява нощта. Той контролира Понеделника Monday. Chandra е баща на Буда.

Във Ведическата астрология Chandra представя ума и съзнанието, емоциите, чувствителността, мекотата, въображението, майката. Намаляващата Луна се смята за носеща вреда, а нарастващата - за полезна, благотворна.

Chandra се асоциира с белия цвят и със среброто. Неговият елемент е водата, посоката му е северозапад, а сезонът му - зимата. Оризът също се сварзва с него. Той покровителста всички зайци.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chandra

Chandra_deva.jpgChandra%20sm01.jpgChanra.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Metztli, в митологията на ацтеките това е бог или богиня на Луната, на нощта и на фермерите. Това божество се страхува от огъня на Слънцето.

За някои хора от Централно Мексико Metztli е Луната, Кралицата на Нощта. Наричали са я Стара Майка, която представлява едновременно и Луната и Земята. Съпругът й - Старият Баща е бил богът на огъня.

Metzli.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Metztli

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Nanna, по-късно наричан Sin е шумерски бог на Луната. Почитали са го като бог, оказващ влияние на растежа и размножаването на животните. Главен център на почитане на Нанна е град Ур, където в негова чест е построен великолепен храм. Храмът й се нарича "къща на голямата светлина". Негов символ е полумесецът. Пътува с ладия около Земята. На шумерски името Nanna означава "осветяващ".

По-късно във Вавилон и Асирия са наричали бога на Луната Sin. Храмът муе бил в Харан и се е наричал "къща на радостта/удоволствията". Имало е и други храмове в негова чест, във всички големи градове на Вавилон и Асирия. Sin язди крилат бик. Неговите символи са полумесецът и бикът. Главните место, на които се е почитал Sin са били град Ur на юг и Harran на север. Обикновено са го наричали "повелител на мъдростта".

Слънчевият бог, сложен в полумесеца. Полумусуцът представлява богинята на Луната Nanna.

baal-crescent2_tm.jpg

Вавилонският бог Sin често е изобразяван като мъдър старец с дълга брада

T641679A.jpg

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това го откраднах от друг форум :) и реших да го сложа тук. Отнася се не само до Луната, но и до някои от планетите, както и до Слънцето.

Започвайки нещо в определен ден, можеш да обречеш начинанието си на страхотен успех или на пълен провал? Това става, защото всеки ден от седмицата си има свой покровител - планета, която го изпълва със своята енергия и оставя своя следа върху всичко, което прави човек.

Космическото влияние и планетарните взаимодействия се отразяват и на такова на пръв поглед земно нещо, като грижата за себе си. Например една и съща козметична процедура може да даде умопомрачителен ефект във вторник и едва ли не да навреди в четвъртък. За да избягваш това, трябва много внимателно да избираш деня, в който ще започнеш да посещаваш салон за красота. Денят трябва не само да е подходящ за планираната процедура, но и да бъде антагонист на този ден от седмицата, в който си се родила. Това ще осигури на твоя сеанс по разхубавяване двоен ефект. Всички описани свойства на дните се отнасят и за мъжете, грижещи се за външността си.

Понеделник /Планета покровител Луната/

Добър ден за подстригване, ако искаш да се избавиш от тъгата. Задно с отрязаните коси ще те напуснат негативните емоции и нервността поради натрупали се проблеми. Не е препоръчително обаче да се подстригват родените във вторник, сряда и неделя. В понеделник никой не бива да си реже ноктите – това ще отнесе жизнената му енергия.

Вторник /Марс/

Масажът на лицето и тялото на този ден ще донесе максимален ефект. Енергичното въздействие на вратната зона и гърба ще ободри уморените от делничната монотонност и онези, на които им липсват активност, смелост и волеви качества. Педикюрът с масаж на ходилата на този ден ще върне самоувереността и загубения интерес към секса. Вторият ден от седмицата се разглежда от астролозите и като подходящ за пластични операции. Но ако си родена в понеделник или петък, във вторник е най-добре да се въздържаш от всякакви салонни процедури и хирургични вмешателства.

Сряда /Меркурий/

Всякакви манипулации с косата в този ден ще нормализират нервната система. Те активизират логическото мислене, подобряват паметта, повишават способността за обучение и благоприятстват установяването на контакт с нужните хора и организации. Водните процедури (баня, басейн и ароматизирана вана) в сряда обещават да повлияят положително на личния живот. Всички тези радости обаче, включително най-обикновеното миене на главата, не се препоръчват на родените в четвъртък.

Четвъртък /Юпитер/

Козметичните маски на този ден подпомагат промените в отношенията с околните и решаването на социални и финансови проблеми. Във всеки случай непременно ще ти се случи нещо приятно. Стига да не си се родила в сряда. В такъв случай в четвъртък по-добре се заеми с каквото и да е друго, само не с грижи за външния си вид.

Петък /Венера/

Денят под патронажа на планетата на красотата е добър за всякакви козметични процедури. Но, уви, не е подходящ за родените във вторник. За всички останали грижите за лицето и тялото на този ден гарантират съдбовни запознанства, перспективни контакти и вълнуващи срещи. Внимание: тоталната промяна на имиджа в петък може да преобърне целия ти живот! Ето защо, преди да се превърнеш от блондинка в брюнетка или обратното, помисли добре готова ли си за кардинални промени.

Събота /Сатурн/

Ще се учудиш, но епилирането през този почивен ден може да подобри съдбата ти като цяло! Смята се, че заедно с излишната растителност от теб ще се махнат всички кармични дългове и грехове на твоя род. Химическото къдрене на този ден стабилизира психиката и привлича материално благополучие. Масажът на главата подпомага развитието на логическото мислене и изявата на творческите способности. Съботното посещение на солариум ще ободри духа ти и ще те зареди с енергия. Нито една от тези процедури обаче не бива да правят в събота родените в неделя.

Неделя /Слънце/

Изключително неподходящ ден за подстригване – можеш да си “отрежеш” късмета. Ако си в процес на решаване на някакви проблеми или посред пътя към приключването на нещо важно, подстригването в неделя може да те върне далеч назад. Това се отнася за всички, но най-вече за родените в понеделник. За тях неделното посещение на фризьорския салон може да бъде фатално и за личния им живот. Затова пък родените в останалите дни е добре да си правят маникюр и да си удължават ноктите в неделя. Смята се, че така те могат “да уголемят и излъскат” своя успех.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според астролозите от древността Луната е истинската - неосветената, скритата същност на човека.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Според астролозите от древността Луната е истинската - неосветената, скритата същност на човека.

Какво символизира Луната:

Свързва с интуицията, женствеността, психиката.

Според много от древните предания обикновено Слънцето представлява бащата, мъжкия принцип, а Луната - майката и женския принцип. Енергията на Луната се свързва с интуицията, дълбочината, неуловимостта, жеснственоста и психиката/душата.

Луната се свързва още с ясновидството и с това да знаеш, без да мислиш. Да се носи символа на Луната или да е наблизо около човека означава да се стремиш да използваш интуицията си.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Какво символизира Луната:

Свързва с интуицията, женствеността, психиката.

Според много от древните предания обикновено Слънцето представлява бащата, мъжкия принцип, а Луната - майката и женския принцип. Енергията на Луната се свързва с интуицията, дълбочината, неуловимостта, жеснственоста и психиката/душата.

Луната се свързва още с ясновидството и с това да знаеш, без да мислиш. Да се носи символа на Луната или да е наблизо около човека означава да се стремиш да използваш интуицията си.

Луната се свърва и с интуицията и с - ИНСТИНКТА.

Разликата между "in-tuition"и "instinct" е очевидна. Ин-туицията се стреми да те прокара в по-горни нива на Астралът(матерния космос) и да те доближи до Слънцето, Съзнанието. Инстинктът се стреми да те доближи до низшите нива на матер. космос, бягайки от Съзнанието.

Това е и смисълът на "Висш Лунеn култ" и "Низш Лунен култ".

Висшеният лунен култ се съреми да те добложи до Слънчевия(който е един!), докато низшия-към мрака на инстинктите.

Моето мнение е, ЛИЧНО ти в съзнананието си следваш Низшият Лунен култ. cool.gif

Така, че Луната, по подбие на женската природа, която се асоциира с материалната енергия, е АМБИВАЛЕНТНА(двойствена, непостоянна, циклична).

А не, че "Луната била интуицията", "Слънцето-Разума". cool.gif Това са обнародвани представи за архетипността на душата.

Доста често в социалистическия реализъм битува мнение, че "мъжът бил грубиянът, който постоянно правел бакалски сметки",а "жената- с интуицията все тайно го мамела и му обърквала сметките". biggrin.gif

Това противопоставяне на половете, и то главно, че жената имала някакъв реванш към мъжа, е внедрено от ИЛЮМИНАТИ(от Бавария). Дето се питаше, аджаба 'мит ли са или "реалност". :huh:

Илюминати иска да управлява света без Бог и постоянно да създава антитези на своята теза, от които да извлича синтеза.

Илюминати е юдейска оргранизация, която пунтира старозаветните юдеи, за които казах, че УМИШЛЕНО СА СЪЗДАЛИ ИСЛЯМЪТ(след разпъването на Исус Христос) , следвайки сатрозаветното противопоставяне на Исаак(Сатурн) и Исмаил(Луната)с цел да и а вечна битка помежду си и да увличат гойските народи.

А коренът на нещата идва от Шива и майа и "разцепване на андрогенът". (Сатурн-Луна). cool.gif --"Козирог/Рак"

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Какво символизира Луната:

Свързва с интуицията, женствеността, психиката.

Според много от древните предания обикновено Слънцето представлява бащата, мъжкия принцип, а Луната - майката и женския принцип. Енергията на Луната се свързва с интуицията, дълбочината, неуловимостта, жеснственоста и психиката/душата.

Луната се свързва още с ясновидството и с това да знаеш, без да мислиш. Да се носи символа на Луната или да е наблизо около човека означава да се стремиш да използваш интуицията си.

Интуицията е онова знание, което нахлува отведнъж нечакано, преобръща обичайните представи на човека и го оставя без дъх.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Интуицията е онова знание, което нахлува отведнъж нечакано, преобръща обичайните представи на човека и го оставя без дъх.

...същото може да постигне и инстинктът(нагона). Всичко зависи С КАКВА ЦЕЛ СЕ ПРАВИ, а не -че "се прави". :huh:

"Сляпата неделя" също "нахълтва изведнъж"?.... cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От около година се опитвам да живея водена от лунния цикъл. Невероятно е! Луната е нещо толкова мощно, енергията и е така неограничена, че един живот не стига да се опознае.

Вече множество пъти съм "сваляла Луната". За тези, на които не им е известно- това е ритуал. Мога да ви кажа, че правилно изпълнен, мен ме зарежда с енергия поне за седмица напред! Да не говорим как се повлияват сънищата ми и цялата ми аура.

Казвам ви, няма друга като Луната!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От около година се опитвам да живея водена от лунния цикъл. Невероятно е! Луната е нещо толкова мощно, енергията и е така неограничена, че един живот не стига да се опознае.

Вече множество пъти съм "сваляла Луната". За тези, на които не им е известно- това е ритуал. Мога да ви кажа, че правилно изпълнен, мен ме зарежда с енергия поне за седмица напред! Да не говорим как се повлияват сънищата ми и цялата ми аура.

Казвам ви, няма друга като Луната!

Един съвет - разбира се, ако го приемеш, съвсем добронамерен е. Не се занимавай с т.нар. Лунна магия. В началото е винаги красиво и опияняващо. Не знаеш с какви енергии си имаш работа. Луната е прекрасна, но има и тъмна страна. Стой далеч от това. Ако продължиш, след време ще разбереш за какво ти говоря и ще съжаляваш, ако не послушаш съвета ми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От около година се опитвам да живея водена от лунния цикъл. Невероятно е! Луната е нещо толкова мощно, енергията и е така неограничена, че един живот не стига да се опознае.

Вече множество пъти съм "сваляла Луната". За тези, на които не им е известно- това е ритуал. Мога да ви кажа, че правилно изпълнен, мен ме зарежда с енергия поне за седмица напред! Да не говорим как се повлияват сънищата ми и цялата ми аура.

Казвам ви, няма друга като Луната!

А в семеен и обществен план, как ти влияе Луната ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Един съвет - разбира се, ако го приемеш, съвсем добронамерен е. Не се занимавай с т.нар. Лунна магия. В началото е винаги красиво и опияняващо. Не знаеш с какви енергии си имаш работа. Луната е прекрасна, но има и тъмна страна. Стой далеч от това. Ако продължиш, след време ще разбереш за какво ти говоря и ще съжаляваш, ако не послушаш съвета ми.

Ще добавя към това мнение, с което съм напълно съгласен, малко инфо за "сенките" на Луната, с които фактически влизаме в контакт при практикуване на Лунна магия. Те се наричат Лилит и Лулу и са извънредно опасни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да Луната-майката на Земята дала всичко за започването на един нов живот и една нова човешка еволюция.

Но тя-Луната е обречена рано или късно на пълно разпадане,както същото ще се случи един ден и със Земята след завършването на Еволюцията на човека,Тя също ще бъде принудена да отдаде живителните си енергии за образуването на нов Глобус от планетната верига ,служещ за осъществяването на още една човешка еволюция.

Малко ще се отдалеча,като задам въпрос-труден засега за мен на когото още нямам отговор.

Ако всяка планетна верига(седмична) е отделна за себе си и не е свързана с еволюцията на нашата планетна верига,как тогава отделните планети оказват влияние върху нас,ако приведем за пример хороскопа и планетните влияния ?

Нали всяка планетна верига е на различно ниво от своето развитие.

За да стане по ясен въпроса ми а и да обогатим темата за Луната ще публикувам няколко цитата :

Планетните Вериги, имайки своите Дни и Нощи - т.е. периоди на дейност или живот, и на инерция или смърт - действат в небесата подобно на човека на земята; те раждат себеподобни, стареят и гаснат и само духовните им принципи живеят в техните рожби, като остатък от миналото им. Без да се докосваме до извънредно трудната задача да представим целия процес във всичките му космически детайли, ще кажем достатъчно, за да дадем приблизителна представа за него. Когато Планетната Верига се намира в своя последен кръг, нейният Глобус А, преди окончателно да замре, изпраща своята енергия и всички принципи в неутралния център на латентната сила, в Лайа центъра, и така дава живот на новия нуклеус на недиференцираната субстанция или материя, т.е. призовава го към действие или му дава живот. Да предположим, че подобен процес е станал в Лунната Планетна Верига; да предположим заради довода и това, че Луната е по-стара от Земята. Представете си шест Глобуса-събратя на Луната - еони преди началото на развитие на първия от нашите седем Глобуса, които заемат по отношение един към друг същото положение, което глобусите-събратя на нашата Верига заемат сега по отношение на нашата Земя. Лесно е да си представим как Глобус А на Лунната Верига дава живот на Глобус А от Земната Верига и след това умира. Следващият Глобус В на същата верига изпраща своята енергия на Глобус В от новата верига. След това Глобус С от Лунната Верига създава своята рожба - Сферата С в Земната Верига. И накрая Луната (нашият спътник) излива своя живот, енергия и сила в низшия Глобус на нашата Планетна Верига - Глобуса V) - и предавайки ги на новия център, тя действително става мъртва планета, в която от раждането на нашия Глобус въртенето почти е спряло Луната несъмнено е спътник на нашата Земя, но това не пречи на теорията, че тя е предала на Земята всичко, освен своя труп.

Сега Луната представлява охладен отпадък, сянка, която е влачена от новото тяло, на което са предадени нейните жизнени сили и принципи. Тя е обречена дълги векове да преследва Земята, като привлича своето отроче и сама е привлечена от него. Постоянно вампиризирана от своята рожба, тя й отмъщава, като я изпълва с унищожителните, невидими и отровни въздействия, излъчвани от окултната страна на нейната природа. Това е така, защото тя е мъртва, но въпреки това е живо тяло. Частиците на нейния разлагащ се труп са пълни с дейна и разрушителна сила, въпреки че създаденото от тях тяло сега е лишено от душа и безжизнено. Затова нейните излъчвания са едновременно благотворни и вредни -обстоятелство, което намира на Земята паралел във факта, че тревите и растенията никъде не са така буйни и не растат с по-голяма сила, както на гробищата, въпреки че именно еманациите на гробищата и труповете донасят болести и убиват. Подобно на всички привидения и вампири, Луната е приятел на магьосниците и враг на безразсъдните.

Т.Д.-Е.П.Блаватска

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Луната не успя да предаде нищо, защото преждевременно си отиде, улучена от далекобоен снаряд в окото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кен, това беше много готино :-) Ти ли го измисли или е цитат от някъде?

Самата истина е :

trip_to_the_moon.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://stamat2015.blogspot.bg/
https://docs.google.com/document/d/1yBVdthQQgvKNMJsjIM5WMo7zJ3i5W5nKCPBpkHA8T2w/pub
Най-после на Български език Първата Автентична Авторска книга за Плоската Земя: "Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ" !!!

Авторът дотук винаги е писал, че измамната концепция за кълбовидната Земя е съвсем скорошна мистификация на Илюминатската клика и че едва в последния половин век, владяните от нея „учени“ успяха да изобретят технологии, с които да съумеят да заблудят Човешкото зрение и да манипулират ума ни с фантазната идея, че Земята е въртящо се кълбо, което се стрелка в пет различни направления с над ТРИ МИЛИОНА километра в час, без никой, никога да е усетил това. Естествено, ако Човек се качи на увеселително влакче, което го размята насам-натам във всевъзможни посоки със скорост от няколко десетки километра в час, той не би се усъмнил, че се движи, но когато Масонските „учени“ проповядват, че Земята лети с невъобразимите ТРИ МИЛИОНА километра в час, въртейки се около ПЕТ ОСИ ЕДНОВРЕМЕННО, тази безумна лъжа не само, че остава незабелязана, но бива приета за „истина“ от безкритичните маси!

В предходните си изследвания, авторът достатъчно ясно описа действителната същност на Земята така, както е обяснена в езотеричната литература – в истинската, скритата езотерика, не в онази продаваща се по книжарници и сергии, но нека отново тук да се опитаме да направим кратко, ясно и изчерпателно работно определение, за да добием нагледна представа:

Нашата Земя представлява плосък диск, чийто океани са обградени от Ледената стена на Антарктида. Плоската Земя е покрита и защитена от куполоподобен непробиваем енергиен екран, наречен Небесната Твърд, под който се намират траекториите на Небесните Светила. Слънцето се явява локално отражение на едно невъобразимо по-мощно Трансцендентно Светило, пребиваващо отвъд Небесната Твърд. Луната има ефирно полу-прозрачно естество, а звездите и планетите са невеществени електро-магнитни манифестации на етерно-вибрационните резонансни или хармонични трептения, създавани от Трансценденталните циклични еманации на Творецът-Творение!

Следовници на Истината и Търсачи на Трансцендента, сваляйте на PDF, разпечатвайте и разпространявайте!!!
http://stamat2015.blog.bg/
http://sthamanuviro.blog.bg/
МИР И ЛЮБОВ!!!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...