Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не мога да стартирам уиндоуса..

Featured Replies

oitz69 пробвай с някоя друга видеокарта да видиш дали ще го има този проблем ! Грешката която ти дава на синият екран е за това ... !

Успехи !

• Отговори 52
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Когато стартираш, дай му F8, и избери-Enable VGA MODE, така стартира ли windows?

Като си отвориш компютъра, внимателно го огледай за нередности.Подути/изтекли кондензатори, спрели перки, прекъснати/оголени кабели...Вземи лист хартия, извади RAM и старателно мини по нея с хартията, често пъти при старите машини паметта не прави добър контакт поради замърсяване.Виж марката на харда си, и, след като имаш Hiren, тествай го със сервизната програма.Погледни в BIOS температурите, да няма някъде прегряване.Какъв ти е процесорът?Обикновено температура над 65C не е за толериране, но много зависи от модела на процесора.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• Автор

бах..разглобих картата(махнах вентилатора,изтрих го..буксите също)..инсталирах уиндоуса,инсталира се...пак не можа да тръгне,обаче тоя път го пуснах в сейф мод(така бачка) и му набих драйвъра(предв.го записах на диска) за видеото-nvidia geforce fx 5500...стана чудо-тръгна...но сега ще побачкам малко с него да видя дали ще изключи........мерси на всички,без вас нямаше да се справя... :ph34r:

засега върви-някой да помогне сега пък забравих да маркирам диск D и сега ми излиза само диск С...с коя програма да го оправя??

От control panel - admistrative tools - computer management - надолу пиодменюто на storage - disk management и му задай буква с която да се вижда в експлоръра.

с десен бутон на My Computer в старт меню - Manage

избираш Disk Manamegent и дано не ти се наложи да го форматираш

редакция: Манол ме изпревари

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Автор

мерси на всички обаче пак фал-тъкмо слагах драйвърите и компа ресна,зареди уиндоуса и моментално пак се рестартира и остава така-черен екран...мамка му..тъкмо се зарадвах..мани ми не мога и в сейф меня да вляза....въобще не излиза..

окончателно сега се установи-в сейф мод бачка-нормал-не,рестартира се....давайте пак идеи:P))

абе ти дали просто не се е~аваш с хората във форума? 3 страници тема! ми викни си един специалист да го погледне, като толко не разбираш!

Аз ти писах ,че имаш лоши сектори-натам мирише! Носи го в сервиза стига вече експерименти!!!

Това е вторият най-голям провал, и рисков продукт в историята на индустрията, след Nvidia FX5200 (поздрав за кухите фенчета, компанията държи челните места по провал).Ако инсталираш Windows XP, пробвай с тези драйвъри, или остави Windows да си сложи M$ driver.

• Автор
абе ти дали просто не се е~аваш с хората във форума? 3 страници тема! ми викни си един специалист да го погледне, като толко не разбираш!

слушай какво ще ти кажа господин"калдата"-1,никой не те кара да влизаш в темата,2.любопитен съм дали мога да го оправя сам,3.компа е стар(на сестра ми),тя не разбира бъкел и ако го занесе на"специалист"ще се прости с 60-70 лв..може би за "нищо"(вече имаше такъв случай),4..интересно ти защо си във форума като викаш все специалисти...???

Аз ти писах ,че имаш лоши сектори-натам мирише! Носи го в сервиза стига вече експерименти!!!

бах..4 програми го тествах....невъзможно е:rolleyes:))

Това е вторият най-голям провал, и рисков продукт в историята на индустрията, след Nvidia FX5200 (поздрав за кухите фенчета, компанията държи челните места по провал).Ако инсталираш Windows XP, пробвай с тези драйвъри, или остави Windows да си сложи M$ driver.

мерси много..ако знаеш тая в.карта кво е патила....преди около 2 г се пре*ба вентилаторчето и на всеки 4-5 дена го свалях и смазвах,после купих ново и го сложих....бачка вече 5 година-да ти кажа не е никакъв провал...но може да и е дошло времето:yanim:)

Щом тези по-горе компоненти са наред! Тогава търсиш проблема в останалите компоненти-дънна платка,процесор,памет,захранване.Вероятно е дъното да сдава багажа,процесора малко трудно се разваля -но все пак е възможно.Паметта -ще има звукови сигнали при стартиране.Захранване-вероятно! Давай смело-тестове!

• Автор
Щом тези по-горе компоненти са наред! Тогава търсиш проблема в останалите компоненти-дънна платка,процесор,памет,захранване.Вероятно е дъното да сдава багажа,процесора малко трудно се разваля -но все пак е възможно.Паметта -ще има звукови сигнали при стартиране.Захранване-вероятно! Давай смело-тестове!

паметта и процесора-абсурд-аз инсталирам целия уиндоус-на мен ми е горяла паметта-не мога да пусна компа...а дъното как да го тествам??

...а дъното как да го тествам??

С тестова платка, която предполагам нямаш. Затова сменяш всички компоненти и ако са неред, значи е дъното. Нещо не разбрах дали смени видеото?

Така като гледам сигурно е Рам памета. Взимаш една инфра и пускаш тест на памета. Поне един два паса остави да минат. Кажи какви са резултатите?

• Автор

баххх,ново чудо направих-взех от един приятел компа(пак стар) и викам,ще сменя видеото и харда да видя дали ще тръгне-смених видеото-не ще(пак рестартира),смених харда–пак неще...и когато върнах нещата на мястото им-ужас..и неговия същата работа-рестартира и неще...а мойто дъно видях 2 кондензатора поиздути...дали е възможно дъното да ми прави проблем и да потроших и другото видео.....

а мойто дъно видях 2 кондензатора поиздути...дали е възможно дъното да ми прави проблем и да потроших и другото видео.....

Проблем е повече от възможно да ти правят, но чак да скапят другото видео е малко вероятно. Предполагам и двете видеокарти нямат допълнително захранване? Ти като ги монтираш нали гледаш хубаво да влязат до долу в слота и не ги бараш за пистите?

• Автор
Проблем е повече от възможно да ти правят, но чак да скапят другото видео е малко вероятно. Предполагам и двете видеокарти нямат допълнително захранване? Ти като ги монтираш нали гледаш хубаво да влязат до долу в слота и не ги бараш за пистите?

абе внимвам уж:clap:)я ми кажи тоя другия комп е много стар-15 гб хард има и като му сложа моя–80 не може да тръгне-възможно ли е от захранването на оня е 250в на моя 400..??

1. лош контакт - обикновено при паметите... (чистят се гума за паус - двуцветна и се чисти със синята/сивата част)

2. забрани рестарта да видиш каква е грешката... (IRQ_LESS_OR_EQUAL... - проблем с драйвера на видеото или проблем с рам)

3. рама може да се повреди и да работи ама да не минава тестове, тва да спре съвсем е рядкост...

4. може да е от надути кондензатори (на гигадръв за к7 2бр. надути са достатъчни щото там обикновено слагат 4 и е с двуфазно захранване)

може и PSU-то да е...

а другия комп дето не тръгва със 80 гб диск - това вероятно е щото биоса е стар и не познава диска и те едно време имаха джъмпери 32gb clip - отрязан до 32 гб... има биоси дето виждат само част от диска ама съм виждал дъна дето хич не палят без отрязан диск само перки върти... бях решил да пусна целия диск с dynamic disk overlay ама компа не пали...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

От това, което прочетох в темата останах с впечатление, че проблема може да не е изобщо хардуерен, задай дефоут настройките на биоса, пробвай с друга версия уиндоус, пробвай и с някой линукс, ако искаш....

Не съм видял с очите си кондензаторите, не зная колко са поиздути, но вероятно няма да се разминеш без смяната им, не е скъпо.За чистенето на РАМ, както вече друг колега те посъветва, направи ли го?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.