Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

разместване на сайт


Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам малак проблем със моят сайт. Не съм мн добар в хтмл и не съм сигорен как да го оправя. Използвам <div> тагове за изграждане на сайта. Проблема е, че когато го пусна през различни браузери се мести с няколко мм, а също така и когато довабя нов <div> таг над останалите или между стари такива те се разместват :speak: Ако някой има идея от какво мобе да става така ще се радвам да го изслушам. Благодаря предварително !!! :offtopic_s:

Ето и кода на една от страниците:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html>

<head>

	<title> </title>

	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1251" />

</head>


<body bgcolor="#aad9f7">

	<div width="800px" height="200px"	 style="position: relative; top:5px; left:300px; ">

		<img src="images/header.jpg">


	</div>


	<div width="800px" height="500px" style="position: relative; top:60px; left: 350px;">

		<img src="images/content_box2.jpg">

	</div>


	<div width="225px" height="209px" style="position: relative; top:-755px; left:50px;">

		<img src="images/emblema.jpg">

	</div>


	<div width="319px" height="308px" style="position: relative; top:-690px; left:15px;">

		<img src="images/menu.jpg">

	</div>


	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-935px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="index.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> Начало </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-920px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="novini.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> Новини </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-905px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="specialnosti.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> Специалности </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-885px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="istoriq.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> История </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-865px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="galeriq.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> Галерия </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-850px; left:40px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="proekti.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="4" color="#000000"> >> ПРОЕКТИ </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-900px; left:500px;">

		<font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="7" color="#000000"> content_box2 </font></a>

 	</div>

	<div width="200px" height="30px" style="position:relative; top:-665px; left:460px;">

		<a style="text-decoration : none"; href="index.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Начало | </font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="novini.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Новини |</font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="specialnosti.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Специалности |</font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="istoriq.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> История |</font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="galeriq.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Галерия|</font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="proekti.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Проекти |</font></a>

		<a style="text-decoration : none"; href="kontakti.html"><font face="arial, helvetica, sans-sherif" size="3" color="#000000"> Контакти </font></a>

 	</div>

	<div width="381px" height="208px" style="position: relative; top:-1200px; left:1000px;">

		<a href="http://www.hrdc.bg/news.php" target="_blank"><img title="logo2" src="images/logo2.jpg" width="210" height="200" border="0"></a>

			</div>


	<div width="381px" height="208px" style="position: relative; top:-1050px; left:480px;">

	<p align="center"><embed src="http://www.respectsoft.com/onlineclock/ballclock.swf" width="125" height="125" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent"></embed><br></p>


	</div>


</body>

<html>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми подравняват ми се спрямо предишния <div> и така ги позиционирам ;) И това са стойностите в които е на правилното място.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж този код. Смени и добави където трябва:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html>

<head>

  <title> </title>

  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1251" />

  <style>

	*

	{

	  font-family:arial;

	}

	body

	{

	  margin:0;

	  text-align:center;

	}

	a

	{

	  text-decoration:none;

	}

	a.menuitem

	{

	  width:150px;

	  height:20px;

	  margin:1px 0 1px 10px;

	  display:block;

	  color:#000099;

	}

	a.menuitem:hover

	{

	  color:#990000;

	}

  </style>

</head>


<body bgcolor="#aad9f7">

  <div style="width:800px;height:200px;margin:5px 0;background:#FF0000;border:1px solid #CCCCCC;">

	  <img src="images/header.jpg">

  </div>


  <div style="position:relative;width:800px;margin:5px 0;background:#00FF00;border:1px solid #CCCCCC;">

	<div style="margin:10px;">

	  <a href="index.html">Начало | </a>

	  <a href="novini.html">Новини | </a>

	  <a href="specialnosti.html">Специалности | </a>

	  <a href="istoriq.html">История | </a>

	  <a href="galeriq.html">Галерия | </a>

	  <a href="proekti.html">Проекти | </a>

	  <a href="kontakti.html">Контакти</a>

	</div>


  </div>


  <div style="position:relative;width:800px;background:#00FFFF;border:1px solid #CCCCCC;">

	<div style='width:200px;float:left;text-align:left;'>

	  <a class='menuitem' href="index.html">Начало</a>

	  <a class='menuitem' href="novini.html">Новини</a>

	  <a class='menuitem' href="specialnosti.html">Специалности</a>

	  <a class='menuitem' href="istoriq.html">История</a>

	  <a class='menuitem' href="galeriq.html">Галерия</a>

	  <a class='menuitem' href="proekti.html">Проекти</a>

	  <a class='menuitem' href="kontakti.html">Контакти</a>

	</div>


	<div style='width:600px;float:left;text-align:left;'>


	  <div width="381px" height="208px">

		<a href="http://www.hrdc.bg/news.php" target="_blank"><img title="logo2" src="images/logo2.jpg" width="210" height="200" border="0"></a>

	  </div>


	  <div">

		<p align="center"><embed src="http://www.respectsoft.com/onlineclock/ballclock.swf" width="125" height="125" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent"></embed><br></p>

	  </div>


	</div>


  </div>



</body>

<html>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване