Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нови части за комютърна конфигурация

Featured Replies

Здравейте :-)

В момента съм с един "таралясник" и съм решил да сменя най-важните 5 неща (поне за мене) - дънна платка, процесор, оперативна памет, видео карта и последно, но не на последно място по важност - захранване. Бюджета е някъде към 1000лв само за тези пет продукта. Немога да кажа, че съм геймър, но все пак играя на игри и не правя толкова голяма разлика между Very High + всички ефекти и High примерно. Поначало се уча в момента да програмирам и обикновено правя по 7-8 неща на веднъж (не като проекти, ами докато работя се сещам за нещо и тръгвам него да правя), затова и съм се насочил към четириядрен процесор (макар и да е стар)

Ето това съм сглобил засега, смятам да пазаря от Лидер (Leader)

CPU: Intel Q6600 - 374,36 лв

MB: Asus P5QL PRO - 156,76 лв

RAM: A-Data 2GB 800MHz - 47,77 лв

GFX: Sapphire HD4850 512MB - 282,24 лв

PSU: Xilence POWER 550W - 84,90 лв

-------------------------------------------

Общо: 946,03

Някакви предложения?

Цъ :P не !

CPU - C2 QUAD Q8200/2.33/1333/BOX

MB - GB EP45-UD3R

PSU - Chieftec GPS-550AB- A 550W bulk

Ram - KIT 2X2GB DDR2 1066+ A-DATA или ако не стигнат парите - KIT 2X1GB DDR2 1066+ A-DATA

VGA - GB R485ZL-512H - ATI Radeon HD 4850, PCI-E 2.0, 512MB GDDR3, 256 bit, dual DVI-I / D-sub / HDMI / HDCP, DirectX 10.1, OpenGL 2.1, HDTV - с охлаждане на Zalman !

В момента съм с един "таралясник" и съм решил да сменя най-важните 5 неща (поне за мене) - дънна платка, процесор, оперативна памет, видео карта и последно, но не на последно място по важност - захранване. Бюджета е някъде към 1000лв само за тези пет продукта. Немога да кажа, че съм геймър, но все пак играя на игри и не правя толкова голяма разлика между Very High + всички ефекти и High примерно. Поначало се уча в момента да програмирам и обикновено правя по 7-8 неща на веднъж (не като проекти, ами докато работя се сещам за нещо и тръгвам него да правя), затова и съм се насочил към четириядрен процесор (макар и да е стар)

Някакви предложения?

За частите ще се произнесат по вещи от мен! Аз бих те посъветвал да сложиш още 2GB RAM A-Data 800MHz.

p.s. PHENOM II не ли по добър отQ6600,а е на същите парички.Като ще вземаш процесор поне да е конкурент на Core i7 laugh.gif

Някакви предложения?

За процесор не съм съгласен изобщо. Дъно също. Рам сложи повече. Захранването е добро, но мисля, че става въпрос за това http://www.xilence-lab.de/News-Details-Eng...0.html?&L=1 Тихо е добро е, НО няма 6 пинов конектор за видео картата(и аз съм с такова), а за такава карта от висок клас ти трябва това допълнително захранване към картата. Аз ти предлагам

Процесор:Феном 2 710 около 240-260лв взависимост от къде го вземеш.

Дънo:GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AM3 DDR3 180долара*1.55 280лв

Рам:3-channel KIT 3x1GB DDR3, 1600MHz 3GB 3x240 DIMM, Unbuffered, 9-9-9-24, Matched XMS3 with Classic Heat Spreader

PSU - Chieftec GPS-550AB- A 550W bulk може и това http://www.levicom.de/xilence/en/xp480.(12)r.htm преполагам е по-евтино, но е малко по-лошия вариант сравнение с чифтето.

Видео това което си си харесал.

По най-груби сметки 1100лв

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Много интересно :sobbing: Защо реши, че триядреният Phenom e по-добър от четириядрените Q6600 и Q8200 на Интел ?

За игри да, а до програми не мисля. че за програмиране ти е нужен кой знае какъв компот.И просто слагам по-нова технология...

За игри да, а до програми не мисля. че за програмиране ти е нужен кой знае какъв компот.И просто слагам по-нова технология...

Коя технология е по-нова ? ohmy.gif Доколкото ми е известно, Q8200 също е 45 нм ( както и PHENOM II X3 710 ) !

Хайде сега, заради фенщината ше даваме толкова пари , колкото и за по- добрата конфигурация :sobbing:

Коя технология е по-нова ? ohmy.gif Доколкото ми е известно, Q8200 също е 45 нм ( както и PHENOM II X3 710 ) !

Хайде сега, заради фенщината ше даваме толкова пари , колкото и за по- добрата конфигурация ;)

Еми като за начало изключително добро дъно и ддр3 памет като включим и по-големия потенциал при клок на фенома...Просто човека иска предложения и аз давам моето.

Я пак :friends1: ( къде ми се изгуби мармотчето със шоколадчето)

Относно дъното - с какво GA-MA790FXT-UD5P AM3 DDR3 е по-добро от GА EP45-UD3R ? :sobbing:

За клока какъвто е шанса за 3,6 с q6600 почти същия е и с q8200, с фенома си ходиш спокойно до тази честота, поне това сочат ревютата.

За дъното какво да говорим. Дори и само картинките да гледаш ще откриеш някои важни разлики http://www.pureoverclock.com/images/news/gigabyte_790fx.jpg http://www.idcomputer.hu/termek_kep/541.jpg

Мисля, че се налага да променя предложението си за рама да речем с този http://sky.bg/Details.aspx?ID=10922

• Автор
Цъ :sobbing: не !

CPU - C2 QUAD Q8200/2.33/1333/BOX

MB - GB EP45-UD3R

PSU - Chieftec GPS-550AB- A 550W bulk

Ram - KIT 2X2GB DDR2 1066+ A-DATA или ако не стигнат парите - KIT 2X1GB DDR2 1066+ A-DATA

VGA - GB R485ZL-512H - ATI Radeon HD 4850, PCI-E 2.0, 512MB GDDR3, 256 bit, dual DVI-I / D-sub / HDMI / HDCP, DirectX 10.1, OpenGL 2.1, HDTV - с охлаждане на Zalman !

За дъното добре, видеото също, но ще усетя ли такава разлика между 800 и 1066 МХз? А процесора Q8200, вярно, че е 45нм, ама са го орязали бая от кеш..

@vidimiq става въпрос за 550W (до колкото видях има 1 6 пинов конектор)

Дъното ще го сменя с предложеното, ама може ли да ми кажеш(кажете) защо да избера Q8200 пред Q6600 (като изключим факта, че Q6600 е по-топъл)?

Еми като за начало изключително добро дъно и ддр3 памет като включим и по-големия потенциал при клок на фенома...Просто човека иска предложения и аз давам моето.

Я пак :clap: ( къде ми се изгуби мармотчето със шоколадчето)

Относно дъното - с какво GA-MA790FXT-UD5P AM3 DDR3 е по-добро от GА EP45-UD3R ? ;)

Дъното ще го сменя с предложеното, ама може ли да ми кажеш(кажете) защо да избера Q8200 пред Q6600 (като изключим факта, че Q6600 е по-топъл)?

Освен това, Q8200 гълта по-малко ток и се клоква по-лесно до 3,6 GHz. За Q6600 това е проблемно и изисква необходимото дъно и охлаждане, а и съответната късметлийска бройка. И като капак: разликата в производителността на Q6600 и Q8200 едва ли ще успееш да я забележиш. В 99 от 100 случая разликата ще е повече от минимална.

За клока какъвто е шанса за 3,6 с q6600 почти същия е и с q8200, с фенома си ходиш спокойно до тази честота, поне това сочат ревютата.

За дъното какво да говорим. Дори и само картинките да гледаш ще откриеш някои важни разлики http://www.pureoverclock.com/images/news/gigabyte_790fx.jpg http://www.idcomputer.hu/termek_kep/541.jpg

ОК, съгласен, убеди ме :sobbing: Значи вместо да си купя четириядрен процесор на 45 нм ..... ще си купя триядрен на 45 нм .... щото е на АМД и се клоква, колкото Интелския (поне както сочат ревютата) - дилемата е разрешена :friends1:

Направи един анализ на постнатите картинки на дъната , че тая материя ....нещо ми убягва и не ми е много ясно къде какво да гледам sad.gif

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

ЗЗахранването е добро, но мисля, че става въпрос за това http://www.xilence-lab.de/News-Details-Eng...0.html?&L=1 Тихо е добро е, НО няма 6 пинов конектор за видео картата(и аз съм с такова), а за такава карта от висок клас ти трябва това допълнително захранване към картата.

Е, и? В картата дават и преходник за тази цел. Няма никакво значение дали ще сложиш преходника или ще ползваш буксата на захранването. От едно място излизат кабелите. Мощността е достатъчна.

Чиповете край сокета на п45 са 7, а тези при ма790 са 10 или бъркам бройката

Чиповете????Това са филтърни бобини. :wub:

Е-е-е, пък и ти cool.gif "Чипове" звучи по- ЕнтелЕгентно. Как ли пък ще нарече ония там нещица, дето са точно под охлаждането и зад въпросните "чипове" ;) Брех, то имало две "копчета" на дъното в повече от UD3R .... - kokomil

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

ОК, съгласен, убеди ме :wub: Значи вместо да си купя четириядрен процесор на 45 нм ..... ще си купя триядрен на 45 нм .... щото е на АМД и се клоква, колкото Интелския (поне както сочат ревютата) - дилемата е разрешена ;)

Направи един анализ на постнатите картинки на дъната , че тая материя ....нещо ми убягва и не ми е много ясно къде какво да гледам sad.gif

За какво ще се ползва щайгицата за игри и програмиране, за програмиране какво ти трябва, най-обикновен компютър. За игри фенома е далеч напред и повече кеш има и по-високи честоти. За дъното п45 е с един ПСИ-Е слот ма790фхт с два(мисля, че е маловажно в случея, но все пак си е екстра), ма790 е с ддр3 рам и процесор предназначен за такава рам. Чиповете край сокета на п45 са 7, а тези при ма790 са 10 или бъркам бройката ;)

За мен няма значение дали ще си вземе едното или другото, ако ще и трето да вземе, аз защитавам това, което съм казал и стоя твърдо зад него(понякога правя и изключения biggrin.gif ).

аз защитавам това, което съм казал и стоя твърдо зад него(понякога правя и изключения biggrin.gif ).

Tочно там ти е грешката, че не искаш да си отвориш очите. Тук се води абсолютно безсмислен спор и няколко човека се опитват да те убедят, че няма как триядрен процесор да е по-добър от четириядрен, ама тия зелени очила не ги сваляш и туй то.

За игри фенома е далеч напред
'айде нема нужда. Многократно се коментира тук - добри процесори са Phenom II, ама закъсняха с повече от две години. Просто успяха да се изравнят с някои модели на Intel, но на една честота пак са по-бавни.

Просто предлагам новия вид ддр3 памет с много добро дъно, не мисля, че дъно от среден клас и такова от висок клас могат да се сравняват. Инъче реалното конкурентно решение на амд е 810, който е по-добър от q8200 и може да се съчетае много добре с дъно под 200лв-да кажем ма790фх-дс4 и ддр2 памет. Но мисля, че не е лошо да се мине към новия вид памет, а и новия сокет.

P.S. То от зелените очила се виждат и други цветове, ама от тая синя мъгла май нищо не се вижда а?

Няма никаква мъгла - такава е реалността. Просто с излизането на Core2Duo нещата се обърнаха изцяло в полза на Intel и AMD все се мъчат да направят нещо. Никога не съм бил фен на нищо освен на "цена/производителност" и до преди излизането на C2D личните ми машини са били все с AMD процесори. Въпросът е на една и съща цена на дъно, процесор и памет кое е по-производително за конкретният случай? Айде убеди ме, че 3>4, след като човека казва:

Немога да кажа, че съм геймър, но все пак играя на игри и не правя толкова голяма разлика между Very High + всички ефекти и High примерно. Поначало се уча в момента да програмирам и обикновено правя по 7-8 неща на веднъж(не като проекти, ами докато работя се сещам за нещо и тръгвам него да правя)...

Пак ти казвам конкурентния на q8200 е 810, не 710. Процесорите са напълно съвместмими с ам2+, така че дъното може да излезе още по-евтино, 3 не е по-голямо от 4, но за програмиране с дуъл кор по 20 неща едновременно можеш да правиш, ако искаш. Да не говоря само празни приказки ето едно ревю http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=3512&p=1 Вижда се, че 810 е по-добър от q8200 почти навсякъде. Но не мисля, че за едно програмиране са нужни 4 ядра.

А компа с линукс ли ще се ползва?

Предполагам може и аз да изкажа мнение. Не бих искал да споря с никой от екипа, но понеже имам опит в програмирането, не мисля че има нужда от толкова силен процесор, и аз правя няколко неща едновременно, но Athlonx2 4600 се справя доста добре, но нека сложим нещо по засилено, по мое мнение Phenom II X3 720

Освен за програмиране, процесора става и за игране. Доколкото съм запознат е с отключен множител, което при евентуално подобрение позволява работа за часовникарите (така де, за клок говоря). Хубаво, имаме процесор, нека да го сложим някъде. GA-MA790X-DS4 (rev. 1.x) мисля, че ще се справи с положението. За игрите, ATi HD3870 512MB Sapphire PCI-E DDR4 256bit ще да е достатъчно. Относно рамта нека да е повечко, че в програмирането трябват - A-Data 2x2GB DDR2 800 за около 60 лева. И на края, но не и по значение, захранването - 450W Fortron ATX-450PNR, 120mm и 85 лъвчета нагоре. Общо сметката излиза 845 лева, като се има впредвит, че само цената на рамта е взета от sky.bg, а всичко друго от jarcomputers.com, където цените са малко надути. С останалите пари ти предлагам да почерпиш приятели, да изведеш приятелката на някъде или каквото си решиш. Според мен конфигурацииите които са описани по-нагоре са хубави и малко силнички, за нещата описани от автора. Кой луд ще даде 100 лева за нещо, като продукт за 80 лева върши същата работа :yanim:

Поздрави!

Цц :nono: 3870 няма място тук при наличието на бюджет и вмесетна внего 4850.Ако пък човек не иска да дава много пари да вземе 4670/9600GT...ако пък иска нещо на средна цена/производителност- 4830 е избора ,защо е по-производителна от 3870 която е доста по-гореща и надявам се знаеш ,че на 3та серия на АТИ с включени филтрации производителноста пада доста ,а разликата е 10-тина лева ;)

Предложението ми беше с триядрен процесор, понеже съм на мнение, че от четириядрен няма смисъл, наблегнах на рама и дъното, ама какво ви говоря то освен синия цвят друг май няма...Къде съм казал 710 е по-добър от четириядрения интел? Твърдя, че от него няма смисъл. А до спора Q6600>Phenom II 810>Q8200...

Все още чакам аргументи 810 vs Q8200 като цяло и ако искате само за игрички 710 vs Q8200 :rolleyes:

Хайде да вземем да приключим недоразуменията в темата ! Идеята е, че при една и съща цена на конфигурацията, срещу четириядрен процесор ти предлагаш триядрен ( за същите пари на конфигурацията ! ). Това е основното ! Както писаха и по-нагоре, авторът на темата сам ще реши дали да си купи четири или триядрен процесор. Личното ми мнение е, че четириядреният процесор е по-добрата покупка !

Относно аргументите АМД срещу Интел .... мисля, че си имаше отделна спамърска тема, посветена специално на тези въпроси, и в която феновете на АМД можеха сами себе си да убеждават, че техният избор е единствен, неповторим и правилен, а всички останали са просто заблудени от могъщата рекламна кампания на по-голямата фирма.

Е, естествено забравих ( ако и да съм го писал и друг път) - компютрите нямат само и единствено предназначение за игри ! Някои ги използват и за работа. Авторът на темата също е споменал в началото :

Така е човека сам си решава за каво да си даде парите.

Та в случея тая работа (програмирането) не изисква кой знае какъв процесор или нещо кой знае кво... Та нещото за, което се вземат мощните компоти са или игри или тежки програми....

Чух обиди към АМД, но пак никакъв аргумент, защо така се мълчи като се опре до аргументи не разбирам нещо???

Дънни платки за INTEL GIGABYTE EP45-UD3L, P45, DDR II 1366+/1066/800, SATA II, GLAN, LGA775 1 112.90 112.90 $

Процесори INTEL INTEL PIV CORE 2 DUO 2.50GHz, QUAD Q9300, 6MB, 1333MHz 1 214.20 214.20 $

Вентилатори COOLER MASTER ULTRA VORTEX, 754, 939, LGA775 1 17.40 17.40 $

Памети RAM ADATA 2 x 2GB DDR II 800+ 1 54.30 54.30 $

Видео карти PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E 1 150.50 150.50 $

Кутии и Захранвания FOXCONN 3GTS001, 400W PFC 1 59.00 59.00 $

1138.74 лв с ДДС :clap:

• Автор

Съжалявам, че не наглеждах темата ама текущото ми захранване изгоря ... отново (ама все пак е Delux).

Така де,

Прегледах страничката и излезе, че Q9550 е с ~150лв. повече от колкото Q6600. В случая, ако е по-добре, ще ги намеря парите, а струва ли си?

Ами,в резюме+моето скромно мнение-по-добър е,но не ти е необходим... cool.gif

P.S.Ако говориш за Core 2 Quad Q9550,а ако става въпрос за Phenom X4 9550 Quad Core-още по-малко.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Q9550 е със 30лв по-малко от i7 920. Знам че ще трябват още пари за хубаво дъно и DDR3 РАМ, но аз бих събирал. :wors:

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.