Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся мнение за една конфигурация

Featured Replies

Едно приятелче ми каза че тука мога да пиша за конфигурация и ето я моята при положение че няма пари за повече

ASROCK - ALIVEXFIRE-ESATA2, ATI CrossFire Xpress 1600, DDR II 800/667/533, SATA II, RAID, PATA RAID, GLAN, AM2

AMD - ATHLON64 LE-1640, 2.60GHz, 1024c, AM2, BOX

Видео - http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2886958&id=4206

и няква рам адата май ми каза да си взема на 800 мхз.

Как е? Става ли за човек който не иска много? Нещата добре ли са така? Как оценявате видеото и тоя процесор е сигурно че е толкова 2.6 или там колко пише

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Аз си имам компютър такъв ддр само и само тея части ще сменявам

Спънато дъно,слаб процесор и жалко подобие на видеокарта.Закакво ти са тези части-много са слаби,потърси имаше някаде из форума Ati 2900 XT,за 70 лева -много по добре ще е за игри.За дъното -абе нямаше ли една фирма.......MSI май беше.За същите пари-повече възможности.Процесора е много немощен,за подобни пари-5000x2,5200x2-и старите ядра да са -екстра.Паметта е добре!

Направо кажи с колко пари разпологаш, за да не говорим само на фирми, ами направо на продукти. ;)

Абсолютният минимум, от който би имало смисъл

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11361 е5200

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11648 GIGABYTE P31-ES3G

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11476 GALAXY 256M GF9500GT DDR III PCI-E

По-надолу няма смисъл, освенм ако не се ползва като офис компютър или нещо подобно, което не изисква никаква "компютърна мощ"

• Автор

Егаси минимума.. 450 лв а едва имам 200лв затова си избрах ония чарколе по 40 долара на парче хаха :hush:

Че какво му е на процесора ония дето предложих? нали работи на 2.6? па дъното предполагам че с него ще мога да клокна тоя процесор и ще стане работата? видео картата ми се струваше добра 256 мб на 128 бита, на дъното пишеше нещо CrossFire и на видео картата го имаше затова ги избрах :)

да го кажа ... хммм около 250... 300мах. лв ще мога да събера до 2 седмици просто натам ще ми трябват пари за друго.

Пък фр-то ми каза че колко по силно правим нещата ще трябва да сменя накрая и захранването щото моето е 300 W май и харда защото ще са бързи чарколите за него...а той е старичък.

Редактирано от Not1c3 (преглед на промените)

Егаси минимума.. 400 лв а едва имам 200лв затова си избрах ония чарколе по 40 долара на парче хаха :hush:

Че какво му е на процесора ония дето предложих? нали работи на 2.6? па дъното предполагам че с него ще мога да клокна тоя процесор и ще стане работата? видео картата ми се струваше добра 256 мб на 128 бита, на дъното пишеше нещо CrossFire и на видео картата го имаше затова ги избрах :)

да го кажа ... хммм около 250... 300мах. лв ще мога да събера до 2 седмици просто натам ще ми трябват пари за друго.

CrossFire е технология, с която ползваш две или повече видеокарти ATI (при nVidia тази технология се казва SLI). При тази видеокарта няма смисъл от такъв режим. Аз бих ти препоръчал да вземеш на първо време дъно с вградено видео (нека колегите ти предложат, защото излизам сега и нямам време) и после да събереш пари и да си купиш хубава видеокарта. :idea:

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

Моят съвет е!Събери още някой лев за конфигурация и не си давай парите напразно.Просто няма смисъл с тези части , които си избрал.Не си хвърляй парите напразно!Успех!

Егаси минимума.. 450 лв а едва имам 200лв затова си избрах ония чарколе по 40 долара на парче хаха :hush:

Пък фр-то ми каза че колко по силно правим нещата ще трябва да сменя накрая и захранването щото моето е 300 W май и харда защото ще са бързи чарколите за него...а той е старичък.

По мои сметки е 360лв, но зарежи.

Първото нещо, процесора е едноядрен, производителност му е доста малка и като цяло е много стар и отдавна му е минало времето.

Видео картата също е много стара преди 3 серии на АТИ, а и с ддр2 памет, едно вградено добро видео ще я схрузка.

Дъното няма смисъл да се коментират тия дръвца- АшРок, пълни боклуци. Че и да клокваш искаш с него...

До 300лв по-добре нещо с вградено видео.

http://sms.bg/product_info.php?cPath=24_51...roducts_id=4834 Процесор AMD Athlon 64 X2 7750 BE Dual Core BOX 134лв

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535797 Gigabyte GA-MA78G-DS3H 166лв

Точно 300общо и процесора пак е доста добър и вграденото видео става за нещо. Така и не каза какво ще е предназначението на машината.

• Автор

Намерих друга карта като онази ама ддр3

http://www.kagami.bg/catalog/element.php?I...LEMENT_ID=18329

Тая би трябвало да бие вашите вградени :P

Процесора едноядрен 2.6... да се клокне до 3... вървим 3 години с него мен ми трябва да цакам игрички някви там аз не играя попринцип силни игри в момента играя Cabal някви такива дето не искат много играя. Пък това дъно нали ще може да издържи тия неща пък вярвам че колкото и да е тъпо се става за лек клок? така сметното по мои сметки... ммм... 260-70 лв ще дам за тея 3 неща и една рам 2 гб адата и станаха 300 ? как е? ;)

Както вече ти казаха няколко пъти по-добре дъно с вградено видео + процесор AMD Athlon 64 X2 7750 BE Dual Core ( Двуядрен !!!) + РАМ. Ако не слушаш какво ти се казва защо питаш?

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Not1cE взимай процесора и дъното предложени от vidimiq,и не се чуди. За толкова пари къде ще намериш по-добри части ?! Даже ще си много доволен от конфигурацията, защото процесора държи на клок. ;) Само захранването ме съмнява, дали ще издържи...все пак е 300W, a пък и ти не каза дали е марково или някакво куче марка. Ако е от вторият вид май ще трябва и ново захранване. :P

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

• Автор

геее, че к'во ги е на тази видео карта изглежда много добра :P

Много пари това е 300 лв 2-та чаркола, после адата 40 лв пък после ще трябва и захранване че моето е 300 W JNC па накрая ще кажете че трябва и нов хард че понеже са му бързи чарколите с стана работа за 500 лв ;)

Много пари това е 300 лв 2-та чаркола, после адата 40 лв пък после ще трябва и захранване че моето е 300 W JNC па накрая ще кажете че трябва и нов хард че понеже са му бързи чарколите с стана работа за 500 лв ;)

Харда какъв е ? Не мисля че ще ти се наложи да го сменяш, освен, ако не искаш по-голямо дисково пространство. Джапанката(JNC) ще издържи най-вероятно като временен вариант, аз колко време мъкнах мойта щайга с един делукс 300вата...рама, като нямаш ддр2 памет няма начин да се разминеш.

Ми като не ти харесва взимай какво си наумил и не пускай безсмислени теми. Ако не ти харесва кажи да ти трия темата и отивай и си купи ако искаш даже на Х1650, а Х1300.

• Автор

След седмица ще пиша пак да видя какви пари ще ми останат (вероятно 250лв). Но със сигурност няма да взема онова дъно с вграденото видео, колкото и да говорите тая радеонка където показах дд3 ще е по-добра от вграденото.

След седмица ще пиша пак да видя какви пари ще ми останат (вероятно 250лв). Но със сигурност няма да взема онова дъно с вграденото видео, колкото и да говорите тая радеонка където показах дд3 ще е по-добра от вграденото.

Не го взимай дъното, никой не те кара на сила да го взимаш. Вземи си X1650 Pro, тя ако не за друго, поне за нареждане на пасианси става. biggrin.gif

• Автор

Аз гледам доволни хора от нея снимки на игри с хубава резолюция вие пасианси ми редите .... някой тук бил ли е с нея че да говори така ;) че моят акато е някакъв блокук тука 128 мб на 64 бита гледам играя игри по 10 гб :P

Как ще да е ще пиша след седмица.

Не се чувствай задължен да пишеш пак.

По добре си вземи дъно EP31-DS3L+E5200.

Поне навсякъде има танталови кондензатори, че на електролитните им мина времето в компютърните технологии.

Вземи си някоя карта на старо ако ще и PCI да е, стига да вади картина, и по-нататък си събери пари поне за HD4650. Ще имаш и прилична възможност за клок. Не забравяй че ти трябва и свястно захранване. Един Fortron 350PNF би ти свършил работа. Внимавай да не те метнат с PNR.

Аз гледам доволни хора от нея снимки на игри с хубава резолюция вие пасианси ми редите .... някой тук бил ли е с нея че да говори така ;) че моят акато е някакъв блокук тука 128 мб на 64 бита гледам играя игри по 10 гб :P

Хубава резулюция а. 640x480. biggrin.gif

Аз гледам доволни хора от нея снимки на игри с хубава резолюция вие пасианси ми редите .... някой тук бил ли е с нея че да говори така ;) че моят акато е някакъв блокук тука 128 мб на 64 бита гледам играя игри по 10 гб ;)

От коя година са коментарите? Тази карта е морално остаряла. Наистина е по-добре да вземеш със сегашните ти възможности дъно с вградено видео.

Това дъно е наистина добро, със хубава видеокарта е (HD3200) и поддържа DirectX 10! За процесор може да вземеш AMD Athlon 5000+, които е двуядрен със честота 2.6GHz! И A-DATA 2GB DDR2 800 и вече си готов. Общо тези неща излизат 298.43 лв (дъното - 153.55 лв, процесора - 103.62 лв и РАМ-а - 41.26 лв). На тази вградената видеокарта тръгва даже и GTA4 - ВИЖ! ;)

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

• Автор

Не мога да ви разбера как ще ми казвате, че една вградена видео карта която е 128 мб на 64 б ще е по-добра от Радеон 1650 ПРО 256 на 128 бита... дори може да взема 512 мб на 256 бита пак същата 1650 про....

Дайте за сега някакви идей за дъна с добри вградени видео карти до 160 лв дъно пък по натам ще видя да я сменя.

Не мога да ви разбера как ще ми казвате, че една вградена видео карта която е 128 мб на 64 б ще е по-добра от Радеон 1650 ПРО 256 на 128 бита... дори може да взема 512 мб на 256 бита пак същата 1650 про....

Дайте за сега някакви идей за дъна с добри вградени видео карти до 160 лв дъно пък по натам ще видя да я сменя.

A може и 512-бит, 2048МВ да вземеш пак такава. biggrin.gif Тука 10 човека се изредиха да ти казват, че дъно с вградено HD3200 и хубав процесор е най-изгодния вариант, ти си знаеш Х1650. Каза ти се вече - това е морално остаряла карта, без значение колко бита и MB e. То 5900XT е 256-бита и 256МВ, ама какво от това? Не всичко е обем и ширина на шината - има шейдъри, нови технологии и т.н. То и HD4670 е 128-битова, но бие или е равна с бая 256-битови карти от предишно поколение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.