Премини към съдържанието
mAlChO_Ch

bbcode в сайта ми

    Препоръчан отговор


    Здравейте имам сайт в който през админ панел се въвежда текст в форма с текст ареа и така слагам текст в сайта. Но в текст ареата нямам форматиране на текста и другите екстри които ми трябват. Чувал съм че може да се сложи bbcode и текст ареата да стане като тази по форомите (като тази тук също) Някой ще ми каже ли възможно ли е и ако да как да го направя. Мн ще съм ви благодарен защото ми е спешно благодаря ви.

    П.С Ако има варянт за добавяне на екстри към текст ареа също е добра идея :wors:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здравейте имам сайт в който през админ панел се въвежда текст в форма с текст ареа и така слагам текст в сайта. Но в текст ареата нямам форматиране на текста и другите екстри които ми трябват. Чувал съм че може да се сложи bbcode и текст ареата да стане като тази по форомите (като тази тук също) Някой ще ми каже ли възможно ли е и ако да как да го направя. Мн ще съм ви благодарен защото ми е спешно благодаря ви.

    П.С Ако има варянт за добавяне на екстри към текст ареа също е добра идея :wors:

    http://tinymce.moxiecode.com/

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Благодаря много имам само 1 въпрос още. Защо когато съкна да запази текста той се запазва така заедно със форматираните неща?

    Юнска версия

    <p> <ul type="disc"> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Български език и литература- 17 май 2009г., начало 08:00 ч</span></li> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Втори държавен зрелостен изпит- 19 май 2009г., начало 08:00</span>ч</li> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Държавни зрелостни изпити по желание на ученика, като следва:</span></li> </ul> </p>

    използвам следния код за добавяне на текст:

    <?php

    echo '<html><head>' ;

    echo '<script type="text/javascript" src="tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>

    <script type="text/javascript">

    tinyMCE.init({

    // General options

    mode : "textareas",

    theme : "advanced",

    plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink

    ,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,c

    ontextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xh

    tmlxtras,template,imagemanager,filemanager",

    // Theme options

    theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justif

    ycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizese

    lect",

    theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,out

    dent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|

    ,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",

    theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iesp

    ell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",

    theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,c

    ite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pa

    gebreak,|,insertfile,insertimage",

    theme_advanced_toolbar_location : "top",

    theme_advanced_toolbar_align : "left",

    theme_advanced_statusbar_location : "bottom",

    theme_advanced_resizing : true,

    // Example content CSS (should be your site CSS)

    content_css : "css/example.css",

    // Drop lists for link/image/media/template dialogs

    template_external_list_url : "js/template_list.js",

    external_link_list_url : "js/link_list.js",

    external_image_list_url : "js/image_list.js",

    media_external_list_url : "js/media_list.js",

    // Replace values for the template plugin

    template_replace_values : {

    username : "Some User",

    staffid : "991234"

    }

    });

    </script>' ;

    echo '</head><body> ';

    echo '<table width="300" height="10" border="1">' ;

    echo '<tr><td><a href="index.php">Начало</a> | <a href="add_index.php">Добави текст</a> | <a href="admin.php">АДМИН Панел</a></td></tr></table>' ;

    echo '<form action="" method="post">

    Заглавие: <br />

    <input type="text" name="name" />

    <br />

    Текст: <br />

    <textarea name="txt" cols="100" rows="30"></textarea>

    <br />

    <input type="submit" name="submit" value="Добави" />

    </form>' ;

    echo '</body>

    </html>' ;

    if (isset($_POST["submit"])) {

    //настройки за база данни

    $dbhost = "localhost";

    $dbuser = "***";

    $dbpass = "***";

    $dbname = "***";

    $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)or die(mysql_error());

    mysql_select_db($dbname, $conn)or die(mysql_error());

    if (!empty($_POST["name"])) $name = htmlspecialchars($_POST["name"]);

    else $errMsg = "Не сте въвели заглавие!<br />";

    if (!empty($_POST["txt"])) $txt = htmlspecialchars($_POST["txt"]);

    else $errMsg = "Не сте въвели текст!<br />";

    if (empty($errMsg)) {

    $insert = mysql_query("INSERT INTO nachalo (name, txt) VALUES('$name', '$txt')")or die(mysql_error());

    echo 'Текста е добавен успешно! <a href="index.php">Начало</a>';

    } else echo $errMsg;

    mysql_close();

    }

    ?>

    и следния код за показване на текста

    <?php

    //настройки за база данни

    $dbhost = "localhost";

    $dbuser = "***";

    $dbpass = "***s";

    $dbname = "***";

    $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)or die(mysql_error());

    mysql_select_db($dbname, $conn)or die(mysql_error());

    $select = mysql_query("SELECT * FROM nachalo ORDER BY id DESC")or die(mysql_error());

    $num = mysql_num_rows($select);

    for ($i=0;$i<$num;$i++) {

    $name = mysql_result($select, $i, "name");

    $txt = mysql_result($select, $i, "txt");

    echo '<table width="300" height="10" border="0">';

    echo '<tr><td> <b>'.$name.'</b></td>

    <tr><td>'.$txt.'</td></tr>

    <br />';

    }

    Редактирано от mAlChO_Ch (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това проблем ли е ?

    Нали искаше текст с повече възможности от нормален за textarea.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    не се изразих правилно. Точно това искам, но крайния резултат е:

    665452R.jpg

    Аз искам да си е текста С това форматиране


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Защото преди да запишеш в базата използваш htmlspecialchars.

    а какво да сложа ? phpspecialshars li ?

    П.С как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background ?

    Редактирано от mAlChO_Ch (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    а как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background в момента съм нарпавил табличка и има ограничение, но искам като надвиши полето да се появява скролбар и да се побира целия текст? Разбираш за какво говоря нали ?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    а как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background в момента съм нарпавил табличка и има ограничение, но искам като надвиши полето да се появява скролбар и да се побира целия текст? Разбираш за какво говоря нали ?

    Мисля, че с DIV трябва да стане:

    <div style="width:300px;height:250px;overflow:auto;">

    съдържание

    </div>

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    текста продължава на доло и пак излиза от картинката..... Други идеи?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    текста продължава на доло и пак излиза от картинката..... Други идеи?

    При мен работи. Провери си кода за грешки.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    при мен проблема беше че картинката се прецаква успях да го направя с:

    <div style="width: 200px; height: 200px; overflow: scroll; border: 5px dashed black; background-color: #ccc;">
    
    This is where all the stuff goes.<br />
    
    Add some more stuff, and instead of growing, it will have a scrollbar.
    
    </div>

    Мерси супер мн за помоща, задължен съм ти :P

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.