Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте имам сайт в който през админ панел се въвежда текст в форма с текст ареа и така слагам текст в сайта. Но в текст ареата нямам форматиране на текста и другите екстри които ми трябват. Чувал съм че може да се сложи bbcode и текст ареата да стане като тази по форомите (като тази тук също) Някой ще ми каже ли възможно ли е и ако да как да го направя. Мн ще съм ви благодарен защото ми е спешно благодаря ви.

П.С Ако има варянт за добавяне на екстри към текст ареа също е добра идея :wors:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравейте имам сайт в който през админ панел се въвежда текст в форма с текст ареа и така слагам текст в сайта. Но в текст ареата нямам форматиране на текста и другите екстри които ми трябват. Чувал съм че може да се сложи bbcode и текст ареата да стане като тази по форомите (като тази тук също) Някой ще ми каже ли възможно ли е и ако да как да го направя. Мн ще съм ви благодарен защото ми е спешно благодаря ви.

П.С Ако има варянт за добавяне на екстри към текст ареа също е добра идея :wors:

http://tinymce.moxiecode.com/

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Благодаря много имам само 1 въпрос още. Защо когато съкна да запази текста той се запазва така заедно със форматираните неща?

Юнска версия

<p> <ul type="disc"> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Български език и литература- 17 май 2009г., начало 08:00 ч</span></li> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Втори държавен зрелостен изпит- 19 май 2009г., начало 08:00</span>ч</li> <li class="MsoNormal"><span lang="EN-US">Държавни зрелостни изпити по желание на ученика, като следва:</span></li> </ul> </p>

използвам следния код за добавяне на текст:

<?php

echo '<html><head>' ;

echo '<script type="text/javascript" src="tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>

<script type="text/javascript">

tinyMCE.init({

// General options

mode : "textareas",

theme : "advanced",

plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink

,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,c

ontextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xh

tmlxtras,template,imagemanager,filemanager",

// Theme options

theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justif

ycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizese

lect",

theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,out

dent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|

,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",

theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iesp

ell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",

theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,c

ite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pa

gebreak,|,insertfile,insertimage",

theme_advanced_toolbar_location : "top",

theme_advanced_toolbar_align : "left",

theme_advanced_statusbar_location : "bottom",

theme_advanced_resizing : true,

// Example content CSS (should be your site CSS)

content_css : "css/example.css",

// Drop lists for link/image/media/template dialogs

template_external_list_url : "js/template_list.js",

external_link_list_url : "js/link_list.js",

external_image_list_url : "js/image_list.js",

media_external_list_url : "js/media_list.js",

// Replace values for the template plugin

template_replace_values : {

username : "Some User",

staffid : "991234"

}

});

</script>' ;

echo '</head><body> ';

echo '<table width="300" height="10" border="1">' ;

echo '<tr><td><a href="index.php">Начало</a> | <a href="add_index.php">Добави текст</a> | <a href="admin.php">АДМИН Панел</a></td></tr></table>' ;

echo '<form action="" method="post">

Заглавие: <br />

<input type="text" name="name" />

<br />

Текст: <br />

<textarea name="txt" cols="100" rows="30"></textarea>

<br />

<input type="submit" name="submit" value="Добави" />

</form>' ;

echo '</body>

</html>' ;

if (isset($_POST["submit"])) {

//настройки за база данни

$dbhost = "localhost";

$dbuser = "***";

$dbpass = "***";

$dbname = "***";

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)or die(mysql_error());

mysql_select_db($dbname, $conn)or die(mysql_error());

if (!empty($_POST["name"])) $name = htmlspecialchars($_POST["name"]);

else $errMsg = "Не сте въвели заглавие!<br />";

if (!empty($_POST["txt"])) $txt = htmlspecialchars($_POST["txt"]);

else $errMsg = "Не сте въвели текст!<br />";

if (empty($errMsg)) {

$insert = mysql_query("INSERT INTO nachalo (name, txt) VALUES('$name', '$txt')")or die(mysql_error());

echo 'Текста е добавен успешно! <a href="index.php">Начало</a>';

} else echo $errMsg;

mysql_close();

}

?>

и следния код за показване на текста

<?php

//настройки за база данни

$dbhost = "localhost";

$dbuser = "***";

$dbpass = "***s";

$dbname = "***";

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)or die(mysql_error());

mysql_select_db($dbname, $conn)or die(mysql_error());

$select = mysql_query("SELECT * FROM nachalo ORDER BY id DESC")or die(mysql_error());

$num = mysql_num_rows($select);

for ($i=0;$i<$num;$i++) {

$name = mysql_result($select, $i, "name");

$txt = mysql_result($select, $i, "txt");

echo '<table width="300" height="10" border="0">';

echo '<tr><td> <b>'.$name.'</b></td>

<tr><td>'.$txt.'</td></tr>

<br />';

}

Редактирано от mAlChO_Ch (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не се изразих правилно. Точно това искам, но крайния резултат е:

665452R.jpg

Аз искам да си е текста С това форматиране


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защото преди да запишеш в базата използваш htmlspecialchars.

Редактирано от Ken (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
Защото преди да запишеш в базата използваш htmlspecialchars.

а какво да сложа ? phpspecialshars li ?

П.С как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background ?

Редактирано от mAlChO_Ch (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background в момента съм нарпавил табличка и има ограничение, но искам като надвиши полето да се появява скролбар и да се побира целия текст? Разбираш за какво говоря нали ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
а как мога да сложа скрол бар за да не излиза текста от картинката която съм сложил за текстов background в момента съм нарпавил табличка и има ограничение, но искам като надвиши полето да се появява скролбар и да се побира целия текст? Разбираш за какво говоря нали ?

Мисля, че с DIV трябва да стане:

<div style="width:300px;height:250px;overflow:auto;">

съдържание

</div>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

при мен проблема беше че картинката се прецаква успях да го направя с:

<div style="width: 200px; height: 200px; overflow: scroll; border: 5px dashed black; background-color: #ccc;">

This is where all the stuff goes.<br />

Add some more stuff, and instead of growing, it will have a scrollbar.

</div>

Мерси супер мн за помоща, задължен съм ти :P

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване