Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5,3 по Рихтер във Вранча, Румъния

Featured Replies

Ето от извора(на румънски):

http://www.adevarul.ro/articole/cutremur.html

Лещански президент!!

Неговата прогноза бе за 19-ти, не за 25-ти. :blink:

Тук в СТ. Загора поне аз нищо не усетих (и слава Богу де).

Дано не станат и такива над 5 по Рихтер, че лошо...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1162743

Лещански президент!!

Ъхъ...Ама то не било Хасково,а Вранча. И не компютри,а компоти... :blink:

Ъхъ...Ама то не било Хасково,а Вранча. И не компютри,а компоти... ;)

Обаче паниката започна biggrin.gif

П.С А аз си помислих че съм ритнал бюрото, когато се заклати леко монитора :P

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Във Вранча е бил и епицентърът на силното земетресение през 1977 г., когато е разрушен Свищов. Явно е рискова зона. Аз си седях на компа и слушах музика и по едно време забелязах как ми се разлюля малко столът, а после и мониторът.

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

• Автор
Във Вранча е бил и епицентърът на силното земетресение през 1977 г., когато е разрушена Стражица. Явно е рискова зона. Аз си седях на компа и слушах музика и по едно време забелязах как ми се разлюля малко столът, а после и мониторът.

Бургас е известен със един блок - "краставицата" . От 77 година до днес никои не е оправил разрушените парапети от земетресението!

Във Вранча е бил и епицентърът на силното земетресение през 1977 г., когато е разрушена Стражица. Явно е рискова зона. Аз си седях на компа и слушах музика и по едно време забелязах как ми се разлюля малко столът, а после и мониторът.

Знаем.. От Вранча идват най-големите опасности за България в земетръсно отношение....

Magnitude mb 5.3

Region ROMANIA

Date time 2009-04-25 at 17:18:48.1 UTC

Location 45.7 N ; 26.63 E

Depth 96 km

Distances 43 km W Focsani (pop 105,112 ; local time 20:18 2009-04-25)

39 km SE Covasna (pop 10,979 ; local time 20:18 2009-04-25)

7 km W Nereju (pop 4,202 ; local time 20:18 2009-04-25)

Интернета си е голема работа.Когато не можах да се свържа по GSM през нета се информирах за събитието . Neta работеше без прекъсване. Даже използвах IP телофонията за разговори докато при GSM от претоварване всичко беше заето.

Порових малко в нет-а за статиска относно Вранча, и попаднах на следните любопитни факти :

Земетръсните огнища под Карпатските планини в областта на Карпатските планини в областта на Вранча (Румъния)

често предизвикват дълбоки и силни земетресения. В последните сто години, в този район са регистрирани около десет земетресения, чиито огнища са на дълбочина 100 - 160 km. Някои от тези земетресения са усетени в България

1790г.- усетено в в цяла България;

1790г.- усетено в в цяла България;

1821г. - в Северна България; две силни земетресения през 1829 и 1938г.;

1821г. - в Северна България; две силни земетресения през 1829 и 1938г.;

а 20.Октомври и 10.Ноември 1940г. - две земетресения, с дълбочина на хипоцентъра около 130km, усетени силно в Никопол, Свищов, Търново и в почти цяла Северна България.

Известно е разрушителното земетресение на 4.03.1977г., което се счита за едно от най-разрушителните земетресения в Европа. То е почувствувано в Москва, Петроград,Хелзинки, Рим, Атина и Истанбул. Земетресението причини жертви и материални щети не само в Румъния, но и в България

Повредени са сгради и в Югославия, Молдавия и други съседни държава. Загиналите са 1570 души, ранените са над 11300 (над 90% от жертвите са от Букурещ), разрушени и тежко повредени са около 33000 жилища и много обществени сгради. Загубите само заРумъния се изчисляват на повече от 2 милиарда долара.

цитатът е от тук

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Изглежда, че дълбочината от 145 км (според данните) е причината трусът да се усети на толкова мното места, че и с различна продължителност, според написаното досега в темата - в Свищов усетих само един единствен тласък и това бе всичко, леко заклащане на лампите, падна и един почти празен дезодорант.

Бая ви е тресло,тоя Лещански май не намери зоната

sad.gif

На мен едно аверче от Варна по скайпа ми писа дивани скърцат полюлей се люлей

Тук в София нямаме гондоли

Във Вранча е бил и епицентърът на силното земетресение през 1977 г., когато е разрушена Стражица...

Това не е вярно, вероятно имаш предвид Свищов. Земетресението, разрушило Стражица бе през 86-та и не бе от Вранча, а локално.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

По това време бях на 3тия етаж ( във Варна ). Не усетих нищо... Други хора от апартамента обаче са усетили. :huh:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.