Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарните избори ще се проведат на 5 юли

67 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на 5 юли ?

• да
      80%
      49
    • не
      11%
      7
    • все още се колебая
      8%
      5
  2. 2. Коя ще бъде първа политическа сила ?

• ГЕРБ
      54%
      33
    • БСП
      4%
      3
    • ДПС
      8%
      5
    • Синята коалиция
      18%
      11
    • друга партия
      14%
      9

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Парламентарните избори ще се проведат на 5 юли (ОБЗОР)

zx500_314274.jpg

28 април 2009 | 13:23 | Агенция "Фокус"

Изборите за национален парламент ще се проведат на 5 юли, изборите за Европейски парламент са на 7 юни 2009 година.

Президентът на Република България Георги Първанов насрочи за 5 юли 2009 г. изборите за национален парламент. Държавният глава издаде указа за състава на ЦИК и другите укази, свързани с организацията на тези избори след консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции.

Указите ще бъдат обнародвани в извънреден брой на „Държавен вестник” на 30. 04. 2009 г., поради късното приемане от парламента на измененията на избирателния закон. Президентът се надява, че изборите ще бъдат демократични и толерантни при висока избирателна активност на българските граждани.

Тази сутрин при президента се проведоха консултации на политическите сили за състава на Централната избирателна комисия за национален парламент. Като цяло политическите сили се обединиха около дата 5 юли, единствено ДСБ пожела за дата 28 юни. Само ГЕРБ са направили предложението си за състава на ЦИК вчера. Още на първите консултации за членове на ЦИК за европейските избори, ние предложихме Орлин Иванов. Това е нашето предложение и за член на ЦИК за изборите за български парламент. Това каза пред Агенция „Фокус” Цветан Цветанов председател на ПП ГЕРБ. Той посочи, че съставът на ЦИК ще се припокрие за двата избора за европейски и национален парламент. Той допълни, че разговорът с президента вчера е бил изключителен прагматичен и полезен. Консултациите при президента от страна на ГЕРБ са проведени вчера, тъй като днес председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов има насрочено пътуване.

„Атака” сменя едно от предложенията си за член на ЦИК. Това каза пред журналисти Димитър Стоянов от „Атака” след консултации при президента. Мария Мусурлиева ще бъде заменена от Васил Цанов. По думите на Стоянов, промяната се налага, защото „Атака” има нужда от човек със сериозна практика в организирането на избори и от експерт в преброителните процеси. Двама ще са представителите на „Атака” в ЦИК, като вторият човек остава Бойко Грозданов. Според партията, тълкуването на изборния закон, което се прави, не е правилно, защото „Атака” трябва да има поне 3-ма души представители в комисията, и по този начин остава ощетена. „В момента за новия ЦИК за изборите на български парламент се използва директно квотата от предишния”, поясни Стоянов. Той посочи, че най-вероятно датата за избори ще бъде 5 юли. По думите му, „Атака” никога не се е притеснявала от това кога ще бъдат насрочени изборите, защото е готова за тях. Той подчерта, че номерата на бюлетините от изборите за Европейски парламент ще се запазят и за следващите, когато ще се избере българското управление.

Проф. Михаил Константинов е предложен за член на Централната избирателна комисия за предстоящите избори за национален парламент от страна на партия „Ред, законност, справедливост”. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев след консултации при президента Георги Първанов. Янев допълни, че РЗС ще имат представители във всички регионални избирателни комисии. Проф. Михаил Константинов е предложен и от ОДС, така че на практика в ЦИК няма да има промяна в състава.

От ДСБ са предложили 28 юни като възможна дата за провеждане на националните избори. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ДСБ Веселин Методиев след консултации при президента. Методиев обоснова искането за тази дата с новия закон за изборите, в който са регламентирани 21 дена за провеждане на предизборните кампании. По думите на Методиев, президентът е отхвърлил това предложение като е казал, че трябва да се остави една седмица след евроизборите, за да могат да се коментират резултатите от тях. „Аз не виждам смисъл от тази седмица, защото този коментар е насочен към следващите избори”, посочи Методиев. „Всички приказки по адрес на „Синята коалиция” ще се стопят в момента, в който имаме двама евродепутати. Иван Сотиров от СДС, посочи, че техните предложения за членове на ЦИКЕП са същите и за ЦИК – Елена Маркова – за зам.-председател и проф. Михаил Константинов за член на ЦИК. На въпрос свързан с промяната на състава на ЦИК заради последващата регистрация на РЗС, Сотиров заяви, че за по-добрата работа на ЦИК всички парламентарно представени политически партии имат интерес в комисията да няма „плаващ” член.

Има юридическо основание РЗС да имат представителство в ЦИК. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след провелите се консултации при президента. Каракачанов посочи, че за провеждането на парламентарните избори е обсъждана датата 5 юли. По думите му, това е първата възможна дата след като управляващото мнозинство, най-вече БСП и ДПС, не са пожелали да има избори в една и съща дата. Той коментира, че датата 28 юни, предложена от ДСБ е трудна, а 5 юли е реалистична.

Очертава се съгласие около датата 5 юли като възможна за провеждане на изборите за национален парламент. Това каза пред журналисти Лютви Местан от ДПС, след проведените консултации при президента. Според Местан, това щяло да позволи изборите да се проведат преди летния сезон. Той подчерта, че предложенията на ДПС за състав на ЦИК са същите като тези за европейските избори. „Смятаме, че тази година пред ЦИК стои много тежка задача да гарантира честността и прозрачността на изборите, при положение, че в закона има редица нови положения. Затова залагаме на опитни членове. Те естествено ще поемат и тази втора функция за провеждане на избори за народни представители в националния парламент”, каза още Местан. Той посочи, че ДПС е подкрепило предложението на президента по възможност един и същи състав на ЦИК да изпълнява две функции – за провеждане на европейски и национални избори. На въпрос за евентуални промени в състава на ЦИК Местан посочи, че този въпрос стои извън ДПС. „Важното е, че гръбнакът на ЦИК за провеждане на избори за български представители в Европейския парламент ще се запази”, каза Местан. Той добави, че има изготвен анализ от екипа на президента, който предполага участие в ЦИК на представител на РЗС.

Ние потвърдихме нашето предложение един от заместник-председателите на ЦИК да бъде Бисер Троянов. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов, след консултациите при президента. Моллов посочи, че предложението на НДСВ за членовете на ЦИК са същите като тези за ЦИКЕП. „Не мога да тълкувам юридическите аргументи на РЗС”, каза Моллов в отговор на въпрос не трябва ли съставът на ЦИК да бъде променен, след като парламентарната група на РЗС се сформира след обявяването на указа на президента за състава на ЦИКЕП. „От наша гледна точка сегашният състав на ЦИК работи ефективно и е най-добре той да бъде съхранен, тъй като това гарантира една по-добра ефективност”, каза още Пламен Моллов. Той допълни, че не са обсъждали с президента дата за провеждането на националните избори. Според него изборите ще са на 5 юли. В консултациите е участвала и Марина Дикова, заместник-председател на ПГ на НДСВ.

Съставът на Централната избирателна комисия за парламентарните избори остава същият – това каза Ангел Найденов, председател на Парламентарната група на Коалиция за България след консултацията при президента Георги Първанов.

Като евентуална дата за парламентарните избори се обсъжда пети юли.

От КБ са били отправени същите предложения за ЦИК, както за евроизборите – Светла Димитрова – за председател, заместник-председател - Александър Петров и говорител – Александър Александров. Броят на предложените от КБ членове съответства на пропорциите и големината на парламентарната група.

Ами това е.

7.06 и 5.07.

Това са датите.

Интересния въпрос за мен е не за кой ще гласувате, а мотивирани ли сте да си дадете гласа?

Редактирано от Trichocephalus
добавена анкета (преглед на промените)

• Отговори 229
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

И да съм мотивиран и да не съм - по това време ще съм на море.

Майната им на всички - нарочно избраха юли месец да си провеждат изборите.

Ако не бяха през почивния сезон - щях да гласувам, разбира се - досега не съм пропускал избори.

И да съм мотивиран и да не съм - по това време ще съм на море.

Майната им на всички - нарочно избраха юли месец да си провеждат изборите.

Ако не бяха през почивния сезон - щях да гласувам, разбира се - досега не съм пропускал избори.

Точно това е целта.Повечето хора ще са на почивка,така по-малко хора ще отидат до урните.Което значи,че купените гласове и тези на турските "екскурзианти" ще тежат повече на фона на слабата активност.Което пък облагодетелства познайте кой.. :wors:

Точно това е целта.Повечето хора ще са на почивка,така по-малко хора ще отидат до урните.Което значи,че купените гласове и тези на турските "екскурзианти" ще тежат повече на фона на слабата активност.Което пък облагодетелства познайте кой.. huh.gif

абсолютно съм съгласен !!! :wors:

• Автор

Аз пък не съм съгласен с горните постове.

Случвало ми се е през годините да не съм в София на избори, но това не е било причина да не гласувам.

Който иска - ще гласува. Стига оправдания, че някой си искал точно това и да има слаба активност и бла бла бла...

Измислени оправдания с цел да се застраховате, ако изборния резултат не е такъв, какъвто искате.

А и точно през следващите 3-4 месеца кризата ще се усети с пълната и сила тук. Което ме кара да си мисля, че тази година далеч няма да се юрнат всички по почивки, както беше в последните години.

Но това все пак е само едно предположение, разбира се.

Ако отида да гласувам,ще дам гласа си за някоя малка и неизвестна партийка,без никакви шансове да влезе в парламента,но която ми е харесала по някакъв начин. Да гласувам за някой от големите мафиоти - абсурд...

Точно това е целта.Повечето хора ще са на почивка,така по-малко хора ще отидат до урните.Което значи,че купените гласове и тези на турските "екскурзианти" ще тежат повече на фона на слабата активност.Което пък облагодетелства познайте кой.. :wors:

И насърчава познай чия емиграция. На малкото, които не е*е, че ония "комунисти" се е*ават с нас. Ако тия минат 20% и имат някакъв шанс да влезнат във властта пак, емиграцията е неизбежна и на малкото кадърни хора останали в Абсурдистан. Трябва свръхусилие, за да се насърчи висока избирателан активност.

Ще гласувам,разбира се.Всеки трябва да гласува,все пак това му е едно от правата.

П.П.Кокалът,който го захапи,трудно го пуска!

Аз пък не съм съгласен с горните постове.

Случвало ми се е през годините да не съм в София на избори, но това не е било причина да не гласувам.

Който иска - ще гласува. Стига оправдания, че някой си искал точно това и да има слаба активност и бла бла бла...

Измислени оправдания с цел да се застраховате, ако изборния резултат не е такъв, какъвто искате.

А и точно през следващите 3-4 месеца кризата ще се усети с пълната и сила тук. Което ме кара да си мисля, че тази година далеч няма да се юрнат всички по почивки, както беше в последните години.

Но това все пак е само едно предположение, разбира се.

Зз отивам все пак да бачкам на плажа - не виждам как ще мога да бъда и в Плевен и там едновременно.

Не знам от сега къде ще живея там - за да мога да отида да ме запишат в избирателните списъци в Созопол нито пък си имам и идея как бих могъл по друг начин да гласувам.

Аз със сигурност ще гласувам, защото моя глас има значение. Вашият също.

Аз няма да гласувам за БСП, защото:

1. Защото това е партията, която е същата онази БКП – терористичната организация, създала най-големи беди на българската държавност и българския народ за последните стотина години.

2. Най-вече защото обаче ги създаде огромните проблеми и в последния си мандат, когато бяха орязани европейските средства.

3. Геополитическата насоченост на тази наследница на БКП са срещу ЕС, срещу европейския морал, въпреки че го прикриват, то си е точно така.

4. Тази партия БСП е групировка, която е неразривно свързана с престъпни групировки. Това е в основата на нейната идеология, която се налага с диктатурата на пролетариата. Не смятам, че трябва да гласувам за диктатори.

5. БСП не може да се реформира. Защото идеологията и е такава. Такива са и програмите и. Един път престъпник – завинаги престъпник и диктатор.

6. Не мога да гласувам за партия, която е наследник на партия, чието управление е осъдено със Закона за осъждане на комунистическия режим за престъпен. Аз не гласувам за престъпници.

7. Тази партия няма духовно измерение, защото идеологията и е материалистична. Не мога да гласувам за партия, която изключва духовността на вярата в Бога. Пълно недоразумение е, че ако българското население е над 80% православно да гласува за партия, чиято идеология изключваше, а и продължава да изключва духовността.

8. Тази партия БСП е най-зловредната, защото се опитва на всяка цена да наложи реда си по най-насилствен начин. Аз съм против насилието.

9. В БСП няма капка откритост – кой е този, който назначава ръководството и. Аз съм против прикритите сделки под масата.

10. БСП продължава да не поема отговорност за миналото. Аз съм против безотговорни политически партии. Дори и да не виждате алтернатива изберете по-малкото зло, помислете за Вашето бъдеще и за бъдещето на Вашите деца.

Разбира се има още сто причини, за да не гласувам за БСП, но не разполагам с необходимото време, пък и не е необходимо, всички изпитваме на гърба си негативите от управлението на комунистическата олигархия.

1. Защото това е партията, която е същата онази БКП – терористичната организация, създала най-големи беди на българската държавност и българския народ за последните стотина години.

2. Най-вече защото обаче ги създаде огромните проблеми и в последния си мандат, когато бяха орязани европейските средства.

3. Геополитическата насоченост на тази наследница на БКП са срещу ЕС, срещу европейския морал, въпреки че го прикриват, то си е точно така.

4. Тази партия БСП е групировка, която е неразривно свързана с престъпни групировки. Това е в основата на нейната идеология, която се налага с диктатурата на пролетариата. Не смятам, че трябва да гласувам за диктатори.

5. БСП не може да се реформира. Защото идеологията и е такава. Такива са и програмите и. Един път престъпник – завинаги престъпник и диктатор.

6. Не мога да гласувам за партия, която е наследник на партия, чието управление е осъдено със Закона за осъждане на комунистическия режим за престъпен. Аз не гласувам за престъпници.

7. Тази партия няма духовно измерение, защото идеологията и е материалистична. Не мога да гласувам за партия, която изключва духовността на вярата в Бога. Пълно недоразумение е, че ако българското население е над 80% православно да гласува за партия, чиято идеология изключваше, а и продължава да изключва духовността.

8. Тази партия БСП е най-зловредната, защото се опитва на всяка цена да наложи реда си по най-насилствен начин. Аз съм против насилието.

9. В БСП няма капка откритост – кой е този, който назначава ръководството и. Аз съм против прикритите сделки под масата.

10. БСП продължава да не поема отговорност за миналото. Аз съм против безотговорни политически партии. Дори и да не виждате алтернатива изберете по-малкото зло, помислете за Вашето бъдеще и за бъдещето на Вашите деца.

Разбира се има още сто причини, за да не гласувам за БСП, но не разполагам с необходимото време, пък и не е необходимо, всички изпитваме на гърба си негативите от управлението на комунистическата олигархия.

абе ти май не си истинския Слави Трифонов

А аз, накратко казано, няма да гласувам за БСП (БКП), защото това е една мафиотска структура с една цел - ограбване на народа и домогване във властта на всяка цена без всякакви принципи. Доказали са го нееднократно. Това е същаат БКП, създала организираната престъпност и пращаща бабите и дядовците ни на море през зимата и на ски през лятото. Аз плюя на тази партия и на гласуващите за нея.

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

”Избори” на 23 май изпратиха 7 партии в ЕП

25 май 2009 / News.dir.bg

Седем политически формации имат възможност да излъчат представители в Европейския парламент, съобщи на пресконференция днес Николай Николов от "Барометър инфо", предаде БТА.

Той представи данни от последното проучване на агенцията. Изследването е направено на 23 май като "симулативно гласуване", тоест участвалите 1210 души са пускали в урни съответните бюлетини, както в изборен ден.

Николов уточни, че този метод на изследване дава максимално близки до реалните изборни резултати, но методът не може да прогнозира избирателна активност.

Урните са били разположени в София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Варна и Велико Търново, а подвижни урни са преминавали и в по-малки населени места като Троян, Драгоман, Козлодуй, Аксаково.

Пет от формациите със сигурност ще имат депутати в ЕП, според резултатите от изследването. Това са ГЕРБ - 25.87 на сто, Коалиция за България - 18.02 процента, ДПС -16.36 на сто, Синята коалиция - 10.74 процента и "Атака" - 8.26 на сто.

"Напред" и РЗС имат шанс да преминат бариерата съответно с 5.54 на сто и с 5.12 процента, коментира Николов.

НДСВ събира 2.15 на сто от гласовете. Според Николов, една от причините за този резултат на движението е, че то е изписано "Национално движение за стабилност и възход" и хората не го разпознават под това име.

Мандатите, които са разпределени със сигурност, според тези резултати, са 4 сигурни депутатски места за ГЕРБ, 3 сигурни за Коалиция за България, двама за ДПС и по един за Синята коалиция и "Атака".

Разпределението на останалите 6 мандата зависи от представянето на "Напред" и РЗС, както и от избирателната активност, коментира Николов.

Преброяването на бюлетините от симулационното гласуване е показало, че не повече от 10 процента от избирателите са се възползвали от правото си на преференциално гласуване. Няма нито един кандидат, който да събира преференциално повече от 15 процента от гласовете за листата, в която участва, за да може да се извърши пренареждане на кандидатите.

За мен лично нищо изненадващо и скромното ми мнение е, че и на самите избори така ще се движат нещата като цяло.

колеги, снощи не можах да заспя и си направих експеримент -

Прогноза на резултатите от изборите за евродепутати

въз основа на данните от проучванията с коефициент на съмнението ми че са манипулативни си направих малък модел с ексел който проиграх на РС-то си многократно - КъМ 250 варианта с вариране на прогнозните резултати -(тук ако са излъгали, малко, ами ако е повече - досещам се коя агенция на кого служи!) става за секунди!

ето резултата ми

ако не се случи нещо много важно с вероятност над 88%:

ГЕРБ - 6 евродепутата

БСП - 4 евродепутата

ДПС - 2 евродепутата

Синята коалиция - 2 евродепутата

Атака - 2 евродепутата

както споменах това се получаваше почти винаги

и един мандат остава или за

- третата по сила -най вероятно- ДПС, особено ако има "туристи" - вероятност 54%

- БСП -вероятност 28%

- друга партия минала бариерата (евентуално РЗС)- вероятност 13%

- ГЕРБ - вероятност 5%

САМО ако избирателната активност е над прогнозираната и някой - ГЕРБ или Синята коалиция или Атака или друга партия успее да привлече негласуващи, колебаещи се изобщо периферията си (което досега не се вижда) ще имат и те реални шансове да се борят за последния свободен мандат с ДПС или БСП

изпращам ви го като забава, да видим доколко съм улучил и да сравним с други прогнози.

Герб - 5

ДПС - 4

БСП - 4

останалите или 2ма или 3ма.

Ще се поздравяваме с "Айде ДуПиСе!"

Чудя се кой е измислил методическите указания за тия избори...

И като взели, че въвели нов вид недействителна бюлетина, много ще им накривят на шапките. То и самия защитен вид на бюлетината не гарантира, че няма да се изнесе една...

Ама на, мъчат си мозъците :)

Е, значи няма да се регистривам да гласувам, защото юли ще съм си в България. :)

Уиии...най-накрая и аз ще гласувам biggrin.gif

Хм.. На тези избори мисля да подкрепя пп "атака".

Причината е, че всички медии, без една ги плюят, което ми се струва доста глупаво, ако нямат изгода..т.е. имат изгода ...

Хм.. На тези избори мисля да подкрепя пп "атака".

Причината е, че всички медии, без една ги плюят, което ми се струва доста глупаво, ако нямат изгода..т.е. имат изгода ...

И аз щях да съм против плюенето ви, ако не бяхте шайка престъпници и червени милиционери в тази псевдопартийка :)

Ще си гласувам за Бойко и тва е.

Умиращите ще си гласуват за БЕСЕПЕТО

Турците за ДУПЯСЕТО

а циганите и за ДВЕТЕ.

честито Българи!!!

Ехаааааааааааа :blink:

Изследовател: Цената на глас на изборите - от 100 до 500 лв

01.06.2009/ 11:22/ vesti.bg

По пътя от СИК до РИК се подменят цели урни с предварително попълнени бюлетини, твърди във в. "Сега" изследователят на "търговията с вот" доц. Георги Манолов.

Още тук

Премиерът Сергей Димитриевич е назначил Азер Меликов за шеф на фирмата "Информационни системи", която ще обработва резултатите от изборите за авропарламент и народно събрание. Азер Меликов не е българин, а азербайджанец. То не, че премиера е българин, ама това е друга тема.

Азербайджан е мюсулманска държава, член на ОИК - Организацията Ислямска конференция.

azerbaijan_flag.gif

Тези избори дали могат да бъдат честни, български изброи?

Ехаааааааааааа :sobbing:

Изследовател: Цената на глас на изборите - от 100 до 500 лв

01.06.2009/ 11:22/ vesti.bg

По пътя от СИК до РИК се подменят цели урни с предварително попълнени бюлетини, твърди във в. "Сега" изследователят на "търговията с вот" доц. Георги Манолов.

Още тук

Вариантите са два: или целят с подобна новина да диверсират обществото, за да го обезверят и съвсем никой да не иде да гласува, за да спечелят с гласовете на подчовеците; или наистина е вярно. Ако е второто - жална ни майка бъде ли допуснато, защото никой няма да се разбунтува и ще ни шибат през гащите още 4 години (тези които останат в България де).

Премиерът Сергей Димитриевич е назначил Азер Меликов за шеф на фирмата "Информационни системи", която ще обработва резултатите от изборите за авропарламент и народно събрание. Азер Меликов не е българин, а азербайджанец. То не, че премиера е българин, ама това е друга тема.

Азербайджан е мюсулманска държава, член на ОИК - Организацията Ислямска конференция.

azerbaijan_flag.gif

Тези избори дали могат да бъдат честни, български изброи?

еми то нали проекта boykostov.org и целата фашизоидна плювня против Бойко по нета е негово дело.

дето го дзепаме тука по цел ден!!!

е да ама важното е че във Facebook изкривяват ценностите.смех!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.