Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарните избори ще се проведат на 5 юли

67 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на 5 юли ?

• да
      80%
      49
    • не
      11%
      7
    • все още се колебая
      8%
      5
  2. 2. Коя ще бъде първа политическа сила ?

• ГЕРБ
      54%
      33
    • БСП
      4%
      3
    • ДПС
      8%
      5
    • Синята коалиция
      18%
      11
    • друга партия
      14%
      9

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

А какво ще стане ако се окаже истина ?? Изборите да са на 4-ти, а не на 5-ти?
Абе неможе да са разлепени листове навсякъде и .... бе де да знам аз направо неможах да повярвам съпер измислшлиотини . Дано само не се окаже истина че големите партии ще се оядат много много ако хората не гласуват на 4-ти!!

Стига с тия слухове... невъзможно е да се смени датата от законова гледна точка ....

Само давате почва за още повече паника и слухове ... ега ти и лековерните хорица сте :)

Изборите са на 5-ти!!!

П.С И защо после се ширели шарлатани в държавата.. ами така е, като има лапни-шарани....

Не сме лековерни а недоверчиви!!! Достатъчно си ги измисляха сега ако големите се оядат тотално ще видим лековерни .... ohmy.gif

• Отговори 229
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Абе неможе да са разлепени листове навсякъде и .... бе де да знам аз направо неможах да повярвам съпер измислшлиотини . Дано само не се окаже истина че големите партии ще се оядат много много ако хората не гласуват на 4-ти!!

Не сме лековерни а недоверчиви!!! Достатъчно си ги измисляха сега ако големите се оядат тотално ще видим лековерни .... ohmy.gif

Направо сте си лековерни.... наивни и гламави дори... без грам мислене и без грам реална представа за държавата както се вижда... да не говоря за законите.....

П.С И ако някой това го обижда... съжалявам за констатациите.. пък вий ако искате се оправдавайте с марсианците после....

Конституцията на Република България

Чл. 98.

Президентът на републиката:

1. насрочва избори за Народно събрание и органи на местно самоуправление и определя датата за произвеждане на национален референдум, когато за това има решение на Народното събрание.

2. отправя обръщения към народа и Народното събрание.

Ето защо не може току така да се сменя дата....!!!

Решението се обнародва в Държавен вестник...

Направо сте си лековерни.... наивни и гламави дори... без грам мислене и без грам реална представа за държавата както се вижда... да не говоря за законите.....
Абе админите! Я бан за тоя - регистрирал се само за да напише това ли?!

Така е ликвидирайте тая глупост и измишльотина наистина!!!

Затова сме на това ниво - просто мнооого голяма част от населението не знае къде се намира. Нямат елементарни познания, пълни овце!

СЪЕДИНЕНИЕТО прави силата! Това някой от вас дето обиждате чувал ли го е??!Защо нападате човека,който се възмущава и решил да си каже мнението?!И кои сте вие,че да нареждате на админите да банват и да трият потребителите от форумите?!Културно изказване за вас няма ли?Незнам кой реагира първосигнално само!Вместо да се заяждате един с друг може да помислите к8ак да се обедините!Така с грубост и обиди никой до никъде няма да стигне,пък ако си искате така,продължавайте да марширувате на едно място!!!

СЪЕДИНЕНИЕТО прави силата! Това някой от вас дето обиждате чувал ли го е??!Защо нападате човека,който се възмущава и решил да си каже мнението?!И кои сте вие,че да нареждате на админите да банват и да трият потребителите от форумите?!Културно изказване за вас няма ли?Незнам кой реагира първосигнално само!Вместо да се заяждате един с друг може да помислите к8ак да се обедините!Така с грубост и обиди никой до никъде няма да стигне,пък ако си искате така,продължавайте да марширувате на едно място!!!

Твоят отговор е първосигнален. Прочети пак всичко и ако не разбереш, че имаме право - явно няма смисъл да спорим.

Кмвасилев... явно си взел стари снимки.. сегашните "брята" ходят на митингите на други партии които ги поят с бира и хранят с кебапчета ;)

Кмвасилев... явно си взел стари снимки.. сегашните "брята" ходят на митингите на други партии които ги поят с бира и хранят с кебапчета ;)

Грешиш. Снимките са на две седмици, познавам автора им и ги помествам с негова разрешение. Невероятно е колко бързо се разпространиха само за един ден по цяла България :)

• Автор
Грешиш. Снимките са на две седмици, познавам автора им и ги помествам с негова разрешение. Невероятно е колко бързо се разпространиха само за един ден по цяла България :wors:

Малко е смешно да се разпространяват снимки от време оно и да се обяснява, че са от сега.

И за да не стават спорове излишни, само да вметна, че бюлетината за изборите утре е с № 4, а не с № 14, която беше на изборите 2005-та година. Слогъна "България това си ти" е пак отпреди 4 години.

"Автора" му кажи да не лъже със задника си.

• Автор

Как ще гласуваме

6_2cf21.jpg

04 юли 2009 / News.dir.bg

На изборите за национален парламент утре, на 5 юли, за първи път ще гласуваме с две интегрални бюлетини.

Едната е за партийните кандидати по пропорционалната система, а в другата са мажоритарните кандидати. Те ще бъдат подадени предварително на гласоподавателя, когато той отиде в секцията за гласуване. И в двете бюлетини гласоподавателят трябва да отбележи своя избор в "тъмната стаичка".

Избирателят може да отрази вота си и в двете бюлетини. Така от неговия регион ще се избират повече народни представители. Ако той обаче не желае да гласува за една от бюлетините, може да я сгъне и да я пусне с неотразен вот. Тогава тази бюлетина ще се отчете като недействителна.

В пропорционалните бюлетини са изписани само първите три имена от съответната листа.

Вътре в кабината няма бюлетини, има само химикалка, с която се отбелязва вотът. След като се отрази вотът, бюлетините се сгъват, като местата за печат остават отгоре, за да може да се сложи и втори печат от член на комисията. Там, където се отбелязва за кого гласуват хората, бюлетините са с тъмна лента от външната страна и не може да се разкрие информацията за гласуването. Бюлетините ще бъдат сгънати фабрично, а на задната страна, където са номерата на партиите и коалициите се намира тъмната лента, която ще скрива отбелязания вот.

В пропорционалната бюлетина знакът се слага в квадратчето пред името на предпочитаната партия или коалиция. В бюлетината за мажоритарните представители - пред името съответно на предпочитания мажоритарен кандидат. При пропорционалния избор няма преференции. При мажоритарния след 21 номер са имената на независимите кандидати, подредени по реда на постъпването им в съответната РИК.

Друг важен елемент при тези избори са двата печата на бюлетините. В противен случай те няма да са валидни. Вторият печат се поставя преди пускането на бюлетината в урната. От ЦИК призоват гражданите внимателно да съблюдават за това и при необходимост сами да подсещат членовете на комисиите да слагат втория печат, преди да дадат гласа си.

При допусната грешка в бюлетината тя се анулира и гласоподавателят получава нова, но това може да става само един път, трета бюлетина няма да се дава.

Особено важно е да се знае, че всеки гласоподавател трябва да получи бюлетината в разгърнат вид и задължително да провери, че тя е чиста, без задрасквания и съдържа само одобреното от ЦИК като имена на кандидатите.

При получаване на личната карта, всеки гласоподавател задължително трябва да се разпише в съответния списък на секционната комисия.

Недопустимо е изнасяне на бюлетини от помещението, в което е разположена избирателната секция. Ако даден избирател разгърне и покаже по какъв начин е гласувал, бюлетината автоматично се анулира и не се пуска в урната.

Трети вид бюлетина ще има за българите, които ще гласуват в чужбина. Там няма да има мажоритарен избор и ще бъдат отбелязани само партиите и коалициите регистрирани в ЦИК, без имената на кандидатите.

За първи път на тези избори ще се гласува и електронно, макар и експериментално. ЦИК реши експерименталното електронно гласуване да се състои в девет секции в Девета френска езикова гимназия в София. В изборния ден в тези секции в кабината за гласуване ще има по едно техническо устройство с визуализиращ екран.

Избирателят, който желае да упражни своя вот по електронен начин, ще заяви желанието си пред комисията. Той няма да получи интегрални хартиени бюлетини, а магнитна карта за гласуване. С нея избирателят ще влезе в кабината, ще разгледа на монитора електронните бюлетини и ще изрази своето предпочитание чрез поставяне на магнитната карта в устройството и потвърждаване на своя вот. След потвърждението техническото устройство ще разпечата на хартия вота на избирателя. Избирателят ще сгъне хартията и ще я пусне в непрозрачна кутия за гласуване, която се намира до традиционната прозрачна урна.

Ако някой избирател прецени, че този начин на гласуване е сложен, той може да се върне към традиционния, но преди да е пуснал вота си в кутията.

След края на изборния ден СИК ще преброи бюлетините и ще прибави към тях резултатите от електронното гласуване, след преброяване на резултатите в непрозрачната кутия.

Пускам това като отделна тема, защото за първи път ще се гласува с две интегрални бюлетини и който не му е ясно как се прави, нека да чете.

Да, сега забелязах...като писа Censored , че на тениската на ДПС е №14! Снимката не е актуална...

Мисля си, че ще има много невалидни бюлетини (наблюденията ми са от селата където населението е предимно ромско и възрастни хора над 70год)...Две интегрални бюлетини, мажоритарен кандидат, пропорционални бюлетини...голям хаос ще настане.Преди време всяка партия си копираше бюлетините и обикаляше махалите за да демонстрира точно начина.Тази година не съм видяла, което не значи , че го няма...

Аз пък искам уважаемите представители на партиите в изборната секция да ми обяснят подробно как става.

Малко да им намеря работа. Струва ми се ,че на някои им доскучава да седят зад чиновете и да броят мухите.

Да си заработят надницата ,която взимат.

Аз пък искам уважаемите представители на партиите в изборната секция да ми обяснят подробно как става.

Малко да им намеря работа. Струва ми се ,че на някои им доскучава да седят зад чиновете и да броят мухите.

На мен ми е мъчно за тях!Трябва да си силно партийно надъхан за да се вържеш цял ден там и след приключване на изборния ден да ходиш и до областния град...

Нищо не ти пречи да поискаш да ти обяснят, щом не си наясно кое как става. Това си е тяхно задължение.

Малко е смешно да се разпространяват снимки от време оно и да се обяснява, че са от сега.

И за да не стават спорове излишни, само да вметна, че бюлетината за изборите утре е с № 4, а не с № 14, която беше на изборите 2005-та година. Слогъна "България това си ти" е пак отпреди 4 години.

"Автора" му кажи да не лъже със задника си.

мнооого умно.

нема значение че тоя е с номер 14 или с номер 114 или номер 1114.

И ПРЕДИ 5 ГОДИНИ и СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО е СЪЩОТО.и същия този ше гласува по същип начин!!!

БЕЗМОЗЪЧНО!

стига ИНФАНТИЛСКО ОТРИЧАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ.

ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ТУРСКА ПАРТИЯ , А БСП ЕТНИЧЕСКА ЦИГАНСКА ПАРТИЯ.

циганите винаги гласуват за БСП , турците за ДПС.

ако човек е ИСТИНСКИ БЪЛТГАРИН той никога няма да гласува за КРАДЛИВИТЕ КАТО ЦИГАНИ КОМУНИГИ ИЛИ

за Анадолски КРАДЕЦ ДУГАН

Редактирано от сер_ГЕЙ (преглед на промените)

Грешиш. Снимките са на две седмици, познавам автора им и ги помествам с негова разрешение. Невероятно е колко бързо се разпространиха само за един ден по цяла България :huh:

Познаваш с извинение " нънци " ... колкото снимките както казаха и други са от сега..

Айде да не споменавам сливналийче, точно на митинг на АТАКА в Сливен преди години, огромната част от тълпата бяха от квартал Надежда biggrin.gif ... И не само там...

мнооого умно.

нема значение че тоя е с номер 14 или с номер 114 или номер 1114.

И ПРЕДИ 5 ГОДИНИ и СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО е СЪЩОТО.и същия този ше гласува по същип начин!!!

БЕЗМОЗЪЧНО!

стига ИНФАНТИЛСКО ОТРИЧАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ.

ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ТУРСКА ПАРТИЯ , А БСП ЕТНИЧЕСКА ЦИГАНСКА ПАРТИЯ.

циганите винаги гласуват за БСП , турците за ДПС.

ако човек е ИСТИНСКИ БЪЛТГАРИН той никога няма да гласува за КРАДЛИВИТЕ КАТО ЦИГАНИ КОМУНИГИ ИЛИ

за Анадолски КРАДЕЦ ДУГАН

Неграмотно, инфантилно и безмозъчно ... това са част от описанията на поста ти :P

Опит за евтина интернет пропаганда в последния ден преди изборите laugh.gif

Познаваш с извинение " нънци " ... колкото снимките както казаха и други са от сега..

Айде да не споменавам сливналийче, точно на митинг на АТАКА в Сливен преди години, огромната част от тълпата бяха от квартал Надежда biggrin.gif ... И не само там...

Неграмотно, инфантилно и безмозъчно ... това са част от описанията на поста ти ;)

Опит за евтина интернет пропаганда в последния ден преди изборите laugh.gif

Умнико, написано е така НАРОЧНО.

ти да не мислиш че тоя кафевия от снимката знае азбуката хах

е тва са избирателите на АЗИАТСКИТЕ ПАРТИИ- БСП И ДПС!

и не правя пропаганда- не съм СЕР-ГЕЙ , да ми прават 100 клипа на месец.

вчера да же имаше клип на сер-ГИ със децата на ЧЕРВЕНИТЕ ЧОРБАДЖИИ.

много мили!много мило!и то тропнат в тоя сайт.смех!

а как сер–ГЕЙ плаща клиповете А?

по експертни мнения цената на кампанията на бсп

доближава 10 милиона лева.

е от къде бе ейййй?

ама утре ше се чуе...

;) Хайде де не се излагаш повече:думичката да же се пише слято! Всяко ново изречение започва с главна буква и НЕ е задължително да е на нов ред (това го знае всяко хлапе). Прочети малко и за препинателните знаци (учат се във втори клас!!!) и т.н.

Още грешки да търся ли?

РОМИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП! А ВИЕ??? cool.gif

;) Хайде де не се излагаш повече:думичката да же се пише слято! Всяко ново изречение започва с главна буква и НЕ е задължително да е на нов ред (това го знае всяко хлапе). Прочети малко и за препинателните знаци (учат се във втори клас!!!) и т.н.

Още грешки да търся ли?

смешен си с тоя правопис.ако почна да ти търся и на тебе грешки същото ще е .

който нема кво да отговори се хваща за правописа biggrin.gif

смех смех

Умнико, написано е така НАРОЧНО.

ти да не мислиш че тоя кафевия от снимката знае азбуката хах

е тва са избирателите на АЗИАТСКИТЕ ПАРТИИ- БСП И ДПС!

и не правя пропаганда- не съм СЕР-ГЕЙ , да ми прават 100 клипа на месец.

вчера да же имаше клип на сер-ГИ със децата на ЧЕРВЕНИТЕ ЧОРБАДЖИИ.

много мили!много мило!и то тропнат в тоя сайт.смех!

а как сер–ГЕЙ плаща клиповете А?

по експертни мнения цената на кампанията на бсп

доближава 10 милиона лева.

е от къде бе ейййй?

ама утре ше се чуе...

Умниче, ти си точно Болен Чов laugh.gif

да не споменавам манталитета ти, същия като на любимците ти ;)

УТРЕ НИЕ РОМИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП! А ВИЕ???

Айде стига вече си повтарял едно и също! И като ти гледам начина на изразяване и правописа, ме хваща срам! Старай се поне малко, ако искаш някой да те вземе на сериозно!

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.