Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Помогнете да настроя рутер D-link Dl 524


Препоръчан отговор

Здравейте на всички.

Купих си рутер D-link Dl 524, защото искам да ползвам интернет на лаптопа без да обикалям с кабела и цялата къща. Проблема ми е че нещо не мога да настроя рутера както трябва. След като свържа лаптопа с рутера и направя настройките (с помоща на WinWizard на самия рутер), лаптопа прави връзка с рутера, но няма интернет. Как мога да оправя проблема. ОС ми е Vista Ultimate. Интернета ми е с ЛАН доставчик (ако го казвам правилно). Правя си и clonemac но пак не ми тръгва интернета. Нямам упътване как се настройва рутера, а самите насторойки ги правя с помоща на отговори по форуми. Но макар и с тях, пак не ми тръгва интернета. Може да бъркам и в стъпките на свързване на рутера с лапотпа. ИП адреса ми който е на лан картата е един, а когато вляза на http://www.ip-adress.com/ ми дава, че ИП-то ми е друго (когато лаптопа е свързан без рутера). Попитах доставчика и ми каза, че бил някакъв виртуален сървър. Предполагам, че и това можа да играе роля в проблема, че нямам интернет.

Редактирано от marto_gp (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вържи си компа към кабела и пусни един пинг от сорта на: ping www.kaldata.com После кажи колко ти е TTL-a. Ако е 0 то звънни пак на доставчика и го питай дали ще е проблем да го промени ? Ако не иска - сменяш рутера е подходящ или се лишаваш от това удоволствие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
Вържи си компа към кабела и пусни един пинг от сорта на: ping www.kaldata.com После кажи колко ти е TTL-a. Ако е 0 то звънни пак на доставчика и го питай дали ще е проблем да го промени ? Ако не иска - сменяш рутера е подходящ или се лишаваш от това удоволствие.

Когато е свързан компютъра нормално с кабела от доставчика (без рутера), то тогава TTL=60.

Редактирано от marto_gp (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи бъркаш някъде в настройките. Като се вържеш с рутера какъв адрес ти дава? Картата си я направил на автоматични настройки, нали. Виж това клониране на МАК адреса дали го правиш както трябва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички.

Купих си рутер D-link Dl 524, защото искам да ползвам интернет на лаптопа без да обикалям с кабела и цялата къща. Проблема ми е че нещо не мога да настроя рутера както трябва. След като свържа лаптопа с рутера и направя настройките (с помоща на WinWizard на самия рутер), лаптопа прави връзка с рутера, но няма интернет. Как мога да оправя проблема. ОС ми е Vista Ultimate. Интернета ми е с ЛАН доставчик (ако го казвам правилно). Правя си и clonemac но пак не ми тръгва интернета. Нямам упътване как се настройва рутера, а самите насторойки ги правя с помоща на отговори по форуми. Но макар и с тях, пак не ми тръгва интернета. Може да бъркам и в стъпките на свързване на рутера с лапотпа. ИП адреса ми който е на лан картата е един, а когато вляза на http://www.ip-adress.com/ ми дава, че ИП-то ми е друго (когато лаптопа е свързан без рутера). Попитах доставчика и ми каза, че бил някакъв виртуален сървър. Предполагам, че и това можа да играе роля в проблема, че нямам интернет.

Да не си с модем зад рутера?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи бъркаш някъде в настройките. Като се вържеш с рутера какъв адрес ти дава? Картата си я направил на автоматични настройки, нали. Виж това клониране на МАК адреса дали го правиш както трябва!

Когато отида на клоне мак ми дава да клонирам ИП 192.168.0.115 с мак адреса на картата на лаптпа, а ИП то на картата ми е 192.168.100.101. Къде да видя какъв адрес ми дава.

Да не си с модем зад рутера?

От доставчика ми идва само кабел писнат от дирек на улицата. Мисля че го пускат от суич от дирека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е типа на връзката например PPPoE или нещо друго и кой интернет доставчик ползваш. Така ще е по лесно да помогнем - иначе само ще гадаем. При по подробна информация ще може някой ако е имал подобен проблем и го е решил да помогне. Аз имах проблем при съшия рутер да се вържа към Орбинет. Типа на връзката беше PPPoE и като въвеждах с помоща на Wizard-а име на доставчик, потребителско име и парола не ставаше. Тръгна след като не подпълних името на доставчика което не е задължително а само потребителско име и парола.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е типа на връзката например PPPoE или нещо друго и кой интернет доставчик ползваш. Така ще е по лесно да помогнем - иначе само ще гадаем. При по подробна информация ще може някой ако е имал подобен проблем и го е решил да помогне. Аз имах проблем при съшия рутер да се вържа към Орбинет. Типа на връзката беше PPPoE и като въвеждах с помоща на Wizard-а име на доставчик, потребителско име и парола не ставаше. Тръгна след като не подпълних името на доставчика което не е задължително а само потребителско име и парола.

Доставчика е Нетсърф - в северозападна българия и по точно от Червен Бряг. Когато вкарвам моите данни, то ги вкарвам в статично ИП.

post-45806-1242151388_thumb.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://voodoonet.biz/web/net/D-link_DI-524.htm <--- Малко информация...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доставчика е Нетсърф - в северозападна българия и по точно от Червен Бряг. Когато вкарвам моите данни, то ги вкарвам в статично ИП.

Значи тука бъркаш. Ай пи адреса на WAN интерфейса трябва да е този който ти дава доставчика. Значи правиш следното. Настройките на ЛАН картата на лаптопа предполагам са дадени да си взема автоматичен адрес. Тогава в шота който си дал слагаш отметка на Dynamic IP Addres и би трябвало да стане. Дай един скрийн и на настройките на LAN!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Благодаря за всички отговори, но преди малко без да искам намерих решение на проблема.

Първо с s mac смених адреса на картата на лаптопа - тя завършваше на 28, аз я направих на 29. Настроих картата на Obtain an IP .... След това свързах рутера към лаптопа и още в първата точка където се избира вида на връзката, т. е. динамичен, статичен ППОЕ и четвъртото не го помня, се решава проблема. Там първо избрах динамичен и се появи оригиналния мак адрес на рутера, смених го с адреса на картата на лаптопа, на оригиналната завършваща на 28 и натиснах apple. След това избрах статичен (защото ми е такъв ИП адреса) и си въведох данните от картата на лаптопа, като след това пак натиснах apple и интернета тръгна. Дори не се наложи клониране на мак адреса. Ако има някой с подобен проблем ще му помогна.

Редактирано от marto_gp (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

Здравейте и от мене.

днес си купих рутер от гореспоменатия модел и имам трудности при настроиката му :)

уж всичко направих като хората а не мога да разбера къде греша. За да не говоря на изуст прикачвам някои снимки.

Доставчика ми е с връзка ПППоЕ динамична доколкото се ореинтирах от ИП-конфига.

Благодаря предварително за помоща и Весели Празници на Всички!

post-233944-1261762207,28_thumb.jpg

post-233944-1261762221,32_thumb.jpg

post-233944-1261762230,75_thumb.jpg

post-233944-1261762253,34_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте преди няколко дена си взех рутер D link 524 направих всички настройки обаче, като си сложа кабела на интернета в рутера и нямам нет, да не би проблема да е в това че Интернета ми се включва с иконка от десктопа, ако може някой да помогне или по-подробно да ми обясни. Интернет доставчика ми се казва UNICS местен от Габрово връзката ми е PPPOe

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Акаша виж дали влиза нет в рутера дали е сварзан демек. Това може да видиш от статус бутона които се намира отгоре. На WAN трябва да ваведеш user password които имаш от доставчика . Направи тез неща и трябва да тръгне, ако не тръгне отиди при доставчика и попитай. Аз ходих и моя ме излага, че за да тръгне нета трябва кабела WAN които идва от тях да го сложа в някой порт а не в порта ВАН. Защото те са сложили ограничения и няма да тръгне ако е в ВАН, но за съжаление и в порт 1 не тръгва нета ми :clap:(( но ме марзи да ходя се разправям с тях.

Надявам се да съм помогнала и да си успяла да го подкараш :clap:

Весела Нова Година

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички отговори, но преди малко без да искам намерих решение на проблема.

Първо с s mac смених адреса на картата на лаптопа - тя завършваше на 28, аз я направих на 29. Настроих картата на Obtain an IP .... След това свързах рутера към лаптопа и още в първата точка където се избира вида на връзката, т. е. динамичен, статичен ППОЕ и четвъртото не го помня, се решава проблема. Там първо избрах динамичен и се появи оригиналния мак адрес на рутера, смених го с адреса на картата на лаптопа, на оригиналната завършваща на 28 и натиснах apple. След това избрах статичен (защото ми е такъв ИП адреса) и си въведох данните от картата на лаптопа, като след това пак натиснах apple и интернета тръгна. Дори не се наложи клониране на мак адреса. Ако има някой с подобен проблем ще му помогна.

Ами мисля моят проблем е подобен. Пуснах тема, но никой не ми отговори, та така. От доставчика ми инсталираха нет по оптичен кабел, оптичния кабел влиза в декодиращо устройство и оттам към рутер netgear , настроиха рутера към лаптопа за Wireless , в резултат на което на Уиндоус 7 имам безжичен Интернет, но на ХР СП2 на същия лаптоп няма, драйвер е инсталиран, лаптопа се свързва с рутера, но не отваря страниците излиза Server not found /на Файърфокс, ИЕ 8 и Опера/.

Ами мисля моят проблем е подобен. Пуснах тема, но никой не ми отговори, та така. От доставчика ми инсталираха нет по оптичен кабел, оптичния кабел влиза в декодиращо устройство и оттам към рутер netgear , настроиха рутера към лаптопа за Wireless , в резултат на което на Уиндоус 7 имам безжичен Интернет, но на ХР СП2 на същия лаптоп няма, драйвер е инсталиран, лаптопа се свързва с рутера, но не отваря страниците излиза Server not found /на Файърфокс, ИЕ 8 и Опера/.

Edit- He съм пускал тема, а попитах в темата за проблеми с ХП.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване