Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Аз най-после довърших редакцията на "Прелъстен" на Вирджиния Хенли - страхотна книга, изключително забавна и много динамично се развива действието. До сега не бях чела нищо от авторката и съм много приятно изненадана от целия й стил на писане.

От нейните книги ти препоръчвам "Кристалната пещера" и "Лудетина". Страхотни са, макар и двете да имат по един по-тежък елемент в хода да действието. :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

От нейните книги ти препоръчвам "Кристалната пещера" и "Лудетина". Страхотни са, макар и двете да имат по един по-тежък елемент в хода да действието. :P

Задължително ще гледам да ги прочета, даже утре ще си принтирам Кристалната пещера :) "Лудетина", обаче май още не е сканирана

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Задължително ще гледам да ги прочета, даже утре ще си принтирам Кристалната пещера :P "Лудетина", обаче май още не е сканирана

Не е сканирана. Аз я имам, но ще мога да я сканна чак семптември. Ако до тогава не се намери някой да ме отмени, ще я засиля към София. cool.gif

Не е сканирана. Аз я имам, но ще мога да я сканна чак семптември. Ако до тогава не се намери някой да ме отмени, ще я засиля към София. cool.gif

Май някой пое за сканиране "Лудетина", но не съм съвсем сигурна. cool.gif

Тези дни прочетох "Скандал и още нещо" - какво да кажа, освен че Джоана си е просто Джоана и не е изневерила на изключителния си стил 1800faf937e202974a01718d1cfd88aa.gif Книжката я изгълтах за една нощ, не ти позволява да я оставиш докато не я довършиш, нищо че на следващия ден бях като пияна кокошка на плажа 9523763e575fd23da8e1432323accb92.gif Често след като някой роман ме остави будна до сутринта си мисля, че хубавата книга ми действа като "твърдото" гориво на алкохолика - почвам да точа лиги от предвкусвания пир на сетивата 73d2427efdb62949f1a89b86f55e6f5f.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Май някой пое за сканиране "Лудетина", но не съм съвсем сигурна. cool.gif

И аз имам такъв спомен, но не я видях в списъците за сканиране. Или съм пропуснала или не е вписано, че е поета. Така или иначе има време до Септември. ;)

И аз имам такъв спомен, но не я видях в списъците за сканиране. Или съм пропуснала или не е вписано, че е поета. Така или иначе има време до Септември. :P

Без значение кой и кога ще я сканира ще съм страшно благодарна! :)

До колкото аз си спомням Клинтън е вдовец и има деца....

Сега тъкмо дочетох Продадената принцеса на Арнет Лем и трябва да кажа, че много ми хареса! Главния герой беше толкова прекрасен, най - романтичния мъж на света....то просто няма как да не се влюбиш в него!!! Наистина чудесна книга, чудесна!!!!

Аха, имам спомен, че в една от книгите щеше да води децата при тъщата, ама само това.

Спокойно мога да кажа, че всички книги на Арнет, които са издадени в бг са супер!

Жалко, че има само 13 нейни романа!

Жалко, че само 5 от тях с преведени на бг!

Жалко, че писателката не е вече между живите!

Аха, имам спомен, че в една от книгите щеше да води децата при тъщата, ама само това.

Спокойно мога да кажа, че всички книги на Арнет, които са издадени в бг са супер!

Жалко, че има само 13 нейни романа!

Жалко, че само 5 от тях с преведени на бг!

Жалко, че писателката не е вече между живите!

Жалко наистина sad.gif , изобщо няма да се обидя ако някое от нашите родни издателства, вземе да издаде на бг и останалите и романи, поне съм сигурна че доста хора ще си купят романите и. Досега не ме е разочеровала с нито една от книгите си, малко се съмнявах за "годежа", но след 40-50 страница книгата наистина придобива невероятен обрат и става доста интересна. :question: така ,че Йорингче, да не я оставиш недовършена!!!

Прочетох "Скандал и още нещо" biggrin.gif Хубава книжка,доста забавни моменти имаше.Кобилата на има Пастичка ;)

Оооо, със сигурност....Годежът вече е записан в списъка ми за четене! Още веднъж мерси за препоръките!!!

Днешната ми книжка беше Романтична афера на Аманда Куик и какво да кажа....абсолютно в нейн стил свежа, приятна без излишни драми.....много бързо я прочетох! Както винаги нестандартни герои и комични ситуации....досега не съм се разочаровала нито веднъж от Аманда!!!

В тези дни съм на тема Нора Робъртс, таман прочетох "Чародейна сила" една чудесна магическа приказка, очарована съм и сега макар и да смятам че трябва да чета и първите две от тази поредица, искам да прочета и по нещо от другите й поредици като за пролог :) но не мога да предценя с коя да започна :huh: отдавна искам да чета ключовете (има ги и в книжен вариянт но така и не ми се удаде да си ги купя sad.gif ) а също така и звездите на митра и кръгът ми привличат вниманието - ще ги прчета всички но с коя ли да се захвана първо - можете ли да ми подскажете нещо като се има впредвид че тези дни ми се чете нещо по така магическо, свръхестествено но и романтично?

• Автор

Тъкмо дочетох "Скандална нощ" на Тереза Медейрос, мнго ми хареса и съжелявам, че не я включих в класацията за брак по неволя. Книжката представлява много добро съчетание на емоции, от една страна се забавляваш с главната, която е истинска манна небесна, а от друга главния и дъщеря му, за които ми беше жал през цялото време. Но всичко е добре когато свършва добре, супреска книга, препоръчвам на всички!

П.С. Издателство "Ирис" определено не си поплюва, мога да кажа че на места превода беше много зле, а правописните грешки през страница, наистина ме подразниха, добре че в комбинация не успяха да ми развалят цялостното впечатление от книгата!

В тези дни съм на тема Нора Робъртс, таман прочетох "Чародейна сила" една чудесна магическа приказка, очарована съм и сега макар и да смятам че трябва да чета и първите две от тази поредица, искам да прочета и по нещо от другите й поредици като за пролог :) но не мога да предценя с коя да започна :speak: отдавна искам да чета ключовете (има ги и в книжен вариянт но така и не ми се удаде да си ги купя sad.gif ) а също така и звездите на митра и кръгът ми привличат вниманието - ще ги прчета всички но с коя ли да се захвана първо - можете ли да ми подскажете нещо като се има впредвид че тези дни ми се чете нещо по така магическо, свръхестествено но и романтично?

В Кръгът и Ключовете има магическо, свръхестествено но и романтично, Звездите на Митра не съм ги чела още, но като чета резюметата, май са повече към криминалното

...

Днешната ми книжка беше Романтична афера на Аманда Куик и какво да кажа....абсолютно в нейн стил свежа, приятна без излишни драми.....много бързо я прочетох! Както винаги нестандартни герои и комични ситуации....досега не съм се разочаровала нито веднъж от Аманда!!!

Мммммм, определено страхотен избор, мила cool.gif Аманда Куик ми е лична фаворитка и голямааата слабост - пропищях ушите на момичетата тук във форума още от самото му начало за нейните книжки - докато не се сканираха всички нейни преведени книги не мирясах ;) Най-искрено се надявам, че нашите издателства ще продължат да издават романите й: сериите Vanza и Arcane Society, както и самостоятелните й романи са наистина голямо преживяване: забавни, вълнуващи, завладяващи... ohmy.gif

Божеее, дали да не опитам същата тактика и с издателствата - да досаждам до откат - та дано да кандисат да преведат още нещичко нейно :)

В Кръгът и Ключовете има магическо, свръхестествено но и романтично, Звездите на Митра не съм ги чела още, но като чета резюметата, май са повече към криминалното

Благодаря мила започвам с ключовете, искам да прочета поне една от тях а после да се захвана с кръга защото имам чувство (май придобито от коментарите) че когато започна "Кръгът" няма да мога да се спра ;)

Аз току-що довърших "Диво сърце" на Сандра Браун - историческа е, доколкото знам тя май няма много такива, или поне не са издадени на bg, но до сега бях прочела само други нейни две, съвременни. Като цяло ми хареса, обаче доста тежка се оказа книгата. И на всичкото отгоре ми се препокриваше целата история, в по-голямата си част, с "Пътуване към рая" на Бренда Джойс. И чак такава голяма прилика ... нещо ме съмнява, даже сега ще погледна коя от двете книги е писана първо, че май едната авторка е пооткраднала идейки от другата ;) може и да си внушавам, но ... двете авторки все пак като стил на писане са много различни - не може чак такава голяма прилика между сюжетите :beer:

ами, проверих и ... какво се оказа - тя тази книга май дори не е писана от Сандра Браун, а от Christine Dorsey (не съм я чувала). Чудно ми е само как така от издателството авторката са я лепнали да е Сандра Браун, а тя милата едва ли знае, че че е писала такава книга :)

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Звездите на Митра не съм ги чела още, но като чета резюметата, май са повече към криминалното

Има детективна линия,но тя не е доминираща.Присъства и свръхестествен елемент,който привнася допълнителна романтика.Така,че книжките са повече любовни,отколкото криминале.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Аз току-що довърших "Диво сърце" на Сандра Браун - историческа е, доколкото знам тя май няма много такива, или поне не са издадени на bg, но до сега бях прочела само други нейни две, съвременни. Като цяло ми хареса, обаче доста тежка се оказа книгата. И на всичкото отгоре ми се препокриваше целата история, в по-голямата си част, с "Пътуване към рая" на Бренда Джойс. И чак такава голяма прилика ... нещо ме съмнява, даже сега ще погледна коя от двете книги е писана първо, че май едната авторка е пооткраднала идейки от другата ;) може и да си внушавам, но ... двете авторки все пак като стил на писане са много различни - не може чак такава голяма прилика между сюжетите :speak:

ами, проверих и ... какво се оказа - тя тази книга май дори не е писана от Сандра Браун, а от Christine Dorsey (не съм я чувала). Чудно ми е само как така от издателството авторката са я лепнали да е Сандра Браун, а тя милата едва ли знае, че че е писала такава книга :P

Мда, някой беше споменал преди доста време, даже беше даден линк към корица и резюме на амглийски и бяха едно към едно, само името на авторката беше сменено. Аз си мисля, че е направено нарочно, с цел по-голяма продажба на книгата, все пак Сандра Браун си е име.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Аз бях споменала,че е сбъркано името на авторката на книгата "Диво сърце".Макар на български да не са издавани книги на Кристина Дорси,тя е била доста популярна на запад.Но вече от почти десет години не пише.

Прочетох Още един скандал на Дод - книжката е много сладурска и сега ще се захвана с Твоята целувка, нали са свързани да видя как ще се доразвият нещата. Малко авторката е прекалила с описанията на интимните сцени, но се преживява. :)

Аз пък подхванах поредицата на Джейн Фийдър за годениците....днес прочетох първата Откраднатата годеница....хареса ми нямаше нещо, което да ме подразни....главната героиня на няколко пъти беше изправена пред сериозна дилема и трябва да кажа, че ми харесаха решенията, които взимаше.....общо взето доволна съм от авторката в случая.....надявам се останалите книги да запазят нивото, е даже и да го надминат!!!

• Автор

Днес започнах първата си книга от Патриша Грасо и вярвам, че ще е последната. Става въпрос за "Шотландска красавица" и просто съм потресена, колко лошо е написана книгата. След 50 страници нямам никакво впечатление от главните героите, които хем се намират в никаква ситуация, хем действието препуска със завидна скорост, липсват подробности, които според мен са доста важни. Просто през целия час, в който четях имам чувството че "галопирам" през сюжета и на всяка прочетена страница пропускам следващите десет. Иначе историята е повече от добра, но просто похабена...

Моля, помагайте с мнения дали дали да я дочитам, макар че ако не стане нещо "спиращо дъха", направо се отказвам! :offtopic_s:

Мила, моля те недей да заклеймяваш авторката от първия път....има много готини нейни книги....например Теменужки в снега, Амулета на Венера....не я отказвай завинаги ;-)))

Аз почнах трилогията на Клер Лоримър отзад напред без въобще да подозирам

В момента съм на средата на Тамариск и сериозно обмислям да препрочета после и Шантал

Чета "Ключът на светлината"- Нора Робъртс. Страшно забавна, мистична, романтична книга - грабна ме и не мога да се спра, и със всяка прочетена книга от която й да е поредица (макар че за сега да са само по една книга от 3 поредици) ставам върла фенка на Нора!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.