Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Момичета сега започвам Брак за една година на Хенли , още не съм гледала дали е свързана в поредица. Разкажете как е книжката?

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

• Автор
Момичета сега започвам Брак за една година на Хенли , още не съм гледала дали е свързана в поредица. Разкажете как е книжката?

Мила, аз съм я чела и мога да кажа, че не е лоша. Мисля че се развиваше някъде 14-15 век и главния много иска да има дете. Заради военни заслуги му бе поверена една крепост, за която да се грижи, там той се запозна с един човечец от простолюдието, който имаше огромно семейство, демек много челяд и всяко едно от децата му също. Главния разбра, че най-малката дъщеря на въпросния човек е свободна и я пожела за себе си, за да му роди наследник, обаче хич не го радваше мисълта за сватба. И тогава бащата на главната му предложи фиктивен брак, ще живеят една година като съпрузи и ако дъщеря му роди дете, той ще е длъжен да се ожени за нея, а ако не може да я върне на семейството й. Така започна семейния живот. А главната си беше доста своенравна, мисля че имаше някакви магьоснически способности, беше и билкарка.

Отношенията между главните се развиваха добре, въпреки проблемите които им се създаваха от бившата любовница на главния и имаше един мъж, който също им се пречкаше.

Единствената ми забележка към книгата е, прекалено много исторически препратки, на всеки две страници сцена с главните, след това следват три страници за войната или за краля или нещо подобно, забравила съм точно какъв беше историческият конфликт.

Мисля че ще ти хареса :)

Книжката е в поредица с още две заглавия, но те не са преведени на български, и са сравнително от скоро - "Infamous" (2006) и "Notorious" (2007).

Мерси много за инфото - за историческите препратки си права ,че малко са прекалили, но засега ми е доста интересна. Като я свърша ще си дам и оценката.

Аз пък в момента привървшвам с "Черните хълмове" на Нора Робъртс. Много ама много хубаво книжле, малко сълзи, малко смях, романтика, крими елемент, всичко си има страхотна книга. biggrin.gif

• Автор

Стигнах до средата на "Ангелът мошеник" на Мери Джо Пътни. Много приятна и забавна книжка, доста разтоварващо ми дойде "Падналите ангели". Робин е представен в няколко образа, но във всеки един е много завладяващ. А главната Максима, първоначално като прочетох че е полуиндианка повдигнах вежди със съмнение, но тя се оказа не по-малко чаровна героиня. А отношенията между тях- идилия, как се разбраха още от първия поглед. Повече, като я дочета, но не очаквам да ме разочарова laugh.gif

Ето ме отново, тези дни нямах възможност да пиша и сега съм насъбрала впечатления от няколко книги.....

Първо ще започна с Ти не си за мен на Джейн Фийдър... много ми допадна и мисля , че беше страхотен завършек на трилогията....тя е моят фаворит сред трите най - вече заради главния герой, защото той беше пират, а аз обожавам пиратите ;-))) много беше забавна и много романтична...харесаха ми тайните срещи, игрите на шах....супер беше!!!

Аз започнах заедно с Петето поредицата за Падналите ангели и напълно споделям нейното мнение! (Пете добре,че ме нави ;-))) Наистина тези ангели са уникални, направо са страхотни....още се въздържам да кажа кой ми е любимец, прочетох Неприлично предложение, Падналите ангели и Ангелът мошеник - засега Робин ми слабост, но като прочета и за Майкъл ще си кажа окончателното мнение, защото очаквам той също да ми хареса....много ми е мъчно за Люсиен, но какво да се прави....Много интересна поредица се оказа, приятно съм изненадана и ги препоръчвам на всички!!!!

• Автор
Аз започнах заедно с Петето поредицата за Падналите ангели и напълно споделям нейното мнение! (Пете добре,че ме нави ;-))) Наистина тези ангели са уникални, направо са страхотни....още се въздържам да кажа кой ми е любимец, прочетох Неприлично предложение, Падналите ангели и Ангелът мошеник - засега Робин ми слабост, но като прочета и за Майкъл ще си кажа окончателното мнение, защото очаквам той също да ми хареса....много ми е мъчно за Люсиен, но какво да се прави....Много интересна поредица се оказа, приятно съм изненадана и ги препоръчвам на всички!!!!

Ехее мила, поне няма да се караме за любими мъже, засега първи в сърцето ми е Ники :P И си права, че тези ангели са страхотни, да не кажа голяма дума, ама сигурно ще са първи в класацията ми за най-добри приятели!

Ето ме отново, тези дни нямах възможност да пиша и сега съм насъбрала впечатления от няколко книги.....

Първо ще започна с Ти не си за мен на Джейн Фийдър... много ми допадна и мисля , че беше страхотен завършек на трилогията....тя е моят фаворит сред трите най - вече заради главния герой, защото той беше пират, а аз обожавам пиратите ;-))) много беше забавна и много романтична...харесаха ми тайните срещи, игрите на шах....супер беше!!!

Даа,срамота за Люсиен!Очаквах го с нетърпение,а се оказва непреведена книгата!

Фаворит ми е "Неприлично предложение ",а тази за Рафи не ми хареса-Пътни пише добре,но интригите ,шпионите не ми харесаха.

Който е чел първо "Неприлично предложение " със сигурност недолюбва Майкъл-наистина се държа зле.

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Т.к. страшно много ми се четеше роман за Дивия запад и за здравеняци-каубои, реших да препрочета цялата поредица за седемте невести fb40afdae47bef97979802ccb7fc43c3.gif

Дочитам "Айрис" в момента и се мятам на "Лаура" - с риск да се повторя мога да ръся до припадък само суперлативи за поредицата.27c52dd73485d310f9d0723601992ecd.gif

П.С. Ааааа, що не спретнем една анкетка за любимец от "Падналите ангели" ;) Ще драпам със зъби и нокти за Никчо-първенец kiss.gif

Т.к. страшно много ми се четеше роман за Дивия запад и за здравеняци-каубои, реших да препрочета цялата поредица за седемте невести fb40afdae47bef97979802ccb7fc43c3.gif

Дочитам "Айрис" в момента и се мятам на "Лаура" - с риск да се повторя мога да ръся до припадък само суперлативи за поредицата.27c52dd73485d310f9d0723601992ecd.gif

П.С. Ааааа, що не спретнем една анкетка за любимец от "Падналите ангели" ;) Ще драпам със зъби и нокти за Никчо-първенец kiss.gif

Е,да,но Люсиен го няма.А имам усещането,че ще е достоен противник на Ник.

• Автор
П.С. Ааааа, що не спретнем една анкетка за любимец от "Падналите ангели" :grimace: Ще драпам със зъби и нокти за Никчо-първенец kiss.gif

Хихиих подкрепям, "Ники - президент" laugh.gif

Тамън дочетох "Ангела мошенник", книгата оправда очакванията и много ми хареса, без забележки съм към историята!

Това е четвъртата книга на авторката, която чета и ми прави впечатление, че страхотна слабост са й второстепенните герои, които се превръщат в двойка, харесва ми как паралелно разглежда техните отношения, мисля че е страхотен похват за разнообразяване на сюжета :eek:

Голям фен клуб на Никито се заформи, незнам защо но имам чуството ,че Люсиен ще е по-готин..........

Оценката ми за Брак за една година е 7 по десетобалната, три забележки имам само, прекалено много исторически препратки, твърде малко сцени с двамата герои, като повечето бяха интимни и края направо ми се стори малко резнат и след като полвината книга се разказва за сестрата на главния и нейния, много тъпо свърши- незнам за тях има ли непреведена книга в поредицата. Но като цяло книжката е супер и си заслужава на 100% прочитането, защото не е скучна и сюжета е интересен и увлекателен.

Захванала съм Робинята на Каултър , чела съм я преди много години и помня че беше страхотна, затова сега ще си я прочета отново и ще видим как ще я оценя към момента. cool.gifcool.gifcool.gif , когато съм на друг ъкъл.

Голям фен клуб на Никито се заформи, незнам защо но имам чуството ,че Люсиен ще е по-готин..........

Ох, мила, и аз имам чувството, че Люската ще е голям конкурент на Никчо за лавровата клонка, обаче можем само да гадаем. 180a5ee676eb30e15768f5ae164e5784.gif Преди да прочета "Падналите ангели" за Рафи, имах усещането, че той ще ми е любимеца, ама след като прочетох романа малко се разочаровах и първенството си остана за Никилъс.

Сега като чета отново поредицата "Седемте невести", пак се опитвам да дам предимство на някой от страхотните сладурковци братята Рандолф. Преди години, когато четох книгите за първи път, така и не можах да реша кой е най-най-най-... След като прочетех романа за поредния брат, веднага той ми ставаше любимец и така като прочетох и седемте романа, установих, че всички са мъжанги и половина - кой от кой по-зашеметяващ. c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif

Та и в момента, пак същата дилема стои пред мен: чета пак поредицата, но не мога да реша кой е най-най-най-... от "великолепната седморка" Рандолф :huh: Дали пък едни малки анкетки да не сдъвчим набързо на тема: кой е най-най-най- от братята Рандолф? Или от семейство Малори? Или от Падналите ангели?... 2193af25893adcac2fe57c484c35f3dc.gif

Ох, мила, и аз имам чувството, че Люската ще е голям конкурент на Никчо за лавровата клонка, обаче можем само да гадаем. 180a5ee676eb30e15768f5ae164e5784.gif Преди да прочета "Падналите ангели" за Рафи, имах усещането, че той ще ми е любимеца, ама след като прочетох романа малко се разочаровах и първенството си остана за Никилъс.

Сега като чета отново поредицата "Седемте невести", пак се опитвам да дам предимство на някой от страхотните сладурковци братята Рандолф. Преди години, когато четох книгите за първи път, така и не можах да реша кой е най-най-най-... След като прочетех романа за поредния брат, веднага той ми ставаше любимец и така като прочетох и седемте романа, установих, че всички са мъжанги и половина - кой от кой по-зашеметяващ. c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif

Та и в момента, пак същата дилема стои пред мен: чета пак поредицата, но не мога да реша кой е най-най-най-... от "великолепната седморка" Рандолф :huh: Дали пък едни малки анкетки да не сдъвчим набързо на тема: кой е най-най-най- от братята Рандолф? Или от семейство Малори? Или от Падналите ангели?... 2193af25893adcac2fe57c484c35f3dc.gif

хехе бобчо надявам се не те изненадвам че идеята я прегърнах веднаги. там наистина ще е беля въпреки че аз и в двете поредици все по най малките чаровници залитам. някой беше коментирал за девствени герои мъже май пететето. е пете сега чета за още един такъв и май ще вдигне палмата на първенството само дето не е честно докато не излезе на бг да я коментирам. упс или беше гането все тая въпроса е че ако помните мат от каубоите това момче ще ви омагьоса. обаче ако направите класация като тази няма начин да не участвам и много ще се радвам да видя мнение. някои от вас момичета знаят пристрастията ми и знаят защо ще ми е любопитно да узная резултата на една такава класация.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

• Автор
Дали пък едни малки анкетки да не сдъвчим набързо на тема: кой е най-най-най- от братята Рандолф? Или от семейство Малори? Или от Падналите ангели?... 2193af25893adcac2fe57c484c35f3dc.gif

Хихих, мила и аз като Съни подкрепям с двете лапи. Откак ги чета ангелите направо ме сърбят ръцете за нова тема за тях, а за Малори само изчаквам подходящ момент и исках да им направя класация нищо че не са 10 книги (изчаквам защото все за тях мърморим и току виж досадни сме станали, обаче напоследък все ги изключваме от общите класации май май ще им удари часът скоро). Обаче мисля че идеята ти за три отделни теми с включени анкети и много по-добър вариант, що не пуснеш питанка в реорганизацията :speak: и предполагам че до края на месеца ще се анкетираме laugh.gif

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Прочетох "Коприна и стомана" на Кет Мартин, много хубава беше, хареса ми. Историята е оригинална, и главните герои ми бяха много симпатични. От авторката съм чела само още една книга - "Смелият ангел" май беше, там действието се развиваше в Средновековието и пак имаше брак по неволя доколкото си спомням и като цяло вече съм с доста добри впечатления от авторката. :lol6:

И аз съм за анкетите....ще бъде страхотно пък и аз съм много голям фен и на Рандолфците и на Ангелите и на Малори....всички са много яки....от падналите ангелите трябва да ви кажа ,че на мен Майкъл ми обра точките, който е чел неговата история да се обади да си каже мнението....от Рандолфците, Хен ми е легнал на сърцето....та ще бъде интересно всеки да си каже мнението по въпроса!!!!

С две ръце ви подкрепям за анкетките, само че няма ли да е по-добре да изчакаме последните книги на бг на Малори и за Люсиен или ако може някой да сложи в акоунта книгата за Люсиен и Малори на английски. Иначе за седморката от сега си имам фаворити и ще подне голямото мислене за първото място. biggrin.gif

от падналите ангелите трябва да ви кажа ,че на мен Майкъл ми обра точките, който е чел неговата история да се обади да си каже мнението....

И на мен Майкъл ми харесва много. Може би защото първо неговата история прочетох.Страшно интересна и емоционална.

Започнах първо с "Падналите ангели" но не ми хареса и я зарязах и след време подхванах " Защото вярваш в любовта" докато не я прочетох не я оставих. След това дойде ред на "Ангелът мошеник". Много сладка и забавна книжка,но края някакси не ми хареса. "Неприлично предложение" също беше интересна.

"Заложница на съдбата" също ми хареса много cool.gif

Току-що свърших "Среднощна дъга" на Линда Хауърд и чесно да си кажа ужасно много ми хареса има екшън, смях а главните са много яки laugh.gif Много ми хареса също и "Втори шанс" на същата авторка :) Вече Линда ми стана любима авторка :super:

та като ми надухте главата с тез ангели - казвам го с усмивка разбира се - сега с коя трябва да започна. не че имам време да чета ама все пак ще отделям по мъничко, но нз нищо за поредицата и чакам да ме посъветвате как да ги подкарам.

та като ми надухте главата с тез ангели - казвам го с усмивка разбира се - сега с коя трябва да започна. не че имам време да чета ама все пак ще отделям по мъничко, но нз нищо за поредицата и чакам да ме посъветвате как да ги подкарам.

Давай с "Неприличното.." най-добра е от трите,които съм чела.Рискуваш само да недолюбиш Майкъл.

И на мен Майкъл ми харесва много. Може би защото първо неговата история прочетох.Страшно интересна и емоционална.

Започнах първо с "Падналите ангели" но не ми хареса и я зарязах и след време подхванах " Защото вярваш в любовта" докато не я прочетох не я оставих. След това дойде ред на "Ангелът мошеник". Много сладка и забавна книжка,но края някакси не ми хареса. "Неприлично предложение" също беше интересна.

"Заложница на съдбата" също ми хареса много cool.gif

А какво мислиш за "Розата и херцогът"? Аз лично се разкъсвам между Майкъл и Стивън като фаворит, но не е много добре от сега да си казвам кандидатурата, че имам още две непрочетени книжки от поредицата ("Неприлично предложение" и "Ангелът мошеник").

Хехе, мила, нещо ми тръгна напоследък да я пиша хронологията на книгите от поредицата. Аз те съвентвам да ги караш подред, за поредиците винаги съм на това мнение. При мен се получи разбъркано, тъй като една по една събирах книгите и докато се усетя, че е цяла поредица, пък и да погледна в нета коя след коя е... вече бях изчела три книжлета.

Отплеснах се. По хронология книгите са така:

1."Неприлично предложение"

2."Падналите ангели"

3."Dancing on the Wind

4."Ангелът мошеник"

5."Защото вярваш в любовта"

6."River of Fire"

7."Розата и херцогът"

cool.gif

Да се похваля - вчера прочетох новата книга на Нора Робъртс - "Черните хълмове" и ми хареса. Типично в неин стил е, с достатъчна доза напрежение :clap:

Да се похваля - вчера прочетох новата книга на Нора Робъртс - "Черните хълмове" и ми хареса. Типично в неин стил е, с достатъчна доза напрежение ;)

Аха аха много хубава книга biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.