Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Прочетох един приятен роман от Елизабет Лоуел-"До края на света".Много драматичен(както е характерно за писателката),но приятен.Е,който е чел една-две книги на авторката знае за какъв драматизъм става дума-един от героите или, и двамата си имат някаква травма от миналото и това скапва отношенията им.Иначе са прекрасни хора,но..

В случая и двамата бяха разведени с ужасни спомени от браковете си.Главната(Кет)имаше много парични проблеми-плащаше обучението на брат и сестра си;харчовете на неразумната си майка;дълговете си и т.н.Главния(Травис) пък си беше богат,но мисли,че всяка жена си има цена и много се дразнеше,че не му иска парите.

Няма много да издавам,но то отрано се усеща какво ще се случи.Гавния се държа като магаре(може би обиждам магаретата,но трябва някак да се изразя) и опропасти всичко.Разбира се има щастлив край,но личното ми мнение е,че Травис трябваше да бъде влачен от диви коне едновраменно в четирите посоки на света.И чак тогава да му се прости.

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Аз си дочетох книжката на Кони Мейсън. "Честта на рицаря". И моя главен ми идеше по едно време да му откина главата, че докато осъзнаваше, че обича наща, реши да се жени за една наследница за парите и земите й, ама се осъзна. Иначе дори да не си го признаваха, главните много се обичаха, имаха психична връзка, ако мога да се изразя така, защото той винаги усещаше, кога наща е в опасност и се спускаше да я спасява. Имаха си и едно сладко малко момченце, което разведряваше обстановката. Не липсваха гадните герои и екшън ситуациите. Но като цяло, още една хубава книга от Кони Мейсън :)

Приключих с Дъщерята на разбойника на Ан Ейвъри и се чудя това роман ли беше или приказка.

Мацката се оправя сама с цял хан и родители призраци, които прогонват всичките й ухажори, а тя не е много склона да повярва в съществуването им. Идва главния да си търси наследствените права, а гадния му чичо насъсква червените курки срещу него да го арестуват, тя го укрива и призрачната й майка си го хареса за зет, а баща й дума не иска и да чуе, та той горкия в чудо се вижда как се ухажва момиче с призраци родители.

Историята е забавна общо взето, но не ми се вписа в представите.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Както писах наскоро, рекох да видя що е то"чиклит" и изчетох "повелитеилката на метлата" и "можеш ли да пазиш тайна"

на С.Кинсела,която както разбират минава за "класик" в жанра.Малко ме е срам от вас, ама не разбирам за какво е целия шум.Истории които си играем в ежедневието,че и на моменти инфантилно поднесени и накрая хепи енд претупан набързо.Дано не скандализирам някого,но скоро едва ли ще хвана подобна-е,не се заричам,че то зависи и от настроението.

/Да спомена -"сексът и града" е безсмислен филм и най-голямото му достойнство е,че направи звезда една жена, която не е лустросана ,а изглежда като всяка от нас/

Както писах наскоро, рекох да видя що е то"чиклит" и изчетох "повелитеилката на метлата" и "можеш ли да пазиш тайна"

на С.Кинсела,която както разбират минава за "класик" в жанра.Малко ме е срам от вас, ама не разбирам за какво е целия шум.Истории които си играем в ежедневието,че и на моменти инфантилно поднесени и накрая хепи енд претупан набързо.Дано не скандализирам някого,но скоро едва ли ще хвана подобна-е,не се заричам,че то зависи и от настроението.

/Да спомена -"сексът и града" е безсмислен филм и най-голямото му достойнство е,че направи звезда една жена, която не е лустросана ,а изглежда като всяка от нас/

Чела ли си книгата "Сексът и града"? Вярвай ми, сериалът е по-хубав.

Аз лично нямам нищо против чиклита, даже съм събрала десетина такива книжки в библиотеката си, но не съм изчела всичко (не им остава ред от други книги). Не ме грабват много. Предполагам, че са толкова четени заради лекия хумор и често абсурдно комичните ситуации в книгите. Все пак всеки обича да се смее. Но подобни истории предпочитам да ги гледам на кино, отколкото да ги чета.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

уф,отдъхнах си,не ме анатемосаха

• Автор

Абсолютно те подкрепям Тихи, "Сексът и градът" като книга толкова да не ми хареса, страхотен фен съм на сериала, всяка серия съм я гледала безброй много пъти, но книгата изобщо не ме впечатли, да не кажа, че едвам я дочетох. По този повод, бях мернала нова книга от авторката на "Сексът и градът", "Живот на токчета" или нещо от сорта, продавачката много ми я хвали, но не посмях да си я купя, някой да я е чел?

уф,отдъхнах си,не ме анатемосаха

Хахахха, близо беше с последния коментар за сериала ( на мен ми е много забавен ), но то всеки си има право на мнение и аз никога не го отричам, независимо дали съм съгласна или не. :blink:

Напълно съм съгласна с теб plqsak.И аз бях така,но знаеш за изключенията и правилата.Сигурно се потретвам,но за мен приятна изненада бе "Тайната на Марша Мелоу".Може би е въпрос на вкус,но мен много ме разсмиваше.Пробвай я.

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Захванах се с книжката от читателския клуб, малко ми е смешно, защото в момента чета приказката за червената шапчица, но съм в началото и може да ме изненада приятно след някоя друга страница.

Захванах се с книжката от читателския клуб, малко ми е смешно, защото в момента чета приказката за червената шапчица, но съм в началото и може да ме изненада приятно след някоя друга страница.

О, аз вчера като я почнах, докато не я свърших не я пуснах. Много ми хареса.

Сега почвам "Дамата на Лорда", която беше горещо препоръчана от Боби. Надявамс е да е хубава :eek:

Дам, книгите от тази поредица са романизирани приказки и на мен ми харесват и двете, които съм чела от нея.

О, аз вчера като я почнах, докато не я свърших не я пуснах. Много ми хареса.

Сега почвам "Дамата на Лорда", която беше горещо препоръчана от Боби. Надявамс е да е хубава clap.gif

И от мен имаш едно гоооолямо ДА за тази книга. thumbsupsmileyanim.gif Много е сполучлива историята и доста забавна wink.giflol6.gif

Сега почвам "Дамата на Лорда", която беше горещо препоръчана от Боби. Надявамс е да е хубава :clap:

Искрено се надявам книжката да те очарова, Инче :yanim: Обичкам си я kiss.gif и ми е сред фаворитите - в категорията на "романи за пре-пре-пре-прочитане" :clap:

В момента дочитам "Перлата на любовта" на Кристина Скай. Бях забравила колко много харесвам тази авторка, но този й роман за пореден път ми доказа с колко спираща дъха чувственост и романтичност са пропити всичките й книги.4c87255f5a426ac0c06d6ec1c0974505.gif Наистина е едно невероятно изживяване - съчетание от много романтична любов и зашеметяващи приключения.

Искрено се надявам книжката да те очарова, Инче :whist: Обичкам си я kiss.gif и ми е сред фаворитите - в категорията на "романи за пре-пре-пре-прочитане" :P

В момента дочитам "Перлата на любовта" на Кристина Скай. Бях забравила колко много харесвам тази авторка, но този й роман за пореден път ми доказа с колко спираща дъха чувственост и романтичност са пропити всичките й книги.4c87255f5a426ac0c06d6ec1c0974505.gif Наистина е едно невероятно изживяване - съчетание от много романтична любов и зашеметяващи приключения.

Засега ми харесва, мила, аз съм си в началото, и чесно казано, с тея номера главната малко ме изнерви, ама нищо. Като я свърша ще пусна по-обстойно мнение.

Малко късно се включвам относно "чиклита" но сега ми остана време. Според мен всичко е въпрос на вкус, състояние и нагласа. В различните моменти от живота ни имаме и различни нужди от тематика, жанр или стил. Има много хубави чиклити и аз бих ви препоръчала без да се замисля поне 20, както има и пълни бози. То така е и с историческите любовни романи и с криминалетата и изобщо с всички жанрове. Аз лично ги редувам, зависи в какво настроение съм. Иначе за тези които се интересуват от чиклит, горещо препоръчвам - "Така ми харесва" на Клеър Калмън, "Можеш ли да пазиш тайна" и "Повелителката на метлата" на Софи Кинсела, "Размерът има значение" и "Вдигни го" на Мишел Куна, "Внимавай какво си пожелаваш" и "Без гордост и предразсъдъци" на Александра Потър, "Стръв?Клъв!И в тигана..." и Бум!Ох!!! и в торбата на Джози Лойд и Емлин Рийс и всички на Катрин Елиът.п.п. Що се отнася до "Сексът и градът" и аз съм голям фен на сериала(книгата за късмет не съм подхващала). Даже гледах и игралният филм, а от 1 септември т.г. са започнали снимките и на вторият филм и от това което прочетох, май ще е интересен.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Малко късно се включвам относно "чиклита" но сега ми остана време. Според мен всичко е въпрос на вкус, състояние и нагласа. В различните моменти от живота ни имаме и различни нужди от тематика, жанр или стил. Има много хубави чеклити и аз бих ви препоръчала без да се замисля поне 20, както има и пълни бози. То така е и с историческите любовни романи и с криминалетата и изобщо с всички жанрове. Аз лично ги редувам, зависи в какво настроение съм. Иначе за тези които се интересуват от чиклит, горещо препоръчвам - "Така ми харесва" на Клеър Калмън, "Можеш ли да пазиш тайна" и "Повелителката на метлата" на Софи Кинсела, "Размерът има значение" и "Вдигни го" на Мишел Куна, "Внимавай какво си пожелаваш" и "Без гордост и предразсъдъци" на Александра Потър, "Стръв?Клъв!И в тигана..." и Бум!Ох!!! и в торбата на Джози Лойд и Емлин Рийс и всички на Катрин Елиът.п.п. Що се отнася до "Сексът и градът" и аз съм голям фен на сериала(книгата за късмет не съм подхващала). Даже гледах и игралният филм, а от 1 септември т.г. са започнали снимките и на вторият филм и от това което прочетох, май ще е интересен.

Напълно съм съгласна за състоянието и нагласата, напоследък като съм си нещастничко и ми избива на чиклити, даже не мога да си прочета романите от читаталски клуб, което си е мн безотговорно, но не мога да се насилвам простете ми! Сега като съм ги подкара всичките изброени по горе се хиля като ненормална по цяла нощ, защотото пред деня нямам време и имам гадния навик да си лягам с чиклит към 11 и да го прочитам до към 2-3, затова съм като зомби всеки ден!

Аз от чиклитите съм чела само един "Ако вибраторите имаха клепачи". Ставаше въпрос за следното. Главната беше учителка. Учениците й я бяха записали в едно състезание. Тя спечели, а наградата беше, че ако се ожени в Гретна Грийн за там един пич, ще получи колкото си там пари, кола и т.н. И меден месец на един остров. Ами да ви кажа, като съм свикнала с романтичните книжки, тази ми се стори странна. Двамата се ожениха, ама главия все възбуждаше наща, и я зарязваше незадоволена. Имаше една репортерка от предаването, голяма интригантка, която даваше акъл на наща да се задоволява с шишенцата от мини бара и разни такива. Главния пък имаше момиченце и я криеше, беше се включил в играта само заради парите. Много смахната книга. Имаше един гаден оператор, дето накрая хукна да изнасилва репортерката. Абе незнам, ама като я четох тази, не че не беше интересна, ама някак се отказах да чета чиклит.

Напълно съм съгласна за състоянието и нагласата, напоследък като съм си нещастничко и ми избива на чиклити, даже не мога да си прочета романите от читаталски клуб, което си е мн безотговорно, но не мога да се насилвам простете ми! Сега като съм ги подкара всичките изброени по горе се хиля като ненормална по цяла нощ, защотото пред деня нямам време и имам гадния навик да си лягам с чиклит към 11 и да го прочитам до към 2-3, затова съм като зомби всеки ден!

Радвам се, че попаднах на още един фен на чиклита. А можеш ли да ми препоръчаш някои от твоите любими книги на тази тематика. Виждам, че вкусовете ни са сходни и може да съм пропуснала някоя интересна.

Така, вчера се престраших и прочетох "Заложник на греха" на Сюзън Джонсън. Да си кача честно не мога да си съставя еднозначно мнение, харесва ли ми или не. Имаше моменти в които ми допадна и такива в които не. Значи, главния Кит Брадок, е отроче на богата фамилия, фрашкан е с пари, пътува по света, състезава се с яхти, най-добър приятел на принца е и в яхтата си издържа три любовници, и всички им казват, че това е харема му. Досега е имал всяка жена която пожелае, докато не среща главната. Тя е на 35, омъжена, има син на 17 и дъщеря на 2 години. Казва се Анджела и е известна с разгулния си живот. Цялото висше общество знае за аферите й. Когато е била на 17 я омъжват за един изверг, който едно че си пада по-по малки момичета, друго, че се възбужда като причинява болка. Анджела му ражда сина който иска и тъй като от дядо си наследява много пари и имоти се отделя от него. Прието е, че след като роди наследника, жената може да си вземе любовници и тя го прави. Тук обаче авторката не е задълбала, знае се, че е имала любовници, и последния й с който са били много добри приятели присъства в книгата и много я ревнува от главния, но с Анджела са се разделили, защото той се е оженил. После Анджела забременява, след като мъжа й я изнасилва, а после като разбира за бебето я пребива, мислейки си, че не е негово. Та подтикнат от славата й, главния иска да я има. Но тя, обаче не се дава. Сина й бяга в Европа, защото баща му го сгодява за няква ужасяваща наследница и главната киха голяма сума на съпруга си да отърве момчето от брака. После като се страхува мъжа й да не нарани дъщеря й, заминава за имението си в провинцията. Главния я търси навсякъде, преследва я и я ухажва, а тя колкото и да иска да е с него, не може, защото една от приятелките й, иска да омъжи дъщеря си за него. Когатонашия й казва, че няма да се жени за момичето, сласта надвива и тя решава да му стане любовница. Тук сега ми беше малко неприятна сцената, в която тъкмо се канеха да се отдадат един на друг, и наща се стресна, че не са взели предпазни мерки, каза му, че забременявала само от мъжки поглед и хукна да разравя всички шкафчета за да търси няква си диафрагма, като се тюхкаше, че там имало поне 3 а не намирала нито една. И докато се ровеше, почнаха да изскачат разни секс играчки. Нашия почна да се нерви, и да се чуди колко ли мъже е докарвала в това легло и т.н. Ама правиха кво правиха, трябваше да се крият, че в дома й имаше гости, както и момичето за което искаха да го омъжат. Бяха едни криеници, откраднати целувки и прочие. Главния обиколи цялото околие да купува кондоми, като си тръгнаха гостите й, той се примести в дома й. Там обикна дъщеря й, а и двамата се обикнаха. Той все й говореше за брак, но тя не можеше да се разведе, защото мъжа й заплашваше децата й и разни такива. После дойде сина й. С главния се разбраха, че той иска да се ожени за нея и че трябва да я убедят да се разведе с ужасния си съпруг. Нашия й купи пръстен и пак й предложи, но тя му отказа и той бесен я напусна. Тука месец, ред сълзи ред суполи, накрая тя отиде в Каус (тука действието не се развива в Лондон, а в Каус) приятелките й почнаха да й разправят как нашия ударил на маратон из публичните домове, и я убедиха да отидат да си наемат по един жиголо. Наща се нави. Отиде тя в оня дом, през тва време главния научи, че принца я е видял да влиза в публичнич дом, отделно бившия й любовник го излъга, че с наща са си възобновили връзката, и на него му трябваше малко да подпали, както си беше пийнал. Хукна към публичния дом, подкупи Мадам и се намърда зад една стена да гледа наща с жиголото. Тя милата много нещеше да е с друг, ама се беше оставила да я убедят и момчето се опитваше да я понапие за да се отпусне. Почна да я съблича и да я целува и на нашия му кипна, накара Мадам да изведе жиголото от там и той отиде. С наща се изпокараха, тя каза, че няма да спи с него, и той каза, че тогава ще повика 2 компаньонки и ще го гледа как се забавлява с тях. После пак спориха и се караха и накрая се нагрбиха. Тука имаше една шокираща за мен сцена, как тамън се награбиха и им донесоха чай, нашия го беше поръчал и както си бяха голи, той я награби, отключи вратата, облегна я на стената и почна да.... докато прислужницата внасяше чая.

Наща реши, че като не може да се ожени за него, поне иска детето му, и не я интересуваше какво ще направи мъжа й. Та му забрани да използва каквито и да е предпазни мерки. Псоле обаче пак му каза, че не може да се омъжи за него и пак се изпокараха и се разделиха. Наща си се върна в имението, а нашия се подготви за заминаване, и тогава Анджела получи писмо от сина й, че заминавал за Африка, а там сега имало размирици, и тя се изплаши за него, изпрати дъщеря си при най-добрата й приятелка и хукна с нашия да спасяват сина й. Той каза, че ще го спасят само ако тя се навие да отиде с него до плантациите му, и да прекара с него 4 месеца. Тя беше готова на всичко и се съгласи. Спасиха сина й, и тръгнаха да се връщат в Англия, за да вземат дъщеря й. И тя най-накрая се реши, че иска да се омъжи за него, и не я интересуват последиците от развода, точно щеше да му каже, и почна да повръща, и разбра, че е бременна. Кит я завари да повръща и тя му каза, че ще имат дете, и е длъжен да се омъжи за нея. Обърнаха го на майтап и така се сгодиха. После тя отиде да взима дъщеря си, докато Кит и сина й отидаха да задействат всичко за развода. Кит нае адвокати и им каза, че ще им стъжни живота ако не успеят да я разведат, или ако раздухат, че е бременна. Тръгна да я търси, но мъжа й я отвлече, наби я малко, после искаше да я принуди да подпише едни документи с които тя му дава цялото си богатство и правата над децата. Тя отказа, почна да се бори с него и хората му, той пак тръгна да я бие, и тогава дойде Кит. Стана еидн бой, една стрелба и нашия ги очисти всичките, и мъжа й и двете му горили. Там имаше един нутариус, който потвърди пред полицията, че нашия ги е гръмнал при самозащтита. Наща остана вдовица и се ожениха. Не се разбра с колко мъже е била рпеди него и защо. Не се разбра и каква връзка има той с Брадок-Блек. Майа му се казва Биянка Брадок, била концертираща пиянистка, влюбила се в баща му, а той бил женен, после умрял. На сватбата им дойдоха всички, Хейзард и Блейз, Трей и Емпрес, Дейзи и Етиен, всички много го обичаха нашия, но въобще не разбрах какъв им е. Ако някой ме светне ще е хубаво.

Та общо взето, не съм много очарована от книгата, защото имаше доста дразнители, не знам дали споменах, но и главната беше по-голяма от главния, не казаха с колко но го опоменаха. Това с любовниците, секс играчките и т.н. ми дойде много. Ако не беше от поредицате Брадок-Блек, едва ли щях толкова много да я искам. Обаче от друга страна не е и толкова лоша, имаше и доста силни, красиви и романтични моменти и някой ден може пак да я прочета.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Инче благодаря ти за изчерпателното "резюме" към книгата. Определено няма да намеря нито време нито търпение нито пък някакъв вид потребност да я прочета. Може да се каже, че се отказах от Сюзън Джонсън като цяло.

Та общо взето, не съм много очарована от книгата, защото имаше доста дразнители, не знам дали споменах, но и главната беше по-голяма от главния, не казаха с колко но го опоменаха. Това с любовниците, секс играчките и т.н. ми дойде много. Ако не беше от поредицате Брадок-Блек, едва ли щях толкова много да я искам. Обаче от друга страна не е и толкова лоша, имаше и доста силни, красиви и романтични моменти и някой ден може пак да я прочета.

В момента, в който прочетох, че главната е на 35 започнах да се чудя на колко ли пък години е главния, че обикновено разликата е поне 8-10 години, но тук явно жената е по-възрастна. Ами доста подробно описание си дала, и аз май няма да я прочета. Въпреки че съм чела "Блейз" и наистина много ми хареса, а и "Сребърен пламък" попрелистих и тя изглежда доста добра :eek:

Така, вчера се престраших и прочетох "Заложник на греха" на Сюзън Джонсън.

...

След това резюме, направо се почувствах нещастна, че в един момент ще ми се наложи да я редактирам тази книга.. :huh:

Тази нощ прочетох на ДЖ.А.Кренц Необуздани сърца (Благодарности на Краси от Сливен, която ми е подари) и вече съм на Утешителна награда на Катерин Джордж (изд. Арлекин). Последното се оказва забележително приятно четиво...

В момента, в който прочетох, че главната е на 35 започнах да се чудя на колко ли пък години е главния, че обикновено разликата е поне 8-10 години, но тук явно жената е по-възрастна. Ами доста подробно описание си дала, и аз май няма да я прочета. Въпреки че съм чела "Блейз" и наистина много ми хареса, а и "Сребърен пламък" попрелистих и тя изглежда доста добра :huh:

Смятам, че Сребърен пламък е по-хубава от Блейз, въпреки че са хронологично обвързани.

Смятам, че Сребърен пламък е по-хубава от Блейз, въпреки че са хронологично обвързани.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.