Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Смятам, че Сребърен пламък е по-хубава от Блейз, въпреки че са хронологично обвързани.

Съгласна съм с теб - това е една от малкото книги на авторката, които притежавам макар ,че съм чела доста нейни ,но не съм имала желание да си ги купя след това или да ги запазя. Много е хубава книжката , вярно няколко сцени са в повече, но като цяло си ми харесва много и историята също е много интересна - особенно как почва cool.gif .

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

• Автор

Аз в момента съм до средата на "Черния отмъстител" на Джуд Деверо. До тук книгата е супер интересна и най-важното адски забавна. С нетърпение очаквам развръзката. Накратко главния е супер печен и готин, обаче родния му град е тероризиран от англичаните, и той влиза в ролята на Зоро - даже е маскиран по подобен начин, само че вместо Z, трябва да изписва А, защото се казва Александър. Обаче освен като боец за справедливост и в личния си живот играе спектакъл представяйки се за един смотан дебеланко, на който се смее целия град. Главната е приятелка с шишкото, и привлечена от "отмъстителя", тръпна в очакване кой от двамата ще избере...повече след като я дочета.

Прочетох Дъщерята на разбойника, малко странна книжка , но като цяло ми хареса. Главният беше голям симпатяга, как не можеха да го изкарат от кожата му въпреки ,че го дразнеха как ли не . Само призраците малко не ми се връзваха в общата картина, хем ги виждаха хем не, цял живот гледаха щерката, а не и се показваха докато не се появи главния и как си приказваха с героите - изобщо много странно. Много ми хареса момента как главния им се обесняваше за дъщеря им , беше толкова трогателно и мило като им каза ,че ще умре за нея ,но предпочита да живее за нея - ех за такива моменти си струва да прочетеш какви ли не глупости :mad:.

Такам, аз тея дни нямах нет, и тъй като в Пловдив доста поваля, от скука пресуших 3 книжки.

"Грехопадение" на Сюзън Джонсън. Значи и тук много се разочаровах, не е някоя от силните й книги. Главната имаше син, не от мъртвия й съпруг, а от вече мътвия й любовник. За да поиска наледството, оставено от бащата на детето тя отива във франция, но роднините на любовника й, нещат да дадат мангизите и наемат, един да я отвлече. Главния, който отива в дома на един използвач, да го сплаши, че сестра му е влюбена в него, намира там главната, гола, а мъжа убит. Прибира наща в дома си, като мисли, че тя е била любовница на оня, но тя му разказва историята си, че той я отвлякъл, че я държал заключена и гола за да не избяга. Тя се опита да окраде нашия, щото искаше да се върне в Англия при сина си и след като се разбраха, ги удари хурмона и спаха заедно. После отидоха накупих играчки на хлапето й, което не на 4 години и заминаха за дома й. Там седмица две идилия и после нашия трябваше да замине за Гърция, да се бие с турците, и да измъкне един свой приятел от пандиза. Остави на наща издръжка, уж спалаши семейстовот на покойния й съпруг и семейството на покойния й любовник, които и двете страни искаха да й вземат детето. Защото когато се е родило, нищо, че е било от любовника й мъжа й бил жив. Замина си той, с мисъл за нея, а тя започна да страда. И тогава честитка, френските роднини на сина й се опитаха да го отвлекат. Наща хукна във Франция при нашия, ама той в Гърция. Опитаха се пак да отвлекат детето от дома на нашия, и тя хукна за Гърция при нашия. Таме се видяха, много си се радваха и преди да отиде да се бие, той я закара в един манастир. Там обаче я отвлече един паша, който искаше главата на нашия. Ох тук сега беше кофти. Главната се дърпаше и караше, замъкнаха я, дадоха й сумати неща за ядене, а те фрешкани с упойващи и възбуждащи вечещства. тя почна да халюцинира, че главния е при нея, гореше от възбуда, и след като я повъзбудиха още малко, пашата я изнасили, а тя завалата, беше толкова възбудена и дрогирана, че направо му се радваше. Нашия ги хвана на калъп. Беше бесен, ама другаря му, клъцна главата на пашата, а наща препадна. Полсе тя не си спомняше нищо, но главния много я обвиняваше. Дори почна да я навива, че ако е бременна не се знае от него или от пашата, и тя беше направо смазана, ама се разбраха много бързо, ожениха си се. След 9 месеца тя роди момиченце, (главната от "Любовникът") но повече не се повдигна въпроса, дали е негово или не детето. Според мен защото си е негово.

Видя ми се обаче доста тежка книга.

Другата която захванх после беше "Пламък" На Мей Макголдрик. Много ми хареса. Главния, шотландец от низините, заминава за едно имение, което получава наскоро, и то е в Шотландските планини. Има легенда, в която се казва, че висчки леърди и семействата им, умират от насилствена смърт, защото първия лорд, преди сума години, пратил хората си да вземат послушнички от близкия манастир, и след като пред божия кръст ги изнасилват, ги убиват. Там на място с девиците умира и леърда, но преди да умрат, те проклеват целия род. Последните собственици, графът, графинята и дъщеря им, умират при пожар, опожарил почти целият замък. Главния отива с главната цел да открие портрета на починалата в пламъци дъщеря, защото се запознава с баба й, която го моли за тази услуга. Когато отива там, той намира портрета, и е запленен от прелестната жена, нарисувана на него. Започва само като гледа портрета й да се влюбва в нея. А тя в действителност е жива. Шест месеца след пожара, тя продължава да обикаля из скритите тунели на замъка, прокрадва се нощем за храна, и през повечето време чака убийците, тя си мисли, че са игуменката и послушничките от манастира, да направят следващата си крачка. Знае, че нашият е следващата жертва и затова постоянно го дебне, и неусетно се влюбва в него. Но смята, че вече за нея няма бъдеще, че е обезобразена, то ръцете й са целите в белези, като се е измъквала от горящия замък, а и си мисли, че за да се отърве от злите сили в замъка, трябва да жертва живота си, затова се задоволява да го гледа отстрани. Самоче, когато подпалват стаята му докато спи, наща не може да позволи да умре и го спасява, и той тогава разбира, че момичето което е заобичал от портрета е живо. От тук започват да се опознават, после тя се показва и поред останалите от клана. Започват да разследват кой стои зад злопулуките и убийствата ставащи в замъка. Общо взето много интересна книга. А главния толкова много обича главната, че да се разтопи човек.

Последната която опатках беше "Изкушенията на сътбата" на Жаклин Рединг. Главната героиня е ирландка. Когато кромуел напада Ирландия, семейството й е избито, и само тя и брат й успяват да се спасят от касапницата. 5 години са минали от тогава, но тя е решена, да си върне родния замък. Затова, когато разбира, че новия граф на замъка, се е сгодил за кръщелницата на Кромуел, която пристига за да се ожени за него, тя веднага скроява план. Тук беше супер смешно, как главната и прислужницата й, направиха страхотен театър пред годиницата, че в замъка върл;ува шарка, че главния бил целия в белези, и не се знае, дали е оцелял, и още толкова глупости, че момичето и майка й, хукнаха през глава да се връщат в англия. Наща замина за имението, представяща се за годеницата. През това време, главния, хич не му се искаше да се прибира у дома защото ще трябва да се ожени за кръщелницата на кромуел, а нашия всъщност е шпионин, и се решава на тоя брак, заради изгодите. Както си пътува към дома, вижда една прелестна червенокоса девойка, която плува гола в едно езеро, но му отвличат вниманието и когато пак я търси с поглед нея я няма. Мислия е запленен от момичето, и постоянно си мечтае за нея. А всъщност това е главната, която специално заради нашия, се облича с ужасни рокли, носи очила, и защото годеницата му е била чернокоса, си боядисва червената коса с няква ужасно миришеща боя, която се отмива много лесно с вода. И така, тя иска да се ожени за него, да му роди дете и така да си затвърди позицията, че нейните наследници ще бъдат господари на замъка. Самоче той неще да се жени докато не пристигне майка й, която да благолсови съюза им. Наща и прислужницата й, решиха, че нашия трябва да я обезчести, дадоха му някъв опиат и той я награби, ама след малко заспа, проснат върху нея. Разбраха, че това с обезчестяването няма да го бъде и измислиха нов план. Нашия като се събуди завари в леглото си главната, гледаща го с ужас, с раздрана нощница и оцапана с кръв. Той завалата нищо не помнеше, но помисли най лошото и веднага се ожениха по бързата процедура. После започнаха да се опознават, и той колкото повече научаваше за нея, толкова по-очарован беше, но не можеше да забрави червенокосата красавица. Реши, че с наща трябва да си споделят леглото и да й направи дете, така ще забрави "Феята" и така нашия отиде да си иска съпружеските права, ама главната още девствена, затва решиха пак да го упоят, та той не разбра, че точно таиз нощ я е направил жена. Ама като свърши и откърти, а наща и прислужницата й трябваше да скрият следите, да сменят чаршафите и прочие, а нащия грамаден и тежик спеше на леглото. И тук голям смях, дърпаха го напред назад, фраснаха му главата няколко пъти в таблата на леглото, милия сутринта се чудеше отде са му цицините по главата. Нашия замина уж по работа, а наща беше навестена от брат й който я изнудваше и искаше да му дава информация от нещата на главния. И така и двамата играеха двойна игра. До момента в който главния един ден не с еприбра по-рано, искаше да е с наща, ама тя каза, че била мръсна, той отговори, че и той е мръсен и предложи да се изкъпят заедно. Тя много се дърпаше, и той я метна в коритото. Е тогава стана белята, боята по косата й се разтече, наща почерня цялата, блесна й червената коса отдолу, нашия подивя. Голям майтап. Ама си се рабраха де. Имаше още няколко напрегнати момента, но завърши със хубав хепи енд. Книгата е много яка. И представете си, едва не изпищях от радост, защото тръгнах одеве да чета "Дворцови интриги" на Жаклин Рединг и се оказа, че тя е втора книга в поредица с "Изкушенията на сътбата", има и трета книга, тримата главни са първи приятели, и така във всяка книга ги има и тримата, и съм много щастлива. Ако някой знае коя е третата книга, много ще го обичам.

На мен се пада честа Ralna да ме обича много - това е една от любимите ми поредици , а Мара ми е любимка от трите девойки и Изкушенията ми е любимата книга от трилогията clap.gif . Доста си се посмяла с номерата на Марето . Та на въпроса :

Restoration

Chasing Dreams (1995) Дворцови интриги

Англия след Реставрацията. Аристокрацията се е отдала на забавления, интриги и любовни афери. Многобройните фаворитки на Чарлс II се опитват да дискредитират кралица Катерина-неспособна да дари краля с наследник. Единствената й истинска приятелка - лейди Касия Монтифорт, е обвинена в убийството на баща си. За да я предпази, докато се докаже нейната невинност, Чарлз изпраща при нея най-доверения си благородник, лорд Рейвънскрофт. Опитвайки се да открие истинския убиец, младият граф открива едно магнетично очарование под маската на лейди Зима, както всички наричат госпожица Монтифорт.

Tempting Fate (1995) Изкушенията на съдбата

Красивата червенокоса Мара Диспенсър остава заедно с брат си Оугън единствена представителка на семейството си, избито от войниците на Кромуел. Решена твърдо да си отмъсти и да си възвърне фамилното имение Кулхейвън, като сключи брак с неговия нов собственик - лорд Сейнт Обин,тя се представя чрез измама за бъдещата му съпруга Арабела - кръшелница на лорд-протектора. Излагайки се на смъртна опасност чрез новата си роля, дамата с огнените коси с изумление открива, че омразния англичанин, за когото се е омъжила, също играе двойна игра.

Stealing Heaven (1996) Да откраднеш рая

Пред осемнадсетгодишната лейди Джилиън Форестър, отвлечена посреднощ от дома й, има само една възможност да се спаси от позора - бягството. Скачайки в движение от каретата на похитителя си, тя се удря лошо и загубва съзнание. На път към фамилния си замък Данте Тримейн, граф Морган, открива ранената девойка и я откарва в дома си. Но дали прекрасната Джилиън може да нарече спасител мъжа, известен с прозвището Разгулния граф?

Та за третата книжка - Мацката беше отвлечена, както си спинкаше и нанкаше в бащиното имение от един лиглио , който беше закъсал за пари и искаше да я опропасти и да се ожени за нея , ама тя лудата падна от каретата и я взеха за мъртва. Нашият пък се прибираше в Англия заради смъртта на майка си и я намери на пътя и я пребра , а тя като се опомни и незнаеше коя е. После се разбра ,че има скандал между родата на мацката и главния и стана една , а има и масова мор от чума - доста е интересна книгата, като свършиш Дворцовите непременно я прочети.

На мен се пада честа Ralna да ме обича много - това е една от любимите ми поредици , а Мара ми е любимка от трите девойки и Изкушенията ми е любимата книга от трилогията clap.gif . Доста си се посмяла с номерата на Марето . Та на въпроса :

Restoration

Chasing Dreams (1995) Дворцови интриги

Англия след Реставрацията. Аристокрацията се е отдала на забавления, интриги и любовни афери. Многобройните фаворитки на Чарлс II се опитват да дискредитират кралица Катерина-неспособна да дари краля с наследник. Единствената й истинска приятелка - лейди Касия Монтифорт, е обвинена в убийството на баща си. За да я предпази, докато се докаже нейната невинност, Чарлз изпраща при нея най-доверения си благородник, лорд Рейвънскрофт. Опитвайки се да открие истинския убиец, младият граф открива едно магнетично очарование под маската на лейди Зима, както всички наричат госпожица Монтифорт.

Tempting Fate (1995) Изкушенията на съдбата

Красивата червенокоса Мара Диспенсър остава заедно с брат си Оугън единствена представителка на семейството си, избито от войниците на Кромуел. Решена твърдо да си отмъсти и да си възвърне фамилното имение Кулхейвън, като сключи брак с неговия нов собственик - лорд Сейнт Обин,тя се представя чрез измама за бъдещата му съпруга Арабела - кръшелница на лорд-протектора. Излагайки се на смъртна опасност чрез новата си роля, дамата с огнените коси с изумление открива, че омразния англичанин, за когото се е омъжила, също играе двойна игра.

Stealing Heaven (1996) Да откраднеш рая

Пред осемнадсетгодишната лейди Джилиън Форестър, отвлечена посреднощ от дома й, има само една възможност да се спаси от позора - бягството. Скачайки в движение от каретата на похитителя си, тя се удря лошо и загубва съзнание. На път към фамилния си замък Данте Тримейн, граф Морган, открива ранената девойка и я откарва в дома си. Но дали прекрасната Джилиън може да нарече спасител мъжа, известен с прозвището Разгулния граф?

Та за третата книжка - Мацката беше отвлечена, както си спинкаше и нанкаше в бащиното имение от един лиглио , който беше закъсал за пари и искаше да я опропасти и да се ожени за нея , ама тя лудата падна от каретата и я взеха за мъртва. Нашият пък се прибираше в Англия заради смъртта на майка си и я намери на пътя и я пребра , а тя като се опомни и незнаеше коя е. После се разбра ,че има скандал между родата на мацката и главния и стана една , а има и масова мор от чума - доста е интересна книгата, като свършиш Дворцовите непременно я прочети.

Въх мила, мерси много обичам те, ама да знаш, че съм я чела тая. Направо не мога да повярвам. Нямам нито спомен в нея да ги има Адриян и Мара и Ролф и Касия. Ужас, как може да не ги помня. Ще взема да я повторя, като свърша с "Дворцови интриги" за да си попълня знанията. Мерси, супер си.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• Автор

Дочетох "Черния отмъстител" и спокойно мога да кажа, че се нареди сред любимите ми книги. Много ми хареса как свърши - първо нямаше големи скандали между главните, когато Джеси разбра двойната игра на Александър и второ "лошите" как ги натириха с първия кораб за Англия, без излишни кръвопролития и престрелки! Много ми хареса второстепенната двойка - Еленор и Николай (нали е руснак, направо се влюбих в него), страхотни сладури, не отстъпваха по нищо на главните.

Сега няколко думи за Александър - божкее какъв мъж, направо ми стана любимец, че как иначе с това име и като се има предвид какъв съм фен на историята за Зоро, ама и Джеси много ме изкефи, как се влюби в грозната му външност и в доброто му сърце, бяха много сладинки.

Суперска книга, препоръчвам я на всеки, абсолютна десятка!

И сега най-важния въпрос - има ли книги и по-важно преведени ли са за Адам и другия брат, толкоз беше изписано за тях, че не вярвам да са ги пропуснали, благодаря предварително на този, който ме осветли!

Въх мила, мерси много обичам те, ама да знаш, че съм я чела тая. Направо не мога да повярвам. Нямам нито спомен в нея да ги има Адриян и Мара и Ролф и Касия. Ужас, как може да не ги помня. Ще взема да я повторя, като свърша с "Дворцови интриги" за да си попълня знанията. Мерси, супер си.

Тази трилогия ми е една от любимите поредици, мила kiss.gif но най-голяма слабост от тринките май ми е "Дворцови интриги". Дали защото беше първия роман от тази авторка, който четох. Или може би причината е, че подходих с мнооооого големи резерви, когато почнах да я чета. Като видя в името на роман - крале, кралски, дворцов и тем подобни, и косата ми настръхва - веднагически си представям разврат, безразборен секс, нескончаеми любовни връзки ....а бе всичко отвратно накуп. :cool: И като почнах "Дворцовите интриги" бях готова във всеки момент да захвърля книгата - обаче ме очакваше невероятно приятна изненада 174dfdaa6259a1cd9d13c95497a2472e.gif Направо се влюбих в авторката. Всъщност трилогията (доколкото знам) има следната последователност:

Restoration

1. Tempting Fate (1995) - Изкушенията на съдбата

2. Chasing Dreams (1995) - Дворцови интриги

3. Stealing Heaven (1996) - Да откраднеш рая

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Дочетох "Черния отмъстител" и спокойно мога да кажа, че се нареди сред любимите ми книги. Много ми хареса как свърши - първо нямаше големи скандали между главните, когато Джеси разбра двойната игра на Александър и второ "лошите" как ги натириха с първия кораб за Англия, без излишни кръвопролития и престрелки! Много ми хареса второстепенната двойка - Еленор и Николай (нали е руснак, направо се влюбих в него), страхотни сладури, не отстъпваха по нищо на главните.

Сега няколко думи за Александър - божкее какъв мъж, направо ми стана любимец, че как иначе с това име и като се има предвид какъв съм фен на историята за Зоро, ама и Джеси много ме изкефи, как се влюби в грозната му външност и в доброто му сърце, бяха много сладинки.

И сега най-важния въпрос - има ли книги и по-важно преведени ли са за Адам и другия брат, толкоз беше изписано за тях, че не вярвам да са ги пропуснали, благодаря предварително на този, който ме осветли!

Мила, аз също много я обичам тая книга, за жалост, май няма книги за останалите герои от нея. Аз лично много искам за Елинър и Николай. Толкова ги обичамммммм.

Тази трилогия ми е една от любимите поредици, мила kiss.gif но най-голяма слабост от тринките май ми е "Дворцови интриги". Дали защото беше първия роман от тази авторка, който четох. Или може би причината е, че подходих с мнооооого големи резерви, когато почнах да я чета. Като видя в името на роман - крале, кралски, дворцов и тем подобни, и косата ми настръхва - веднагически си представям разврат, безразборен секс, нескончаеми любовни връзки ....а бе всичко отвратно накуп. :) И като почнах "Дворцовите интриги" бях готова във всеки момент да захвърля книгата - обаче ме очакваше невероятно приятна изненада 174dfdaa6259a1cd9d13c95497a2472e.gif Направо се влюбих в авторката. Всъщност трилогията (доколкото знам) има следната последователност:

Restoration

1. Tempting Fate (1995) - Изкушенията на съдбата

2. Chasing Dreams (1995) - Дворцови интриги

3. Stealing Heaven (1996) - Да откраднеш рая

Аз мило, търсих си нещо за четене, ама незнам защо бях останала с впечатлението, че всичките книги от "Пламъкът на розата" които имам са за френски благородници. Ама взех да чета "Изкушенията на сътбата" и ми хареса. После тръгнах за село и се чуддех кво да взема, видях същата авторка, и аз малко като теб като гледах заглавието и се надзландисвах, ама се сетих, че ти ми я препоръчваше и си казах, айде, ще я чета. Като почнах, първо главния ми се стори познат, смътно, защото не бях му запомнила добре името в "Изкушенията на сътбата", ама той после като каза Адиян и викам, дзак, той ще да е, после почнаха да говорят и за Мара и аз умрях от радост. Много се радвам, че налучках така без да искам нова поредица.

Доколкото знам няма продължение.Дори мисля няма книга за сем. Монтгомъри от този период от време.За жалост.

А пък Елинор и Николай-ммм,направо умирам за една книга.Дори се надявах да има нещо като паралелно движеща се история,но в отделна книга.Ама няма.

Искам да поздравя и благодаря на Ralna за начина по който преразказва-направо ме двършва :) .Точно така обичам да ми разказват-хем научаваш същината,хем не е като да ти е ясно всичко(аз поне нямам против и подробно описание).А бе направо ме връщаш едно време,когато си разказвахме книги с приятели и взаимно се зарибявахме.

Доколкото знам няма продължение.Дори мисля няма книга за сем. Монтгомъри от този период от време.За жалост.

А пък Елинор и Николай-ммм,направо умирам за една книга.Дори се надявах да има нещо като паралелно движеща се история,но в отделна книга.Ама няма.

Искам да поздравя и благодаря на Ralna за начина по който преразказва-направо ме двършва :) .Точно така обичам да ми разказват-хем научаваш същината,хем не е като да ти е ясно всичко(аз поне нямам против и подробно описание).А бе направо ме връщаш едно време,когато си разказвахме книги с приятели и взаимно се зарибявахме.

Мила радвам се, че ти допадат моите преразкази. Аз честно да си кажа, не обичам да знам какво ще стане в книгите, но обожавам да ги разказвам. :P:P

Ето какво открих за Монтгомъри.Доста са,но "Черния отмъстител "(в червено) е самотник.

Семейство Монтгомъри

In the Beginning

* The Black Lyon (1980) - Montgomery #1

* The Maiden (1988)

Velvet Series

* The Velvet Promise (1981) - Velvet series #1,- Montgomery #2

* Highland Velvet (1982) - Velvet series #2, Montgomery #3

* Velvet Song (1983) - Velvet series #3, Montgomery #4

* Velvet Angel (1983) - Velvet series #4, Montgomery #5

Middle Ages- The Heiress (1995)- Montgomery #15

Revolutionary-War Era

* The Raider (1987) - Montgomery #7

Nineteenth Century America

* Mountain Laurel (1990) Montgomery #12

* The Temptress (1986)- Montgomery #6

* Eternity (1992) - Montgomery #14

* Wishes (1989) - Montgomery #11

Britain- The Duchess (1991)- Montgomery #13

Twentieth Century

* The Awakening (1988)

* The Princess (1987)

* A Knight In Shining Armor (1989)

Contemporary- High Tide (1999) - Montgomery #16

Forever Series

1. Forever - 2002 (Adam Montgomery & Darci Monroe)

2. Forever And Always - 2003

3. Always - 2004

Other 21st century novels

- Someone to Love (2007)

Най-накрая прочетох трилогията "В градината". Края беше направо страховит. А аз каквато съм страхлива, си умрях. Считайте, че после цяла нощ няма заспиване :biggrin: Като цяло ми хареса, определено ще е книга, която няма да забравя скоро.

Едит : Сега започнах "Смъртоносна съблазън" на

Джаки Колинс, но честно казано не знам какво да очаквам.

Редактирано от ^Lydia_Coleman^ (преглед на промените)

Напоследък не ми остава много време за книжки,но започнах редакция на Безсрамна добродетел на Нора,по принцип много я харесвам като автор, но засега тази книжка ми идва тежка.

• Автор

Ето какво открих за Монтгомъри.Доста са,но "Черния отмъстител "(в червено) е самотник.

Семейство Монтгомъри

In the Beginning

* The Black Lyon (1980) - Montgomery #1

* The Maiden (1988)

Velvet Series

* The Velvet Promise (1981) - Velvet series #1,- Montgomery #2

* Highland Velvet (1982) - Velvet series #2, Montgomery #3

* Velvet Song (1983) - Velvet series #3, Montgomery #4

* Velvet Angel (1983) - Velvet series #4, Montgomery #5

Middle Ages- The Heiress (1995)- Montgomery #15

Revolutionary-War Era

* The Raider (1987) - Montgomery #7

Nineteenth Century America

* Mountain Laurel (1990) Montgomery #12

* The Temptress (1986)- Montgomery #6

* Eternity (1992) - Montgomery #14

* Wishes (1989) - Montgomery #11

Britain- The Duchess (1991)- Montgomery #13

Twentieth Century

* The Awakening (1988)

* The Princess (1987)

* A Knight In Shining Armor (1989)

Contemporary- High Tide (1999) - Montgomery #16

Forever Series

1. Forever - 2002 (Adam Montgomery & Darci Monroe)

2. Forever And Always - 2003

3. Always - 2004

Other 21st century novels

- Someone to Love (2007)

Пепи, много благодаря за информацията, наистина е жалко, че Джуд Деверо не е посветила още някоя книга на точно този клан на семейство Монгомъри.

В момента съм на половината на "Наследникът" на Джоана Линдзи. Накратко, главния Дънкан е отгледан като шотландец и когато става на 21 разбира за английския си дядо и дълга си към него - трябва да наследи титлата плюс красива съпруга. Всичко е прекрасно, ако булката не беше такава гнусна гад... Тук се появява главната с две страхотни лели, която се явява нещо като приятелка на младоженката, така се запознават Сабрина и Дънкан и до където съм стигнала, много се харесват. Както с всяка книга на Джоана, съм доста увлечена в сюжета, много ми харесват героите, НО ТАЗИ ОФЕЛИЯ, не мога да я понасям - гадна, властна, самовлюбена кучка! Не знам как ще прочета книгата посветена на нея, просто не мога да си я представя в положителна светлина, като главна героиня. Обаче половинката й е друга работа - Рейф е страхотен чаровник, с право си се казва така и тяхната книга.

Да се върна на "Наследникът", много са сладки и Дънкан и Сабрина, това че той е толкова млад му придава някакво очарование, а тя е толкова земна - това е моят любим тип героиня...

До тук всичко върви добре, много ми е интересно, как точно ще им се развият отношенията между всички герои...Щях да забравя, старците ми пълнят душата, остава и да се вземат двамата навъсени дядовци и двете лели на Сабрина и идилията ще е пълна :ph34r:

Много благодря на Съни, която ми услужи с книжката, за да мога да си я прочета на книжен носител!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Пепи, много благодаря за информацията, наистина е жалко, че Джуд Деверо не е посветила още някоя книга на точно този клан на семейство Монгомъри.

В момента съм на половината на "Наследникът" на Джоана Линдзи. Накратко, главния Дънкан е отгледан като шотландец и когато става на 21 разбира за английския си дядо и дълга си към него - трябва да наследи титлата плюс красива съпруга. Всичко е прекрасно, ако булката не беше такава гнусна гад... Тук се появява главната с две страхотни лели, която се явява нещо като приятелка на младоженката, така се запознават Сабрина и Дънкан и до където съм стигнала, много се харесват. Както с всяка книга на Джоана, съм доста увлечена в сюжета, много ми харесват героите, НО ТАЗИ ОФЕЛИЯ, не мога да я понасям - гадна, властна, самовлюбена кучка! Не знам как ще прочета книгата посветена на нея, просто не мога да си я представя в положителна светлина, като главна героиня. Обаче половинката й е друга работа - Рейф е страхотен чаровник, с право си се казва така и тяхната книга.

Да се върна на "Наследникът", много са сладки и Дънкан и Сабрина, това че той е толкова млад му придава някакво очарование, а тя е толкова земна - това е моят любим тип героиня...

До тук всичко върви добре, много ми е интересно, как точно ще им се развият отношенията между всички герои...Щях да забравя, старците ми пълнят душата, остава и да се вземат двамата навъсени дядовци и двете лели на Сабрина и идилията ще е пълна :)

Много благодря на Съни, която ми услужи с книжката, за да мога да си я прочета на книжен носител!

И аз съжалявам за пустите Монтгомъри.Книгата бе много смешна,а аз рядко се впечатлявам.

"Наследникът " не е зле(тази Сабрина много кротка излезе),но книгата за Офелия ще ти хареса.

Иначе до края на "Наследникът" гарантирам,че ще намразиш Офелия в дъно и ще се чудиш как ще го извърти Линдзи,та да я харесаш в следващата книга.

До тук всичко върви добре, много ми е интересно, как точно ще им се развият отношенията между всички герои...Щях да забравя, старците ми пълнят душата, остава и да се вземат двамата навъсени дядовци и двете лели на Сабрина и идилията ще е пълна :wors:

Мила, както мразиш Офелия, не те виждам как ще се навиеш да четеш "Чаровникът, който я укроти", макар, че е страхотна книга, и ако я прочетеш ще си промениш мнението. С главния пич са супер сладки.

• Автор

Дочетох "Наследникът" и наистина много ми хареса, сюжета не беше нещо кой знае какво, но пък тръпнех в очакване, как ще се размине нежеланата сватба, определено бях под напрежение. А липсата на сериозна интрига и традиционни злодеи, беше компенсирана от главните герои - страшно сладки и като двойка и по отделно. В книгата имаше доста забавни моменти (не че съм очаквала друго), а адски романтична бе първата целувка на Дънкан и Сабрина, под дъжда... Оценка по десетобалната - 8+.Препоръчвам книгата на всички, които не са я чели.

Сега за Офелия, Пепи, права си, направо я намразих, при това съвсем искренно. И Инче, със сигурност ще прочета "Чаровникът, който я укроти", само за да видя каква метаморфоза ще претърпи, мога да кажа, че за второстепенен герой, бяха отделени прекалено много страници за нея. Не знам как ще го извърти Джоана, но се надявам, тя наистина да се промени, но под ръководството на Рейф, а не да се окаже "добрата душица", която принудена от някакви обстоятелства се държи като шефа на Сатаната! Ама беше адската гаднярка, евала на авторката за подхода!

Сега се мятам на "Надарения", по препоръка на Инчето и Йори, с големи резерви съм, дано не се оправдаят. Като напредна в сюжета ще разказвам какво ми е мнението.

Дочетох "Наследникът" и наистина много ми хареса, сюжета не беше нещо кой знае какво, но пък тръпнех в очакване, как ще се размине нежеланата сватба, определено бях под напрежение. А липсата на сериозна интрига и традиционни злодеи, беше компенсирана от главните герои - страшно сладки и като двойка и по отделно. В книгата имаше доста забавни моменти (не че съм очаквала друго), а адски романтична бе първата целувка на Дънкан и Сабрина, под дъжда... Оценка по десетобалната - 8+.Препоръчвам книгата на всички, които не са я чели.

Сега за Офелия, Пепи, права си, направо я намразих, при това съвсем искренно. И Инче, със сигурност ще прочета "Чаровникът, който я укроти", само за да видя каква метаморфоза ще претърпи, мога да кажа, че за второстепенен герой, бяха отделени прекалено много страници за нея. Не знам как ще го извърти Джоана, но се надявам, тя наистина да се промени, но под ръководството на Рейф, а не да се окаже "добрата душица", която принудена от някакви обстоятелства се държи като шефа на Сатаната! Ама беше адската гаднярка, евала на авторката за подхода!

Сега се мятам на "Надарения", по препоръка на Инчето и Йори, с големи резерви съм, дано не се оправдаят. Като напредна в сюжета ще разказвам какво ми е мнението.

Йес, най накрая да послушаш съвета ми и да прочетеш "Надарения". Любима книга, страхотна е. Знаеш ли, от солидарност и аз ще я препрочета с теб :D

Иначе за Офелия, наистина си има причнина да се държи гадно. И наистина е интересен персонаж.

Аз пък сега чета "Огън и Лед" на Джули Гарууд. Много е хубава. Главния е мъжкар и половината, а главната толкова хубава, че милия като я види и си гълта граматиката. Ама наща е млатната през остата, все го режи завалата, а той все се заяжда с нея. Много са сладки. Тук се срещаме с Алек и Ригън от "Списък с убийства" и заради тях книгата е още по интересна. Много е хубава. Препоръчвам горещо. Като я свърша ще разказвам. :)

Сега за Офелия, Пепи, права си, направо я намразих, при това съвсем искренно.

Наистина много хубава книга, една от любимите ми на Джоана. А този момент с целувката под дъжда го сложих в класацията с най-романтични моменти под номер 4 и даже се учудих, че на никой друг не му е направила впечатление. Може би не всички са я чели все още, но ако не са горещо я препоръчвам.

love.gif Аз прочетох "Нежният звяр" и първото нещо ,което ми направи впечатление е, че корицата си отговаря на книгата - главната е червенокоса , а главния се мотае с маски навсякъде. Книгата е доста приятна за четене, има всичко от драма, интрига, романтика , екшън и т.н. Предателството на втория баща на момичето води до цялата драма в книгата, оттам и омразата на главния, който до последно се терза дали да отстъпи заради любовта си. Имаше и съперник за главната ,а и бивш любим, който беше починал. Девойката малко ме изнерви по едно време колко е упорита ама и простих. Най много ми хареса маскарада на главния, беше доста еротично с тия маски и цялата тайнственост.

Някой чел ли е Лудетина? Искам малко отзиви ако може?wink.gif

love.gif Аз прочетох "Нежният звяр" и първото нещо ,което ми направи впечатление е, че корицата си отговаря на книгата - главната е червенокоса , а главния се мотае с маски навсякъде. Книгата е доста приятна за четене, има всичко от драма, интрига, романтика , екшън и т.н. Предателството на втория баща на момичето води до цялата драма в книгата, оттам и омразата на главния, който до последно се терза дали да отстъпи заради любовта си. Имаше и съперник за главната ,а и бивш любим, който беше починал. Девойката малко ме изнерви по едно време колко е упорита ама и простих. Най много ми хареса маскарада на главния, беше доста еротично с тия маски и цялата тайнственост.

Някой чел ли е Лудетина? Искам малко отзиви ако може?wink.gif

Аз съм я чела. Не я помня с много подробности, но действието се развива в Шотландия. Клана на наща имаше няква вражда с клана на нашия, не помня точно, но май един от братята на нашия му беше запалил нивите, наща отиде да измъква брат си и нащия я докопа. По някое време двамата се обвързаха с пробен брак. Абе има ли брак по неволя, значи книгата е хубава. Сори че не давам повече подробности, просто отдавна съм я чела, но ми беше харесала.

Наистина много хубава книга, една от любимите ми на Джоана. А този момент с целувката под дъжда го сложих в класацията с най-романтични моменти под номер 4 и даже се учудих, че на никой друг не му е направила впечатление. Може би не всички са я чели все още, но ако не са горещо я препоръчвам.

Моля, моля, това си е лична обида! Всъщност ти прощавам, защото реално не класирах този момент при най-романтичните, а при първа целувка (една от най-калпазанските класации честно казано). Но си е супер сладурска сцена, а и книжката като цяло. "Наследникът" е една от първите на Джоана, която прочетох и има голям принос авторката да ми стане любима.

здравей те аз съм от скоро във форума , но да споделя мнение в момента чета на Сандра Баун "Защото те обичам" и много ми харесва ако някой реши да я прочете мисля че няма да съжелява. :)

здравей те аз съм от скоро във форума , но да споделя мнение в момента чета на Сандра Баун "Защото те обичам" и много ми харесва ако някой реши да я прочете мисля че няма да съжелява. rolleyes.gif

Много го обичам този роман, препоръчвам ти и продължението и - "Горещо утро". Разказва се за дъщерята на Рос и Лидия която се влюбва в Джейк Лангстън. Дори не мога да реша кой от двата романа ми харесва повече. Винаги съм съжалявала, че Сандра Браун не е написала повече исторически любовни романи или поне аз не знам за други. Получава и се много, много добре.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.