Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Най-после и аз да прочета една книга, че все нямам време - "Дъщерята на огъня" на Хедър Греъм. Като цяло ми хареса, само ми е много странно защо така пише авторката някои от книгите си - започва от най-интересния момент и после се връща 20-30 години назад и започва да разказва от началото. Още две други такива съм чела от нея - "Удоволствието на краля" (мноооого е хубава) и "Не предавай любовта". Иначе в "Дъщерята на огъня" не ми хареса, че в половината книга тя беше на 7, 10 и 13 години, а той също в ранна младост на има-няма 20 и после много набързо им се развиха отношенията, накак си претупано ми се видя. В "Удоволствието на краля" беше сходна, но там всичко беше доста по-детайлно разгледано, самата книга беше доста по-дебела.

Ами, като цяло хубава книга, досега Хедър Греъм не ме е разочаровала. Оценка по десетобалната от мен - 7.

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

може ли да сканираш другите и ние да им се порадваме :pills:

Вупси, забравих да спомена, че ги имам ама на английски. Ако ви се чете на английски или ако ви се превежда, мога да ти ги дам имам ги и в ЕЛ вариант. Иначе що мислеш, че още не съм ги чела. Така ме мързи. Оня ден седнах да си дочета една книжка на английски и в един момент се осетих, че си я чета, ама не си я превеждам, само думичките ми минават през главата. Нещо тея дни хич не мога да се съсредоточа.

• Автор

А мило, незнам какво не ти хареса при "сексмаратона", на мен много ми допадна, че с това, главния дава на главната младост, и чак след деветдесет години ще почнат да стареят. А и само тогава може да имат бебе, авторката го е намислила интересно.

Еми не само че не ми хареса, но и ме остави с високо вдигнати вежди (дори в момента изглеждам сякаш са ми инжектирали ботокс :yanim: ), просто и без това сексуалните сцени са доста поукрасени и преувеличени, ама това "нагоре, надолу, настрани...и някакви такива при това сумати време, чак се зачудих как мацката не получи ожулвания и охлузвания :eek: , както и да е навлизам в друг тема просто ми дойде в повече художествената измислица, но може и да не съм права, все пак сексуалността беше основното качество на главния като фамилиер.

Но си права, че това за бебето(Джайън така се натъжи когато си помисли, че тя ще отхвърле детето - беше много сладък) и удължаването на живота е много добре измислено, на мен също ми допадна :)

П.С. geneviev Много благодаря за информацията, надявам се авторката един ден да завърши историята с Трейд и Дарик (и за него ми беше много странно, как на няколко пъти го споменава и изведнъж накрая не каза и дума повоче за него).

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Не съм на 100% сигурна,но мисля,че има продължения.Освен тези три книги май има още две,но тя(авторката)има някакви съдебни проблеми.А в мрежата се натъквам на информация за недоволни читатели-плащали за книги,които така и не получават.Говори се още и,че книгите(по-новите)не струват (много секс и подобни,малко смисъл)и т.н.

Щом в белите държави имат проблеми,то тук сигурно няма и да видим нещо ново от Д.Джой.

"Дяволско изкушение"- Кони Мейсън. В началото ми беше малко скучна, но постепенно стана интересна.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

"Дяволско изкушение"- Кони Мейсън. В началото ми беше малко скучна, но постепенно стана интересна.

Кони има две гадни книги. "Насила оженена" (по заглавието е като брак по неволя, но книгата я мразя) и още една, заглавието ми избяга, няква грубост беше. Иначе всикчо останало й е много на ниво.

Кони има две гадни книги. "Насила оженена" (по заглавието е като брак по неволя, но книгата я мразя) и още една, заглавието ми избяга, няква грубост беше. Иначе всикчо останало й е много на ниво.

Аааааа, как няма да ти избяга, то насилие върху насилие търпи ли се :) Ох,Инче, предполагам визираш "Ласки и насилие", но аз съм си я кръстила "Насилие и насилие", щото ласки не можах да открия в книгата sad.gif От Конито най-голяма слабост са ми книжките за женкарите c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif "Женкарят и разбойничката" и "Съблазнена от един женкар". Уф, дано "Ирис" този път да изневерят на традицията си и да вземат да преведат и книжката за третия женкар "The Last Rogue" - тогава от радост направо в издателството им ще отскоча да ги разцелувам kiss.gif:lol6: Опс, това май прозвуча повече като заплаха, тъкмо да се стреснат и да я издадат най-сетне 1800faf937e202974a01718d1cfd88aa.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Аааааа, как няма да ти избяга, то насилие върху насилие търпи ли се :eek: Ох,Инче, предполагам визираш "Ласки и насилие", но аз съм си я кръстила "Насилие и насилие", щото ласки не можах да открия в книгата sad.gif От Конито най-голяма слабост са ми книжките за женкарите c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif "Женкарят и разбойничката" и "Съблазнена от един женкар". Уф, дано "Ирис" този път да изневерят на традицията си и да вземат да преведат и книжката за третия женкар "The Last Rogue" - тогава от радост направо в издателството им ще отскоча да ги разцелувам kiss.gif:ph34r: Опс, това май прозвуча повече като заплаха, тъкмо да се стреснат и да я издадат най-сетне 1800faf937e202974a01718d1cfd88aa.gif

Оф излагация, точно "Ласки и насилия", сега се осетих, че съм визирала заглавието на друга книга "Нежна грубост". Ужас, много съм заплесната. Мерси за оточнението. Аз на Конито не мога да си избера една книга. Много сложно, защото почти всичките й много ми харесват. Дай боже както викаш да има скоро нейна нова книга. Аз не я знам таз за която говориш, ама на Конито ли е, аз я гепвам.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Значии,чета "Искрени лъжи" на Нора.Хубава книга,но с много подробности.Имам предвид,че в единичните си романи тя пише някак по-подробно(то как се докарват повече от 400 страници).Съвсем спокойно можеше да го кръстят "животът на Ив".Това обаче да не ви оставя с впечатлението ,че не си струва.Напротив много е добър,чете се бързо и с удоволствие.

Прави ми впечатление,че книги,които се преиздават напоследък са по-дебели от старите издания.А нямат повече листи или по-едър шрифт.Вчера видях в книжарницата "Заливът на тайните" и ако искайте ми вярвайте,но бе двоен на моя екземпляр!

И нещо по-странично.Питам момичетата от Пазарджик от къде си купуват книгите?

Значии,чета "Искрени лъжи" на Нора.Хубава книга,но с много подробности.Имам предвид,че в единичните си романи тя пише някак по-подробно(то как се докарват повече от 400 страници).Съвсем спокойно можеше да го кръстят "животът на Ив".Това обаче да не ви оставя с впечатлението ,че не си струва.Напротив много е добър,чете се бързо и с удоволствие.

Прави ми впечатление,че книги,които се преиздават напоследък са по-дебели от старите издания.А нямат повече листи или по-едър шрифт.Вчера видях в книжарницата "Заливът на тайните" и ако искайте ми вярвайте,но бе двоен на моя екземпляр!

И нещо по-странично.Питам момичетата от Пазарджик от къде си купуват книгите?

Тази книга ми е от любимите на Нора. То почти нямам нейна, която да не ми е любима, ама...

Колкото до увеличения обем на новите издания - по-дебели листове му е майката!!!! Това е практиката на Бард за книгите, които не са толкоз обемни, но слагат цена като за по-големичка книга. Много се издразних в последно време с тия листи дебели като плочки за баня.

Прочетох "Сърцата полудяват" на Шели Паркър. Беше хубава, макар и малко странна. Главния е син на капер. Когато е на 10 убесват баща му, защото капертвото е вече нелегално, а нашия хвърля в един от корабите, в които превозват затворници, нещо като плаващ затвор, където главния е затворен 8 години. Още като стъпва на кораба го жигосват, хвълят го в препълнения с отрепки трюм, а след това периодично го пребиват с камшик. Той израства с мисълта за отмъщение. Така става пират, ужаса на цяла англия, но при един инцидент, по време на бой, застрелва без да иска едно малко момче и изцинирайки смъртта си се оттегля от пиратството. Но 6 години след като вече живее като обикновен плантатор оплучава писмо от изнудвач, който знае истината за самоличността му. И злодея, който си мисли, че нашия е много богат, го изнудва за огромна сума, която всъщност нашия няма, защото докато е бил пират не го е било грижа за бъдещето и е харчел всичко спечелено до последната стотинка. Така нашия решава, че трябва да убие изнудвача и заминава за Англия. Там обаче на брега го хваща полицията, и не за друго, а защото го сбъркват с някакъв крадец, който бил с висок, с дълга черна коса и брада, точно като главния. понатупват го хубаво и му казват, че на другия ден ще го карат в Лондон. Докато е в килията, там докарват главната, тя се дърпа, бие, хапе и ругае като каруцар. Нейната история е, че на 15 в дома й влизат разбойници, избиват прислугата и родителите й, а тя успява да се измъкне с малката си сестра. Техен попечител става чичо й, но главната скоро разбира, че той има влечение към нея. Дори една вечер докато онзи се опитва да я насили й чупи ръката. Докаот се възстановява, чичото не й посяга, но после пак започва да се опитва да се навре в леглото й. Тогава малката й сестричка се разболява и умира, а главната бяга от дома на чичо си и става крадла. Сега тя е обвинена в кражба и опит за убийство и трябва да я заведат в Лондон. С нашия още от първия момент се намразиха и всеки започна да крои план как да избяга, а главната дори се опита да натопи главния за нейното престъпление, но за техен ужас, на следващия ден преди да тръгнат на един от глезените на всеки от тях е прикачена метална скоба с тежка вирига, която буквално ги превързва един към друг. Поп пътя главния съставя план за бягство. Главната го предусеща и се опитва да се противопистави, но на него не му дреме, грабва я и скача с нея от движещата се каруца. После следва схватка със стражарите и главния е ранен с курум в рамото, преди да убие двама от пазачите. Главната много му се дърпаше, но накрая се спгодиха и заочнаха да бягат. Почти през цялата книга, двамата са оковани един за друг, всеки опит да махнат веригата е безуспешен. Двамата трябва да беягат от преследвачите си, и могат да разчитат единствено един на друг. Следват низ от приключения и гониби в които главните винаги са на крачка от смъртта, а ако единия умре, другия е обречен, защото няма как да избяга с труп закачен за глезена си, затова си помагат и малко по малко се опознават, докато накрая не се влюбват.

КНигата е наистина нещо новаторско, което не бях чела досега. :clap:

Прочетох Последната от рода Брейди на Барбара Бозуел. Много ми харесва, имаши доста забавни моменти.

Инче, книжката наистина изглежда доста интересна....заплювам си я за четене!!!

Инче, книжката наистина изглежда доста интересна....заплювам си я за четене!!!

Дам готинка е, само дето ме дразни корицата. Сложила са корицата на "Робинята на викинга" на Хедър Греъм. Няма нищо общо със сюжета. На нея има море, главните през цялото врмее се крият в една гора, отделно мъжа не стига че е викинг амаи и рус, а нашия е пират с черна коса. Отврат направо. Бясовете ме хващат като видя такава корица, дето с нищо не отговаря на книгата, а в Америка авторките си плащат да им направят корица точно по книгата и е толкова приятно. Виждаш корицата и знаеш, че така изглеждат и героите :computer2:

Тази книга ми е от любимите на Нора. То почти нямам нейна, която да не ми е любима, ама...

Колкото до увеличения обем на новите издания - по-дебели листове му е майката!!!! Това е практиката на Бард за книгите, които не са толкоз обемни, но слагат цена като за по-големичка книга. Много се издразних в последно време с тия листи дебели като плочки за баня.

Не съм го забелязала това с хартията.Прави впечатление,че понякога е по-тъмна,жълтеникава.А с времето става по-зле и потъмнява.Обаче и аз си помислих,че е заради вдигането на цената-то няма за какво друго да е .

Иначе книгата я прочетох.Много ми хареса.Не мога да повярвам колко бързо я прочетох.

Не харесвам много истории за Холивуд,но смятам ,че всичко бе добре премерено.Намаше излишни подробности и отклонения.

Едновременно чета и "Стъпки от огън" пак на Нора.Почти съм я прочела,а и за нея не мога да кажа нещо лошо.Дори напротив-хареса ми .

Книгите са добри,не са от тези,които веднага забравяш.Просто Нора има талант за такива истории-семейни или лични.

Аз пък съм на вълна Каси Едуърдс, прочетох "Страсти и копнежи" много беше лека и приятна. После опатках "Диви мъгли" тя също страшно много ми хареса. Сега смятам да почна "Диво желание" като паралелно с нея дочитам "Това е моето бебе" която навпрочем е много сладка книга. :)

Аз пък съм на вълна Каси Едуърдс, прочетох "Страсти и копнежи" много беше лека и приятна. После опатках "Диви мъгли" тя също страшно много ми хареса. Сега смятам да почна "Диво желание" като паралелно с нея дочитам "Това е моето бебе" която навпрочем е много сладка книга. :salad:

Мила, депресираш ме!

Мила, депресираш ме!

Знам, не си само ти :clap: Но кажи ми какво да правя нощем и по време на лекциите ако не да чета? :)

Знам, не си само ти :ph34r: Но кажи ми какво да правя нощем и по време на лекциите ако не да чета? :biggrin:

Ела да ме отмениш за няколко лекции, та да прочета и аз нещо!

Аз пък съм на вълна Каси Едуърдс, прочетох "Страсти и копнежи" много беше лека и приятна. После опатках "Диви мъгли" тя също страшно много ми хареса. Сега смятам да почна "Диво желание" като паралелно с нея дочитам "Това е моето бебе" която навпрочем е много сладка книга. :biggrin:

"Диви мъгли" сериозно ли ти хареса??? На мен ми се видя доста скучна, докато я редактирах. Както и да е, само искам да знам дали си приличат по стил книгите на авторката, защото се заклех да не чета нищо нейно. В "Диви мъгли" не ми хареса, че нямаше никаква интрига, двамата главни не се скараха нито веднъж, само в очите се гледаха, а и тези индиански песни ... нещо не ме грабна. Иначе сюжета беше хубав, но според мен не беше пресъздаден вълнуващо.

"Диви мъгли" сериозно ли ти хареса??? На мен ми се видя доста скучна, докато я редактирах. Както и да е, само искам да знам дали си приличат по стил книгите на авторката, защото се заклех да не чета нищо нейно. В "Диви мъгли" не ми хареса, че нямаше никаква интрига, двамата главни не се скараха нито веднъж, само в очите се гледаха, а и тези индиански песни ... нещо не ме грабна. Иначе сюжета беше хубав, но според мен не беше пресъздаден вълнуващо.

Защо, беше много хубава. Главния е вожд, реши да напусне земята си и с племето да търси ново място. Отвлече главната и брат й за да отмъсти на братовчед им. Но двамата с главната бързо се влюбиха и много леко четиво. Много малко трамиращи моменти и повечето любовта им и приспособяването на бяла жена и бял тийнейджър в света на индианците. Много ми хареса. :biggrin:

Защо, беше много хубава. Главния е вожд, реши да напусне земята си и с племето да търси ново място. Отвлече главната и брат й за да отмъсти на братовчед им. Но двамата с главната бързо се влюбиха и много леко четиво. Много малко трамиращи моменти и повечето любовта им и приспособяването на бяла жена и бял тийнейджър в света на индианците. Много ми хареса. :)

Ох, Инче, все още не съм чела "Диви мъгли" ами съм си я кутнала тук до мен, в кюпа на книгите за четене в близко време. :cool: Определено ми стана интересно и май ще я издърпам по-напред в класацията ми "предстоящо за четене" ;)

момичета вчера попаднах и си купих Нежният измамник - Дженифър Блейк какво ще кажете хубава ли e да я почвам ли, или да я прибирам в шкафа

Редактирано от marsei (преглед на промените)

Ох, Инче, все още не съм чела "Диви мъгли" ами съм си я кутнала тук до мен, в кюпа на книгите за четене в близко време. :question: Определено ми стана интересно и май ще я издърпам по-напред в класацията ми "предстоящо за четене" ;)

О, наистина е хубава. Ня се притиснявай от едно негативно мнение. Всеки си има вкус. Но за мен е интересна. Чела съм само 3 книги на Касито и сега почвам четвърта и всичките се четат леко и приятно, и за трите които съм чела, главните си се заобичват в началото, има лош герой, но той не ги държи разделение и сравнително лесно се отървават от него. Главните винаги са толкова сладки, като течен шоколад, но в едната книга не помня, но в другите две имаха проблеми с децата. В смисъл в едната не можеше да забременее, в другата пометна, но после бързо си навакса. Много ми допада писането й, и ме е яд, че има толкова много книги които не са издадени още у нас.

Иначе аз нощстес опатках "Това е моето бебе" и съм очарована. Наитина много хубава книжка. Главната е на 35, има доходоносен магазин за прежда, но няма връзка с мъж, а болезнено осъзнава, че вече й изтича времето в което може да роди дете и се решава на изкуствено оплождане. Така детето ще си е само за нея, няма да страда при евентуален развод и няма да трябва да се бори за правата над него. Тя си плаща донора да е неизвестен и да не предявява права над детето й. Отива си тя в болницата и там на път за кабинета се сблъсква с едно момиче. То е младо и изгледжа доста притеснено, но и тя е притеснена затова не й обръща внимание. Минава процедурата и след шест седмици наща е щастливо бременна. Обажда се в клиниката само да им съобщи, но те я викат на преглед. като отива, там с ужас разбира, че е станало грешка, че е била оплодена с чужди проби, с тези на главния. Той е архитект, супер богат и супер красив. Много иска дете и плаща на едно младо момиче да е приемна майка. Но в деня който трябва да стане осеменяването тя се плаши и бяга, а в суматохата без да иска разменя картона си с този на наща (Тва е малко като "Чудото на Хуана" едно сериалче и там беше станало така) и сега, таткото на детето не е неизвестен и си го иска. Предлага й пари за него, но наща не дава и да се чуе. Но накрая се разбраха, той да е покрай нея докато се роди бебето. И милия я побъркваше, бъркаше й разни здравословни буламачи, караше я да тренира, все й цитираше няква книга за бременни и я побъркваше, късаше й нервите и тя почвашеда повръща, а като й беше зле все я успокояваше, в първите месеци милата все заспиваше и той все я носеше до леглото й. После тя беше решила в работата си да си направи стая за бебето, и той като архитект реши да й я проектира, почнаха да се карат за тапетите и т.н. тя вика дъщеря ми, той пък сина ми, и бяха много сладки. Купи й легло за задната стая в магазина, където да си почива, после бягаща пътечка, за да се разхода там ако вънка е лошо времето, и милия е толкова сладък и чаровен, че ми иде да го изям. Супер сладка малка книжка, която трябва да се прочете на 100%. Няма злодеи, интриги и грозни сцени, само един мъж и една жена, събрани от мечтата да имат дете, които неусетно се влюбват един в друг. :baby:kiss.gif

момичета вчера попаднах и си купих Нежният измамник - Дженифър Блейк какво ще кажете хубава ли e да я почвам ли, или да я прибирам в шкафа

Книгата не е лоша.Има страст,любов,недоверие,интрига.Заслужава си да се прочете,макар според мен,да не е от най-хубавите книги на Блейк.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.