Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

здравей видях че питаш за няколко книжки аз съм чела "Мой капитане" на мен ми хареса книжката.Разказва се за едно момиче което йивее с баща си в Австралия ако не се лъжа,един ден докато наема работници за имението на баща си а пак те всички са затворници защото баща й беше директор не точно ама там главен на затвора и че тя тогава вижда еди много известен капитан в Английската морска войска,а тя винаги е била влюбена в него а сега се оказва че той е там за убийство.И после се налага той да отиде в имението да живее защото претърпява злопулука.И се оказва накрая че той е бил там под прикритие и се женят двамата и заминават за Англия.Доста дълго го обясних но наистина е готина книжката за мен де:biggrin:

О мерси мила, доста притиснения имах за тая книга, но сега благодарение на теб, определено ще се чете. :biggrin:

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Аз съм чела поредицата на Бренда Джойс и мнението ми е, че е много интересна. Интриги чак толкова няма колкото приключения. "Приключението" на Айрис Йохансен е хубава, прочетох я на един дъх и не е тежка книга. :lol6: Иначе от това, което съм прочела наскоро (макар да не знам дали си го чела) бих ти предложила "Вкусът на рая" и "Вкусът на греха" на Кони Мейсън. Много интересни книжки. Бих ти препоръчала също и "Тъмни страсти" на Елизабет Лоуел. Макар и съвременен роман е страшно забавен и невероятно лек.

Тъкмо приключих "Неверница в Сарая" на Патриша Грасо. Супер интересна и забавна книжка, имаше както хумор (макар и не постоянно), приключения и съвсем леки (така да се изразя) интриги. Главната героиня беше невероятно своенравна, упорита и твърдоглава. Беше ми супер смешно на моменти когато се опитва да надвие над мъжа. :cool: Сега съм подхванала "Шотландска красавица" и до момента я чета на един дъх. Май изглежда, че ще прочета цялата поредица за Деврьо.

Прочетох "Открадни сърцето ми"-Кристина Скай. Хареса ми как накрая цялото семейство се обединява да помогне :ph34r: Интересна ми беше до края ;) Като се появи Индия се сетих,че има и книга за нея,бях започнала да я чета преди време,но до никъде не стигнах.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

Снощи свърших "Черния отмъстител" на Джуд Деверо... :lol6: то беше смях, смях... Много ме хареса само дето ми се искаше нещата около Елеонор и Ник да не бяха толкова на заден план... Да не би да има и книжка за тях двамата с удоволствие ще я прочета...

Аз съм чела поредицата на Бренда Джойс и мнението ми е, че е много интересна. Интриги чак толкова няма колкото приключения. "Приключението" на Айрис Йохансен е хубава, прочетох я на един дъх и не е тежка книга. :wors: Иначе от това, което съм прочела наскоро (макар да не знам дали си го чела) бих ти предложила "Вкусът на рая" и "Вкусът на греха" на Кони Мейсън. Много интересни книжки. Бих ти препоръчала също и "Тъмни страсти" на Елизабет Лоуел. Макар и съвременен роман е страшно забавен и невероятно лек.

Тъкмо приключих "Неверница в Сарая" на Патриша Грасо. Супер интересна и забавна книжка, имаше както хумор (макар и не постоянно), приключения и съвсем леки (така да се изразя) интриги. Главната героиня беше невероятно своенравна, упорита и твърдоглава. Беше ми супер смешно на моменти когато се опитва да надвие над мъжа. :lol6: Сега съм подхванала "Шотландска красавица" и до момента я чета на един дъх. Май изглежда, че ще прочета цялата поредица за Деврьо.

Знаеш ли,че "Тъмни страсти" е в комбина с "Треска",която е за брата на главната.

ей,поредицата за деврьо е мнбого готина и сега ме подсети пак я почвам,за не знам си кой път

Аз съм чела поредицата на Бренда Джойс и мнението ми е, че е много интересна. Интриги чак толкова няма колкото приключения. "Приключението" на Айрис Йохансен е хубава, прочетох я на един дъх и не е тежка книга. :wors: Иначе от това, което съм прочела наскоро (макар да не знам дали си го чела) бих ти предложила "Вкусът на рая" и "Вкусът на греха" на Кони Мейсън. Много интересни книжки. Бих ти препоръчала също и "Тъмни страсти" на Елизабет Лоуел. Макар и съвременен роман е страшно забавен и невероятно лек.

Тъкмо приключих "Неверница в Сарая" на Патриша Грасо. Супер интересна и забавна книжка, имаше както хумор (макар и не постоянно), приключения и съвсем леки (така да се изразя) интриги. Главната героиня беше невероятно своенравна, упорита и твърдоглава. Беше ми супер смешно на моменти когато се опитва да надвие над мъжа. :lol6: Сега съм подхванала "Шотландска красавица" и до момента я чета на един дъх. Май изглежда, че ще прочета цялата поредица за Деврьо.

мерси мило, тея дето ги препоръчваш вече съм ги чела, но щом казваш че "Приключението" и книгите на Бренда Джойс са хубави, аз ти вярвам и скоро ще ги прочета и тях kiss.gif

Знаеш ли,че "Тъмни страсти" е в комбина с "Треска",която е за брата на главната.

Не знаех, чеима и история за брат й. Има ли я сканирана книгата?

Да,има я сканирана,можеш да си я дръпнеш от линковете,макар на мен Тъмни страсти да ми харесва повече от треска ;)

Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Слънце предлагам тогаз да си обереш розите (нали е зима) и да са отнесеш във вечния вихър. А ние ще си продължим да правим боза тук. Много сме добри щото имаме перфектна рецепта.

Слънце предлагам тогаз да си обереш розите (нали е зима) и да са отнесеш във вечния вихър. А ние ще си продължим да правим боза тук. Много сме добри щото имаме перфектна рецепта.

Това супер го каза, по-добре не може. Бравос!

Това е второто ти изказване, в което ми прави впечатление странната демонстрация на некомпетентност относно темата в сайта. В случай, че трудно си превеждаш - ти се намираш в раздел - Кой любовен роман четете в момента? - никъде не видях въпроса - Кои книга са класика и кои боза - но предполагам, че на теб ти харесват само три именно заради проблема с четенето. Това се оправя лесно - частни уроци или отново в първи клас - Успех и като научиш буквичките ела и се изкажи подготвена - просто така, за разнообразие!

Мерси мило, а за "тежките" книги дето казваш "Луна за двама" и "Целувката на тигъра", нали няма разни там изнасилвания, помятания, изневери и т.н. Че ако няма такова нещо, каквото и да е не ме пречи, обичам драмите :whist: Мерси и за останалите книги мило, само ти успя да ми ги нахвалиш, та да не се плаша като ги почвам kiss.gif

В нито една от двете книги няма изнасилвания или гадости (В целувката на тигъра има един момент в който брата на главният е убит по жесток начин, но авторката го е описала доста поносимо и не оставаш с кофти усещане)- така че почвай смело!

Вечната Амбър е пълен ужас!Бррр!"Отнесени .." става,ама пустия край дето друга го написа ми боде очите.Не че е лошо(напротив),но продължението е просто друго.

Да си кажа,много обичам тая боза нашата.

Аз обичам боза, особено с баничка :P А "Вечната Амбър", може да се кръсти и "Вечната шаврантия" :whist:

Хихи мило, много си добра :mad:

В нито една от двете книги няма изнасилвания или гадости (В целувката на тигъра има един момент в който брата на главният е убит по жесток начин, но авторката го е описала доста поносимо и не оставаш с кофти усещане)- така че почвай смело!

О мила, хич не ми пречи. Да ти кажа една от тежките книги които четох наскоро "Нежна грубост" страшно ми хареса. А в нея имаше ужасни изнасилвания (не на главната де), убийства на бременни жени, (разрязаха корема на едно родилка и бебето се изсипа) хвърляне на деца от високо които бяха стъпквани от коне, а главната скалпира двама и после преряза гърлата на още двама които се опитаха да я изнасилят, та да ти кажа, кръвчица не ми пречи, стига да не е пролята кръвта на някой от главните :blink:

Доста некомпетентни отговори както видях има, тц... Но както и да е! Аз тъкмо привърших "Шотландска красавица" и сега подхванах "Смарагдова магия". Не са лоши книжките, макар че "Неверница в сарая" ми най-хареса.

Бту, някой може ли да ми препоръча книги, в които действието да се развива или в Египет, или някъде в Османската империя. Имам в предвид нещо примесено между англичани и да кажем египески или езически воин, или воина да живее в друга държава, но да е с английска кръв. Доста лошо обяснение дадох, но за пример ще дам "Пленницата" на Джоана Линдзи или "Богатият варварин" на Айрис Йохансен.

Доста некомпетентни отговори както видях има, тц... Но както и да е! Аз тъкмо привърших "Шотландска красавица" и сега подхванах "Смарагдова магия". Не са лоши книжките, макар че "Неверница в сарая" ми най-хареса.

Бту, някой може ли да ми препоръча книги, в които действието да се развива или в Египет, или някъде в Османската империя. Имам в предвид нещо примесено между англичани и да кажем египески или езически воин, или воина да живее в друга държава, но да е с английска кръв. Доста лошо обяснение дадох, но за пример ще дам "Пленницата" на Джоана Линдзи или "Богатият варварин" на Айрис Йохансен.

Има доста такива ама нали съм зле със заглавията - ще проверя като се прибара и ще ти ги напиша ако не ме изпреварят, но Сребърният ангел - е подобна.

От Ирис Йохансен трилогията "Вихреният танцьор" ми е направила впечатление. Първата е бозица. От втората книга намерих сходни черти с главната героиня в характерите ни. И тя и аз много обичаме да наблюдаваме грозното. От третата книга главният герой ми напарви стархотно впечатление. Той даваше на дургите това, от което имат нужда, за да ги печели за каузата си и да ги манипулира. Ченге беше!

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

O o o аз съм спеца по тея книжки, щото многоооооо обичам пустинната любов. Значи ако не си чела бих ти препоръчала "Шейхът" на Кони Мейсън. Главния е шейх, главната не е англичанка, а бедуинска принцеса. Той я отвлича и я прави своя робиня. В последствие на края, се оказва, че главния е наполовина Англичанин, майка му живее в Агнлия и той има титла от дядо си, та заживяват там. Много е яка книжката. После също на Кони "Пиратът Принц", там главния е втори син на султан. По неписан закон, когато първородния се възкачи на трона, той избива висчките си братя, за да не завземат властта му. Но главния успява да избяга от клането и става пират. А един ден, разбирайки, че брат му е изпарил хора да пленят един кораб, на който има прекрасна англичанка, той решава да се намери и отвлича главната, спасявайки я от сътбата да бъе новата наложница на брат му. Книгаята е много страхотна. кони е написала и "Екстаз в пустинята". Докато пътува с коръб, на който се запознава с главния и се влюбва в него, главната е отвлечена и продадена в харем, но докато пътува към султанския палат я спасява главния, който е известен като разбойника "Пустинния ядстреб", кръстосващ пустинята и нападащ султана и хората му. Единственото гадно в тая книга, беше, че като я отвлекоха, главната беше бременна от главния, ама не знаеше. Бяха я упоили, и търговеца на роби й даде нещо и тя пометна. Милата дори не разбра, че е чакала дете от нашия. Иначе книгата е хубава.

Друга много яка е "Пантерата и перлата" на Дорийн О. Малек. Главния е турски шак. Известен и богат. Главната е Американка и братовчедка на Американския посланник в османската империя. Тя отива в дома на Пашата за да учи дъщеря му на английкси език. Но една вечер главния пристига в палата на пашата, вижда наща и я пожелава, като я купува от пашата за сво харем. Много много интересна книга, просто е страхотна :) "Керван за Багдад" на Нан Райън също е хубава. Главния вижда главната в Лондон и е пленен от нея, затова я примамва с измама в пустинята където хората му я отвличат и тя става негова робиня. И последната книга за която се сещам в момента е "Сребърен ангел" на Джоана. Там главната е англичанка. Пленена е от пирати и продадена на един Шейх. Той пък, има много врагове и иска да ги унищожи, но да ги удари без да разберат. Но ако потегли от палата си, новината веднага ще се разпространи, затова той се обръща с молба към своя брат близнак, който е титолован благородник в Англия. Вика го в дома си, и го кара да се прави на шейх, докато той се разправи с враговете си. Също така му предоставя да си избере колкото си иска жени от харема му, за да няма подозрения, и той веднага си ареса главната :) Дано да съм ти помогнала мила, ако искаш още някоя друга, ще ти драсна още няколко заглавия :ass:

От Ирис Йохансен трилогията "Вихреният танцьор" ми е направила впечатление. Първата е бозица. От втората книга намерих сходни черти с главната героиня в характерите ни. И тя и аз много обичаме да наблюдаваме грозното. От третата книга главният герой ми напарви стархотно впечатление. Той даваше на дургите това, от което имат нужда, за да ги печели за каузата си и да ги манипулира. Ченге беше!

Ти пък си намерила кво да четеш. И аз да съм и аз щях са отнеса у пет вихъра даже. Това не искам да прозвучи като някаква подигравка с класиката, а като нормално състояние след неправилен прочит.

И въобще момичета това не е за тук ама я да спретнем най-накрая една тема за критики та да се позабавлявам, че определено днес ми е весело.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Едно предложение и от мен : Кръстоносецът на Мингър , там главната е отгледана в харем и е осиновена дъщеря на богат арабин иначе си е англичанка. В първата част на книгата действието се развива в Багдат, а след това в Англия.

Жено ти изобщо чете ли между кориците - там има едни страници - те се четат - погледни между кориците - ще се изненадаш!

Може ли да ти предложа да прочетеш "Венчило с дявола" на Джули Гарууд. Или поредицата на Джоана Линдзи "Обичай само веднъж" "Нежен бунт" "Покорителят" "Твоята магия" "Отровни думи" "Подаръкът" и наскоро издадената "Един за друг", за да видиш на какво се радваме ние и да не бъде посрещан всеки твой пост с негодувание. Това са едни от многото книги които получават безспорна десятка от всички във форума.

Ти пък си намерила кво да четеш. И аз да съм и аз щях са отнеса у пет вихъра даже. Това не искам да прозвучи като някаква подигравка с класиката, а като нормално състояние след неправилен прочит.

И въобще момичета това не е за тук ама я да спретнем най-накрая една тема за критики та да се позабавлявам, че определено днес ми е весело.

Абе мило, то момичето само на кофти книги може да е попадало. Аз като гледам ако бях чела само "Вечната Амбър" и т.н. и аз бих мислела, че всичко е боза :ph34r:

Такаааааааа, играх си аз с думи до сега, за да покажа, че който не му е по вкуса тази литература най логично е да се насочи към друг форум. Поста на Инето е само поредното доказателство, че тук сме се събрали хора, които зачитат чуждото мнение и са изключително добронамерени. Е, аз днес не съм защото смятам, че някой се опитва да ни дразни - било от скука, било от проклетия. И така погледнато може ли овошката да ходи да се оплаква от каквито да са й там вихрите другаде, че ние тук си имаме работа. Няма да се извинявам. Ако поста ми заслужава бан приемам го!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.