Премини към съдържанието
Sonik_Blast

Проблем с елементите в страницата

Препоръчан отговор


Значи проблема ми е следния...

имам 3 таблици на 1 страница...лява дясна и средна...когато ги направа и започна да мърдам експлорера едната му страна наляво...таблиците се застъпват...

ето я самата страница http://217.9.237.109/

интересно ми е как да направа така,че когато мърдам експлорера...да не ми се застъпват таблиците а всичко да стои на 1 място?

Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете мъча се от доста време насам...

Надявам се да сте ме разбрали какво питам?

sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако съм разбрал правилно - фиксирай си таблиците в px, ползваш проценти затова ти "мърдат" страничните колони при resize на браузъра.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

добре в пиксели е всичко вече...но...нали страничните не мърдат,но като сложа централната таблица и тръгна да права както каза ресайз...дясната се застъпва с централната...и се получава меле...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми от пръв поглед саита ти ми се струва добър. Вкарай малко мултимедия... картинки видео може и някои банер да сложиш да привлича малко повече окото и тогава мисли как да оправиш таблиците + това помисли за някой JavaScript. Пък и кажи на какво го правиш на HTML, XHTML или на някои графичен редактор> Иначе идеята ти е добра за саита. Поздравлявам те.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Засега всичко е HTML не съм се сетил за някоя добра идея на XHTML :) но иначе...може :-)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Огледай си кода отново. Не е коректен затова имаш проблеми. Започни от стандартизиране на кода си спрямо Doctype който си задал (и махни "<i><i></i></i>" преди Doctype като за начало).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

благодаря,коригирах всички грешки според мене...и пак ми се мърда централната таблица...нещо немога да схвана защо така...може да съм пил нещо...хахах хелп..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една молба, извън темата. Не си присвоявай думи, които не са твои. Става дума за подписа ти. Не е коректно спрямо този, който ги е изрекъл, а той е все пак историческа личност в родната ни история. А автор на тези думи не е някой друг, а самия Константин Иречек.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кода ти е объркан още от първия ред, май ще трябва да почетеш малко и да пренапишеш всичко отново. Не спазваш основни правила. Почти съм сигурен, че ползваш чужд код и се опитваш да го нагодиш за своите нужди. Имай предвид, че всеки ползва различна резолюция и различна големина на шрифта. Ако задаваш шрифта в пиксели, таблиците в проценти, забраняваш скролирането и т.н., така се получава. Има хора с лошо зрение, които ползват резолюция 800/600 и най-големия шрифт и други, които ти гледат сайта от гигантски монитори. Всички те трябва да го виждат еднакво добре. Основния проблем ти идва от това, че текстовете не се събират в клетките.

Интересен е начина за влизане в подфорумите, но не смятам, че е удачен. Това е мое мнение, не си длъжен да се съобразяваш :) . Според мен е по добре, като влезеш в форума, да виждаш всички подфоруми.

Дано поне малко съм ти помогнал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И така...почвам от начало 1) Подписа ми вече съм говорил по темата - не съм го измислил аз бре хора...какво се дракосвате просто съм си колекционирал такива девизчета и си пиша че са си от мойта лична колекцийка ако така най-лесно ще ме разберете...че вече се чуда дали няма да ви излъжа за това бай...

2) Страницата не съм я взел от никъде ако съм я взел дайте линк да вида това чудо...писал съм си я чисто аз...бахти ако я бях взел от някъде нямаше да има толко грешки не мислите ли...

3) Оправих си проблема със таблиците,грешката беше,че бях направил 3 таблици отделни,които се пресичаха....оправих го като направих 1 таблица с 3 под таблици и всичко пасна до последния пиксел...

4) Остана ми един нерешен проблем логото нещо немога да го пасна да се ресайзва...незнам ще го измъдра и него да го оправа...ииииии скролинга неще като му задам Но да е НО :) ама и това ще си оправа...(все пак приемам съвети)

5) А...форума въпрос на преценка...може пък и да се получи по-добре от колкото си мислите,а може и по зле от колкото аз си мисля все тая коригира се.

Неможе ли да се опитате да ми помогнете вместо да питате откъде съм взел страницата...вярно българите сме крадлив народ ма кат не ме познавате не ми казвайте че крада,вярно още нямам опит добър в писането на страници и се мъча много,но пък имам въображение и виждате какво се получава...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма нищо лошо да си гледал кода отнякъде. Просто всички така сме започнали :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

няма нищо...да гледал съм кодове на 1-вите ми страници,но точно на тази...където с толко мъки си правя...не съм и това ме убижда..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.