Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fujifilm FinePix F100fd(Променена тема)

Featured Replies

По темата има промяна,на 2-ра стр. новите постове!!!!!!!

Здравейте,

Смятам да си купувам фотоапарат.И съм се спрял на марката (Fujifilm)

Ако можете да ми помогнете малко обаче с избора на точния модел ,много ще съм ви благодарен.

Ето ги и моделите:

Fujifilm FinePix

-f50 - http://www.######/product_info.php?products_id=17013

-f60 - http://www.fujifilm.com/products/digital_c...specifications/

-J120 - http://www.fujifilm.com/products/digital_c...specifications/

-J150 - http://www.fujifilm.com/products/digital_c...specifications/

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

В сравнителните тестове на списание "PC Welt",моделите F-XX fd винаги са били на първо място(Това са 10-12 модела от един ценови клас).Най-добър избор е F-100 fd,но и цената му е хубава-ако можеш да си позволиш,вземи него.

Зависи в какви условия ще снимаш. За снимки на закрито и на слаба светлина първите два са по-подходящи - заради по-голямата и по-качествена матрица , и малко по-светлия обектив. F60 е наследник на F50, доколкото видях, разликите между двата са в по-големия дисплей при F60, както и някои дребни неща по софтуера. Близки са и по цена, така че, ако трябва да избираш между двата - по твой вкус, и който намериш да се продава.

J120 и J150 са по-подходящи за снимане на открито - заради по-голямото оптично увеличение, и по-малките матрици. Оптиката на двата е различна - J150 е с широкоъгълен обектив, който ще ти позволи да снимаш в близък план. Но аз лично за снимане на открито бих предпочел нещо от рода на Fujifilm S5700 , който за горе-долу същата цена предлага 10-кратно увеличение.

J120 и J150 са по-подходящи за снимане на открито - заради по-голямото оптично увеличение, и по-малките матрици.

Я виж ти, малките матрични сензори имали били и предимства.

Аз от тази марка апарат нямам, имам само снимки правени от близки хора с Фуджи и не ми харесват.

• Автор

Апарата ще се ползва,за дом.употреба.Снимки и клипчета.

За мен е важно да прави добри снимки на закрито,че ми омръзна да експериментирам. :sobbing: имал съм няколко дето стават само за външни снимки.Другуто дето ми се иска,е да прави хубави клипчета И да е компактен.

Гледах и Kodak Z1285 който също ми хареса.Ако знаете по-добри от същия клас моля споделете.

В сравнителните тестове на списание "PC Welt",моделите F-XX fd винаги са били на първо място(Това са 10-12 модела от един ценови клас).Най-добър избор е F-100 fd,но и цената му е хубава-ако можеш да си позволиш,вземи него.

Еее Ф-100 е супер ама ми излиза малко от лимита.

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

Ами в крайна сметка не се купува фотоапарат всеки ден.След като F 100 fd ти харесва,винаги може да увеличиш лимита.После за 60-80 лв. икономисани-да съжаляваш постоянно за неправилния избор.

• Автор
Ами в крайна сметка не се купува фотоапарат всеки ден.След като F 100 fd ти харесва,винаги може да увеличиш лимита.После за 60-80 лв. икономисани-да съжаляваш постоянно за неправилния избор.

На там върви работата :lol6: май ще се наложи да се напъна малко :P

На там върви работата ;) май ще се наложи да се напъна малко ;)

Така и така ще се напъваш, поне се напъни в правилната посока, т.е. далече от Фуджи джаджи cool.gif

• Автор
Така и така ще се напъваш, поне се напъни в правилната посока, т.е. далече от Фуджи джаджи cool.gif

Примерно???? ;) коя посока да хвана?

канон никон

Ако мога и аз да се вклуча с едно предложение laugh.gif Според мен за един апарат е наи важна оптиката.Чувал сам че най-добрите оптики били "Carl Zeiss".Имам снимки от Samsung сас оптика "Schneider".И на ван и на ватре стават невероятни.Така че заложи на качествена оптика според мен.Орентираи се кам SONY.Аиде успех и да почерпиш като го вземеш cool.gif

• Автор
Ако мога и аз да се вклуча с едно предложение laugh.gif Според мен за един апарат е наи важна оптиката.Чувал сам че най-добрите оптики били "Carl Zeiss".Имам снимки от Samsung сас оптика "Schneider".И на ван и на ватре стават невероятни.Така че заложи на качествена оптика според мен.Орентираи се кам SONY.Аиде успех и да почерпиш като го вземеш cool.gif

Кажи нещо по конкретно?

Ако мога и аз да се вклуча с едно предложение laugh.gif Според мен за един апарат е наи важна оптиката.Чувал сам че най-добрите оптики били "Carl Zeiss".

Да ама това дето е в сапунерките е пародия на оптика.

Цайса сега ги правят в Япония, не са в Германия.

Да ама това дето е в сапунерките е пародия на оптика.

Цайса сега ги правят в Япония, не са в Германия.

Дали е в Германия или в Япония няма никакво значение,това си е еталон за качество. Ако говориш за ултракомпактните,донякъде съм съгласен.Ама да кажеш че на ултразумовете и компактните оптиката е пародия е голямо изхвърляне.Да си сложиш аналогична по качество оптика на твоя апарат ще ти струва 3-4 пъти повече кинти,отколкото струва апарата ти с китака.Гизмото,що не се регнеш в някой фото форум и да почнеш да пишеш подобни неща там?Само се обади ,да дойдем га гледаме шоуто. cool.gif

Примерно???? :jeer: коя посока да хвана?

Изобщо не го слушай Гисмото!Неговата кокошка е патка!Няма съществена разлика между сапунерките,Фуджи си имат добри апарати в този сегмент.Щом си си ги харесал,отивай в магазина пробвай ги и си избери сам,а не по съвети от форумите или от приятели.Все пак ти ще го ползваш тоя апарат.

Дали е в Германия или в Япония няма никакво значение,това си е еталон за качество. Ако говориш за ултракомпактните,донякъде съм съгласен.Ама да кажеш че на ултразумовете и компактните оптиката е пародия е голямо изхвърляне.Да си сложиш аналогична по качество оптика на твоя апарат ще ти струва 3-4 пъти повече кинти,отколкото струва апарата ти с китака.Гизмото,що не се регнеш в някой фото форум и да почнеш да пишеш подобни неща там?Само се обади ,да дойдем га гледаме шоуто. cool.gif

Изобщо не го слушай Гисмото!Неговата кокошка е патка!Няма съществена разлика между сапунерките,Фуджи си имат добри апарати в този сегмент.Щом си си ги харесал,отивай в магазина пробвай ги и си избери сам,а не по съвети от форумите или от приятели.Все пак ти ще го ползваш тоя апарат.

Виж това cool.gif

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09053052

Гизмото,що не се регнеш в някой фото форум и да почнеш да пишеш подобни неща там?Само се обади ,да дойдем га гледаме шоуто. cool.gif

Шоуто е страхотно, цяла седмица ги правя разногледи по една тема, изредиха се разни май професионални фотографи да спорят, но крайният резултат е че ако не бяха пробвали щеше да е по-добре за тяхната позиция от колкото сега след като се включиха и други помощници и извадиха неприятна информация за противниковия лагер. Те не се усещат горките че не ми пука и се връзват яко.

Шоуто е страхотно, цяла седмица ги правя разногледи по една тема, изредиха се разни май професионални фотографи да спорят, но крайният резултат е че ако не бяха пробвали щеше да е по-добре за тяхната позиция от колкото сега след като се включиха и други помощници и извадиха неприятна информация за противниковия лагер. Те не се усещат горките че не ми пука и се връзват яко.

Кажи кой е форума де,не бъди егоист.Нека и ние да се порадваме! cool.gif Най-добре ще е ако дадеш линк към темата!

Не става да връзвам тоя ник с другия който е различен, колкото е по-анонимно толкова е по-добре.

С всичко което знаеш за мен от тук ако се разтърсиш ще намериш на кой форум се бъзикам с фотографите.

Sony DSLR-A200K Digital SLR Camera + Zoom Lens Kit (18-70mm F3.5-5.6)

в амазон е толкова пари бе, а е професионален :-)

не пазарувайте от съмнителни магазини с високи цени - мамят ВИ !

Sony DSLR-A200K Digital SLR Camera + Zoom Lens Kit (18-70mm F3.5-5.6)

в амазон е толкова пари бе, а е професионален :-)

не пазарувайте от съмнителни магазини с високи цени - мамят ВИ !

Този е доста добар.Само че не знам цената му в България.STAN.S тарси го.Страхотен е cool.gif

Този е доста добар.Само че не знам цената му в България.STAN.S тарси го.Страхотен е cool.gif

Човека не може да си го позволи и с цената отвън дори...

Дори и в този вид - цък sad.gif

• Автор

Абе хора, кажете нещо за апаратите дето съм писал! Или за нещо подобно от техния клас.

Аз не съм фотоманяк.Търсяа съпунерка дето да прави що-годе прилични снимки.

Не съм пробвал друг от серията F XX fd на Fujifilm .Но F50fd ми направи много добро впечатление.Фокусира много бързо и го няма това изчакване като при другите съпунерки.Супер снимки при слаба светлина,метален корпус за цена от 105 евро.Единственото нещо което ме дразни,че е с 3 опт.зоом. но за тая цена мисля,че е добър избор.Може да си помисля и за Ф-100 но незнам разликата в цената от 100евро дали си заслучава?

Абе хора, кажете нещо за апаратите дето съм писал! Или за нещо подобно от техния клас.

Аз не съм фотоманяк.Търсяа съпунерка дето да прави що-годе прилични снимки.

Не съм пробвал друг от серията F XX fd на Fujifilm .Но F50fd ми направи много добро впечатление.Фокусира много бързо и го няма това изчакване като при другите съпунерки.Супер снимки при слаба светлина,метален корпус за цена от 105 евро.Единственото нещо което ме дразни,че е с 3 опт.зоом. но за тая цена мисля,че е добър избор.Може да си помисля и за Ф-100 но незнам разликата в цената от 100евро дали си заслучава?

Взимаи F50fd.За тази цена е супер :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.